2013 Avustralya GP'de Zafer Raikkonen'in!

yazar:

kategori:

Yarışa 7. sıradan başlayan Raikkonen, startta bir kaç sıra kazanmasının ardından ikinci bölümünde yanındaki rakiplerine göre daha uzun pistte kalmasının avantajıyla bir pit stop daha az yaptı ve son pitlerin ardından kendisini liderlikte buldu. Fin sürücü göstermiş olduğu performansla birlikte sezonun ilk yarışının galibi oldu. Fin pilot ayrıca yarışın bitmesine 2 tur varken elde ettiği 1.29.274’lük derecesiyle yarışın da en hızlı turunu attı.

Yarışa 5. sıradan başlayan Ferrari pilotu Fernando Alonso, iyi bir startın ardından yarışın tamamında galibiyet adayları arasında oldu. Alonso son bölümde oldukça güçlü olsa da, kendisinden tek pit stop az yapan Raikkonen’e yetişemedi ve ilk yarışı 2. sırada tamamladı.

Yarışa ilk sıradan başlayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel, galibiyet mücadelesine ortak olamadı ve yarışı geçen seneki rakibi Fernando Alonso’nun arkasında 3. sırada tamamladı ve podyumu tamamlayan isim oldu.

Ferrari’den Felipe Massa da geçen seneye kıyasla güçlü bir yarış çıkardı. İlk virajda ikinciliğe yükselen Massa, podyumu kılpayı kaçırdı ve 4. sırada yarışı tamamladı.

Yarış öncesinde büyük ilgi gören Mercedes, yarışta belli bölümlerde ön plana çıksa da galibiyetten uzakta kaldı. Lewis Hamilton yarışı 5. sırada tamamlarken takım arkadaşı Nico Rosberg elektronik sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Red Bull’un kendi evinde iyi iş çıkaramayan sürücüsü Mark Webber için 2013 yarışı da pek farklı olmadı. Yarışa ikinci sıradan başlayan Webber, kalkışta patinaja düşmesi nedeniyle gerilere düştü ve yarışı 6. sırada tamamlayabildi.

Yarışın en güçlü isimlerinden birisi Force India’dan Adrian Sutil oldu. Yarışın ilk 2 bölümünü sert lastiklerle götüren ve liderliğe kadar yükselen Sutil, son bölümde mecburi olarak yumuşak lastiğe geçmesinin ardından pek iyi iş çıkaramadı ve Hamilton ile Webber’i arkasında tutamadı. Buna rağmen Sutil 7. olarak iyi bir sonuç elde etti. Sutil’i yine iyi bir iş çıkaran takım arkadaşı Paul di Resta takip etti.

Sezona beklediğinden çok kötü başlangıç yapan Mclaren’den Jenson Button 9. olmayı başarırken son puan Lotus’tan Romain Grosjean’a gitti. Onu Perez, Vergne ve Gutierrez takip ettiler.

 

 



Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Raikkonen      Lotus-Renault              1h30:03.225
 2.  Alonso         Ferrari                    +    12.451
 3.  Vettel         Red Bull-Renault           +    22.346
 4.  Massa          Ferrari                    +    33.577
 5.  Hamilton       Mercedes                   +    45.561
 6.  Webber         Red Bull-Renault           +    46.800
 7.  Sutil          Force India-Mercedes       +  1:05.068
 8.  Di Resta       Force India-Mercedes       +  1:08.449
 9.  Button         McLaren-Mercedes           +  1:21.630
10.  Grosjean       Lotus-Renault              +  1:22.759
11.  Perez          McLaren-Mercedes           +  1:23.367
12.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +  1:23.857
13.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +     1 lap
14.  Bottas         Williams-Renault           +     1 lap
15.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +     1 lap
16.  Pic            Caterham-Renault           +    2 laps
17.  Chilton        Marussia-Cosworth          +    2 laps
18.  van der Garde  Caterham-Renault           +    2 laps

Hızlı tur: Raikkonen, 1:29.274

Yarış dışı:

Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari           40
Rosberg        Mercedes                     26
Maldonado      Williams-Renault             25
Hulkenberg     Sauber-Ferrari               1


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar             
 1.  Raikkonen      25        1.  Ferrari                    30
 2.  Alonso         18        2.  Lotus-Renault              26
 3.  Vettel         15        3.  Red Bull-Renault           23
 4.  Massa          12        4.  Mercedes                   10
 5.  Hamilton       10        5.  Force India-Mercedes       10
 6.  Webber          8        6.  McLaren-Mercedes            2
 7.  Sutil           6       
 8.  Di Resta        4       
 9.  Button          2       
10.  Grosjean        1       
       

 


Yorumlar

“2013 Avustralya GP'de Zafer Raikkonen'in!” için 140 yanıt

  1. Güzel bir 2012 sezonun ardından yepyeni bir sezon “en nihayetinde” başladı. Avustralya’da havanın seansları çok ciddi etkilediği bir hafta sonunu geride bıraktık. Cumartesi günü sıralama turları hem yağışın etkisiyle hem de güneşin yavaş yavaş batmasıyla Pazar sabahına ertelendi. FIA’nın Cumartesi günü seansları gerçekleştirmek istemesine rağmen koşulların oluşmadığını gördü ayrıca günümüz lastiklerin bu durumla başa çıkacaklarını düşünmüyorum. Ayrıca Albert Park'ın cadde pisti olduğunu ve pist üzerinde bolca bulunan beyaz çizgilerin çok kaygan olduğunu unutmayalım. O yüzden en doğru kararın verildiğini belirtmek lazım.

    Yarışı değerlendirecek olursak; geçen sezon startta çok iyi olan Ferrari araçları/sürücüleri aynı performansı ilk yarışta da sürdürdü. Massa ve Alonso 4 ve 5. sıralardan kalkıp ilk sektör sonunda 2 ve 3. sıralara yükselmeyi başardılar. Ferrari’nin iyi start performansını devam ettirdiği gibi Webber de kötü start performansını devam ettirdi. Kalkışta çok yavaş kalan Webber ciddi sıralar kaybetti ve podyum mücadelesinden yarış boyunca uzak kaldı.

    Fin pilot Kimi Raikkonen’de iyi bir startla 5. sıraya yükseldikten sonra ilk turlarda hemen Hamilton’a baskıyı kurdu ve Hamilton’u geride bırakmayı başardı. Bu geçisin ardından Vettel – Massa – Alonso – Raikkonen 4’lüsü oluştu ve bu dakikadan itibaren kendi aralarında bir geçiş olmadan bu 4’lünün yarış sonunda sıralamasını belirleyen pit stratejileri oldu.

    devamı – http://f1analiz.blogspot.com/

  2. Bir düzeltme: Lotus yerine Renault yazmışım. Affola 🙂

  3. Öncelikle tüm Formula 1 severlerin yeni sezonunu kutlarım 🙂

    Bu yıl için içimden geçenleri bir kaç cümle özetlemek gerekirse,

    1. Ferrari: Sezonun bir kaç yarışında rekabetçi gözükseler de olması gerekenden yine daha düşük puanlar alacaklar.
    2. Redbull Renault: Geçen sene kadar olur mu bilemiyorum ama bir şampiyonluk daha gelecek diyorum.
    3. Renault: Çok hızlı bir giriş yapıp, sonunu getiremeyecekler. Malum bütçe buna izin vermeyecek.
    4. McLaren-Mercedes: Geçen sezonki günlerini göremeyebirler. Birinci pilotun Button gibi birisi olduğu düşünülürse bu kadar sakin ve agresif olmayan bir birinci pilot ile nereye kadar.. Pek bir beklentim ne yazık ki yok.
    5. Mercedes, bu sene de gelişme gösteriyoruz. Hatalarından ders alıyoruz modunda devam eder ve başarırlarsa üçüncülük onlar için büyük bir başarı olur diyorum. En makul yer olarak dördüncü sıra görünüyor.

    Bu dönem için ilk yarışı izleyecektim, ona bile üşenip kalkmadım. NTV'de izlerken Abd'deki NBA'den sonra uzakdoğuya bağlanıp Melbourne'deki açılışı dört gözle beklemek nerde şimdiki durum nerede!

    Velhasıl kelam, 2013 sezonu büyük değişimlere gebe görünmüyor. Dananın kuyruğu en yakın tarih olarak 2009'da olduğu gibi 2014'te kopacak.

    O zaman ne mi olur, Mercedes ya devam deyip abad olacaklar ya da tamam deyip BMW gibi çekilecekler. Büyük sezon gelecek yıl diyorum.

    Hepinize iyi seyirler :))

  4. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    İçtimaya bende yetiştim. 🙂

  5. hafta sonu boyunca (cuma+cumartesi+pazar) laptopla geçirdiğim zamanı biliyor olsanız emin olun bırakın bu işi dersiniz. ki sadece yarış hafta sonu olmuyor böyle, site malum her zaman aktif.

    onun dışında tüm hafta boyunca sabah 6.30 – akşam 7.30 arası iş güç içerisinde olup tüm hafta sonunu eve kapanarak geçirme zorunda olmak, eşine ve kendine zaman ayıramamak, dilediğin gibi dinlenememek ne kadar kötü bir şey anlatamam.

  6. Belki konuşmak için erken ama sanıyorum Mclaren B aracı üstünde çalışmaya başlamıştır.
    Birileri planlarını yağmur yağacağı üzerine kurmuş.Yağmayınca işler karıştı.
    Lastik işi iyice piyangoya döndü.Lastikleri anlayan yarışı kazanır.Bir hafta yarış kazanan ertesi hafta sürünebilir.

  7. Merhaba Minardi arkadaş.

  8. Bu gün karşılaştığımız startda ön taraf fıldır fıldırdı ama rn ufak bir temas yaşanmamış olmasında uzman pilotların mücadelesinin olması göz ardı edilemez. Alonso, bir sola bir sağa yapmasına rağmen en ufak temas yaşamamış olması bu pilotlar ve onların pilotajındanda kaynaklanıyordur.

  9. Benim 8. sınıfa denk gelir,arada kayboldum ama o zamanlar bile siteyi hep takip ederdim.

    massathebest,0versteer,hakan köş,romain grosjean,espoir,nebuchadnezzar ile çok tartışmışlığım vardır,hatta şimdi baktığımda bazılarında aşırıya bile kaçmıştım,şimdi gereksiz olduğunu anlıyor insan da..Gençlik cahillik işte,ne diyim 😀

  10. Harika bir baslangic!

    Buyuksun Raikkonen, tesekkurler Lotus, seni seviyorum James Allison 🙂

  11. senle bir şekilde iletişim haline geçmemiz iyi olabilir o zaman, burada özel mesaj yok mu yaw ? 😀

  12. madem rai alonso 1-2 oldu, rai-alonso-montoya 12 yıl önce 🙂

  13. Aynı ekip hep burada yalnız aile gibi. Kaç senedir tartışıyoruz arkadaş ben lise 3'te buraya girdiğimi hatırlıyorum illk =)

  14. This is Erasmus 😀 Üniversitenin son senesinin 6 ayını burada geçiriyorum 1 ay doldu… Yemişim dedim okulu da 1 sene uzattım 🙂

  15. Abi genelde bir deli bir kuyuya taş attı oluyordu,bazı kişilerin sırf milleti kışkırtmak için yorum yaptığı çok açıktı.Sonra kimiciler alonsocular derken olay büyüyordu.

    Neyse sıkı fanı olmak tuttuğumuz pilotun her şeyini kabul ediyoruz anlamına gelmiyor,bu pilotları gerçek hayatta tanımıyoruz,nasıl insanlar bilmiyoruz,pilotluklarını beğenip destekliyoruz o kadar,olaya böyle bakarsak kimseyi incitmeye gerek olmadığını anlarız.

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    ben ve orkestram olarak aslında çok doğru yorumlar yaparız lakin gerçekleri görmek istemeyen arkadaşlar yüzünden oluyor tüm dalaşmalar

  17. allah razı olsun, ironi falan değil, ciddi ciddi söylüyorum, niye geriyoruz birbirimizi, beraber izleyelim işte güzel güzel, arada tartışalım falan azcık kızdıralım birbirimizi, ama azcık olsun, b..nu çıkarmadan 🙂

  18. hayırdır italyada neler yapıyorsun 😛 ?

  19. Abdullah bey, henüz ilk yarış haftasonunu geride bıraktık, şimdiden yorulduysanız…

  20. Haftaya Monza'daki WTCC yarışına gidebilirim ben İspanyol arkadaşlardan haber bekliyoırum, yalnız gitmek de olmaz şimdi.

  21. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Tur 57 2005 aman tanrım !
    Tur 58 2007 hımm 🙂

  22. 🙂 bu sporda aynı pilotları tutmasakda saygı duyduğum bir insansın:) artık eskisi gibi alonsoyu eleştiremiyorum…içimden gelmiyor…pek yazmasamda son zamanlarda bakıyorum pek nahoş yorum da yok çok şükür…ortalığı boşa germenin bir manası yok:)
    kazasız belasız bir sezon temenni ederim.

  23. şükürler olsun 3 hafta sonu dinlenecez 🙂

  24. merhaba minardi…:) hoşgeldin…sezon başladı…bu hafta sonu çok güzel geçti. önce kimi sonra cimbom…devamıda gelir ümidindeyim.

  25. Ondan sonra 3 hafta yarış yok, ne büyük üzüntü 🙁

  26. o değilde haftaya da yarış var, ne büyük mutluluk 🙂

  27. Lovely_F2008  avatarı

    Rai'nin 2. antrenmanlardaki araç üstü görüntüsünden Lotus'un rekabetçi olduğunu anlamıştım , bayağı da beğenmiştim . Ben polden sonra Vettel'i zirvede göreceğimizi sanıyodum ama lastik sorunları olduğu bizimkilerin onu yakalamasından ve yakalandıktan sonra da kaçarken bazen aracın arkasını kaybetmesinden belli oluyodu . Keza Rai'nin de ilk bölümde Alonso'nun arkasından bir avcı gibi gelmesi onun yarışı kazanabileceğini göstermişti . Sonunda kırmızıları önde bu denli mücadele içinde görmek çok güzeldi . İnşallah diğer yarışlarda daha da iyi oluruz . Redbull'un hızlı virajlarda ön tarafı iyi tutunuyor gibi , Lotus zaten rayda gibi gidiyor , Ferrari'nin arka taraf zorlayınca kolay kopsa da alıştık ona artık ama çekiş yine de bariz gelişmiş . Mercedes'ler biraz daha zirveye yaklaşabilirse şampiyona daha heyecanlı olacaktır . Mclaren'lara gelirsem , onlara o kadar alışmışız ki onlar yanımızda olmayınca , onlarla çekişme yaşayamayınca bu yarış tam yarış olmadı sanki . Umarım kısa sürede gelişirler . Podyumdakiler iyi iş çıkardı tebrikler onlara .

  28. konu dışı belki ama almanların daha doğrusu f1 en iyi sunucusu 20 küsür yıla yakındır f1 i sadece almanlara değil bizlerede sevdiren jacques schulz 2012 den sonra artık yok.açıkça çok üzüldüm sonuçta dünyada gelmiş geçmiş yarışları en iyi anlatan oydu.bırakma sebebi ise sesini katbetmesi.

    video

    soldaki jacques schulz sağdaki eski pilotlardan marc surer.

    resim

  29. Lovely_F2008  avatarı

    Ara sıra sen ve saz arkadaşların , bunun gibi sataşma içermeyen , gerçekçi yorumlar yapıyosunuz ama bazen bişeyler oluyor ne yorumda bi gerçekçilik bulabiliyoruz ne de arkadaş canlısı gözüküyosunuz . Tıpkı bi futbol yorumcusuna-taraftarına benzediğiniz anlar oluyor . Çözemedim ben .

  30. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Şunuda İletiyimki Mclaren Orta Sıralara Oynar Gibi 🙂

  31. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Şuan Şok Oldum Diyebilirim yarışı izliyemedim mutlaka tamamını izlicem hiç beklemedigim sonuç oldu 🙂

  32. 40 yılda bir siteye giriyorum, zaten İtalya'dayım şu an hala adım geçiyor haha.

    Yalnız Kimi Raikkonen'in geçen seneki performansının bıraktıktan öncekinden daha iyi olduğunu söylemiştim bir kaç kere. Bu adam şampiyon olursa şaşırmam hadi yazdım buraya.

  33. herkül şu anda alonso ile meşgul

  34. Yine korktuğum başıma geldi bu lastiklerle yarışta çok sorun yaşarız.Umarım bir an önce düzeltirler bu sorunu yoksa aracın hızını sıralamalarda gördük.
    Lotus geçen sene de iyiydi lastik kullanımında bu sene de iyi.Bence çok büyük tehlikeler gelişimi de aynı şekilde sürdürürseler şampiyonluğun hep içinde olurlar.
    Vettel-Rai-Alo sağlam kapışır bu sene.Hepsine tebrikler.İyi olan kazansın hep olduğu gibi.

  35. Bu kişilerin burada yorum yapmasını ne kadar özledim,bir kaçı yapıyor ancak onlarda eskisi kadar aktif değil,benden de selam olsun.

  36. HERKÜÜÜÜÜÜÜÜL Kazandık herkül!

    kirve, can bundy, vega, oversteer, mclaren, espoir, faster, nebuchadnezar, onur, herkese merhaba ..

    Minardi Strikes Back!

  37. Özlemişiz 🙂

    Hayırlı olsun.

    2. antrenmandaki stintleri karşılaştırınca podyumdaki üçlünün diğerlerinden önde olduğu ortaya çıkmıştı. Hatta buraya da yazmıştım.

    McLaren'in durumu da belliydi ve o da resmiyet kazanmış oldu. 2014 için çalışmamız gereken yerde yeni aracı önce anlamak sonra geliştirmek için tırmalayacağız. Süper!

  38. Massanin bu sene iyi olacağı kesin fakat Ferrari takımı onların kendi aralarında rekabet etmelerine
    izin verirmi orası tartışılmaz kesinlikle hayir. Takımın bencilliği ve egosu Gene Alonsonun önde ilerledigi yarışlar izletir bize. Pilotları arasında en çok ayırım yapan, Rekabeti engelleyen, Dediğim dedik diyen, kendini kaf dağında görüp küçük hesaplar yapan buna rağmen sonuç alamayan bir takım ferrari. Yani sözün kısası kapiama falan izlemeyi beklemiyorum ben…..

  39. internet üzerinden yokmu

  40. 18.15 de cnn turk özet vericek.şu an RTL veriyo ama 10 tur kaldı

  41. ilk pite kadarki pistin en hızlı ismi kimiydi. alonso 1 tur daha pite girmese kimi onuda geçecekti. 7. başladığınıda hatırla . neresinden bakarsanız bakın kimi muhteşem bir yarış çıkardı ve pistin en hızlı adamıydı.

  42. yarışın tekrarı ne zaman verilecek bilen var mı arkadaşlar

  43. güzel yorum

  44. Böyle olması için ağzınızın suyu akıyor biliyoruz. Ama Hem Massa hem de Alonso elinden gelenin en iyisini yapıcak Ferrari'ye takımlar şampiyonasında çok önemli puanlar kazandırcak.Massa da Alonso da pilotumuz.

  45. öncel arıkan avatarı
    öncel arıkan

    Muhteşem bir strateji, kusursuz bir sürüş. Tebrikler Kimi pazar gününe harika bir başlangıç oldu. Ferrari , Lotus Ve RED BULL birbirine çok yakın, RBR sıralamalarda Ferrari ve Lotus yarışta daha iyi işler çıkardı. Herkese zevkli bir 2013 sezonu diliyorum.

  46. ben sutilin mediumla başladığını kaçırmışım, pist üstünde sutili ilk gördüğümde en öndeydi ve s.softlarlaydı…

  47. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sezona galibiyet ile başlamak harika. Sezonun puan anlamında ilk lideri olmak harika. Sezona muhteşem bir performansla başlamak harika. Takım harika. Her şeyden önce Raikkonen harika.

    Harika stintler eşliğinde gelen, muhteşem bir galibiyet. Hafta sonu boyunca pek ortalarda görünmeyen Kimi, rollerin oynandığı Pazar günü gerekeni yaptı.

    Bugün bu galibiyete o kadar çok sevindim ki, en son 2007 şampiyonluğumuzda bu kadar mutluluk duymuştum. Teşekkürler Iceman.

    Bu arada Trf1.net tahmin oyununda galibiyet adayım; Raikkonen'di. 🙂

  48. Bu senen massa iyi başladı eğer böyle devam ederse sezonun ilerleyen bölümlerde Alonsonun massayla pist dışı rekabetinide görebiliriz

  49. webber iyi kalkış yapıp ilk 1-2 tur arkasındakileri tutabilseydi vettel çok rahat bi galibiyet alacaktı ama olmadı onun dışında ferrari daha rekabetçi ve belirsizlikten yararlanan bi lotus gördüm lastikler tam şans işi en azından sezonun başında görünen bunlar

  50. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hamilton'da 3 pitstop yaptı. Ama 3.pitstopu çok geç yaptı, yani yapmasada olurdu. 3.kez pite girip çıktıktan sonra hiç bir şey değişmedi. Ha Sutil'e atak yaptı geçti, ama pite girmese zaten Sutil'in önünde yer alacaktı. Yani Mercedes yine aynı Mercedes. Değişen tek şey bu sefer ellerinde Hamilton gibi gridin tek turda ki en iyi pilotuna sahipler.

  51. zafer sonrası kimi 🙂

  52. ferrari pit stoplarını tebrik etmek lazım.

  53. bilemiyorum ama massa gecmek için lastikleri fazladan yıpratmıs olabilir. malum zorlayan pilot gecemezse, zaman gectikce zararlı cıktıgı için. yarısın ilk yarısında gayet iyiydi massa, önünün kapanmasından baska birsey aklıma gelmiyor.

  54. Jules Bianchi'nin kumaşı cidden cok sağlam.Ferrari desteği de arkasında.Gelecekte Ferrari koltuguna bir numaralı aday

  55. Raikkonen ve taraftarlarına tebrikler, güzel yarıştı. Ferrari'nin geçen yıla göre daha iyi olduğu aşikar, fakat bu haftasonunun güç dengesini belli edeceğini sanmıyorum, hem pistin karakteristiği hemde yarış koşulları yüzünden…

    Vettel'in kazanamamasına sevindim, bu Vettel'i sevmediğim falan filan onla alakalı değil, en azından ilk yarışı domine etmediler de heyecanlı bir yarış oldu diye, Red Bull üstünlüğü en son isteyeceğim şey, rekabetin içinde olsunlar ama artık en hızlı olmasınlar…

    ve Marussia, bu sezon zor olsada, önümüzdeki sezonlarda orta sıra takımı olabilirler, yeni lastiklerinde etkisiyle Bianchi bugün 1:30.4 attı yarışta!!!! 😀 Chilton'da iyiydi, bianchi kadar olmasada…

  56. bide bi sorum olacak Webber kalkış anında debriyajı neresiyle bırakıyor acaba?

  57. hahaha lastikler kendi kendinimi korudu.araçı süren raikkonen dostum

  58. Arkadaşım yeter artık ya. Yeni sezon geldi hala aynı muhabbet. Schumi artık yok……………..bırakın artık şu eskiyi…………..

  59. Unutmamak gerekiyorki; RBR nin araçları bu ve bunun gibi pstlerde doğal bir hızı var.Bu sene her yarış belkide değişen her lastik bir piyango olabilir.Bu gün Raikonen iki pist yapamasa nerede olabilirdi? Bİr mücadele sonrasında bu lastikler ne kadar performans kaybediyor? Bu sezona damgasını vurabilecek sorulardan ikisi bunlar olacak.

  60. Bu sezon için değişen bir kural varmı? İşin aksine aracının üstüne koyanlar yada geçen sene tasarımda hata yapanlar düzeltme yapabilmişseler hızlanmışlardır.RedBull un aracında büyük değişiklik yaptığını sanmıyorum ve belkide aracı tanımaları biraz zaman alıyor yada lastik uyumunda henüz istenen pozisyonada gelememiş olabilirler.ARaçlarının dengesi çok iyi olabilir ama şu an açık ara hızlı olanlar onlar değil.

  61. vedat özkan avatarı

    Tebrikler lotus.Bu yarış stratejinin yanı sıra bu yıl lotusun daha fazla rekabetçi olacağının işaretlerini verdi.Ferrari sıralamalardaki zaaflarını yarışda fazlasıyla kapatan bir takım geçen yılda böyleydi.Ancak bir fark var bu yıl daha rekabetçi daha hızlılar.Rbr bir parça bu takımlardan zayıf başladı sezona ancak rbr takımında bu grubun önüne geçebilecek potansiyel olduğunu unutmamak gerekir geçen yılda benzer bir şekilde giriş yapmışlardı.Bence ilk 3 yarışdan sonra Mclaren da kendisini bulacaktır.Ama bu sene işleri kolay değil önlerindeki takımlar gayet hızlılar ama aradaki makas bu yarıstaki gibi olmayacaktır onlarda ortak olacaklardır bu şampiyonaya biraz yaptıkları tercihin dezavantajlarını yaşıyor takım çözeceklerdir.Test sezonunun hızlısı Mgp takımına da değinmemek hata olur gördüğüm kadarıyla takımlarda ciddi gelisimler sözkonusu ama değişmeyen tek takım Mgp.Yarış performansları berbat geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi.Aracınız yetersizse yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur.Bugün bunu bir kez daha gördük sürekli geçildiler karşı atak da bile bulunamadılar.Bence bu pist kosulları serin hava mgp nin avantajınaydı.Sıcak pist koşullarında Mgp nin dahada işinin zor olacağını düsünüyorum.Bugüne kadar kaynakları yetersiz mgp doğal olarak sürekli tek araca yoğunlaştı bu yüzden sürekli bir diğerinin aksine diğer araç sürekli mekanik v.s arıza verdi yaklasık 3 yarısta 1 gibi inanılmaz bir istatistikle.Bu yılda birseyin değişeceğini sanmıyorum Rosberg bu konuda bir başlangıç yaptı bakalım piyango rosberg e mi vurdu bunu zaman gösterecek ama kesin olan Mgp nin 2. aracı oldukça problem yaşayacak geçmişde olduğu gibi.Kısacası mgp pilotları bu koşullarda kendi aralarında rekabet edemezler bırakın diğer takımlarlada edemiyorlar hiç problem yaşamayan araçlarıylada durum bu.Mercedes ismine yakışmayan bu takımda her iki pilotada bol şans.

  62. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Geçen sezon her fırsatta Schumacher'e laf söyleyen arkadaşlar, şuan en hızlı pilotlardan biri olan Hamilton'un bu sırada bitirmesine ne diyecekler acaba.. Anlamışlardır ki sorun Schumacher yada Hamilton değil sorun Mercedes. Schumacher elinden gelen herşeyi yapıp sıralama turlarında 2-3-4 derecelerini almıştı ilk yarışlarda herkes bilir, ancak yarışta lastikler yüzünden geriye düşmüştü..Hamilton'ada aynısı oldu. 2012 sezonunun ortasında 2013'e odaklanmışlardı sonuç yine aynı.

    Geçen sezon Schumacher'in aracında çıkan sorunlar artık Rosberg'in aracında çıkacak gibi görünüyor.

  63. Massa nın pite geç alınması tabiiki sorgulanabilir ama Vettel ile arasındaki farka bir bakarsan belki seninde acaba gibi bir düşüncen ortaya çıkabilir.

  64. mclarne evlere şenlik, yarıs hızı en iyi arac ferrari, lotus lastikleri cok iyi koruyor, redbull lastik koruma ve hız bakımından ferrari-lotus arasında bir yerlerde gözüktü ama genede tam oalrak kuru temiz bir yarıs izlemek daha dogru olur.
    güzel bi ilk yarıstı.
    bazı arkadaslar hamilton-alonso geçişine takılmıslar adam direk pite girdi o tur, hangi pilot olsa öyle savunma yapar, o pozisyonda lastik koruması gereken hamilton değil 15 sn sonra yeni lastik takacak zaten.
    belki yanlış düşünüyor olabilirim ama ferrari (bilerek yada bilmeyerek) massayı geç pite alarak alonso ve vettel in arkasına düşmesine neden oldu.

  65. ''Felipe Massa tüm pozisyonunu eski lastiklerle fazladan 2 tur atarak kaybetti. Kendi hatası değil.''

  66. RedBull ,Ferrari ve Mercedes in hızını gölgeleyen etmen lastiklerdir.Tek turda bu pistde RBR iyi olabilir ama yarış sırasında Ferrari nin mevcut şartlardaki hızı kayda değerdi.Aslında iki Ferrari pilotuda yarış hızıyla ilgili yorumları güçlü olduklarını işaret ediyordu.Massa hızlı ama lastik kullanamıyor ki en büyük dezavantajı bu olsa gerek.ALonso dan hızlımı? Vettel in arkasında giderken Massa yı geçebilseydi o zaman daha iyi görebilirdik.Sürekli 0,7 sn zaman aralığını Massa azaltamadı ama ALonso Massa ile aradaki mesafeyi 0,7-0,3 arasında hareket ettiriyordu.İki aynı motorlu aracın ve aynı takımın iki aracının birbirini geçmesi daha zor olduğunuda hatırlarsak Vettel in arkasında bunu göremedik.Bizim Mercedes Hamilton u aldı ama bir tur performansını düşürmek namına dahi Hamilton un ALonso ya o şekilde direnmesi komik geldi.Bu durum Sutil içinde geçerlidir fakat bunları anlarken tur yiyen araçların bu şekilde direnmeleri hatta en sonraki Catheram pilotunun pisti kapatması daha komikdi.Sert iki mücadele geçirdikden sonra Pirelli lastiklerinin performansını kimse hesap edemiyor.Sutil in göt diremesi sonucunda 1 sn civarında hızlı olabilecek araç aynı performansı yada 0,1 gibi daha yavaş kaldı.

  67. güzel bir başlangıç oldu görünen o ki yeni kurallar redbullu biraz yavaşlatmış. mclaren gerilemiş ferrari redbula yaklaşmış ama bu bir gelişim mi yoksa diğerlerinin gerilemesi mi bilinmez. lotusun çok kritik olan lastik kullanımı konusunda önde olduğunu testlerde de görmüştük ki yine çok iyilerdi. grosjeanın daha muhafazakar, rai ise her zaman ki gibi istikrar abidesiydi. ayrıca bana mı öyle geldi yoksa erçekten öyle miydi bilmiyorum ama sanki ferrari ve redbull lastikleri daha çabuk harcıyorlar gibi. umarım güzel çok adaylı bi şampiyona izleriz.

  68. Tamam Webber nasıl start alınmaz öğrendik her yarış gösteripdurma

  69. alonsoyla mücadelesinde, zaten o tur pite girecegi için, sonuna kadar zorladı lastikler yanmıs patlamıs takmadı. ama diger pilotlara aynı seyi yapamazsı stintinin ortasındayken lastikleride düşünmek sorunda.

  70. Raikkonen06  avatarı

    Sabret dostum ilerdeki yarışlarda bu söylediklerini sana hatırlatmak için sabırsızlanıyorum devam et Lotus'u küçümsemeye :))

  71. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Yarış çok müthiş mücadeleye sahne olmadı daha fazlasını bekliyordum.Raikkonen hem hızlı hem lastik saklayan aracıyla güzel bir galibiyet aldı.Ferrai 3 pitstopu en dengeli şekilde kullanan araçtı.Massa Sutil in arkadında kalmasa belki podyumda olurdu.Red Bull un sıralamadaki hızından eser yoktu,Webber her zamanki gibi çok dağınık yarıştı.Mercedes pitlerden sonra düşüşe geçti.Yarışın en büyük sürprizi Sutil oldu.Ön grup 2.pitlere girdiğinde Sutil daha ilk kez giriyordu.Ama super softları takınca yarışı berbat oldu.a

    Çaylaklardan Bianchi daha iyi bir araçta olsa puan alabilir gibi.Gutierrez yavaş,Bottas ın aracı yavaş.

  72. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Anladım.Peki Lewis ve takım hata yapmış ve 2 piti tercih etmiş diyebilirmiyiz?3 pitstop yapsalardı ne olurdu?Ama zaten 1 pit eksik yaparak avantaj sağladılar çünkü 7-11 sn geridelerdi yanlış hatırlamıyorsam.Öyleyse Mercedeste değişen birşey yok.

  73. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Anladım.Peki Lewis ve takım hata yapmış ve 2 piti tercih etmiş diyebilirmiyiz?3 pitstop yapsalardı ne olurdu?Ama zaten 1 pit eksik yaparak avantaj sağladılar çünkü 7-11 sn geridelerdi yanlış hatırlamıyorsam.Öyleyse Mercedeste değişen birşey yok.

  74. Kiminin yarıştan sonra bir açıklaması.adamım çok iddialı konuşmuş:
    "Oldukça güzel bir yarıştı, zor değildi" diyen Raikkonen, sezona mükemmel bir başlangıç yapmasına rağmen, bugünkü zaferin Lotus'un griddeki gerçekten pozisyonunu yansıtmadığını ifade etti.

  75. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Mersedes aracin dolu tepoyla iyi dilse uzun gitmeyi dene uzunnnnnnn ..Benim soledigimi Lotus yapti helal adamlara.

  76. siz yarışı nerenizle seyrediyorsunuz anlamadım. mercedes rekabetçi olmuş falan. adamlar geçen seneyi aynen yaşıyorlar. sırlamalarda iyi yarışda berbat.. daha start da hamilton battı. o da yetmez gibi arkasındakileri tuttu. ön taraf açılıyordu. ama rai geçti de kendini kurtardı. raikonen e gelince ben o kadar süper yada iyi yarıştıgını söyleyemem. 1 eksik pitstop yapmasının ödülüydü bu 1 cilik. bu senenin 2 adayı var asllında 3 ama massanın ne olacagını kestiremiyorum. 1 alonso 2 vettel… ferrariyi ve alonsoyu begendim. halbuki hiç sevmem. 2005 2006 yılından beri. ama göz var nizam var. adam bu sene süper. araçda öyle

  77. Güzel bir yarıştı.Raikkonen iyi bir strateji ile kazandı . Ferrariler her zaman olduğu gibi pazar günü yine hızlıydı . Red Bull da hız bakımından iyiydi .Mclaren bence hayal kırıklığı ama sezon uzun . mercedesin ilerleyen yarışlarda iyi duruma geleceğini düşünüyorum .

  78. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    O kadar takılacak birşey değildi bence.Mücadelelerini izlemek güzel.Alonso,Raikkonen ve Hamilton ı ayrı bir klasmanda değerlendiriyorum.Bazı yönlerini severiz sevmeyiz.Ama bu üçünün üstüne pilot yok gridde.

  79. Mercedes yine lastiklerle problem yaşıyor. Lastikleri çalıştıramıyor takım. Geçen yıl ki sorun aynen devam ediyor. Buda yarış performansına olumsuz etki yapıyor. Üstelik dayanıklılık sorunları da devam ediyor. Geçen yıl Tank gibi olan Rosberg'in aracı!!!! bu sezon daha ilk yarışta arızalandı.

  80. Lastikler her sene daha da kötüye gidiyor. 4 tur giden lastik mi olur!

    Pastor Maldonado pilotaj hatası ile yarış dışı kalan tek pilot. Mark Webber'in kalkış özürlü olduğu bir kez daha tescillendi. Schumacher'in aracını Rosberg'e verdiler herhalde. İlk yarışta su koyverdi. Sezonun ilk mekanik arızası Sauber'den. Hülkenberg yarışa dahi çıkamadı. Bu yarışta onu görmek isterdim.

    Podyuma çıkan üç takımın pilotlarından iki pit-stop yapan sadece Raikkonen. Diğerleri 3 pit-stop yaptılar. Lastiklerin aşınma miktarı tüm yarışı bir strateji savaşı haline getirdi. Bu sene de araçların performansından çok lastikleri konuşacağız. Yeni takımlardan yarışı tek tur geride bitiren tek pilot Bianchi. Diğerleri 2 tur yediler. Felipe Massa tüm pozisyonunu eski lastiklerle fazladan 2 tur atarak kaybetti. Kendi hatası değil. Vergne iyi iş çıkardı gibi görünüyor. Yağmurda daha da iyiydi sanki?
    Red Bull ve Ferrari araçları en iyileri gibi görünüyor. Ardından Lotus ve Mercedes geliyor. Sutil özel bir şey yapmadı aslında. Süper yumuşak lastikleri henüz kullanmadığı için yukarıda göründü. Pite girince gördük gerçek yerini. McLaren gerçekten kötü görünüyor. Dedikleri gibi, puanları zor aldılar.
    Ferrari ve Red Bull çok hızlı ve istikrarlı pit-stoplar yapmaya başlamış. Mclaren biraz yavaş kalıyor artık.

    Raikkonen Albert Park'ı seviyor. Bugünküyle birlikte 5 en hızlı tur zamanı var burada. Katıldığı yarışların yarısında en hızlı turu yaptı. Yeni takımları saymazsak Bottas ile Williams yarışı sonuncu bitirdi. FW33? Kimi'nin son kazandığı yarışta da Alonso ikinci, Vettel üçüncüydü 🙂 Yarışın en hızlı pit-stop'u Felipe Massa'nın üçüncüsü. 21.509

  81. rainin arka kanadı avatarı
    rainin arka kanadı

    bugün bir kez daha anladım ki, hem hız hem karakter olarak gridde raikkonen olduğu müddetçe diğerlerinin esamesi okunmaz. saygılar.

  82. Raikkonen adamsın 🙂 güne mutlu başladım.

    Lotus bu lastik kullanımı ile şampiyonluğa oynar.

    ferrari ve redbullar gayet formdaydılar.
    mercedes ve mclarenler biraz hayal kırıklığı yarattı.

  83. tifoalo HRT avatarı

    Güzel bir yarışıtı.Ferrarinin 1. ve 2. pilot yaklaşımını değiştirmesi güzel.Yeni sezon hayırlı olsun

  84. emiko emiko avatarı

    Mclaren tam bir fiyasko.Button la Perez'in turşusunu kursunlar bu sene.edn zayıf pilot kadrosuna sahipler.En güç lü pilot kadrosu Mercedes ve Ferrari.Bu takımlarda muhtemelen markalar şampiyonluğunun en büyük adayları.
    .

  85. emiko emiko avatarı

    Yarış hızında Ferrari-Lotus-Redbull.Ferrari yarış hızında en hızlı.Massa ne kadar kendini yırtsada takım Alonsonun yanında.Massayı pite geç alması olası podyumdan etti ferrariyi.Lotus Sutili görünce geç pite almayı tercih etti kimiyi, bu hamlede raikkonene yarışı kazandırdı.Mercedes te geçen seneye göre iyi gelişmiş.Bu arada Raikkonenin geçişleri müthişti.Yarışın başında hamiltona yaptığı atak harikaydı.Tebrikler Lotus ve Kimi

  86. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    yuh

  87. bumudur ? he budur yani kimi matias raikkonen.
    takımların sıralama ve yarış performansları haftaya sıcak havada belli olur.güç dengesi melbourne de aldatıcı

  88. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Kimse kızmasın ama bu McLaren'den bir b*k olmaz.İlk 3 bile zor hem takımlar hem de sürücüler şampiyonasında.Bugün McLaren Button'cı tutumunun cezasını çekiyor.
    Raikkonen taraftarlarını tebrik ederim.Adam çıktı yeteneğini konuşturdu.Lotus'un lastiklerine bakan aracı bu sene şampiyonluklar getirebilir.Lotus dikkate alınmalı.Açık bir şekil de Raikönen,Alonso,Massa,Vettel şampiyonluğun en büyük adayı.

    Şöyle bir şey var ki Massa'nın eski performansına dönüşüne mi sevinsem yoksa kaçırılan podyuma mı üzelsem. 🙂
    Bu sene hiç bir takım baskın değil aksine eşit seviyede.Son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi izleyebiliriz.
    Raikönen taraftatmrlarını tebrik eder güzel ve mücadeleci bir sezon geçirelerini dilerim.İyi olan kazansın! 🙂
    .

  89. ferrari çok rekabetçi redbull ise çok hızlı denildi ama fos çıktı mercedes tek tur arabası yapmış lotus lastiklere çok iyi davranıyor alonso ise muhteşem bir sürüş çıkardı. bu sene ferrarinin yılı olacak bence bu sene yarış temposu çok çok iyi geçen seneye göre…..

  90. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tamam anladım, alonsoya direnirken lastik bitti, tam da 1 tur sonra vettele denk geldi, lastik sınırdaydı yani, birden bitti, tek turda ansızın biten pirelli lastikleri gerçekten müthiş, evttel e geçildikten sonra sonra zaten pite girdi ham, lastikleri bitmek üzereydi zaten ama anlamadığım hepsinin bitirmek için alonsoya direnmesi acayipti, birazını vettele saklayabilirdi :)))
    neyse…..

  91. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    McLaren'lar o kadar kotuyse Hamilton oradan kacarak dogru yapmistir. Bence hem siralamada hem de yaris icinde Hamilton rekabetci oldu. Birkac ayar daha iyi bir strateji uygun pist sartlarinda Hamilton rahatlikla yaris kazanir. Sert hamur neden bu kadar uyumsuz geldi de 3.piti yapmak zorunda kaldi anlamadim. Kimi 2 pitle yarisi kazanmisken.

  92. gece uyumamam ve sabah erken kalkmam yüzünden bugün biraz uyuşuktum ama yarış o uyuşukluluğu aldı üzerimden.Ferrarinin yarış temposu gerçekten harika.Umarım Red bull bişeyler çıkarıp 0.6 0.7 saniye kazanmaz da böyle başabaş bir sezon izleriz. Güzel bir sezon bizi bekliyor kanaatindeyim

  93. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Sıralamalar çok iyiydi. Yarışta çuvalladılar. Rosberg dayanıklılığa kurban gitti , Hamilton lastiklere

  94. Sutil başlangıçta sertlerle başladı.Son pitinde Süper yumuşkaları takmaya mecbur kaldı

  95. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Sıralamalar çok iyiydi. Yarışta çuvalladılar. Rosberg dayanıklılığa kurban gitti , Hamilton lastiklere

  96. cünkü A.Sutil yarisa med. lastiklerle basladi sonra yine med. takip mecburen son pit stip ta s.softlari takmasi lazimdi

  97. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    2007yılına da Melbourne'de galibiyetle başlayıp şampiyonlukla bitirmiştik. Trabzonspor yüzünden gülmeyi unutmuştum teşekkürler Raikkonen.

    Gözüme çarpan 4-5 şey de ;

    1."Hamilton hayatının hatasını yaptı"diyenler şaşırmadı..
    2.Lotus,Kronik"soğuk havada lastik ısıtma sorununu çözmüş gibi.
    3.Alonso yine harikaydı.
    4.McLarenler hayal kırıklığı. Button zaten yumuşak bir pilot . Checo'da böyle kırılgan olursa bu sezon bitmez Hamilton'u çok özleyebilirler.
    5.Raikkonen'ın McLarendeki hali gözümün önüne geldi de.Yaşlanmış be usta …

  98. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Faster inside/diaz

    Çünkü Hamilton Alonso ve Massayla mücadele ederken lastikleri iyice bitti.Adam kimseye gelin beni bedava geçin demedi.Bu kadarda paranoyak olmaya gerek yok.Alonso ve Kimi iyiydi işte bugün.Ne diye diğer pilotları eleştiriyorsunuzki?

    Sıralamalara ilişkin bir güç dengesi yok.Çünkü çok olağandışı durumdu.Malezyada belli olur.Redbullun yarış temposu kötü değil sadece lastikleri erken bitirdiler.

    Birisi Mercedesin sıralama/yarış hızına ilişkin değerlendirme yapabilirmi?

  99. Sutil yarışa mediumla başladı yani hiç supersoft kullanmamıştı o yüzden takmak zorunda kaldılar

  100. sen benimsin avatarı

    lotus ve özellikle raikkonene tebrikler.
    çok temiz bir yarış oldu ve bu araçlarının hız sıralamasını çok net görmemizi sağladı. büyük bir süpriz olmadığından dolayı çok rahat gördük.
    şuanda redbull en hızlı araç. ardından lotus ve ferrari eşit hızlara sahip geliyorlar. mercedes ise hemen ferrari ve lotusun arkasında 3. hızlı takım.
    tahminim redbull ile lotus ve ferrari arasında 0.4-.05 sn fark var.fakat şunu söylemekte fayda var. f1 de 3 üst düzey pilot var. bunların en başında alonso daha sonrasında raikkonen ve hamilton geliyor.
    bu pilotların altındaki araçlar en hızlı araçtan sınır olarak 0.4-0.5 sn farkla geride yer alsalar bile kendi özel yetenekleri ile araçları limitlerinde kullanıp extra hız katabilme yeteneklerine sahip sürücüler. vetteli bu gruba koyamıyorum henüz. o potansiyel yok onda. bu yüzden sezon boyunca araçlar bu şekilde devam ederse büyük bir çekişme yaşanacaktır bu yıl. raikkonen geçen yıl çok iyi bir yıl geçirdi fakat bu yıl eski raikkonene döndü tam anlamıyla. alonso zaten her zamanki gibi en hızlısı. hamilton mercedeste rosbergden üstün olduğunu daha ilk yarışta kanıtladı. en önemlisi ise massanın eski 3 yıl önceki eski massa ya dönmüş olması. gerçekte gerçek massa geldi.
    mclaren büyük hayal kırıklığı yaşattı ve geçen yılki gibi süpriz bir dizilim yok gridde artık (geçen yıl 7 takım vardı eşit güçte ilk yarışta fakat bu yıl 4 e indi.inşallah güzel bir f1 sezonu bizleri bekliyordur.hayırlı olsun..

  101. Whitmarsh istifa,Rezil Mclaren.

  102. sen benimsin avatarı

    lotus ve özellikle raikkonene tebrikler.
    çok temiz bir yarış oldu ve bu araçlarının hız sıralamasını çok net görmemizi sağladı. büyük bir süpriz olmadığından dolayı çok rahat gördük.
    şuanda redbull en hızlı araç. ardından lotus ve ferrari eşit hızlara sahip geliyorlar. mercedes ise hemen ferrari ve lotusun arkasında 3. hızlı takım.
    tahminim redbull ile lotus ve ferrari arasında 0.4-.05 sn fark var.fakat şunu söylemekte fayda var. f1 de 3 üst düzey pilot var. bunların en başında alonso daha sonrasında raikkonen ve hamilton geliyor.
    bu pilotların altındaki araçlar en hızlı araçtan sınır olarak 0.4-0.5 sn farkla geride yer alsalar bile kendi özel yetenekleri ile araçları limitlerinde kullanıp extra hız katabilme yeteneklerine sahip sürücüler. vetteli bu gruba koyamıyorum henüz. o potansiyel yok onda. bu yüzden sezon boyunca araçlar bu şekilde devam ederse büyük bir çekişme yaşanacaktır bu yıl. raikkonen geçen yıl çok iyi bir yıl geçirdi fakat bu yıl eski raikkonene döndü tam anlamıyla. alonso zaten her zamanki gibi en hızlısı. hamilton mercedeste rosbergden üstün olduğunu daha ilk yarışta kanıtladı. en önemlisi ise massanın eski 3 yıl önceki eski massa ya dönmüş olması. gerçekte gerçek massa geldi.
    mclaren büyük hayal kırıklığı yaşattı ve geçen yılki gibi süpriz bir dizilim yok gridde artık (geçen yıl 7 takım vardı eşit güçte ilk yarışta fakat bu yıl 4 e indi.inşallah güzel bir f1 sezonu bizleri bekliyordur.hayırlı olsun..

  103. buarada force india yarışın sonlarına doğru saçma bir hamleyle neden sutili pite alıp super softa döndü anlamadım. belkide muhtemel 5 sıradan oldu..tüm yarış boyunca harika yarıştı…

  104. Büyüksün Raikkonen.

  105. Tebrikler Kimi 'ıceman' ve alonso ikiside inanılmaz bir iş çıkardı ama söylemeliyizki james allison yeni newey olmaya aday adam kısıtlı bütçeyle (diğer 4 büyük takıma göre) inanılmaz bir iş çıkarmış
    Ama tabii ki en büyük pay Kiminin groya bakarsak aslında kiminin nasıl bir iş başardığını daha iyi anlayabiliriz.Bunu artık kesinlikle söyleyebiliriz ki Kimi bu sene şampiyonluğun en büyük adaylarından…redbullun ben bu kadar yavaş olduğunu düşünmüyorum açıkcası çıkar kokusu bunun yakında 🙂 Ferrari geçen seneye göre inanılmaz bir iş yaptı ayrıca uykudan geri dönen massaya da tebrikler son olarak mclarenı bu halde görmek bir F1 taraftarı olarak beni çom üzdü umarım avrupadan sonra düzelirler… Ayrıca hulkenberg kafasını taşlara vuruyordur heralde force ındıayı gördükten sonra 🙂

  106. tebrikler kimiye harika bir yarış çıkarttı, rakiplerinden daha yavaş bir araçla. alonsoda çok iyiydi ferrarinin yarış hızı yine çok iyi.bir diğer tebrikte whitmarsha gitsin o da en hızlı aracı 6. sıraya düşürdüğü için….

  107. ferrai geçen sene red bull dan bıle hızlıydı.

  108. inanılmaz mutluyum. bugün 3 sefer yattım kalktım. sıralamaya kalkayım diye erken yattım. herşey çok güzel oldu. inşaallah devamı gelir:)

  109. Bu arada Ferrari bu yarışta olduğu gibi Alonso ve Massaya eşit davranırsa her türlü alonso galibiyetine kabulum

  110. Raikkonen'i Tebrik Etmek Lazım Harika Bir Sürüştü Lastikleri Çok İyi Kullandı Hakettiği Yarışı da Kazandı Lotus Lastikleri Koruduğunu Testlerde Göstermişti Zaten Bugün Yaptıkları Yapacaklarının Teminatıdır Raikkonen Alonso Vettel Bu Sene Şampiyonluğa Oynarlar…

    Bugün Alonso ve Massa Harikaydı Yarış Temposunda İnanılmaz Hızlıyız 2008'den Sonra Bu Kadar İyi Bir Ferrari Görüyorum Bu Sene Gercekten İyi Başladık İnşallah Devamı Gelir Massa'ya Çok Ağır Eleştirilerim Vardı Ama Bugünkü Performansı Gercekten de İyiydi Bizim Özlediğimiz Massa Bu İşte Gecen Yıllarda Massa Ön Grupta Olmadığı İçin(Rakiplerden Puan Alamamıştı) Alonso Sürekli Rakiplerine Göre Yarışıyordu Bu Sene Değişti Gibi Massa Ön Grupta Olunca Alonso Kendisine Avantaj Sağlayabilir Bu Sene Takımlar Şampiyonluğu(Her Yarış Böyle Olursa) Bizde…

    Vettel'in Sıralamalardaki Turunu Görünce Çok Korktum Yine mi 2011 Diye? Ama Öyle Olmadı Lastikleri Çok Cabuk Harcadılar ve Farkı İlk Turlarda Açamadılar Belki de Gecen Seneki Gibi 2.Yarıda Açılırlar Ama Lastik Sorununu Kesin Çözerler Çünkü Newey Hala Orada…

  111. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Redbull kendi gücünü gösterdi Lotusa tebrikler Ferrari inanılmaz hızlı her pistte daha ayrıntıları göricez..

  112. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hamilton konusunda aynı fikirdeyim özellikle alonso ve massaya karşı yırtındı resmen geçilmemek için, ne hikmetse 1 tur sonra vettel e gel de geç dedi,aynı şekilde rai yede hiç direnmedi, sutil ide tebrik etmek lazım iyiydi, rai kazandığı için tebriği zaten hakediyor ama sadece sürdü, pek bir geçiş aksiyon görmedik kendisinde, diğerleri ile yanı sayıda pit yaptığında yarışı nerelerde bitirdiği görmek lazım, ilk yarış için güç dengesini belirlemek gerçekten zor, sanırım avrupa ya kadar bu belirsizlik böyle gidecek…

  113. Kimi'ye tebrikler. Anlaşılan bu yıl lastikler konuşacak gibi buradan çıkan sonuç Lotus bu işi çözmüş

  114. Tebrikler Ice Man. 🙂 Gerçekten çok iyiydi. Alonso'da öyle. Massa'da son 4 yıla oranla çok iyi başladı. Açıkçası zevk aldım yarıştan. McLaren dökülse bile puan alması yine de iyi. Rekor devam ediyor en azından. :))

    Lotus muhteşem bir lastik korumaya sahip. Dün RBR ilk 2 sırayı alınca aha dedim 2011 tekrarını izleyeceğiz ama hiçte öyle olmadı. Red Bull'un yarış performansı rakiplerinden kötü.(Ferrari ve Lotus) Ama tek turda gerçekten iyi bir araca sahip.

    Mercedes yine aynı tas aynı hamam. Sıralamalarda iyi yarışta kötü araç. Birde yine dayanıklılık sorunu yaşadı. Mercedes adamı kanser edecek. McLaren olarak kurtulmak farz oldu. Kaç şampiyonluğuma mal oldu bu marka.

    McLaren'den söz açılmışken araç çok kötü ama sıralamalardaki kadar kötü değildi. Yine de McLaren adına yapacak çok iş var.

    Sonuç olarak keyifli bir yarıştı. Rekabet üst düzeyde. 2013 keyifli bir sezon olacak.

  115. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    helal adamım.helal olsun.
    ilk üçe tebrikler.uzun zaman sonra seyrettıgımız bu yarısta kendı adıma f1 yarısı seyretmeyi unutmus bır o kadar da ozlemişim.ılk turlar bır tuhaf oldum.ne seyrettıgımı bılmıyordum.serhan da bana bıraz uykusundan uyanmamıs gıbı geldı ama ılk pıtlerden sonra acıldık.

    yarısın startında ferrarıler harıkaydı.ok gıbı cıktılar.raıkkonen de fena degıldı.ben yarısı kazanmayı beklemıyordum.ozellıkle red bull un baskın olacagını yagmur altında mercedesın performansı ve ferrarı nın formu kimi nin galıbıyetını hıc dusundurmedı acıkcası.ancak ozellıkle vettel ve ferrarılerın ıkıncı pıtlere gırısı ve raı nın ıstıkrarlı turları o anda kazanacgımız ınancını getırdı.ıkıncı ferrarı ıle fark 12 sn cıvarına cıkmıstı ve artık pıte gırsekte rakıplerde gırecegı ıcın ben acıkcası daha yarısın ortasında kazanacagız a ınandım.

    alonso 3. pıtten sonra farkı acsada aslında ''raikkonen ne yaptığını biliyordu''sondan bır oncekı turda en hızlı tur 25 puan ve ılk haftanın lıderı.tebrıkler adamım.tebrıkler lotus.

  116. Tebrikler Rai, Tebrikler Seb, Tebrikler Fernando Alonso, Tebrikler Felipe Massa…ve Tebrikler Jules Bİanchi.

    Son 2 yılda olduğu gibi yine lastiklere iyi davranan ön plana cıkacak.Eğer rakibiniz sizden bir pit fazla yapıyorsa zaten kafadan 10-15 saniye kazaıyorsunuz.Pirellinin F1'den gideceği gün bayram olucak
    McLaren geçen seneki Ferrari'den bile kötü.Ama en azından rüzgar tüneli sorunları yok

  117. Adamım yine yaptı swhowunu attı en hızlı turu.son turda en hızlı turu attığında idman tv spikerleri raikkonen araçın ne kadar iyi oldunu kanıtladı ve rakiplerine göz dağı veri dedi 🙂

  118. lotus ferraiden daha yavaş olmasına rağmen raıkkonenın ustun performansı ve harıka stratejıyle yarısı kazandı. ferrari su nda pıstın en hızlı aracı. lotus bırkac kere daha stratejıyle yarıs kazanabılr ama ferrarının bu sezonu sampıyonlukla kapatması cok buyuk ıhtımal…

  119. iceman!!

  120. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Söylediklerine katılıyorum. Ferrari ve Lotus saf hızda çok yakınlar. Lotus ve Kimi bugün lastikleri iyi korudu, bu yüzden zaferi sonuna kadar haketti. Tebrikler

  121. sutile mavi bayrak sallanmadı,skysports'tan izliyorsan sutil çok yavaş olduğu için öyle bir espri yaptılar da,sutil hakkaten alonsoya çok zaman kaybettirdi.

  122. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Raikonen ve fanlarının sevinçlerini en içten dileklerimle paylaşıyorum. Tebrik ediyorum. Her zaman ki gibi son tura girerken Fastest lap'ını da yapmadan bırakmadı adam 🙂

    @AvantiFerAvanti arkadaşın dediği gibi Ferrari pitleri biraz daha geç yapsaydı yada yapabilseydi diyelim, Alonso'nun kazanma ihtimali daha yüksek olurdu.

    Yarış hızında sanırım bu sene Ferrari tüm takımlardan hızlı gözüküyor. Sıralama temposunu da geliştirirse çok güzel bir sene olabilir.

    RBR yine ilk yarı kimse tırsmasın diye bişeyler saklayıp 2. yarı açılacak gibime geliyor, güvenmiyorum bu takıma.

    Lewis herkese gel geç derken neden Alonso'ya gelince aslan kesildi onu da pek anlamadım. Mercedes her zaman ki gibi fos çıktı galiba.

    Massa başlarda çok iyi giderken sonradan neden o kadar geri kaldı pek anlayamadım. İlk yarı nerdeyse Vettel'i geçecek hızı varken, sonrdan 10 saniye farkı nasıl yedi ?

    Yarıştan evvel RBR nin 1 saniye farkını görünce karamsardım açıkcası ama Ferrari bu kez iyi başladı sezona. Umarım gerisini de getirip Alonso'ya hakettiği şampiyonluğu bu sene kazandıracak bir araç verirler.

    Sevgiler…

  123. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    lotus lastiklere en iyi bakan takım durumunda. geçen sene sauber lastiklere iyi baktığı için perez bazı yarışlarda çok güzel puanlar toplamıştı. raikkonen lotusun bu hızıyla lastikler sayesinde daha çok puanlar toplar. konuşmak için erken ama raikkonen bu sezonun favorilerinden

  124. sutil yarışıyodu.tur bindirmelik bi durum yok ortada

  125. Tebrikler Lotus Renault ve Kimi Raikkonen- Tebrikler Ferrari-Fernando-Tebrikler Red Bull Renault Sebastian Vettel. Harika bir yarıştı.

  126. Raikkonen'e tebrikler bugün gerçekten çok kontrollü bir yarış çıkardı. Yarışın başında Hamilton'a yaptığı atak da harikaydı. Ferrari yarış temposunda çok hızlı, bugün Raikkonen'in kazanmasında bir pitstop az yapmasının yanında Alonso'nun Hamilton'un arkasında trafiğe takılmasının da etkisi var. Mercedes iyi gözüküyordu ama bunun sebebinin Hamilton'un harika tek tur performansı olduğunu gördük.Son olarak yarışta tam bir mavi bayrak rezaleti yaşandı özellikle Sutil için sallananlar tam bir fiyaskoydu.

  127. Sıralama performansı olarak lotus hala iyi değil ama yarış performansında gayet iyiler.Mercedes yarışta döküldü resmen bu kadar kötü olacaklarını beklemiyordum.tek turluk bi araç yapmış mercedes.Schumiye yapılanlardan sonra başarı kazanmasını açıkcası istemiyorum mercedesin

  128. burak evmez avatarı

    bugün pirelliden bir kez daha nefret ettim

  129. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Raikkonen,Alonso ve Hamilton a tebrikler.Yarış zevkliydi.Belki bu sene Redbull çok üstün olmayacak.Ferrari,Lotus,Redbull ve Mercedes arasında geçecek gibi duruyor sezon.Ama güç dengesi nasıl oluşacak belli değil.Sıralamalar gerçekçimiydi o bile belli değil.Mclaren de gelişecektir.O zaman orta grup takımları zor puan alırlar.

  130. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Tebrıkler Kimi Tebrikler Alonso. İki pilotta mükemmel bir yarış çıkardı. Ferrarinin yarış temposu inanılmazdı. Lotuslar lastikleri en iyi kullanan takım olarak ön plana çıktı. Mercedesler yine hayal kırıklığı.

  131. Kadir YILMAZ avatarı

    Ozledigimiz tablo.. Daha ilk yaris, devami gelmezse anlamsiz, hadi hayirlisi.. Ama dayanamicam, cok iyi cok iyi tebrikler!

  132. Raikkonen 10 saniye kadar gülümsedi. Sıkıntı var.

  133. sabah sabah yagmurda cafe aramama degdi gercekten. tesekkurler raikkonen!

  134. Yusuf  Hitay avatarı

    pirelli hangi akla hizmet süper yumuşak getirmiş buraya? yumuşak-orta ideal kombinasyon olurmuş yine. 3 turda biten lastik mi olur?

    tebrikler kimi, saf hızda ferrari daha iyi göründü ama lotus lastiklere çok çok iyi bakıyor.

    mclaren müthiş.

  135. Tebrikler Kimi,Fernando,Sebastian ve Felipe.Çok iyi bir iş çıkardı bu 4 pilot.

    Yarış galibinden başlayalım.Çok net söylüyorum,eğer Lotus güncelleme yarışında geride kalmazsa,bu lastik koruması ile Raikkonen ilk 6'dan kalktığı her yarışta galibiyet adayıdır.Şampiyonluğun da en büyük adaylarındandır.

    Alonso.Sıralamalarda buradaki bir çok arkadaş karamsardı.Ancak ben değildim.Çünkü sıralamaların son turunda ne olduğunu gördüm.Alonso'nun DRS'i Q3'te çalışmadı ve bu ona en az 0-3,0.4 saniye kaybettirdi.Yani büyük ihtimal yarışa 3.sırada başlayacaktı.Hızlı olduğumuzu da yarışta gösterdi.Eğer 2.pitstopu bu kadar erken yapmasaydık,21.turda değil de 32,33.turda yapsaydık yarışı kazanabilirdik.Olsun yine çok hızlıyız ve şampiyonluğun en büyük adaylarındanız.

    Vettel'e Webber'in sırasına bakarak tebrikler dedim,ancak beklediğimden hakikaten yavaştı bugün Red Bull.Hele ki çok dominant oldukları Avustralya'da bu kadar yavaş bir yarış geçirmeleri beni şaşırttı.Ancak sıralamada en hızlı otomobile sahip oldukları için özellikle markalar şampiyonluğunda en büyük aday onlar.

    Massa is BACK ! Seneler sonra sezona harika bir başlangıç.Tebrikler Massa.Yarışın sonlarına kadar Vettel'in arkasından hiç kopmadı.Harika bir performans gösterdi.Hem kendi adına,hem de bizim takımlar şampiyonluğundaki hedefimiz adına çok iyi bir sonuç.Umarım devam eder Felipinho…

    Genel bir değerlendirme olarak,antremanlardan sonra beklediğim sonuç ortaya çıktı.Sıralamalarda Red Bull > Mercedes > Ferrari/Lotus ve yarışta Lotus > Ferrari > Red Bull > Mercedes olarak bekliyordum,ortalama olarak beklediğim şekilde oluştu.Bu sene harika bir sezon izleyeceğimize eminim.Sezonumuz hayırlı uğurlu olsun 😉

  136. Edriyınnnnnnnnnnnnn

  137. Gread job Kimi Gread jobbbb Bizim deyimimizle ADAMIN DİBİSİN!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir