Boullier: "Dünyada Raikkonen'e Yapması Gerekeni Söyleyebilecek Kimse Yok"

yazar:

kategori:

Fin pilot, sezonun açıluş yarışı Avustralya GP’de iki pitstop stratejisi ile damalı bayrağı en önde gördü.

Boullier: “Kimi, geçen senenin üzerine koydu. 2012’de güçlü bir ikinci yarı çıkardığını görebilirsiniz.”

“Ve geçen sene kaldığı yerden bu sezona başladı. Onun güçlü olmasını bekleyebiliriz.”

Lotus pilotu, takım içindeki atmosferden memnun olduğunu sukça dile getiriyor ve Boullier, bu havayı değiştirmeyi düşünmüyor.

Boullier: “Dünyada Kimi’ye ne yapması gerektiğini söyleyebilecek birisinin olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden ben de böyle bir şey yapmayacağım”

“Enstone’daki ortamımızın, insanların yaratıcı ve kendileri olmalarını sağlayacak şekilde olduğu bir gerçek.”

“Bu, onlar için çok daya iyi. Biz bunu, politikaları sınırlandırarak yapıyoruz ve Kimi’nin nefret ettiği şey de sınırlandırılmak”

Bununla birlikte boullier, Lotus takımının bütün halinde 2013’te yükseliş gösterdiğini ifade etti.

Ekibin en çok hangi alanda geliştiği sorusuna Boullier: “Dürüst olmak gerekirse her yerde. Daha iyi bir koordinasyon var”

“Enstone’da, aerodinamikçisinden elektronikçisine, motor bölümünden tasarıma kadr iyi kişilere sahibiz. Yapmaları gerekeni biliyorlar. Bu da işe yarıyor.”


Yorumlar

“Boullier: "Dünyada Raikkonen'e Yapması Gerekeni Söyleyebilecek Kimse Yok"” için 47 yanıt

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Raikonen olayına da değineyim..

    Eğer 3 pit yapaydı kimi bu yarışı kazanamazdı. Hızlıydı falan diyenler olmuş, Alonso yavaşmıydı arkadaş. 2. pitlere bakın bakalım, madem hızlıydı kimi Alo 2. piti yapana kadar neden fark açılmıştı. İlk pite aynı anda girip aynı anda çıkmadılarmı bunlar. 5-6 saniye fark oluşmuştu arada Alo 2.piti yaptı. Hızlıydı da neden dibinde değildi. Alo 2. pitten yarış sonuna kadar en kötü 6-7 kere fastest lap yaparken hızlı Kimi nerdeydi.. Lastik koruyordu bitmesin diye. Korumayıp hızlı tur atsaydı, belki Alonsodan bile evvel pite girmeyeceğini nerden biliyorsunuz.

    Lotus hızlı falan değildi, hızlıysada en fazla Ferrari kadar hızlıydı. Aynı şartlarda Alonso alırdı yarışı. Zaten onu gördükleri için ilk pitten sonra strateji değiştirdiler.

    Son olarak Kiminin fanatik taraftarlarına bir çift lafım var. Burda o kadar atıp tutyorsunuz ki, adamın kazandığı galibiyeti bile gölgeliyorsunuz.

    Adam çıktı sürdü, takımda stratejisini uyguladı kazandı.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Madem öyle bende yazayım uzunca bişeyler.. Önceliklen Mehmet Karanfil arkadaşa katılıyorum. Burada Alonso düşmanı olan kişilerin ellen tutulur hiç bir delili olmamasına ramen yıllardır adamı dininden imanından tutunda ailesine kadar karalamadıkları hiç birşey kalmadı.

    Bu kişilerin gözleri o kadar kararmışki kalplerine de vurmuş bu durum ister istemez. Basından duydukları o öyle dedi de bu böyle yaptıda falanda filanda gibi haberlerin %100 doğruluğuna inanıp tamam kesin böyledir dediler, diyorlar.

    Adamın biri demişki neden mclaren olayını öğrenince söylemedi. Adam belki söyleyecekti, mclaren söylettirmedi, hatta baskı olsun diye adamı bak seni böyle yavaşlatırız gibisinden tehdit etmediklerini ne biliyorsunuz. Aynı odada beraber mi bulundunuz bu konuşmlar yapılırken veya telsiz kaydımı var elinizde. Haydi bakalım, siz nasıl bişeylere inanıyorsanız, bizde böyle inanıyoruz. Olmayacak bişey değil. Tutturmuşunuz bir mclaren dalgası.. Afedersiniz pku yiyen mclaren sütten çıkmış ak kaşık oldu, Alonso duyunca söylemedi diye şerefsiz oldu..

    Singapur olyını da düşünelim, Alonso 1 oldu, sonradan piqe takımdan yollanınca çıktı açıklama yaptı böyle böyle diye, babası da karıştı olaya. Sonuçta 3 kişi spordan men edildi. Burda Alonso'nun men edilmesini bırak 1.liği bile alınmadı.

    Şimdi yine sahnedeki bu kişilere soralım; 3 adamın f1 kariyeri bitmiş, hadi 2 si neyse yaşları almış gitmiş, piqe ye ne diyecez. Babası yırtmadımı kendii bu adamı f1 e sokmak için. Şimdi bu sahnedeki taraftar geçinen artisler bile bu kadar kudurup Alonso'yu şikeci vs.. ilan edebilyorken 3 tane kariyeri bitmiş (birinin başlamadan) adam neden Alonso'nun haberi yoktu diyebiliyor. Neden Mahkemelerde verilen ifadelerde adam suçsuz bulunuyor. Sizin hiç bir kaybınız yokken 5 senedir demediğiniz kalmadı, bu kariyeri biten adamlar neden hala Alonsodan taraf açıklama yapıyor her fırsatta. Olayın 1. kahramanı piqe adam suçsuz diyor, ona bile inanmıyorsunuz bu nasıl bir düşmanlıktır. Şöyle tepkileri düşününce böyle bişey gerçekten olsa o piqe çıkıpta Alo suçsuz dermi, ne kari olacak bundan. Aksine sizin yaptıınız gibi karalamak, ceza aldırmak için elinden geleni yapmazmı.

    Her yazılana masal diyen sizler, kendi masalınıza artık gerçekten inanır oldunuz. Elinizde gram delil ve ispat yokken senelerdir adama ve taraftarlarına demediğinizi bırakmadınız.

    Tebrikler..

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alkışlıyorum kardeşim

  4. Mehmet bey…
    ben ilk kazandığı parayı annesine babasına yolladı derken belgeye dayanarak yazıyorum. kaynak 2001 senesi f1 racing dergisi…böyle birşey için neden yalan birşey yazayım.hatta daha da detay vereyim. o para ile annesinin ve babasının evine dekorasyon yapılmış.
    kırık dişe gelince…kimi nin ilk f1 e başladığı yıllarda bir resminde tebessüm ederken ön üst dişlerinden birinde hafif bir kırık var. ayrıca mclarene pilot olurken mclaren dizindeki bir problemi tedavi ettirdiği yazıyor. kaynak yine f1 racing dergisi…

  5. Çok güzel noktalara değinmişsin de bol miktarda masal okumuşsun. Finlandiya istediği kadar zengin olsun. Bu ortalama değerlerdir bu kadar yazı yazabildiğine göre dediklerimi de anlayacak kadar bilgilisindir. Yani ben %100 vermiştir dememekle beraber vermiş olabileceğine inananlardanım o parayı ailesine. Hadi onu geçelim çok kasmaz bizi. Şu Alonso'nun en temiz olduğu hakkında epey detaylı konulara girmişsin de bende merak ediyorum şu kısmı. Niye şu çok dürüst dürüstlük abidesi Alonso skandalı ilk öğrendiği anda değilde takıma 1. pilotluk şartını kabul ettiremeyince öttü acaba? Hani çok dürüst adam ya çıkar derdi en başta lan bu takım casusluk yapmış. De La Rosa'yla o kadar konuş sen yazış nispeten Ferrarilerden geri kalınan bir yarıştan sonra açıklama yap bizden neden hızlı olduklarını biliyoruz gibisinden ama sonra da utanmadan takım 1.pilotluğu kabul etmeyince öt herşeyi sonra sen bu adamı bana dürüst diye savunuyosun. Geç kardeşim bu muhabbetleri. Kimi'yi çirkeflikle suçlamakla zaten belli ediyorsun mantığını sen. Japonya yarışını aç saniye saniye izle. Git araştır bul Massa'nın aracından görüntüler var Alonso ilk virajda nasıl Kimi'nin üstüne üstüne gitmiş bir izle ondan sonra yorum yap. Adam son santime kadar kaçmış pist dışına bile çıkmış ama alonso beyin yer bırakmamasından temas edince suçlu oluyor öyle mi? Kardeş biraz aklını başına devşir Alonso önüne odaklandı çok iyi götürdüğü sezonda belki de tek elle tutulur hatasını yaptı orada. Brezilya'da Vettel'e temas etmesi mi normal etmemesi mi? Adam sezonun son yarışı ne diye bindirsin arkadan? Biraz mantıklı ol kaçma fırsatı vardı kaçtı bu sayede yarışa devam edebildi. Kaçmayıp vursaydı bayram edecektiniz öyle değil mi? Tamam yadırgamazsınız bilirim kkalleşçe kazanılan yarışları da o kadar da abartmamak gerek. Nasıldı? Alonso'da gurur duyuyordu 2008 Singapur'la zaten normaldir hata bizim. Kimi'nin düşman olduğu pilot olduğunu söyleyen bir kişiye fazla cevap yazdım ama gerçekten komiksin. Gerçi sen takımlar arasındaki farkları da 0.75-.80 yada 0.200 cinsinden t%m formula 1 camiasının veremediği cinsten veren arkadaşımızsın gerçekten niye yazdım ki ben bu kadar yazıyı?….

  6. Güzel bir noktaya değinmişsin cangela kardeşim. Bazı pilotlardaki alonso düşmanlığı'nın haddi hesabı yok. Aslina bakarsan düşman diye bildiğimiz ama alonso'nun asıl dostu hamilton'dur. Hamilton Alonso'yu hep övüyor genelde. Şimdi raikonen'e ben insan olarak kötü diyemem ama pilot olarak kötü kalpli bir pilot. Bu adam alonso, webber ve hamilton'dan gıcık kapıyor. Geçen sene japonyada dediği gibi alonsoyu biçen bu adam, vettel'e brezilyada çarpmamak için arabanın fren sistemini zorlamıştır. İlk aldığı parayı anasına babasına göndermek ne demek ? 🙂 Sanki afrikada aç bir ülkeden bahsediyoruz, finlandiyadan dünyanın en refah 5 ülkesinden belkide 1. sinden bahsediyoruz. Tabi Turk insanı duygusal hemen yutmuş demogojiyı.

    Kardeşim ıskandinav ülkelerindeki para (ecclestone'un deyimi ile) tanrıda bile yok 🙂 🙂 Raikonen'de ilk aldığı parayı ana-babasına
    gönderecek öyle mi? yürü git işine be kardeşim:)

    Gönderse, Alonso gönderir, vettel gönderir, massa gönderir katrikeyan gönderir. Bildiğim en fukara aileler bunlardaydi zamanında. Dünyada yaşam kalitesi ve refah seviyesi en yüksek 3 ülke, finlandiya, norveç ve ısveç'tir. 4-5 milyon nufuslariyla gül gibi geçinip giderler.

    Raikonen yarışı kazandı tebrik ettik. Ama söylenildiğ gibi robin hood'luğu yoktur.

    Alonsoyu karalamak için, bir singapur, bir mclaren olayı yetiyor zaten. Alonso dürüst adam olmasa o yenen naneler perde arkasında kalırdı zaten. Başka hiçbir pilotun yediği nane yok ne hikmetse kötü çocuk Alonso'nun var. Allah Allah. Alonso iddia ediyorum formula 1'deki en dürüst pilottur. Millet perde gerisinden dolap çevirdiği için normal izleyicinin diğer pilotları değerlendirmesi imkansız tabi. O yüzden hep gün yüzüne çıkan alonso'yu lekeleyin. Hatırlatalım, alonso casusluk skandalını paylaştı diye mclarenden şutlandı zamanında.

  7. Güzel bir noktaya değinmişsin cangela kardeşim. Bazı pilotlardaki alonso düşmanlığı'nın haddi hesabı yok. Aslina bakarsan düşman diye bildiğimiz ama alonso'nun asıl dostu hamilton'dur. Hamilton Alonso'yu hep övüyor genelde. Şimdi raikonen'e ben insan olarak kötü diyemem ama pilot olarak kötü kalpli bir pilot. Bu adam alonso, webber ve hamilton'dan gıcık kapıyor. Geçen sene japonyada dediği gibi alonsoyu biçen bu adam, vettel'e brezilyada çarpmamak için arabanın fren sistemini zorlamıştır. İlk aldığı parayı anasına babasına göndermek ne demek ? 🙂 Sanki afrikada aç bir ülkeden bahsediyoruz, finlandiyadan dünyanın en refah 5 ülkesinden belkide 1. sinden bahsediyoruz. Tabi Turk insanı duygusal hemen yutmuş demogojiyı.

    Kardeşim ıskandinav ülkelerindeki para (ecclestone'un deyimi ile) tanrıda bile yok 🙂 🙂 Raikonen'de ilk aldığı parayı ana-babasına
    gönderecek öyle mi? yürü git işine be kardeşim:)

    Gönderse, Alonso gönderir, vettel gönderir, massa gönderir katrikeyan gönderir. Bildiğim en fukara aileler bunlardaydi zamanında. Dünyada yaşam kalitesi ve refah seviyesi en yüksek 3 ülke, finlandiya, norveç ve ısveç'tir. 4-5 milyon nufuslariyla gül gibi geçinip giderler.

    Raikonen yarışı kazandı tebrik ettik. Ama söylenildiğ gibi robin hood'luğu yoktur.

    Alonsoyu karalamak için, bir singapur, bir mclaren olayı yetiyor zaten. Alonso dürüst adam olmasa o yenen naneler perde arkasında kalırdı zaten. Başka hiçbir pilotun yediği nane yok ne hikmetse kötü çocuk Alonso'nun var. Allah Allah. Alonso iddia ediyorum formula 1'deki en dürüst pilottur. Millet perde gerisinden dolap çevirdiği için normal izleyicinin diğer pilotları değerlendirmesi imkansız tabi. O yüzden hep gün yüzüne çıkan alonso'yu lekeleyin. Hatırlatalım, alonso casusluk skandalını paylaştı diye mclarenden şutlandı zamanında.

  8. Yaw he hee.swf

  9. Alonso kazandığında bırak adamı tanrı yapmayı neredeyse din değiştirip ona tapanların olduğu bir platform burası bırak bizde adamı yüceltelim müsadenle

  10. Sen kaç yaşındasın yaw? böyle komplo teorileri üretenler genelde 15-20 yaş arası gençler oluyor 🙂 Ferrari geçen sene hızlı olsa, massa neden orta sıralarda kalsın? al bu sene hızlı başladılar pat diye massa alonso'yu sıralamalarda geçti.

    Alonso konusundaki iddian teoridende öte bir karalama kampanyasıdır. Alonso'nun artık kimseye birşey kanıtlamaya ihtiyacı yoktur. 2006'da nispi yavaş renaultlada şampiyon olmuştur. Onu savunmaya ihtiyaç duymuyorum. Belki benim gibi suratsiz olduğu için kimse sevmiyor ama alonso hamilton ve vettel'le beraber gridin en hızlı pilotudur. Bu adamlar arabaya ekstradan 0.3, 0.4 saniye hızlı tur attırır diğer takım arkadaşına göre. Refleks ölçer aletler var. Bu ölçümlerde saniyenin binde dilimleriyle ayrılan zamanlamada hamilton ve alonso'nun çok hızlı refleks verdikleri saptanmış. Alonso 3 yaşından beri araba sürüyor. Ve babası maden işçisi ama tam bir hız tutkunu. Bu yüzden doğan oğlunu araba sürmeye yönlendirmiş. Yani çocuğun kişiliği gelişmeden araba sevgisi gelişmiş. Böyle adama şehir efsanesi diyemezsin yada dersin özgür fikrin ama seni takan olmaz. Burda söyler, 3-5 alo düşmanının desteğini alırsın ama seni duyan olmaz.

    Bu haftasonu sana en güzel cevabı alonso verir zaten 🙂

  11. Tabi tabi o yüzden gectigimiz yil Japonya'da Alonso'yu bicen Kimi Brezilya'da Vettel'e carpmamak icin tüm lastiklerini yakmisti

  12. senin Raikkonen Massa 2008 de sampiyonluga oynarken nerelerdeydi ? 2009 da bütün favorilerin ilk turda yaris disi kaldigi Belcika GP haric ne yapti ? sakin Ferrari yavas kaldi deme ayni Ferrari ile Alonso ertesi sezon son yarisa kadar sampiyonluk kovaladi malum strateji hatasi olmasaydi sampiyon olacakti. Yine 2012 de Lotus'un yamyam pilotlari yüzünden sampiyonlugu gitti.Kabul etsenizde etmesenizde gercek su, Alonso Senna'dan sonra döneminin en iyi F1 pilotudur. 2003 de orta siralarin takimi Renault ile o dönemi domine eden Ferrari'ye Schumacher'e tur bindirmesi onun en iyisi oldugunu dogruluyor zaten.

  13. f1 den anlayan anlamayan herkese sesleniyorum.ALONSO bir şehir efsanesidir ama gerçek değildir.massayı bilerek yavaşlatıp alonsoyu hızlı göstererek psikolojik baskı yaratan kendi kahramanını yaratmak isteyen ferrari bu yemi bir çok kişiye yedirdi.alonso çok hızlı veya komple bir pilot değildir aksini iddaa edenle tek kelime tartışmam çünkü formula 1 den anlamıyordur.Renaulta ikinci gidişinde neden kazanamıyordu? okadar acizler di ki 1 yarış galibiyeti için hileli kazaya bile başvurdular.Unutmayın 4.senesi oluyor alonsonun ve hiçbir başarı yok sadece geçen sene hızlıydılar ama çok hızlı olan alonso diil yarış temposu mükemmel olan ferrariydi

  14. adam 1 yarış kazandı adamı tanrı yaptınız yavaş biraz beyler 😉

  15. para büyük güç haklısın ama şu an bulundukları durum paradan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Lotus kazanan bi araç yapabiliyolar bunu gösterdiler zaten RAI biliyo ne yapması gerektiğini. İstikrarlı bi sezon olur umarım. Neden Olmasın ? bkz: Brawn GP

  16. keşke engel olmasa ama malesef var.arkadaşımın dediği gibi para yoksa gelişimde zor olur ayrıca bu sıralama performansıyla biraz zor

  17. para ? gelişim?

  18. ben okudum…bende herkese tavsiye ederim.

  19. Harikasın herkül bir yorumdan daha fazlası 🙂

  20. salih yildiz avatarı

    Bana da askerliğimi yaptığım Kayseri Komando tugayının kademesini hatırlattı. Her birimin ismi vardı duvarda yazan, "Motor", "Radyatör", "Kaporta"… gibi :))))

  21. salih yildiz avatarı

    Bu yazılanların ardından bende size Grigory Petrov' un "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" adlı kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. Finlilerin tamamına hayran olmasak da, nasıl bir millet olduklarını anlamak için güzel bir Kitap.

  22. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    alonsonun kendisi bile kimi çok hızlıydı yetismemiz imkansızdı dedi o yüzden senin bu yorumuna sadece gülüyorum ben

  23. Ben Lotus'un 3 pitstop yapsa bile Ferrari'den hızlı olacağını düşünüyorum.Sadece lastik idaresi ve bir pitstop az yapması Lotus'a yarışı kazandırmadı.Sonuçta Raikkonen lastiklerini korumak adına fazla zorlamadı ki kendisi en kolay yarışlarımdan birisiydi dedi.Lotus'a yarışı kazandıran olay eski lastiklerle rakiplerinin yeni lastiklerle attığı turların aynısını atabilmiş olmaları.Böyle bir strateji seçmelerindeki en önemli faktör yarışa 7.sıradan başlamaları ve trafiğe takılmak istememeleri.Trafiğin yarattığı türbulansın lastiklerde yarattığı negatif etki bilinen bir gerçek.Eğer Raikkonen 20 tur gitmiş lastikleriylen en hızlı turu atmasaydı sana katılırdım.
    Bence Raikkonen'e yarışı kazandıran olay yarışın başlarında Hamilton'a yaptığı geçiş hamlesi.O geçişi yapmasaydı yarışa 2 pitstop yapma amacıyla çıkan Mercedes'in arkasında takılıp vakit kaybedecekti ve büyük ihtimalle yarışı kazanamayacaktı.

  24. bu başarının bazıları tarafından çok abartıldığını düşünenler var fakat adamlar abartmakta haklılar sonuçta KAZANDILAR. Onlarda olayın bizim kadar farkındalar sorumlulukları arttı uzun bi sezon var ama 2013 e böyle başlamaları inanılmaz güzel ve tekrar ediyorum abartmakta haklılar. Lotus bu sene iyi durumda RAI ye laf yok zaten umarım daha fazla zaferler elde ederler. yakın tarihte Brawn GP ve Redbull un bu spora nasıl başladığını biliyoruz.

    Lotus ve RAI dünya şampiyonu ! Neden Olmasın ? ben bi engel görmüyorum…

  25. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Pit sayısı önümüzdeki yarış eşit olursa görecez bakalım, lotus ne kadar hızlı..

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonsonun yaptığı hata ??, caterham pilotu resmen ..ıçtı son virajda, dışa açılmışken içe daldı tekrar, orda beğenmediğin Alonso olmasyadı çoktan çıkmıştı yeşil aracın üstüne.. Seğretmesek hadi neyse… Kendinizde buna inanıyormusunuz gerçekten. ?? Artı fark 3 e düştükten sonra, tur bindirmeler sırasında pist sebebiyle çok zaman kaybetti Alonso, birde herkesin kırmızıları görünce aslan kesilmesi de cabası..

    Bastı bastı dediğin Kimi, ortalama pit süresini 20 saniye olarak düşünürsen, 3 pit stopla 13 saniye gerisinde bitirirdi Alonos'nun.. Hadi bakalım..

  27. Iceman Burns Them Off…
    Soğuk kötü yakar gerçekten…

  28. abi "aslan yürekli richard hisar boylu silahşör" bu kelimeyi duvarıma asıyorum :))))

  29. 🙂 Masöründen çaycısına

  30. 🙂 Guzel benzetme olmus.

  31. "Just leave me alone, I know what I am doing"

    Kimi Raikkonen

    Boullier, Kimi' yi çözmüş 😉

  32. Enstone'da, aerodinamikçisinden elektronikçisine, motor bölümünden tasarıma kadr iyi kişilere sahibiz

    Şu kısım bana futboldaki ' başkanından malzemecisine kadar herkesin bu başarıda payı vardır' geyiğini hatırlattı 🙂

  33. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Raikkonen sevilmezmi? Komik bir durum olurdu.

  34. bu arada son turlarda fark 6 sn iken alonun caterhama tur bindrirken yaptığı hata ve kaybettiği 4 sn gözümüzden kaçmadı.alo komple pilot diyenler.alıp sazı eline dolaşanşar işte sadece alo değil komple pilot kimi raikkonen in yarış zekası-istikrarı-hızı-ferarri okulunda ders olarak okutulsun

  35. alo 40.tur pitten çıkıyor fark 5 sn-tur 41 fark 4 sn-tur 42 fark 3 sn.alo yaklaşıyor ama kimi tempoyu basıyor ve sonuç.34.turda kimi pit yaptığında bu iş bitti.alo sut ve vet in arkasında lastiklerini harcarken kimi aradaki farkı ortalama 1.5 sn civarında tuttu farkı kapatırmıydı istese evet ama türbülansa ve trfaiğe girip lastiklerini harcamadı yani bir akıllı bir komple pilot sadece alo değil.bunu anlamışlardır 🙂

  36. katran gecelerin heyulası, mezarı kartal yuvası, kuzeyin asil finlandiyalısı, akzambaklar ülkesinin insanı, kimi the iceman raikkonen…
    aslan yürekli richard hisar boylu silahşör…

    kırık dişine sakat dizine rağmen f1 de kazandığı ilk parayı alıp anasına babasına götüren helal süt emmiş insan evladı…seni harbiden çok seviyoruz…

    kimi pilot vasattır…
    kimi pilot iyidir…
    kimi de raikkonen…

  37. takım güzel-araba iyi-l(2012 barcelona testlerinde hissetmiş ve yazmıştım)kimi güzel ve müthiş istikrarlı (ve mclaren deki yıllarından daha serbest anladığım kadarıyla).geçen sezon soğuk ve yağmurlu pistlerde lotus kötü idi ama bu sezon bu alanda çok mesafe katetmişler (avustralya da gördük).birde sıcak ortamda lotus iyiyse en azından podyum alacak kadar gerisini söylesem nazar değer.yalnız geçen sezonki gibi gelişim yarışından geri kalmamalı bu en büyük handikap takımın bütçesinide dikkate alarak

  38. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    o degilde son pitstoplardan sonra kimiyi tur bindirir gibi geçer diyenleri nedense göremiyorum 🙂 alonsonun geçecegi kişinin kim(i) oldugunu unutmamaları lazımdı.

  39. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2 sene kimisiz f1 gerçekten çekilmedi hemde tv de izlememize rağmen şimdi netten izliyorum kimi oldugu icin sinemadaymısım kimi oluyor f1 i izleme zevkim kimi onun dısında kimsenin ne yaptıgı beni ilgilendirmiyor 🙂

  40. lotus cidden guzel bir yaris takimi.. raikkonen de onlarin ciddiye alinmasini saglayacak kisi..

  41. İlk yarış daha hemen havalara girmeyin,tamam adam dürüst, hızlı,hırslı ve F1'de kalan son süper bir pilot olabilir.Ama bi bekleyin bakalım yav çakal tilki soran bile var. Az bekleyin acele etmeyin, Ben de Hamilton'un Rosi'yi dağıtacağına gazozuna iddaaya girdim.Daha ilk yarışta belli etti kendini Hami. Ama bakın ben hiç de havalanmadım sadece arkadaştan gazozumu istedim.Meğerse sezon bitmemiş.Göndermedi tabi:))

  42. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Gözlüğünü sevdiğim, artık senle beraber hayata toz sarı bakıyoruz .)

    Boullier' ciğim seninle aramın pek iyi oldugu söylenemez .) amma velakin sende bende biliyoruzki böyle bir pilotla beraber sende sağlam kariyer yapıyorsun .) onun eksiği yok senin var diğer arkadaşların söylediklerinle kesinlikle katılmakla beraber .) öyle her yarısta 2 pıt falan fantazilere kalkışma aracın yere saglam bassın adam gibi direksiyon yapın Kimi sizi layık oldugunuz yere getirecektir zaten….
    Saygılar Fun'lar…

  43. Tamamen şahsî fikrim,Kimi şu anda ayrılmadan önceki haliden daha iyi performans gösteriyor.Kariyerinin hiç bir yerinde bu kadar istikrarlı olmamıştı.WRC gerçekten ona güç katmış.

  44. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Siz istediği aracı verin yeter.

  45. Raikkonen gecen sene dondugunde yiyecegi turlari bekleyip dalga gecmeyi heyecanla bekleyen cakallar vardi, nerde acep onlar..

  46. Olsun siz yinede fazla serbest birakmayin, salmasin sonra 🙂

  47. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Herkül mod: on
    Kimi pilot iyidir

    Kimi pilot vasattır

    Kimi Raikkonen

    Herkül mod: of 🙂

    Kıskanılası bir durum bizimkisi(Raikkonen fanlığı), F1 gridinde en karakterli ve dürüst pilotun fanıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir