Grosjean, Aracının Performansına Şaşırdı

yazar:

kategori:

Takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in zafere uzandığı günde Fransız pilot, 10. olabildi.

Grosjean: “Aracımda bir şey yolunda gitmedi. Bu yüzden takımla oturup meselenin nereden kaynaklandığını incelememiz gerek.”

“Yarışa kadar her şey yolundaydı ama yarış benim için uzun ve zordu”

“Albert Park’ın zorlayıcı bir pist olduğunu biliyoruz; hava da bugün kesinlikle bize yardım etmedi.”

“Kimi’nin glaibiyeti sayesinde takım adına harika bir hafta sonu oldu. Demek oluyor ki araçta kesinlikle tempo var. Umarım Sepang da ben de bu potansiyeli ortaya çıkarabilirim”

Takım patronu Eric Boullier ise Grosjean’ın, kötü kalkışın ceremesini çektiğini söyledi.

Takım, iki pitten üç pit stratejisine döndü ama Grosjean’ın önü yine boşalmadı.

Boullier: “Ne yazık ki trafikte kaldı. Aracımız lastikler konusunda iyi olsa bile, trafikte kaldığınızda daha fazla önden ve arkadan kayma yaşıyorsunuz ve lastikleriniz daha çabuk mahvoluyor.”

“Yanlış kalkışın ardından kötü şans. Stratejisini üç pitstopa değiştirdik ama onu asla trafikten kurtaramadık”


Yorumlar

“Grosjean, Aracının Performansına Şaşırdı” için 12 yanıt

  1. 3-5 farklı açıyla lastik tükenmez.zaten aynı yarış cizgisini kullanıyorlar trafikte kalmak+araçı agresif kullanmak lastikleri yer

  2. ikinci paragraf hayatımda duyduğum en kötü yorum

  3. bu bilginin kaynağı neresi? çünkü grosjean böyle diyor;

    Aracımda bir şey yolunda gitmedi. Bu yüzden takımla oturup meselenin nereden kaynaklandığını incelememiz gerek

    grosjean'ın genel hali bu, kimi'yi yenebileceğini düşünüyor. yenilince de hep bir bahanesi oluyor. bir kez elimden geleni yaptım ama kimi daha iyiydi tebrik ederim vs gibi şeyler dediğini duymadım.

  4. Grosjean yeni parçaları geç almış, ayar yapamamış. Bu yarışta sorun yok, iyi de sürdü. Haftaya asıl neler yapıyor göreceğiz.

  5. Romain grosjean bana göre bu sene çok daha gelişti. İlklerin günahı olmaz derlerya tam da öyle bir yarış çıkardı. Farkında mısınız bilmiyorum? yarışı tamamladı grosjean. Geçen sene olsa o süpersoftlar biterken bu beni nasıl geçer diyip, alanı daraltip onu geçecek pilotla beraber pist dışını boylardı.
    Daha henüz yeni öğreniyor. Gelişmeye müthiş açık. İddia ediyorum, sepangta böyle sürerse rahat ilk 7'de bitirir. Grosjean'i bu sene her yerde her şartta beğendim. Testlerde dahil, kendi hatasıyla ön plana çıkmadı.

    Bence potansiyel var. Arabayı ağır depoyla anlamakta sıkıntı yaşadı bugün. Kim farkına vardı? bilmiyorum ama rai'nin arabasının altından kıvılcımlar çıktı son 5-6 tur. Yine motor patlatabilirdi raikonen. Neticede olmadı lakin olmayacağı anlamına gelmez bir dahaki sefer.

    Grosjean artık olgun bir pilot olma yolunda. Bugünki sonuç onu gösteriyor. Pastor maldonado gibi potansiyel bela değil artık. Adam istisnasız her yarış bir kaza bir pist dışı yapmaya başladı. Çok riskli sürüyor. Olmadık yerde fantezi fren yapıyor arkayı kaydırıyor. Bence 2 yarış daha böyle devam ederse, maldonado'ya bay bay diyebilir williams. Jules bianchi'nin yarısı olamaz yaw.
    Maldonado riske girecek, pist tamamen kuru olacakta, fantazi fren taktiği piste uyacakta, her virajda yüzde 5 saniye kazanacakta, öyle yarış alacak. Vay babam vay.

    Grosjean'da geçen sene bu kadar olmasada fantazi meraklısıydı, bu sene öyle değil Allah var. Bence 2 yarış daha sorunsuz start ve finiş görürse, iyi bir araçla çok güzel derece yapar bu gro. Yok tekrar bir kaza bela durumu olursa, battı balık yan gider deyip geçen seneki grosjean olur ama bu çok düşük bir olasılık.

  6. Bir ekibin her zaman farklı performanslar gösteren iki pilotu vardır bunu kimse inkar edemez. Ama diğeri harikalar yaratırken diğeri orta sıra mücadelesi veriyorsa bunda anormal bir durum vardır elbette pilotun seçmiş olduğu ayarlar pilotun kendi tarzı pist üzerindeki konumu her şey etkilidir ama arada bu kadar fark olması kabul edilir gibi değil umarım sorun Grosjean'ın şasisinde değildir.

    Objektif olarak bakarsak Grosjean kazalarından dolayı pek sevilen bir pilot olamadı ama startı atlatıp yarışa başladığında ise gayet üstün performanslar sergileyen bir pilot oldu 2012 de zaman zaman Kimi den üstün olduğu yarışlar oldu sıralamaya ise hiç girmiyorum elbette Kimi gibi olması için daha çok tecrübe sahibi olması gerek bu bir gerçek ama bugün olanlar anormaldi umarım ikinci yarışa bu olanları analiz edip gelirler.

    Kimi için takım için çok mutluyum Kimi'nin Renault motoru ile ikinci galibiyeti devamının da gelmesini umuyorum.

  7. 2010 için geri döneceğim tek takım mclaren olur demişti,yan yana gelmek istememesi için bir neden yok yani.

  8. kiminin yan yana gelmek istemeyeceği tek isim hamiltondur sanırım :)) o yüzden bu dediğine katılamıyorum.

  9. saka misin arkadasim sen? isin gucun Grosjean'a sallamak ne esit araci sen F1 araclarini ne saniyorsun Grosjean farkli ayarlarla Raikkonen farkli ayarlarla yarisiyor. 3 turda lastik tuketen bir arac var ne yeteneginden bahsediyorsun Sutil mediumlarla sonsuz tur giderken yetenekli 4 turda supersoftlari tuketirken yeteneksiz miydi? surekli takip ediyorum herseyi her durumu esit kabul edip F1'e cok uzak yorumlar yapiyorsun. Grosjean'in demeclerine de gonderme yapmissin adam Kimi'ye camur mu atmis? Aksine Kimi yaris kazandiysa aracin potansiyeli ortada ben geride kalmisim demis aracta bir sorun oldugundan dem vurmus aracin icinde miydin sen? araci kullanan o gozle gorulmeyecek seyler vardir F1'de herseyi sen tv basindan izleyerek bilemezsin

  10. sürüşle alakalı bir durum. pistin ne kadar büyük bölümünü kullanırsan lastiği o kadar az yersin. aracın hızı da çok önemli ama 2 eşit aracı kıyaslıyoruz. 90 derece açılı viraja dar girersen daha fazla direksiyon döndürürsün, bu da daha fazla lastik kullanmak demektir. alabildiğin kadar açıktan alırsın bu da yetenek işidir.

  11. Iki arac arasinda inanilmaz fark vardi Romain'in supersoft lastikleri henuz 3. turda tukenmeye basladi Kimi'nin supersoftlari ise pite girmeden bile birkac tur goturebilirdi. Yaris icinde de trafikte Grosjean'in araci cok cabuk tuketti lastiklerini yaris esnasinda aklima gelen Grosjean'in aracina biraz daha yagmur eksenli ayar yapildigi yonundeydi ancak takim bunu dillendirmedigine gore sorun sanirim bu degildi ancak sorunu bilmesekte iki arac arasinda devasal farklar vardi bunu gozardi edemeyiz Rai harika yaristi hakki sonuna kadar onundur ama takimin bir aracinin lastikleri 3 tur digeri ise kat kat fazla dayaniyorsa ortada buyuk bir sorun var demektir ve umarim bu sorun hemen cozulur

  12. grosjean'ın bu demeçleri sinirlerimi bozmaya başladı. sessiz sakin ama kimi'ye her geçildiğinde bir bahane söylüyor. geçen sene spa'da geçildiğinde, pist çok uzun öğrenemedim demişti. 2013'de daha iyi bir kimi geliyor demiştim, bu sene sıralamalarda grosjean'a dersini verir de demiştim. ilk yarışta tuttu, devam edeceğini umuyorum.

    2013'de kimi iyi olursa, perez'de kendini geliştiremezse mclaren yolu açılabilir. rosberg önümüzdeki yarışlarda da yarım saniye yemeye devam ederse mercedes'de bir seçenek olabilir. hamilton-kimi tam bir rüya takım olur 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir