Hamilton: "Mclaren 2013'te Mercedes'ten Daha Fazla Teklif Etti"

yazar:

kategori:

Padoktaki genel görüş Hamilton’un Mercedes’in verdiği daha fazla teklifi kabul ettiği şeklindeydi ancak Hamilton bu iddiaları yalanladı.

Hamilton “Mclaren’in 2013 için teklifi Mercedes’ten daha iyyidi. Mclaren’de daha fazla kazanırdım.” dedi.

SID Haber Ajansı, Hamilton’un 3 senelik kazancının 100 milyon doların üzerinde olduğunu belirtiyor.

Hamilton, vermiş olduğu kararda paradan çok sportif nedenler olduğunu söyledi.

Hamilton “Mclaren’de sene içerisinde 4-5 yarış kazanıyordum ancak sene sonunda şampiyonluk olmuyordu. Bu yüzden uzun vadeli başka bir takıma gitmem gerektiği hissine kapıldım.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: "Mclaren 2013'te Mercedes'ten Daha Fazla Teklif Etti"” için 26 yanıt

  1. Artık Lewis'in de susma zamanı geldi, hala çok gereksiz şekilde olmuş bitmiş konularla ilgili konuşup duruyor..

  2. Seni 18 yaşından beri takip eden bir Mclarenci olarak yaptığın açıklamaları talihsiz buluyorum.Baban gibi patavatsız şekilde konuşmaya başlamışsın hadi hayırlısı bi b** olmaz senden.

  3. ayrıca spa'da hamilton'a 2 kanat arasındaki farkı düzgünce söyleselerdi o da bir zaferdi. tur başına 1.5 saniye fark yapan kanadı mclaren diğer kanattan nasıl ayırt edemiyor?! burda bir bit yeniği olduğu çok açık. ve hamilton button'dan yaklaşık 1sn fark yiyor ve 8.liği elde ederek grosjean'a av oluyor.

  4. 2012'de hamilton'ın hataları kendisine kaç puan kaybettirmiş? hatırladığım kadarıyla 0. takımdan kaynaklanan hatalar lewis'e kaç puan kaybettirmiş? hatırladığım kadarıyla sadece 3 yarışta (ispanya, singapur, abu dabi) 70 puan civarında. ben buna rağmen whitmarsh ya da bir başkasının çıkıp "takım olarak iyi bir iş yapsaydık lewis şampiyon olabilirdi" gibi bir şey dediğini duymadım. onun yerine para için gitmekle eleştirmeyi tercih ettiler.

    lewis'in 2012'den önce çok hatası oldu ama çaylak sezonu hariç bunların şampiyonluğa malolduğunu söylemek zor. 2009-2011 arasında zaten kendisine şampiyon olabilecek bir otomobil verilmemişti.

  5. sen git şampiyon olabilecek bir pilot ve otomobille pilotlarda 100 puan fark ye, markalarda 3. ol, ondan sonra lewis para için gitti. mclaren'ın sezon boyunca lewis'e yaşattığı hayal kırıklıklarını düşünürsek, whitmarsh veya dennis yerine hamilton'a inanmayı tercih ederim. mclaren'ın son 8 yılda 3 kez en hızlı arabayla şampiyon olamadığını ve 3 tane üst düzey pilotun takımdan kaçtığını unutmayın.

  6. Her iki tarafında hatası suçu vardır bunu zaten inkar etmiyorumki.yanlış anlaşılmasın yani sırf McLareni eleştirmiyorum.yeri geldiğinde favori pilotumuda çok sert biçimde eleştirebilirim.neyse konunun daha fazla uzamasını istemiyorum iyi akşamlar.

  7. heikki 1088 avatarı

    Kim Button'i savundu anlamadim. Button ile beraber catir catirnaraci yediler yani harcadilar demek istedim. Tabi ki de Mclaren yonetimininde hatalari oldu. Onlari savunmuyorum. Basarida, husranda her sartta hisseleri bu ikisi paylasir. Basarili olunca pilot basarisiz olunca takim degildir. Sen Mclaren I suclarken bende isin diger kismini masaya yatirdim. Mclaren guclu zamanlarinda Hamilton dan verim alamadigi cok yaris oldu. Eger bunlardan bahsetmeyip sadece Mclaren hatasi demen gercekci olmuyor zaten. Mclaren gecen yil tamamen hayal kirikligi ile yonetti yarislari bazen de dayaniksiz yarislar ikardi ama Hamilton da senin dusundugun gibi hatasiz degildi ve sucun hepsini Mclaren a atabilecek bir konumdada degildi… hala da degil.

  8. Button güzelim aracın kaymagını yedi de ne oldu sonuç? Şampiyon oldu da benim mi haberim yok.Vettel 19 yarışta 18 pole alıp en yakın rakibine 120 puan fark atmış hala button diyosunuz.ha bu Lewisin saçmalıklarını örtmez bunuda asla savunmam ama bırakında her pilotun saçmalama dönemi olsun.2011'de saçmalayan Lewis 2012'de tek bir hata dahi yapmadı. kendisini toparlamasını bildi sonuçta yaptıgı *****ça hatalardan ders çıkardı.Peki ya McLaren hatalarından ders çıkarıyormu? strateji özürlü duvar yönetimimiz oldu Martin geldi geleli.Araç yine bildigimiz gibi hızlı ama dayanıksız adam pol almak için bi tarafını yırtıyor.yarışı lider götür ama finishe ulaşama.Sırf bu sözleri Lewis söyledigi için ona haklı demiyorum ben Hakkinen,Kimi döneminde dahil aracımızın ne kadar dayanıksız oldugunu biliyorsunuz.Ve aynı sorun devam ediyor.

  9. Her zaman insanlar, bireyler tarafında olurum kurumlar tarafında değil. Bunlar para odaklıdır ve bu zaman da fazlaca. Şirketler kemikleşir insanlar ise her zaman bir ruh taşır. Psikolojik olarak da F1 pilotlarının, takımlardan daha yüce olmasının nedenleri böyle şeyler. Ferrari, Mclaren, Williams gibileri ne karakterleri söndürdüler, ne kalpazanlıklar peşinde oldular, ne acı anlar yaşattılar insanlara oysa bu insanların birinci derdi sadece yarışmak. Yeri geldiğinde para için çekilecek kahır değil (takım tutumları).
    Mclaren da pilotlara cehennemi yaşatan bir yer yeri geldiğin de Ferrari gibi. O gün başka bir takım olsa Prost, Senna ilişkisi öyle bir düşmanlık boyutuna varmayacaktı belki idare edemediler dahası körüklediler. Hakeza 2007'de bunu açık olarak bir kez daha yaptı takım. Tifosi'leri kasti galayana getirip pilot taşlatan Ferrari yalnız değil yani bu alanda. Her biri birine cehennem yapıyor hayatı çoğu zaman.
    Lewis'in bir sürü eksikliği olabilir ancak bu Mclaren ve Ron artisini, para babasını haklı yapmıyor her zaman. Pilotların kirliliği ile Ron, Luca gibi adamların çamur için de yüzmeleri bir tutulamaz. İşte skandallarla arada yakalanan bazıları reddi yiyor geri kalanlar ile devam.
    Ama onlar da insan diyenler olabilir evet insan ama önce corporate sahipleri….Anlayan anlar.
    Takımı sevebilirsiniz, benliğinize kabul edebilirsiniz ancak tavsiyem kanınız gibi kabul etmemeniz zira hiç birinizin yapmayacağı şeyleri onlar su içme rahatlığında yaparlar ve yapıyorlar geçmişte de yaptılar. İster görün ister duyun yada okumayın fark etmiyor. Spor onlarla var evet ama onlar için var kabul edersek biz baştan kaybederiz.
    Saygı, sevgi karşılıklı olur. Bir taraf basına susuyor diye yada bazı şeyleri basın yazmaya korkuyor diye karşısındakine saygı duyuyor olmuyor. Posta koyuyor ne güzel koysa yine iyi insanları resmen kapının önüne koyuyor, kapıyı gösteriyor bu adamlar. Çalıştığınız şirketlerde size yapıldığını düşünün.
    Ayrıca Mclaren taraftarları vs o kadar para ödemez diye düşünüyor geçmişe şahit olmadıklarından ilk 1 milyon $'ı unutuyorlar sanırım. Başarı dönemin de en yüksek rakama imza atan ve rekor kıran hatta insanlara çılgınca birşey bu dedirten takımdır Mclaren. Tarihini de hani arşivlerden okuyorsunuz ya geçmişi oradan okuyun hani.:)
    Mclaren verdikten sonra Mercedes'in verebileceğinin katını verir. Verebilecek de bir takım bu iki takımın gelirleri kıyaslanamaz bile.
    Ortada yağla kavrulmaya çalışan BrawnGP yok bunun adı Mclaren ortamın en büyük 2 yada 3 ncü gelir sahibi. Sponsor haberlerin de hani ne güzel de şişiriyordunuzya takımınızı işte o hesap.

  10. Hamilton, McLaren'e olası dönüş kapısını hızlı adımlarla kapatıyor.

  11. lewis in avukatları türemiş. size pinokyo ile mutluluklar. sezon sonunda mclaren den tur yerken görürüm sizin paragöz kavruğu.

  12. OUTLAW RYDER ™
    21.11.2012 11:05:19

    Dennis: "Hiçbir Pilot McLaren'dan Üstün Değil"

    Çok doğru ama keşke McLaren pilotlarının kariyerini harcamamayıda idrak edebilse

    Örnek: Kimi M. Raikkonenn Lewis C. Hamilton

  13. heikki 1088 avatarı

    Kendi duygularını kontrol edemeyip " ay bunalımdayım, ay sevgilimden ayrıldım, ay hayat çok sıkıcı, ay takım beni çok boğuyor, ay nefes alacak alan bulamıyorum " derken, Mclaren'ın güzelim aracını Button ile çatır çatır yerken ki zamanları da hatırlatırım. Sporcuysan özel hayatını o piste çıkarmayacaksın ama bu arkadaş bunu yapamadı. Bazıları geldi karısını kaybetti piste çıtkı, birisi geldi mahkemeden sahaya çıktı, birisinin annesi öldü çocuğu öldü geldipaşalar gibi aracını sürdü, topuna vurdu veya sektirdi. Mclaren'a asla sen şampiyonluk veremiyorsun diye eleştiremez şimdiki Hamilton tarafı. İlk önce bi bak, nerdeydin, ne oldun..

  14. Geçen yıl kaçırdıgı şampiyonluktan sonra evet çok yüz verdim şımardı oda 🙂

  15. Dostum ben inanirmisin hamiltonun gidisine degil gec gidisine uzuldum.ote yandan mika birakinca hep birgun spora ve McLarene geri doner diye bekliyordum.ayni sekilde kimiyede cok uzulmustum ve donmesinide yine isterim. ayrica montoyayada uzulmustum. alonsonunda bu hamilton yuzunden gitmesi suan beni cok uzuyor. gecmiste hamilton yerine alonsoya destek verseydi takim daha cok sampiyonluk kazanirdi diyen alonso taraftarlarina hak veriyorum…inamiyorumki 2007,2010 ve 2012 de hamilton yerinde kimi ve alonso olsalardi rahat sampiyon olurlardi…

  16. Didem hep sen bu hamiltonu simartin…:))

  17. McLarende 4-5 yaris kazaniyordunda burda ne yapmayi umuyorsun hamilton.idda ediyorum 2009 daki gibi tepetaklak bir sistem olmadigi surece Mercedes McLarenden iyi olmayacaktir…bu sezonda McLaren eski araca donmese bile araci anladiklarinda yine onlerde olacaklardir. ornek 2005 MP4-20…

  18. Allah için gelde konuşma yoruma bak hele.

    " Hamilton, vermiş olduğu kararda paradan çok sportif nedenler olduğunu söyledi.

    Hamilton "Mclaren'de sene içerisinde 4-5 yarış kazanıyordum ancak sene sonunda şampiyonluk olmuyordu. Bu yüzden uzun vadeli başka bir takıma gitmem gerektiği hissine kapıldım." dedi. "

    Ulan küfür etsem yeridir yani.

    Birde bağlarımı koparmıyorum diyordu geri dönebilirim filan ilk ayrılırken. Allah için çaycı diye almam seni McLaren a. Tesislere sokmam turist diye.

    Bu mu la karşılıklı saygı sevgi. Ulan ayrıldın konuşma bari. İki yüzlülüğün bu kadarı. Ayıp be.

    Her zaman demişimdir en önemli şey karakter dir diye. Her zaman demişimdir.

  19. yani yalan söylüyor mu diyorsun?

  20. Adam Anthony Hamilton arkadaşlar boşa dil yormayın. Sadece ve sadece para için gitti diyorsa, para için gitmiştir, siz mi yetiştirip bu günlere getirdiniz Lewis'i ?

  21. Hamilton "Mclaren'de sene içerisinde 4-5 yarış kazanıyordum ancak sene sonunda şampiyonluk olmuyordu. Bu yüzden uzun vadeli başka bir takıma gitmem gerektiği hissine kapıldım." dedi.

    Kısaca araç dayanıksızdı,strateji özürlü bir duvar yönetimi vardı,aptalca hatalar yapan pit ekibi vardı diyor e haklıda.

  22. Aga anlatamadim galiba, ne yeni bir meydan okuma, ne daha fazla ozgurluk, sadece ve sadece PARA icin gitti diyorum, gercekte Mclaren`in odedigi paranin 2 mislidir Mercedes`in odedigi para, buna eminim..

  23. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Nerden biliyn Mclaren'in muhasebesindemi çalışıyorsun?? Adam dior işte Mclaren daha fazla bayılıyordu diye? Lewis bence özgürlükten ziyade mclarende sıkılmıştı..kaç senedir ne şampiyonluk var ne bişe aynı Raikkonen gibi 5 sene kaldı mclarende 0 şampiyonluk

  24. zaten hikaye anlattığı falan yok. adam aylardır para konusunu konuşmadı bile. yeni meydan okuma istedim, daha fazla özgürlük istedim dedi. ama senin gibi fanların dili durmayınca, para için para için deyince sonunda o da gerçeği söyledi.

  25. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    McLaren & Hamilton haberleri sağlam işkence.

    Umarım bize geri dönüşünü ebediyen bitirebilecek açıklamalar yapmaz Lewis.

  26. Gec gec gec, hikaye anlatma..Yeni bir meydan okuma, daha fazla ozgurluk istedim de anlayalim, Mercedes`in seni paraya bogduguna da eminim, Mclaren hayatta o kadar para vermez bir pilota..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir