Raikkonen: "En Kolay Zaferlerimden Birisiydi

yazar:

kategori:

Avustralya yarışına 7. sıradan başlayan Raikkonen, iyi bir startın ardından lider sürücülerin arkasında yer buldu ve sonrasında pit stopları iyi değerlendirerek zafere ulaştı.

Raikkonen “Planımız iki pit stoptu. İlk yarışlarda ne zaman pite gireceğinizi bilmek çok zordur ve çok erken girmek istemezsiniz. Tam olarak istediğimizi aldık.”

“Planımızı uyguladık ve bizim için mükemmel çalıştı. Lastikleri saklayıp ihtiyaç duyduğumda hızlanabildim.”

“Şu ana kadarki en kolay yarış zaferlerimden birisiydi. Umarım bu şekilde daha çok yarış kazanırız.” dedi.

Alonso son bölümde Raikkonen’e yaklaşsa da, Kimi Raikkonen bitişe 2 tur kala attığı en hızlı tur ile daha fazla performansa sahip olduğunu kanıtladı.

Raikkonen “Fernando bir ara rahatladığımda beni yakalıyordu. O zaman biraz trafik de vardı. Bu yüzden yağmur ihtimaline ve herhangi bir şey olması ihtimaline karşı biraz fark olsun istedim.”

“Oldukça güzel bir yarıştı, çok zor değildi. Şu anda iyi ancak henüz bir yarış oldu. Bu galibiyet çalışmamızı ve hedefimizi değiştirmeyecek.”

“Galibiyetten mutluyuz ve şampiyonayı kazanmak için daha yapılacak çok şey var.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: "En Kolay Zaferlerimden Birisiydi” için 30 yanıt

  1. Osman ERENER avatarı

    anasayfa problemi nedeniyle siteye girmemiştim..geç oldu raikkönen'in galibiyetini kutlamak..herşeyden önce çok heyecanlı bir yarıştı..son bölümde alonso'nun performasıyla raikkönen'i bayağı bir zorlayacağını düşünmüştüm ama raikkönen tempsunu hemen yükseltti..gerçekten ksursuz yarıştı rai..beklenilmeyen ama keyif verici bir galibiyet oldu benim için

  2. tebrikler. mercedes'in son 3 yılda görmeye iyice alıştığımız "yarışın başında arkasında kalan pilotun yarışını mahvetme" hastalığı bu sen de kaldığı yerden devam ediyor. neyse ki raikkonen daha ilk turlarda kendinş mercedes'ten kurtardı, farkı kapattı ve gizlice gibi görünüp, aslında bağırarak gelen liderliği alarak galip geldi. kusursuz bir sürüş, helal olsun.

  3. Bahsettiğin adamın Raikkonen olduğunun farkında olmayan biri daha. Alonso dayanıklı ancak yavaş aracıyla stratejiler üretip şampiyonluk kovalarken Kimi her yarış pistin en hızlısı olup galibiyetin de en büyük adayı oluyordu. 2005'te Kimi'nin şanssızlığı ve McLaren'in dayanıksızlığı sayesinde Alonso'nun kazandığı şampiyonluğu unutmayalım.

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yaw o zaman niye alonso eski lastikleri olan raiye yetisemedi bile herkes rahat geçilir derken rai alonsodan 7-8 tur eski lastiklerle fark attı alonsoya bunu hic dusundünmü sen ?

  5. Rai antreman seanslarindan sonra henuz gucumuzu gostermedik demisti, aracin farkinda ve ne yonde gelistirilmesi gerektigini biliyor, Lotus kaynak bulup gelisime devam ederse Redbull ve Ferrari`ye kok soktururler bu sene, James Allison dehasini konusturmus yine, helal olsun..

  6. kimi 2005 de mclaren de daha büyük depo ile ağır bir benzin yüküyle yarışırdı ve 7 galibiyet kazandı. o ağır benzin yüküyle dahi agresif ataklar ve hafif araçlara nazaran çok hızlı turlar atardı. stratejileri genelde 1 pit stop eksik olurdu mclaren'in. çünkü bunu yapabilecek çok güçlü bir araçları vardı. zayıf yönü ise dayanıklılık problemiydi. ki dayanıklılık problemi şampiyonluğu renault a hediye etti.

    şimdi yorumunuza bakacak olursak lotus herkesin üzerinde çalıştığı lastik kullanma konusunda mükemmel bir iş çıkarmışken ve bunu çok iyi kullanıyorken diğer takımların yapmak istedikleri ama yapamadıkları bir durum için bunu söylemek yerinde olmaz.

  7. Bahse varım zaferin bu kadar kolay olması Kimii'yi pek tatmin etmemiştir. Ama yine de harikaydı. Stratejisini baştan sona konuşturdu. Aslında son 5 turdaki telsiz konuşmalarını duymayı isterdim doğrusu. Yarışın sonundaki sevinmeyişi hoşuma gitti. 91 galibiyet alan Michael bile çok daha fazla sevinirdi eminim ki 🙂
    Lastik stratejisinden dolayı kazandığını söyleyenleri de anlamıyorum doğrusu. Yahu siz bu sporun Formula 1 olduğunu unuttunuz mu? Eskiden duruma göre bir pit fazla yada bir pit eksik yaparak farklı stratejiler kazanılırdı ve hiç böyle muhabbetler olmazdı. Arkadaş sporu ne hale getirdiler yaa stratejilerin en önemli parçalardan olduğu sporda farklı stratejiden ötürü adamın zaferinin değerini azaltmaya çalışanlar var. Kimi de Allonso gibi yada Vettel gibi 3 pitstopla yarışsa elbette daha saldırgan ve hızlı turlar atardı. 57. Tur da en hızlı turu atarak yapabileceğini gösterdi zaten. Daha ne konuşuluyor ki.
    Kimi muhtemelen yarışın en başından itibaren galibiyet kokusunu almıştı. Köpekballıklarının kan kokusuna verdikleri reaksiyon gibi Kkimi de alibiyetin kokusunu aldığında gerçekten durdurulması en zor pilot bence. Alonso son bölümde bir ara farkı kapatacak gibiydi ama buna hazırlıklı olduğuna emindim. Gerçi pirelliler söz konusuyken insan yine de heyecan yapıyor.
    2007 den sonra bu sezona da galibiyetle başlamak umarım bize uğur getirir. Kişisel sorunlarımın zirve yaptığı bu dönemde Kimi'nin aldığı bu galibiyet 2.5 aydır yaşadığım berbat hayatı bir günlüğüne de ollsa unutturdu. Teşekkürler Kimi…
    Lotus umarım sezon içi gelişimi sürdürür. Ancak şahsenhaziran ayından sonra James Allison'un E21 üzerindeki tüm çalışmaları bırakıp 2014 e tamamen yoğunlaşmasını istiyorum. Her türlü bahse varım bu adama Newey kadar bütçe versinler Newey'e çok rahat kafa tutabilecektir.

  8. Bu yoruma bu cevap. Saygı duyulcak birisin.

  9. Hassasiyetin için teşekkürler,3 pit konusu muamma gerçekten,ama 2 pit avustralya'da idealdi ve bunu başardılar.

  10. 3 pitle kazanamayabilirdi, pist üstü pozisyonundan dolayı o da, tabi kazanabilirdi de, ama olay o değil, ön sıradaki pilot-takım paketlerinden hiç biri 2 pit stop yapamadı, yapmayı seçmedi değil, yapamadı, Mercedes yapmayı deneyipte yapamadı, diğerleri zaten olmayacağının farkındaydı da yapmadı. Kimi-Lotus paketi bunu yapabilecek pakete sahipse bunda hem kiminin hem lotusun payı var. Yeni bir Button yada Perez doğması diye bir şey söz konusu değil, adam zaten Button dikkate alınmıyorken, Perez daha çocukken yarış kazanıyordu, şampiyonluğa oynuyordu… Bugünün en hızlı paketi buydu, kazandılar, alkışlamak gerek… ayrıca bu araç ve pilot geçen senede yarışta lastikleri iyi koruyordu, yeni bir şeyde değil, belki sürüş biçimi yada aracı ayarlama biçimiyle alakalıdır

  11. deme boş ver

  12. cok mutluyum arkadaslar tesekkürler LOTUS tessekkür ederiz KIMI RAIKKÖNEN

  13. Şimdi bir şey derdim de,sitedeki aklı başında Alonsocu arkadaşlara ayıp olmasın diye demiyorum.

    Milleti kışkırtmaktan zevk alıyorsun,geçen sene Raikkonen'in kazandığı yarışta da zırvalamıştın,Raikkonen kazanınca ellerin kaşınıyor heralde 🙂

    He 3 pit yapsaydı da kazanma olasılığı vardı,ki 3 pit yapıp alması daha güzel olurdu,hem ferrarileri büyük ihtimalle pist üstünde alt ederdi,daha keyifli bir yarış izlerdik.

    Şans vari pereze güldüm,daha rüştünü ispat edememiş bir pilotla dünya şampiyonunu aynı kefeye mi koyuyorsun?

  14. buz adama sormak lazım lazım 2 yerine 3 pit yapsaydın yarış senin için nerelerde biterdi diye neyse bu sefer olmadı ama yenilerinde göreceğiz

    yeni bir jenson button mu doğuyor yada şans vari perezmi

  15. Araci tek turda zorladi o da en yarisin en hizli turu oldu zaten :))
    Hizli arac, hizli pilot, lastik, strateji. Daha ne olsun 😉
    Tebriler Kimi, tebrikler Lotus.

  16. Lastikler ve strateji. Bir de ilk yarıştaki karambol.

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Raikkonen'i tebrik ediyorum gerçekten güzel bir yarış çıkardı ve sessi sedasız geldi birinciliği söktü aldı kimse hesaba katmadı onu.Lastikler bu sezon geçen sezonki gibi olmasada bazı durumlarda ön sıra takımlarının başını ağrıtacak gibi duruyor.En çok sevindiyom olay ise Massa'nın geri dönüşü oldu yine bir pit stratejisiyle allem kullem edip geriye düşürdüler ama olsun Massa'nın yeri başkadır.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Rakiplerimizin eteklerini tutuşturacak bir demeç. E21'in daha fazla potansiyeli olduğunu ima ediyor. Gerçekten benim için çok güzel bir Pazar günü ve bunda Kimi'nin payı büyük. Bana bu mutluluğu yaşattığın için çok teşekkür ederim Iceman.

  19. lotus lastiklere nazik davranıyo ama bunda kiminin de payı büyük bence.mesela grosjean yarış başlamadan 2 pit düşünüyodu muhtemelen ama 3 pit yapmak zorunda kaldı.ıceman ın da hakkını yemeyelim 🙂

  20. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Kimi herzamankine göre daha fazla cümle kurmuş sanki 🙂

  21. zorlamadan kazandım diyor.3 pit yapsa yeni lastiklerle dahada hızlanır ne yapar yapar bu yarışı yine kazanırdı lotusun burda kazanabilecek bir araba olduğunun kokusunu almış bu kokuyu aldımı kimi yi zaten kimse tutamaz

  22. igor skorsky avatarı

    tebrikler raikkonen.iyi pilotaj ve iyi strateji.hala sonucu lastiklere bağlamaya çalışan yorumlar geliyor.adamlar sezon boyunca nasıl komple bir araç yaratırız diye araç üzerinde çalışsınlar sonra siz kalkın bunu yok lastikler erken bitiyormuşta o yüzden raikkonen kazanmışta vs vs.kardeşim madem öyle sizin takımınızda ona göre araç tasarlasaydı.yarışı kazanmak sadece motor gücüyle olsaydı ya da sadece iyi ve kaliteli parçalarla yarış kazanılsaydı ferrari,mercedes gibi yüksek bütçeli takımlardan başka kimse şampiyon olamazdı.galibiyeti pirelli lastiklerine bağlamak f1 i anlamamaktır.

  23. "Planımızı uyguladık ve bizim için mükemmel çalıştı. Lastikleri saklayıp ihtiyaç duyduğumda hızlanabildim."

    Kısaca özet bu.aslında sutil pit stop yapmayıp ilk sırada giderken ve arkasında vetteli,massayı,alonsoyu tuttunda raikkonenen istese o anda farkı kapatırdı ama lastikleri korudu zaten f1'i bilen birisi bunu çok rahat anlar

  24. "Planımızı uyguladık ve bizim için mükemmel çalıştı. Lastikleri saklayıp ihtiyaç duyduğumda hızlanabildim."

    Kısaca özet bu.aslında sutil pit stop yapmayıp ilk sırada giderken ve arkasında vetteli,massayı,alonsoyu tuttunda raikkonenen istese o anda farkı kapatırdı ama lastikleri korudu zaten f1'i bilen birisi bunu çok rahat anlar

  25. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Harika yarıştı,tebrikler.

  26. Simdi eminiz! Diger takimlar artik Kimi ve Lotus'a gore taktiklerini belirleyecekler; muthis bir sey!

  27. 2005'te uçup gittiği yarışları hatırlamıyo sanırım

  28. Raikkonen06  avatarı

    Hadi bakalım adamım tebrikler galibiyetlerinin devamını diliyorum hep böyle ol helal olsunn Lotus gerçek gücünü kanıtladı gerçekten ama hala sezonun başındayız inşallah böyle devam ederiz ve Kimi'nin 2.şampiyonluğunu görürüz tebrikler bütün takıma iyi işti.

  29. yihaa 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir