Mclaren 2012 Aracına Dönüşü Reddediyor

yazar:

kategori:

Jenson Button yarışta ancak 9. olabildi ve Mclaren rakiplerine kıyasla performans eksikliği karşısında şaşırdığını kabul etti.

Mclaren’in geçen seneki aracının hız olarak iyi konumda olması, takımın eski aracına dönebileceği iddialarını gündeme getirdi. Ancak yeni aracı iyi bir şekilde analiz yapan takım, araçta performans olduğu sonucunu çıkardı ve aracı geliştirme kararı aldı.

Yapılan analizler Mclaren MP4 28’in downforce eksikliği yaşamadığını, sadece en iyi çalışma aralığının çok dar olduğunu gösteriyor.

Martin Whitmarsh “Şu anda bu araç üzerinde çalışmak zorundayız. Bazı yüksek potansiyele sahip alanlar olduğunu biliyoruz ve potansiyel olarak geçen seneki araçtan daha fazla yere basma gücüne sahip.”

“Bunu anlamamız ve performansın ulaşılabilir olmasını sağlamamız lazım.”

“Araç o açıdan zor görünüyor ve bunu anlayıp çözmeliyiz.”  dedi.

Takım olarak mühendislerinin bu konuda kendilerine çok güvenip güvenmediğinin sorulması üzerine Whitmarsh “Böylesine bir hafta sonundan çıkıp mühendislerimizin emin olduklarını söylemek biraz güçlü olabilir.”

“Ancak takım olarak yapabileceklerimize inanıyoruz. İstediğimiz noktaya geleceğimizden eminiz.”

“İstediğimiz kadar hızlı olmayacak ancak onları bunu başarmalaı konusunda cesaretlendireceğim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Zaten bu dakikadan sonra geçen sezonun aracına dönülmez. O aracın üzerine kasım sonundan bu güne tek bir çivi dahi çakmadınız.

    Hatayı başta sıfırdan araç üreterek yaptınız. Şimdi siz aracı anlamak,çözmek ve geliştirmek için tırmalayıp durun, rakipler -en iyi ihtimalle şimdilik- hem bu sezon için sizin önünüzde olsun hem de gelecek sezon için siz çok geç kalın.

  2. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Dostum mesajına karşı yorum yazayım dedim.
    Ama öylesine muğlak ki yorumun……….

  3. McLaren fanları için zor zamanlar ancak unutulmamalı ki ferrari de benzer sorunları yaşadı geçen sene ve sezonun ortasına doğru aracı geliştirdiler ve şampiyonluğa ortak oldular. Bu sene bir çok güçlü takımın olması ve birbirinden puan çalması McLaren için avantaj olabilir. Biraz şansa da ihtiyacımız olcak yağmur da araç iyi gidiyor gibi. Malezya ve Çin yarışları yağmurlu olur umarım 🙂

  4. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Saygılar Dostum.

  5. Araba gelişir gelişmesinede hamilton olmadan biraz yavaş gelişir. Şimdi hamiltona atıyorum tutuyorum ama gridin en iyi 3 pilotundan biri hatta belki en iyi iki pilottan biri. Onunla 5 yarışta gelişiyorsa, buttonla 9 yarışta gelişir. Hamilton büyük pilottu. Mclaren onun yerini önümüzdeki 5 yıl dolduramaz. Benim bir iddiam var jules bianchi geleceğin en iyi büyük takım pilotu olacak. Çünkü en kötü takımda başladı yarışmaya. Geçen baktım en hızlı turlara bianchi 1.30.6 yapmış. Vettelin en hızlı turundan 0.3 saniye yavaş. Ona en yakın marussia 2 saniye geride. Bence bu bianchi varya perez'e maldonado'ya 10 basar. Ne demek yaw en hızlı yarış turu yanılmıyorsam ya 11 ya 12. sırada. 2. sırada bir toro rosso vardı sanırsam. Ricardoydu galiba yanlış hatırlıyorsam özür olsun.

    Bu ricardoyla bianchi'ye bayılıyorum hele bianchi varya inanın alonso'dan daha çok heyecanlandırıyor beni. Helal olsun bianchı.ye inşallah nazar olmaz. Adrian sutil şaş kaza 7. oldu ama bence bianchi ondan daha iyi pilot.

    Her neyse gelelim mclarene. Mclaren en iyisini yaptı bu sene. Çok dayanıklı ama radikal bir araç yaptılar. Eğer button, alonso vari pilot olsa, o dayanıklı mclarenle, geçen yılki hızlı ama dayanıksız mclarene oranla daha fazla puan toplar. Nerdee o günler tabi? Hami olsa bu arabayla alonso vari bir sezon geçirirdi ama.

    Hami'siz zor olacak zor. Gelecek sene kesin vetteli alacaklar aha buraya yaziyorum.

  6. Sakin olun mclaren işini bilir…

  7. Bu 2012 aracı muhabbeti de bıktırdı artık. Biz sadece risk aldıkları için kızıyoruz ama McLaren 2012 aracına dönmeyecek.

    McLaren sürekli potansiyel var diyorsa bir bildiği vardır. Biliyorsunuz aracı geliştirmede griddeki en iyilerden hatta bence en iyisi. Yani aracın potansiyeli var diyorsa muhakkak simülatörde, rüzgar tünelinde iyi veriler ve iyi sonuçlar edinmişlerdir. Belli ki şimdilik bunu araca pist üzerinde yansıtamadılar. Belkide 3-4 yarış sonra istediklerini aldıklarında herkes vay be diyecek. Onun için biraz beklemek lazım. Sabretmek lazım. 2009'da bu araçtan da beter bir araç vardı ama Sezon sonunda şampiyon olmuş araçtan daha hızlı yaptılar aracı.

  8. dostum söylenecek söz bırakmamışsın. işte taraftarlık budur…saygılar…benimde yaş 32 …

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Balı ancak Mashar bulur 😀

  10. hee yani Ferrari şampiyon olamıyorsa mclaren için sorun yok diyorsun

  11. güney ateş avatarı

    mclaren sezon sonunda mp4 28'i muhtemelen gridin en hızlı aracı haline getirmiş olacak. ama şampiyon olamadıktan sonra neye yarar.

  12. en geç ispanyada geri dönerler.en kötü 2012 aracına dönerler o zamana kadar bir karara varmış olmaları gerekir o saatten sonra yapılan bir yanlış geri dönüşü imkansız yapar.o zamana kadar yeni arabayı geliştirebilirlermi potansiyeli nedir ona bakacaklardır.avustralyada nispeten soğuk pistte alınan sonuçlar pek bir anlam ifade etmiyor.malezya sıcak yağmursuz olursa durumu daha net anlarız.mc laren göründüğü kadar kötü değil ama zafer kazanabilecek bir arabada değil şu an itibariyle araba yeni olduğundan ayar tutturmakta zor olacaktır şüphesiz

  13. Martin in zayıf yanları olsa da Horner la beraber şu an griddeki en iyi takım patronu bence.

    Bu seneki yeni araç fikri herkezce olumsuz karşılansa bile bence öyle değil. 2014 de araçlar değişecek olsa bile 2008 ve 2009 da ki değişim gibi olmayacak bence.

    Bunun için yeni bir tasarımı anlamak ve geliştirmek iyi olabilir ve bu sayede 2014 kurallarını hangi tür araçta daha iyi kullanabiliriz analizini yapmış da olacağız.

    Bu seneki araçta dedikleri gibi zayıf bir araç değil sadece yeni bir konsept olduğundan nasıl performans çıkaracağımızı bulamadık. Bilindiği üzere yüksek şasi ve ön taraf farklı. Birde bunu üzerine arkada da farklı bir tasarım yapıldı.

    Bunları iyi okuyup reaksiyonu iyi verirsek ki bence en geç Catalunya ya kadar kesin olur, şu an ki durumda kimsenini fark açıp gideceğide yok ilk yarış gösterdi, her türlü potada kalırız.

    Kalmasak da sorun değil bana kalırsa. Biz McLaren ız biz büyük takımız. Biz böyle zor durumlarda başa çıkmayı bilen takımız. Biz 2009 da ki aracı gridin en iyi 3 aracından biri yaptık yani sonuçta.

    Ha taraftarlar diyecek hakkıdır da yapacak birşey yok, " şampiyon olmıyoruz " diye. İyide zaten en büyük rakibimiz de şampiyon olamıyor. Onu geçtik, adamlar kaç senedir hızlı bir araç üretemiyorlar.

    Şampiyon olmak için herşeyi doğru yapmak gerekir. Yani muhteşem üçlü yü bulmak gerekir.

    İyi pilot iyi araç ve en önemlisi ballll!!!! Bunların hep 2 tanesi bizdeydi. 3. sünü bulamadık bir türlü yada buldurmadılar o konulara girmeyelim.

    Sonuca gelecek olursak en doğrusu geliştirmek. Şimdi Sepang da pist çok sıcak olacak bakalım orda ne durumdayız. O zaman bir şeyler daha yazarım daha ilk yarış fazla abartmıyalım.

  14. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Bende öyle bir evren inşa edebilirsem çok istediğim birşeyi yapacam cevabıda evet olacak.Sonra bunu birebir reel dünyaya uygulayacam.Eğer bu olursa varsın Alonso 50 kere şampiyon olsun.O bile moralimi bozamaz.Ama..Aması var işte.

  15. mclareni hafife alıyorlar…mclaren için sözün dem e duracağı zamanlardır bu zamanlar…küllerinden doğacağına eminim…

  16. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    F1'den gram dahi anlamayan annem bile "Neden eski araçlarına geri dönmüyorlar" dedi. Bu McLaren neyin kafasını yaşıyor, ne yapmaya çalışıyor? Mantıklı bir açıklaması olan varsa yazsın lütfen.

  17. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    McLaren.
    Okuyunca veya söyleyince bile mutlu oluyorum.

    ——————-
    Madde halimden kurtulduğumda kendi evrenimde McLaren pilotu olucam.
    Mars yüzeyinde var edeceğim pistte devamlı fastest yapıcam. (Mars çekirdeğinin içine kütle çekimini ayarlayabileceğim makine yerleştirip downforce da ince ayarlar yapıcam)
    .
    .
    .
    Takım arkadaşım Hakkinen'in aracında yanlış set uplar uygulatıcam. ne olur ne olmaz var ettiğim düzenekte bile beni yenebilir.

    ————————-
    yaş 32.

  18. Mclaren bu sorunlari cozecektir, eski araca donmelerine gerek yok, bu araci calistirdiklarinda eski aractan daha hizli olacaklarina eminim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir