Hamilton, Mclaren'le Devam Etmektense Bir Sene Bırakmayı Göze Almış

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone yapmış olduğu açıklamada, Mclaren ile Lewis Hamilton’un ilişkilerinin kötüye gittiğini ve bunun ayrılığa neden olduğunu söyledi.

Ecclestone “Ron Dennis, isteseydi Hamilton’u tutacağını ancak istemediğini söyledi.”

“Lewis ise bir sene daha Mclaren’de kalmaktansa bir sene ayrı kalmayı göze aldığını söyledi. Adil olalım, Lewis Mclaren’i para için bırakmadı. Ne için bilmiyorum ancak para için değildi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Hem bu haber hem de diğerini okuyunca, Mercedes'in, "Turbo döneminde üreticiler avantajlı olacaklar" açıklamasını da hatırlayınca McLaren'in 2014'te Mercedes'ten ayrılmasının hayati derecede önemli olduğu ortaya çıkıyor.

  2. Şunu anlayamıyorum, Mclaren'in çabuk toparlanması gerektiğinden ya da toparlanacağından bahsediliyor, peki bu büyük hatanın altına imzasını atanlar ne olacak? Çok muhtemelen boşa giden bir senenin hesabı ne olacak? Diğer 10 takım 2012 araçlarını geliştirirken, 1 sene için, geçen senenin en hızlı 2 aracından birini çöpe atanlar ne olacak? Herkesin akıllısı Mclaren mi?

    Ben de yıllardır Mclaren'i desteklerim ve hep gönlümde bir pilotu da oldu, Senna'ya maalesef yetişemedim ama Hakkinen,Coulthard,Raikkonen,Montoya,Alonso,Hamilton hep heyecan verdi hep o tutkuyu hisettirdi bana… Mclaren demek, yıllardır şampiyon olamasa da, pilotlarının yarışmasına sonuna kadar izin veren, hep rekabetçi ve arzulu pilotları/takım arkadaşlarını bir arada tutan, sonuna kadar pes etmeyen ve geliştirme yarışını sürdüren bir takımdı… Şimdi maalesef baktığımda o takım yönetim hatalarından kan kaybediyor ve gözümün önünde eriyor… Sezona iyi başlasalardı da bu değişmeyecekti çünkü Mclaren'i mclaren yapan pilotlar eksik öncelikle!!!

    Paddy ve Vodafone da terk ediyor sene sonunda gemiyi, Mercedes ayrılığı da gelecek muhtemelen ve umarım daha uzun yıllar toplanamayacak bir enkaz kalmaz ortada… Telmex Mclaren Honda adında…

  3. Serhan Acar sıralama yayınında ilginç bir açıklama yapmıştı. Padokta dolaşan söylentiye göre Hamilton Mercedes'e imza atmadan önce Red Bull ve Ferrari'yle görüşmüş ama Ferrari'de Alonso, Red Bull'da ise Vettel bu transfere en olmuş.

    Gelelim Hamilton'ın demeçlerine Bir başka haberde yazdığım gibi Hamilton için McLaren'e dönüş kapısı hızlı bir şekilde kapanıyor.

    Daha fazla para teklif ettiler, McLaren'de yarışacağıma 1 yıl ara verirdim, Pilotları baskı altına alıyorlar, Kupalarıma el koyuyorlar. Lewis'in demeçleri bunlar. Belli ki McLaren'i kafasında silmiş ama unuttuğu bir şey. McLaren'de onu çoktan sildi. Ben ve birçok McLaren taraftarı…

    Avustralya'da gözlerimin aradığı tek şey şuydu: Hızlı bir McLaren…
    ——————————————————-

    Team McLaren Mercedes.

  4. Atara atar gidere gider Wooking çocuğuyuz şeklimiz yeter hesabı Ron vurmuş tekmeyi.Gerçek bu şimdi .Yarışmamayı dahi göze aldığına göre

  5. Karı kız davasına bizi şampiyonluktan etti 2011 de

    2011'de ne şampiyonluğundan bahsediyorsun? 19 yarışın 18'inde polden kalkmış, birkaç yarış önce şampiyonluğunu ilan etmiş, 120 puan farkla şampiyonluğu kazanmış redbull var, adama 2008'den sonra sadece 2012'de şampiyonluğu kazanacak araç verebildi mclaren, onu da arızalarla, hatalarla heba etti.

  6. Besle kargayi oysun gozunu…ecclestonenun Ron Dennisi hic sevmedigini gosterdigi firsatlardan bir yenisi…Bu tur aciklamalar McLarenin kotu baslangic yapmasiyla bir hayli artti.McLaren cabuk toparlanan bir takim bakalim birkac yaris sonra McLaren yine zirveye oynarsa hamilton pismanlik duyarsa ne olacak…

  7. Aralarında ne oldu bilemem. Ama bu sözü Lewis söylemiş olsaydı bende birşeyler söylerdim. Ama her zamanki gibi Bay e işini yine iyi yapıyor.

    Bu McLaren düşmanlığı nerden geliyor acaba bu heriflere bilmiyorum. Zamanında Alonso yuda kışkırtan bunlardı bir de …. menejeri vardı onun.

    Hepsi sayesinde cezanın en güzelini yedik tabi. Anca böyle yenebilirlerdi tabi yapacak birşey yok. Güçlü olmak böyle bişey hiç bir zaman yıkılmıyorsun.

    Lewis de gitti hiç birşey değişmedi. Karı kız davasına bizi şampiyonluktan etti 2011 de. 2010 da çaylak lık damarı tuttu 3. hızlı araçla (halk deyimi) yine gitti şampiyonluk. 2012 de hadi toptan istikrarsızdık geçtik.

    Yani kalsada birşey olmayacaktı görünen o. Gidene dur demeyiz hiç bir zaman. Milyon dolar kazanıyon sadece araca bin gez dolaş yok böyle birşey. Seni McLaren yetiştirdi sen takımının prensiplerini bilmiyor muydun????

    Sonradan mı dank etti kafana. Kesin birileri doldurması sonucu oldu hep ama yapacak birşey yok.

    Lewis bey daha rahatmış artık ondan daha mutluymuş. saygı duyarım. Aynısı Kmi de diyordu. Sonra kapı önüne konulunca McLarendan başka takımda yarışmam diyordu. Saygılar….

  8. mehmet ceviz avatarı

    olsun şimdi bizim gözbebeğimiz kara oğlan;mercedes-hamilton daha iyi bir ikili benim için yok isterlerse caterhamla marussıa ile yarışsınlar.hele sol taraftan onboard görüntüsü yokmu hamiltonun yeterde artar bize.konut al yüksek faizle kredisini biz ödeyelim hamiltonnn.

    göz var izan var mercedesin çok ortaklı uluslarası bir kurum olmasına ve ortakların karşı çıktığı iddialarına rağmen yaptığı yatırım ortada.kısacası daimlerinde söylediği gibi mercedes f1de '' the best or nothing'' diyor.

  9. heikki 1088 avatarı

    Mclaren da kalmak istemeyen pilotu tutmak gibi abzürt bir fikri asla desteklemem. Varsın gitsin. Ama asla ve asla Mclaren'ın değerlerini (belki iyidir belki kötüdür, belki sizin akla yatkındır veya değildir bunlar önemli değil) kendisi bir pilot olarak değiştiremez. Eğer pilotlar bunları yapabilseydi zaten ben Mclaren'ı tutmazdım. Bir takım 50. yılını kutlarken, bir pilotun arkasından kendi kompleksli yapısı kırılgan çocuksu duyguları yüzünden koşamaz. Koşmamalı…

  10. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Bu olay ancak bukadar guzel aciklanirdi tebrik ediyorum seni kardesim…

  11. ferrari alonso gibi bir pilot buldu resmen göz bebeği oldu ferrari'nin. mclaren'in hamilton gibi pilotu vardı adamlar kendi gururlarını okşatıyorlar, yok patron biziz, yok lewisin maaşını biz veririz, biz istersek gider istemezsek kalır.. kaç tane bulabilirsin lewis'ten? SIFIR. işte sonucu da bu, battılar, kurtaracak adamları yok.

  12. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Perez ve Button'la hayırlı işler. Uğruna Alonso'yu harcadığınız Hamilton'a yol veriyorsanız batın

  13. 1-Görüşmelere başlandığında Martin Whitmarsh şöyle dedi : Mclaren Lewis için en iyi tercih, gideceğini düşünmüyorum(açılımı ayrılıpta nereye gidecek, kazanan kaç takım var?)
    2-Olaylar biraz sarpma sarınca Ron Dennis çıkar ve müthiş bir yöneticilik(!!!) göstererek yılların tecrübesini konuşturur : En son baktığımda Mclaren kontratta işverendi, konu Mclaren'in devam edip etmeyeceği konusudur( açıklaması patron biziz,işveren biziz, biz istedikten sonra Lewis'e ne oluyor, daha iyi takım mı var ki gitsin?)
    3-Ron Dennis : Lewis dünyadaki ve spordaki son gelişmelerle şu anda aldığı ücreti beklemesin, o zaman şartlar farklıydı ( açılımı açık: son 4 senedir aldığı parayı vermeyeceğiz, keyfi bilir)
    4- İlk teklif edilen ücret 8 m pound, son teklif edilen 17 m pound(açıklaması başta gitme ihtimalini hiç düşünmüyorduk, ucuza kapatalım dedik, sonda baktık gidiyor 2 katından fazlasına kadar çıktık…)

    Kimse düşünmedi bu adamın yüzü neden asık aylardır, neden hiç gülmüyor, sevinemiyor.. Çünkü kendisine nasılsa gidemez gözüyle bakıldı ve davranıldı. Ron Dennis bu ağır sözleri söylediğinde bile cevabı kısaca şu oldu: "Patronum Martin"….

  14. Mercedes'in o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum.Aracın sıralama ve yarışta onboard görüntülerine bakınca dengesinin iyi olduğu gözüküyor.Mesela Ferrari hem Alonso hem Massa'nın elinde geçen seneki kadar olmasa da aracın bazen arkasının koptuğunu görebiliyorsunuz.Evet Ferrari buna rağmen Mercedes'ten yarışta daha hızlı,ancak bu denge sayesinde de Mercedes sıralamada Ferrari'ye bazen çok yakın,bazen de önünde olacaktır.Eğer yarış hızındaki sıkıntılarını çözebilirlerse Hamilton bu sene birkaç galibiyet alabilir.

  15. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Ron Dennis, isteseydi Hamilton'u tutacağını ancak istemediğini söyledi.

    ————————–
    Lanet olsun.

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yanlış Bir Karar Olduğunu Düşünmüştüm Ama Yanılmışım.

    Avustralyada Umut Verdiler. Umarım Yine Hayalkırıklığı Yaşatmazlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir