Massa: "Alonso Risk Aldı ve Bizi Geçti"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, sıralamalarda takım arkadaşının önünde yer aldı ve yarışın ilk bölümünde önünde kalmayı başardı.

Ama ikinci pitstoplar öncesinde Alonso, pite daha erken geldi ve yeni lastiklerle hem Massa’yı hem de Vettel’i geride bıraktı.

Massa, Ferrari’nin Alonso’yu öne çıkarmak için böyle bir şey yapmadığını, sadece o anda daha erken pite girmesinin işe yaramayacağını düşündüğünü belirtti.

Massa: “Öndeki pilotlarla mücadele ederken iki sıra kaybettiğinizde her zaman hayal kırıklığı yaşarsınız”

“Dürüst olmak gerekirse (Alonso’nunki) biraz fazla erken bir pitstoptu. Belki de 3-4 tur sonra pite girmeyi planlıyorduk. Lastiklerdeki bozulma çok fazlaydı. Ama (Alonso) risk aldı ve işe yaradı.”

Brezilyalı pilot, pist koşullarının Alonso’nun lehine geliştiğini ifade etti.

Massa: “Pist gelişti ve pistte daha fazla kauçuk olunca tempoyu tutturmak kolaylaştı. Önünde araç da yoktu”

“Yani işe yaradı. Elbette arkada iken, pite girerek risk almanız daha kolaydır. Bu konuda biraz hayal kırıklığım var ama genel olarak sezona başlangıcın çok ama çok olumlu olması nedeniyle mutluyum”

 


Yorumlar

“Massa: "Alonso Risk Aldı ve Bizi Geçti"” için 29 yanıt

  1. massa'nın söylediği doğru. ortada komplo teorisi üretecek bir durum yok. alonso trafikten kurtulmak için orta lastiklerle daha 10 tur atmış olmasına rağmen pite girdi. bir tur sonra da red bull buna vettel'i alarak cevap verince massa'nın yapacağı pek bir şey kalmadı. aynı turda da pit yapsa, bir tur sonra da yapsa vettel'i geçemeyecekti. alonso'stella'nın verdiği kararı massa/smedley veremedi, bence mesele bu.

    ayrıca massa'nın son pitstopundan sonraki hızı hiç iyi değildi. bir sorunu mu vardı bilmiyorum.

  2. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    biçilen rol 2.piotluk olacaktı ama 2 rakamına yeteri kadar basmamısım:)

  3. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    fi tarihinde massa ile ilgili kamu oyunda ferrarinin kendisine biçilen rolu ile alakalı uzun bir yorum yapmıştım.yorumlarımı bır dosyada klasorlayıp arsivlemedigim için hangi haberde bilmiyorum.

    şidide eskisi gibi uzun yazmaktan üşeniyorum ama o yorumdan aklımda kalan bir kac cumle yi bugunki perez olayınında arkasından birlestirirsem:

    massa ya biçilen rol pilotluk.ya bunu kabul edecek onune konan yemege razı olacak.yada kovulmak pahasına rest cekecek ama onurlu gurulu alnı acık ve dık gerekırse morissia da yarısarak namusu ıle ekmegıne bakacaktı.bu kolaymı elbette degil.ama yaparsan ABD devletine rest ceken Muhammed Ali bir efsane olabılrdı.her dogru gerek şartlardan gerekse konjoktürden etik acıdan soylenmesı gereken yer ve zamanda soylenmeyebılıyor.massa da belki bu yuzden konusamıyor.
    nelson piquet te perezde zamanında konusamadı..ama gun geldı konustular ve ınsaların onlar hakkında konustukları seyler hos degil.ne yalancılıklar ne yedıgı kaba pısletmedıklerını burakanlar var.zamanında konusamadıkları ıcın bunları soylıyebılıyor bazıları.keske zamanında konusalardı.massa da ferrarıden ayrıldıgında konusacak.ama asla bir MUHAMMED ALİ olamayacak.çünki taş yerinde agır.demir tavında dövülür..

    ah be massa burda ferrarinin ki kadar seninde kabahatin cok buyuk…

  4. ahhh benim içinde fırtınalar kopan sevgili pilotum,

    madem böyle söyleyecektin, alonso ve vettel pite girip seni pistte tutmaya devam ettiklerinde, neden avazın çıkarcasına smedley'e bağırdın telsizde?

    madem böyle düşünecektin, neden yarış bitiminde damalı bayrağı geçerken pit duvarına yaklaşıp selamını göstermek yerine pistin en uç noktasından geçip gittin finiş çizgisini geçerken?

    elinin kolunun bağlanıp yem edildiğini görmek zoruna gidiyor, besbelli,
    ama bunu açıkça itiraf etmek de zoruna gidiyor, besbelli…

    seni bu hale düşürenlerin yüzünde gram utanma yok,
    bu şekilde kazananda gram mide bulantısı yok,
    şamar oğlanına dönen sen,
    tavşan olup "kaç" denilen sen,
    tazı olup "tut" denilen sen,
    başarısızı olsan yerden yere vurulan sen,
    başarılı olsan daha ilk yarışta önü kesilen yine sen.
    ne yapsan etsen de sonunda suçlu ve bedel ödeyen yalnızca sen.

    dün de ibretle ve hayretle izledim olanları.. alonso'nun elinden geleni ardına koymadığı ve galaksinin en hızlı pilotu olmasına karşın kıçını yırtmasına rağmen 20 tur massa'nın egzozunu izlediği, sonunda da türkçe meali "ben bu haltı beceremiyorum, bi el atın dayılar" olan takımın paha biçilemez yardım eline sarılarak podyumu garanti olan 2 pilotu (vet&mas) hiç bir şey yapmadan nasıl da geçip gittiğini gördük..

    hatta ve de hattaaaa,
    massa yeniden alonso'nun başına bela olmasın diye,
    alonso'nun pite girdiği turun ardından değil, araya 2 tur koyarak pite aldılar massa'yı.
    sonuç,
    pite girmeden önce vettel'in ardında 2. sıradaki massa,
    pitlerden sonra sutil'in bile ardında 4. sırada.
    beriki?
    3.sıradan 1. sıraya…

    adaletini köpekler kovalasın ferrari.
    haram olsun.
    zehir zıkkım olsun.
    ———-
    daha ilk yarıştan şu rezilleri dünyanın gözü önünde "bir kez daha" komik ettin ya,
    senin etini yemeden doymayacaklarını bir kez daha ispatladın ya,
    onca eziyete rağmen yılmadan geri döndün ya,
    sana da helal-i hoş olsun felipe massa.

  5. bende alonso ne zaman aglamaya baslayacak telsizden acaba derken massayi bu sekilde gecti.. ogrenmis ferrari …

  6. yarıştan önce verilere göre simulasyon yapılır ve en iyi sonucu veren pitstop aralıkları kullanılır.burda massanın dediği şey şu:ben o yarış simulasyonuna sadık kalıp yarıştım alonso ise risk aldı kumar oynadı anlık bi karar aldı ve telsizden pite gireceğini kararlaştırdılar (artık orası ayrıntıya giriyo) oynadığı kumar tuttu pist koşulları gelişti kaucuklar sayesinde lastik aşınması azaldı(şunu da belirteyim eğer pitstop aralıgının dışına cıkarsanız mesela erken girerseniz 2. yada 3.aralığı daha uzun tutmak zorunda kalırsınız toplam yarış turu sabit oldugu için) ama kaucuklar sayesinde lastik ömrü arttı dolayısıyla fazladan atacagı turlarda yavaslamamıs oldu alonsonun asıl zaman kazanımı erken girdiği için diğerlerine göre attıgı hızlı turlar avantaj sagladı..

  7. Ferrari%100 avatarı

    Ikinci pitstoplarda Ilk alonso girdi sonraki tur Masaada girseydi en azında podyumda olma şansı çok yüksekti kendi görüşüm

  8. ya bu nedir yahu kendi yarışını birakmış alonsonunkini alonsodan iyi analiz eder olmuş .

  9. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Kim Nederse Desin bu massa eski formuna dönüyor şampiyonluk adayı diye düşünüyorum.

  10. Lovely_F2008  avatarı

    Şuna eminim ki , gridde 21 tane Alonso olsa arkasında , kesinlikle Massa yarışı kazanır . Adam arkasında Alonso oldu mu bi başka sürüyor 🙂

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Şhumi döneminde massa nasıldı.Ya da barichello dönemlerinde işler nasıl yürüyordu.

  12. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Kinli insan.

  13. bugün 4-5 sn kaybettirecek kadar eski lastik olmadı. yeni lastiği takan herkes 1-1.5 sn hızlıydı. sanırım artık o zamanın gelmesini beklememeyi öğrenmişler

  14. ksr bakmasın ama massanın ergen kimliğinden çıkması lazım.hareketleri daha olgun olduğu sürece daha fazla saygı duyulur takımda.hani bir laf varya çok yerinde ağır daş nan batman döverler yeğni daş ile ass silerler.

  15. Ben de bugün Alonso'nun kazanacağını düşünüyordum ama Hamilton'u geçene kadar yaklaşık 4-5 saniye vakit kaybetti. Bu arada Hamiton'u geçişi tam bir tecrübe örneğiydi. Alonso viraj öncesi daha öndeydi ama baktı ki Hamilton blokajla geliyor virajı dönmeden Hamilton'un geçmesini bekledi. Başka bir sürücü olsa o konumda virajı dışardan dönmeye başlayıp sonrasında temas yaşıyabilirdi. Aynı şekilde Sutil'in arkasında da neredeyse 2 tur attı. Bu trafik sebebiyle de Raikkonen'den yeni olan lastiklerini daha erken bitirdi. Ama yarış boyunca da Raikkonen'in çok kontrollü yarıştığını gördük,lastikleri korumak için bir ara Sutil'in başını çektiği grupla farkı sabitlemesi bunun en büyük örneği.

  16. formula 1 izlemen hata… her takımın favori bir pilotu var, oluyor, yeni bir şeyde değil, kırk yılda bir o psikolojik destek eşit oluyor o da dediğim gibi kırk yılda bir…

  17. at gözlüklü fan.gözlüğü çıkarda gör gerçekleri.alenen bir ayrımcılık var bunu sende benden daha iyi biliyorsun ama işinize gelmediği gibi pilotunun avukatlığına soyunuyorsun.

    ayrıca kimici olduğumu ne zaman söyledim.asıl paçavralık buna denir.uydur uydur yok jos verstappen.benim pilotum emekli oldu.ama şikenin olmadığı rekabetin üst seviyede olduğu her pilotu desteklerim.ama alonsomu nerseinden tutsan elinde kalıyor onu desteklemeye gerek yok.asıl kadavra leş diyerek hakaret edip ortamı kışkırtan senin gibi zırtapozlar.

  18. Aslında şaşırdım. Takım emrinin derhal geleceğini sanmıştım. Pitlere kadar devam etti. Massa da iyiydi. Ama pitlerde işler değişti. Lastikler çok fazla aşındığı için fazladan bir tur atmak bile 4-5 saniye kaybettirebiliyor.

  19. Sen Raikonen taraftarı bir kişisin… bu şekilde burada zırvalayıp ortamı germeye gerek varmı? 2007 de bile Raikonen e yol vereceğini kendi ağzıyla söyleyen Massa nın açıklamasınada bu tavırları gösterebildinmi? İşine gelene sesinin çıkmayacağını sende bende biliyoruz ama bu kadarda kadavralık olmazki…

  20. birisi sana ilk pit stoplarda avantajlı stratejiyi Massa'ya verdiklerini söylemeli

  21. Birileri hala Scumacher i yazıyor bazılarıda hala bunları yazıyor… bunun adıan zırvalamak denebilir.

  22. bence isyan edecek bir durum yok.Gayet mantık çerçevesinde Alonso'nun beklenenden erken pitstopunun işe yaradığını, önünü boş olması ve pistin tam zamanında düzelmesi ile iki sıra kazandığı söylüyor.

    Sezon başında şu biraz huzurlu olan hava böyle yorumlarla bozulmasın lütfen.

  23. alonsonun pitine kadar iyiydin süperdi ama takım bir şekilde en iyi stratejiyi alonsoya yapıyor.seni kale aldıkları yok.ayrıca 2009 monzada ilk turda lezmo da rubensin button için heikkiyi bloke etmesinin aynısını bugün hamilton a alonso için yaptığın için senden tiksindim iyice.sen tam sopalıksın,bildiğin şamaroğlanı.bu nasıl iştir yahu sporunda bir ruhu şerefi olmalı.kendin öne geçtiysen niçin alonsoyu düşünürsün her koyun kendi bacağından asılır.sana geçen yıl yaptıklarını çabucak hazmetmişsin anlaşılan.kendi düşen ağlamaz artık bittin sen 18 puan ile öne geçti o 5 puan için şimdiden takım şampiyonadaki yeri tehlikeye girmesin diye 2.ci pilotluğu ezelden beri ezikliğinle kabul edeceksin.istersen 1 saniye hızlı ol ondan sana her saniye haram bu takımda.

  24. Sen hep böyle performans göster canımızı ye Massa 🙂

  25. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Ferrari pilotlarının yarışmasına izin vermeli.Bu hem Alonsonun derecelerini daha önemli kılar,hemde takımlar şampiyonasında takıma değerli puanlar kazandırır.İstisnai durumlar haricinde Alonso zaten Massayı rahat yener.Bugünde bunu gördük.Raikkonende 2007 de bu şekilde yenmişti.Ama Massanın eski formunu bulması güzel.Hem şampiyonada ne kadar fazla rakip o kadar fazla heyecan demek.

  26. biraz isyan edip baş kaldırmalı.en az alonso kadar hızlı olabiliyo çünkü.kendini ziyan etmesin 🙂

  27. Zaten Alonso girince ne yapıyor bunlar demiştim. Olmayacak işti. Ama Massa vatanını savunur gibi savundu Alonsoya karşı. Hele ilk tur Alonso süper baskı kurdu biraz daha becerikli olup Massayı geçseydi daha net görebilirdi önünü. kalkışları da muhteşemdi. Hamilton yavaşlatmasa daha muhteşem olacaktı

  28. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Ahh be Masa bugün ki enfes yarışı bir podyumla süslesen ne güzel olurdu.

  29. Massa böyle diyorsa diyecek bir şey yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir