Lotus Zafere Rağmen Henüz Şampiyonluğa Odaklanmıyor

yazar:

kategori:

Raikkonen, herkesi şaşırtacak şekilde iki pitstop stratejisi ile 7. sıradan kalktığı yarışı kazandı; E21’in lastikler konusunda başarısı, 2013 şampiyonluğu için Lotus’u ön plana çıkardı.

Fin pilotun bu zaferinin, Lotus’un bu seneki şampiyonada söz sahibi olacağı anlamına gelip gelmediği sorusuna Boullier: “Hayır.”

“Odaklandığım tek şey, artık açıkça üst sıraların takımı olmamız”

“Sezona bu şekilde başlamak, şampiyonluk için her şeyle mücadele edeceğimiz anlamına geliyor. Ama şu anda Lotus’un üst sıra takımı olduğundan başka söylenecek bir şey yok”

“Ve her sene kendimizi galibiyetler için mücadele edecek konuma getirirsek, iyi bir momentum tutturur ve belki de tekrar şampiyon olabiliriz.”

Bununla birlikte boullier, Lotus’un 2012’ye kıyasla çok daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Boullier: “Geçen sene sezon başında, yarışın sonlarında liderleri yakaladığımız bir iki yarış vardı; farklı bir stratejimiz vardı veya lastikler konusunda daha iyiydik”

“Geçen seneki aracın bu güçlü yanını sürdürmek ve zayıf noktaları geliştirmek için sıkı bir şekilde çalıştık.  2013 lastiklerinde bozulmanın daha fazla olduğu bir gerçek. Bu da bizi farklı bir konuma getirdi.”

Öte yandan Boullier, Avustralya’ya Red Bull egemenliğinden çekinerek gittiklerini de kabul etti.

Boullier: “Bir parça korkumuz vardı, evet. Burada araçları, tek turda daha iyiydi ama uzun mesafede o kadar iyi değildi.”


Yorumlar

  1. Hedefte olmak iyi birşey değildir 🙂 Açıkçası RedBull ve Ferrari birbirlerine cavap verebilmek için agresif sürüp lastiklerini bitirmiş ve üç pit-stop yapmış zorunda kalmışlar gibi görünüyor; yani bundan sonra Lotus'ları kollayarak strateji belirleseler Lotus'un başını ağrıtacakları kesin – ne bileyim(umarım) belki de tamamen uzaklaşacaklar(sıralama ayarları da değişecek haliyle)..

  2. Bir spor takimini isletme mantigiyla yonetirsen bu demecler normal tabi, takimin umursamaz piloti bile az butcemiz olsada zirvedeki takimlarla mucadele edebiliriz derken, sen takim patronu olarak takimi daha motive edici demecler vermelisin, calisanlari ateslemelisin, sporda motivasyonun onemini bu duzeyde bir yoneticinin bilmesi lazim..

  3. Amacın sadece yarış kazanmakmı ? zaten yarış kazandıkca sampiyon olursun bu yüzden hedefin sampiyonluk olmak zorunda.sen Enstone kökenli takımsın.yanlış açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir