Mclaren: Webber'in ECU'sunda Sorun Yoktu

yazar:

kategori:

Webber Avustralya’da formasyon turunda telemetri verilerini kaybetti ve daha sonra KERS Sorunu yaşadı. Tüm bunların da etkisiyle Webber, startta sorun yaşadı ve çok pozisyon kaybetti.

Red Bull’dan gelen ilk açıklamalar, sorunların standart ECU’dan kaynaklanıyor olabileceği şeklindeydi. Bu sistemler tüm takımlara Mclaren tarafından sağlanıyor.

Mclaren ise yaptığı açıklamada yarışın ardından yapılan kontrollerde herhangi bir sorunun görünmediğini söyledi.

Mclaren Electronic System’dan Peter van Manen “Mark Webber, formasyon turunda veri sisteminde sorun yaşadı. Ancak araçtaki ECU iyi durumdaydı.”

“Mark’ın yarışın hazırlığı için yaptığı hazırlıkların olumsuzlukla karşılaşmasından dolayı üzgünüz ve takım ile benzer bir olayın çıkmaması için sıkı çalışacağız.” dedi.

Martin Whitmarsh, 2014 için yeniden hazırladıkları yeni ECU için “Şu anda mükemmel değil. Bizim sistemimiz hakkında savunma modunda olmayacağım. Ürün tedariği yapıyorsanız insanlar bunun hatasız olmasını beklerler.”

“ECU tamamiyle yeni bir yazılım ve şu ana kadar kurşun kadar sağlam oldu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bizlik durum yok diyordu yukarıdaki haberde, Mclaren özür dilemiş, bu sene epey atılımda(!!!) yaw Mclaren 🙂

    McLaren Electronic Systems apologise for software issue

    McLaren Electronic Systems, the manufacturers of Formula One’s standard Engine Control Unit (ECU), have apologised to Mark Webber and Red Bull for a software-related issue that affected the Australian racer on the formation lap in Melbourne.

    The new standard ECU, which features on all Formula One cars, was introduced by McLaren Electronic Systems in winter testing and will power the 2.4-litre V8 engines this season and the new 1.6-litre V6 turbo engines that are set to be introduced in 2014.

    McLaren Electronic Systems say that whilst all the ECU’s ran without incident in Australia, Webber's garage data system had to be re-started during the formation lap and, as a result, his preparations for the start of the race were disrupted.

    Webber made a poor getaway from the grid in Australia, dropping from second to seventh on the first lap.

  2. Bakın bu haber bana neyi hatırlattı:

    2008 Avustralya sıralamalarında Kimi ilk seansta kalmış, yarışta her iki Ferrari de motor arızasıyla damalı bayrağı görememişlerdi.

    Yarış sonrası Domenicali, sorunların McLaren ECU'su ile bağlantılı olabileceğini söylemişti.

    Marenello'da yapılan incelemeler sonrasında Ferrari, problemin nedeninin motor ünitelerinde olmadığını, Kimi'nin sıralamalarda kalmasındaki yağ basıncı probleminin de ECU ile bağlantılı olabileceğini açıklamıştı.

    Marenello'da daha derinlemesine incelemeye giden Ferrari, sorunun, Avustralya'daki yüksek sıcaklık nedeniyle yakıt beslesinde yaşanan bir sorun olduğunu, her iki motorda da valf deliklerinde problem olduğunu, motor arızalarının tekrarlanmayacağını, sorunun, McLaren ECU'su ile ilgili olmadığını açıklamışlardı.

    😉

  3. Mark Webber'in sorun yaşamadığı hangi yarış var. Kazanamadığı her yarışta Webber'in aracında bir sorun olduğu açıklanıyor yada Webber kendisi belirtiyor. Peki bu sorunlar neden Vettel'de olmuyor. Vettel'in Kers'i kaybettiğini en son ne zaman duydunuz. Oysa geçen sezonun yarısında Webber Kers'i kaybediyordu. 2011'de de öyle…

  4. sinirlenme dostum kalkış sorun lu demez dim ama şanssız derdim

  5. Yani deprem olsa McLaren yaptı diyecekler.

    Adam kaç senedir kalkış özürlü oldu sanki ilk defa kalkamadı yani.

    Akşam akşam haberler çıldırttı adamı ya… Bu kadar yorucu bir günden sonra yarmıyor haber okuyup yorumlamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir