Raikkonen, Lotus'un Bütçesine Rağmen Rakipleriyle Mücadele Edebileceklerine İnanıyor

yazar:

kategori:

Fin pilot, Pazar günü Red Bull’lu Vettel ve Ferrari’li Alonso’yu geride bırakıp damalı bayrağı en önde geçmti.

Lotus’un büyük bütçeli rakipleri karşısında direnip direnemeyeceği sorusuna Raikkonen: “Kişi ve bütün donanımlara sahip olduğumuzdan eminim”

“(Ama) para önemli bir parça.”

“Elbette Ferrari, Red Bull veya Mercedes kadar bütçemiz yok ama geçen sene para konusunda da iyi iş çıkardığımızı gösterdik.”

“Elbette bizim için kolay olmayacak.”

 


Yorumlar

“Raikkonen, Lotus'un Bütçesine Rağmen Rakipleriyle Mücadele Edebileceklerine İnanıyor” için 18 yanıt

  1. Raikkonen06  avatarı

    Zaten mesele orda bu yılda bunu halledebilirsek Allahın izniyle şampiyon oluruz inşallah.

  2. Ben aksine buyuk bir sorun oldugunu dusunuyorum cunku yeni lastikleri taktigi anlarda onunde 2-3 saniye bosluk oldugu turlarda bile dereceleri cok kotuydu yarisi livetiming agirlikli takip ettim ve cidden Rai'nin dereceleri ne kadar muazzamsa Gro'nunkiler de bir okadar berbatti. Temennim sorunun ayarlardan meydana gelmis olmasi yonunde saside sorun olmasi ihtimali gercekten kotu bir ihtimal.

  3. Yaris butcesi olarak 400milyon dolar inanilmaz bir rakam (inanmadigimdan degil, cok yuksek oldugu icin soyluyorum). Ayni haberde takimlarin degerlerini de vermisler, paylasiyim onuda.
    1. Ferrari: 1,1 milyar $
    2. Mclaren: 800 milyon $
    3. RedBull: 400 milyon $
    4. Mercedes: 390 milyon $
    5. Williams: 290 milyon $
    6. Lotus: 270 milyon $

  4. Yukaridaki yorumu size cevap olarak yazmistim.

  5. Alonso'nun şampiyon olduğu sezonlarda 400 milyon dolar üzerinde bütçeler vardı Ferrari ve Mclarende, 2005, 7-8 senede bütçeler ne kadar düşmüş, anlaşılması için diyorum

  6. Detay vermemisler ama veriler Forbes dergisinden alinmis. Sponsorlardan para geliyordur tabi, gelmez mi 🙂

  7. Bu lotus bu sene burn, alpinestars ve bi giyim firmasıyla anlaşmıştı. onlardan para gelmiyor mu

  8. gro nun bu kadar yavaş kalması bencede anormal ama büyük bir sorun olsa öğrenmiş olurduk.trafikte kaldığından ve bu nedenle aracı yeteri kadar hızlandıramadığından ideal lastik ısısına ulaştıramadığından yavaş kalmış ve lastikleri çabuk harcamış olabilir.rai ise öndekilerle arasındaki mesafeyi hep korudu atak yapacağı zaman hızlanıp farkı kapadı ve hemen atağını yaptı.sutil arkasındaki vet-alo yu tutarken bile onlara yaklaşmadıki lastiklerini yıpratmamak için.yani strateji ve sürüş mükemmeldi.lotus mükemmel bir makine gibi işledi takımı bu yarışta çok beğendim.

  9. Butce demisken, takimlarin yaris butcelerini dun bir gazete yayinlamisti. Paylasiyim dedim.Lotus 5. sirada.

    1. Ferrari 260milyon $
    2. McLaren = Mercedes 215milyon $
    3. RedBull 205 milyon $
    4. Lotus 160milyon$

  10. 2011'den beri bu boyle arkadasim insallah bulunur cozum her sene ayni temennideyiz ama bir turlu calismiyor su kirmizi hamur

  11. Sadece ben mi böyle düsünüyorum diyordumda bütün hislerime tercuman olmussun.süpersoft lastikleri gerçekten kullanamıyoruz sıralamarda.ama james bi cözümünü bulur muhakkak

  12. inşallah inşallah buna ihtiyacımız var bu sene

  13. Kimi karakter olarak her ne kadar soğuk/soğukkanlı görünse de her zaman güven ihtiyacı duyduğunu düşünüyorum; ki bunu bu takım ona sağlamış görünüyor.. Geriye doğru sayarsak Kubica'nın bu takımda başardıkları da yabana atılmamalı – iş resmen yarım kaldı!.. Nitekim takım Renault'unken de rakiplerine göre daha az bütçeyle muazzam başarılar elde etmişti; evet bu gün belki Renault'taki gibi de bir bütçe yok ama aynı yarış ruhu var. Daha önceleri Schumi'nin ortaya çıkmasını sağlayan takım da bu değil miydi? Bu gibi takımların yönetiliş biçimi Kimi gibi pilotlara istediklerini Ferrari gibi takımlardan daha iyi sağlayabilir.. Dün Horner, yarışı kazanan paketin en iyi araç/pilot(+strateji) kombinasyonu olduğunu yani hakedilmiş bir zafer olduğunu söylediyse bunu ciddiye almak lazım.. Kürsüdelerken Ferrari'li Alonso'ya yapılan tezahürat bile Lotus gibi bir takımla da olsa Kimi gibi zafer kokusunu her zaman alabilen bir pilot için artı motivasyondur diye düşünüyorum; bu takımda alınacak başarıların kıymeti daha büyüktür herhalde.. Hamilton da bu takımda olaydı neler olurdu neler; tam onun tarzına uygun bir takım.. Neyse lafı çok uzattım; bu sene güzel yarışlar izleyeceğimiz kesin.. Güzel bir gün beyler, tadını çıkarın 🙂 sevgiler..

  14. bu sene şampiyon oluruz gibi bir his var içimde haydi hayırlısı…

  15. Eyvallah kardesim aklin yolu bir=) Romain konusunda cok fazla bilgi kirliligi var ama en net bilgiyi yakin zamanda edinecegim ben de fazlasiyla merak etmekteyim. Umarim kisa surede anlarlar sorunu sonucta bugun Romain'e yarin Rai'e olur takim ceker acisini hizli bir arac var belli neden sampiyon olmayalim ki? Ama su supersoftlar gercekten can skyor yillardir kanayan yaramiz =)

  16. Icimdekileri dokmussun resmen, eline saglik kardesim 🙂

    Bence de Romain`in aracinda bir sorun vardi, bu kadar fark olamaz iki pilot arasinda, yagmur ayarlarindan oldugunu sanmiyorum cunku speedtrap de Rai 300km ye ulasirken Romain 303,5 km ye ulasiyordu, parca eksikligi de oldugunu sanmiyorum, bu durumda ya Sase de bir sorun var yada sistemsel parcalarin ayarlarinda bir sorun var. Her halukarda sorunu bulup cozmelerini diliyorum, Romain hizli bir pilot, bu kadar geride kalmasi normal degil..

    Butce konusuna gelirsek evet dusuk butce ile de basariyi yakalamak mumkun ama ruzgar tuneliydi, yeni parcalar deneyip uretmekti bunlarin maliyeti yuksek, cok degil gelisimi idare edecek kadar butce istiyoruz 🙂

  17. Bu sene daha farkli olacaktir cunku olayi 2011'den itibaren ele alirsak Allison 2011'de onden egzoz yuzunden 2012'de ise DDRS yuzunden araci gelistiremedi. Herkes butceden dem vurdu ancak ilk sezonun araci gelisime kapalilik yuzunden gecen senenin araci da yanlis yere odaklanma yuzunden gelisemedi. Gelisim disinda Lotus'un 3 onemli sorunu daha vardi bunlardan belki de en onemlisi arac islak pistte en kotuleri oynuyordu ki Q1'de Gro'nun aldigi 3.luk ve Rai'nin iyi dereceleri bu alanda sorunun cozuldugunun isaretleriydi.
    Ikinci sorun Supersoft lastiklerdi Lotus, 2011 yilindan beri bu lastigi bir turlu calistiramadi sonucunda ne mi oldu? Siralama turlari hep kabus oldu takim icin. Peki E21 bu konuda seleflerini gecebilecek mi sorusuna farkli acilardan yaklasmak istiyorum. Oncelikle siralama turlarinda supersoftlari yine calistiramadigimizi gordum Rai de Gro da temponun gerisinde kaldi ancak degisken sartlar mevzu bahis oldugundan bu konuda kesin konusmak istemiyorum. Diger taraftan yaris performansina gelirsek ortaya iki farkli Lotus cikiyor bir araci 2-3 turda Supersoftlari tuketirken diger araci kat ve kat fazla goturen bir E21 vardi. Rai'ye bakarsak Lotus Supersoftlari harika kullaniyor Gro'ya bakarsak arac tam bir felaket. Ayni sorun Force India'da da gozlendi Di Resta supersoftlara iyi bakarken Sutil 4 turda bitirdi. Oysa Sutil Medium'lari en iyi koruyan pilottu ilk bolumde. Elbette surusun lastik korumaya etkisi tartisilmaz ancak diger taraftan arada ucurum varsa bunu sadece surusle aciklayamazsiniz. Romain ile Rai arasinda ciddi ayar ve parca farklari oldugu yonunde soylentiler var Romain'in daha yagmur odakli piste ciktigi vs ancak her durumda ortada tur basina 1sn uzerinde fark vardi ki gridde hicbir pilotun bir digerine oranla 1saniye uzerinde fark atabilecek ustunlugu olduguna inanmamaktayim. Bu durumda Gro'nun sasisinde sorun olmamasini ummakla beraber sorunun ayarlarda olmasini dilemekteyim. Aksi taktirde sorun aracta ise Rai'nin de ilerleyen bolumde supersoftlarla basinin belaya girmesi kuvvetle muhtemel gozukmekte. Gro'nun aracindaki sorun konusunda Enstone'da gorevli arkadasimdan bilgi almaya calisip burada da herkesi bilgilendirmeye calisacagim ancak onumuzdeki yarislar bize daha net bilgiler sunacaktir. Ozetle Lotus'un ikinci buyuk sorununu cozup cozmedigi hala muamma ve umarim bu konu hem siralamada hem de yarista cozulur.
    Ucuncu sorun siralama performansiydi ki bu sorun buyuk olcude supersoft lastikleri calistiramamakla da alakaliydi. Ve ilk yarisa baktigimizda bu sorunun devam ettigini gormekteyiz.

    Tum bunlarin isiginda umarim Lotus tum sorunlarindan siyrilir ve sampiyona mucadelesini sonuna kadar surdurur. Butce isi isin hikayesi RBR, en buyuk olmayan butcesiyle 3 yil sampiyon oldu Renault F1 en buyuk 5.butceyle 2 yil sampiyon oldu Brawn keza oyle ki Toyota ve Honda yillarca en buyuk butceyle podyum dahi goremedigi sezonlar yasadi. Butceden cok butcenin verimli kullanilmasi ana kriter burada ve buda James Allison'in ellerinde umarim bu cocuklar basarir ve Enstone'dan cikan 21. arac sampiyon olur.,

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Takımda çok yetenekli insanlar mevcut. Her ne kadar bütçemiz rakiplerimizin ki kadar büyük değilse de, onlarla mücadele edebilecek yetenekte insanlara sahibiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir