Alonso'dan Red Bull'a: "Ellerindekinden Azamiyi Elde Etmek, Meziyetlerinden Biri Değil"

yazar:

kategori:

Son senelerde Red Bull’un üstün Adrian Newey araçlarıyla şampiyonluk kazandığı, Fernando Alonso’nun ise zayıf bir araçla şampiyonluk mücadelelerine katıldığı konuşuluyor ve İspanyol pilot da bu konuya vurguda bulunuyor.

El Pais’teki haberde Alonso: “onlardan 1 saniye daha hızlı bir araç istemiyorum; sadece onlarla mücadele edebilecek kadar olsun yeter. Red Bull, şampiyonuklarındna ikisini son yarışta aldı; diğerlerinden bir saniye daha hızlı bir araçla. Ellerindekinden azamiyi elde etmek, (Red Bull’un) meziyetlerinden birisi değil.”

“Genelde aynı durum oluyor. Sıralamada ilk iki sıra; ardından her zaman bir şeyler oluyor. Bazen kalkışlar, bazen dayanıklılık, bazen de lastikler.”

“Red Bull, şu anda en hızlı araç. Sıralamada ilk iki sıradaydılar; antrenmanda da neredeyse öyle. Ardından yarışta (lastik) bozulması ile sıkıntı yaşadılar ama bu demek değil ki en hızlı olnlar değil.”

 


Yorumlar

“Alonso'dan Red Bull'a: "Ellerindekinden Azamiyi Elde Etmek, Meziyetlerinden Biri Değil"” için 37 yanıt

  1. bak dostum, benim yazdiklarimi hala anlamamaya calisiyorsun.

    1. Ben burada senin yazdiklarini ya da bir baskasinin yazdiklarini yadirgamiyorum. Herkes istediginiz yazar, ama yazanlara atifta bulunabilirim lakin kimseyi de elestirmem. ben ilk yorumumda Alonso icin bir seyler yazdim, egosunun nasil tavan yaptigindan falan bahsettim, sonucta oyle ahim sahim bir pilot degil, olsaydi Vettel yerine o sampiyon olurdu, Hamilton yerine o sampiyon olurdu. Adamin Minardi haricidindeki tum kariyeri ust duzey takimlarda gecti, 10 yilin uzerinde ortalikta geziyor ama elinde o kadar buyuk bir basarisi yok, zaten bu sporda buyuk basarisi olmasi icin en basta Schumacher'i gecmesi gerecekecek, tabi Vettel'den firsat kalirsa! Yani her sene sampiyonluk mucadeleri veriyor diye de ust duzey bir pilot anlamina gelmez! Skora baktiginiz zaman ikinci siradaki her pilot sampiyonluga aday olarak bitirmis olur. Arada 100 puan olsa bile! Cunku aradaki o puan farki gelecekte kimsenin umrumda degil! Cunku siralamada 2. yaziyor ;] Alonso bu modda surekli, surekli 2. oluyor diye haksizliga ugradigini dusunuyor, herkese kem kum etmeler, kendi takimini elestirmeler! Valla Alonso hariricinde kendi takimini elestiren birini de gormedim. Hamilton o kadar sey yasadi, adamdan gikk cikmadi, en gerideki pilotlarin basina neler geliyor adamlarin sesi cikmiyor! Cunku pilotlar bu isten para kazaniyor ve takimlar onlarin isverenleri, hee bana sorarsan pilotlar daha degerliler ama isin ucu oyle degil. Begenmiyorsan gideceksin baska takima, Hamilton'un yaptigi gibi!

    2. Massa'nin vites kutusunun indiregandiye getirildigini ben de biliyorum, bunu sokaktaki adam da biliyor, yani o kadar cumle icinde buna mi takildin. Hayir, takilmissin ama orada yazan cumleyi hic idrak edememissin, ama sonrasinda baslamissin nadir parcalardan bozulabilir olacaklarindan falan filan. Senin egitimin bu olabilir ama her egitimini alanda bu isin uzmani olacak bir sey degil, ben de yazilim muhendisi ve istatikci biri olarak kendi alanimda bir sey bildigimi bile ima etmiyorum, cunku ortalikta milyonlarca dogru var. Neyse ben de biliyorum parcalarin nadir ve ozel olduklarini ama o 15 yaris bozulmayan bir parcanin durup dururken nedensiz bir sekilde patates olmasi akla zarar. Sen Massa ilk defa guzel bir siralama gecir, onde ol; Alonso kendi egosu yuzunden siralamalarda 10. olsun sonra hatani MAssa'dan cikar, yok oyle bir sey! iste bu yuzden millet Ferrari'ye kufur ediyor, orada yasal olmayan bir seyin yapildigini herkes biliyor, bunu Lotus yapsaydi aninda yaris disi etmislerdi o takimin tamamini, bilmem anlatabildim mi? Ayrica birisini kollamak, takimda tutmak baska bir sey, ona tum imkanlari verip en iyi sekilde yaristirmak baska bir sey! Benim yukarida bahsettigim olay buydu, yoksa Massa 15 yil Ferrari'de kalsa ne olur kalmasa ne olur! Bu yuzden ne Alonso sampiyon olabilir ne de Ferrari!

    3. Elbette seni tanimiyorum, ne yaptigini bilmiyorum ama sen de tanimadigin ve bilmedigin insanlar icin birkac yoruma bakip, bu milletten bu ulkeden utaniyorum diyemezsin! ona bakarsan ben %50'ye her gun kufur ediyorum! basimiza actiklari olaylara bak diye! Sonra gidip her platformda dayak yercesine Turk bayragi ile geziyorum, nefretle bakan gozlerle karsi karsiya geliyorum. Bu duruma ister inan ister inanma ama ulkemiz su anda bu durumda. Ama yine de gidip kucuk gormuyorum kimseyi, tamamen yukaridakilerin sucu boyle olmasi diyebiliyorum, millet gelipte sunu soyle yap demez! dedirtmezler! Neyse siyasete gerek yok!

    4. Alonso bu kafayla sampiyon olamaz, hatta Ferrari'de lider pilot olupta sampiyon olamama rekorunu kiracaktir! Belki bu rekor onun icin en anlamli is olabilir gelecekte.

    Saygilar,

  2. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Hangi platforma gittiğinizi de öğrenebilsem keşke. Takip ettiğim birkaç kişi ya zaten gelmiyor veya nadiren ortaya çıkıyor. 🙁 Rocco Junior, Kirve, Vega Nitro, Onur Ömer Öztürk,,, şimdi de Oversteer.

    Lütfen.

  3. bu arada Massa'nın lastiklerini Alonso'dan fazla aşındırması sebebi ile, Alonso gibi fazla erken pit yapıp aynı lastiklerle o kadar uzun stint yapma ihtimali de çok düşüktü. Alonso lastikleri bozulan Vettel'e fark açarken, Vettel'de Massa'ya açıyordu aynı farkı. Massa'nın lastiklerinin yarışın sonundaki durumunu anlamak için bir aralar Vettel'in arkasında dolaşırken ki hali ile yarış biterkenki 10 saniyenin üzerindeki farka bakmak yeterli…

    bir de şeyi de ekleyeyimde içimde kalmasın, Alonso eğer o ilk 2 stintte Massa ve Vettel'in arkasında kalmasaydı yarışı kazanma ihtimali kat ve kat artacaktı, belki kazanamazdı yine ama artacaktı, tabi bu Alonso'nun suçu, sen gidip sıralamalarda Massa'ya geçilip arkalarda kalırsan, böyle yarış galibiyetini verirsin elinle. Vurgulamak istediğim nokta da hala şu; yaw bu Ferrari Massa'yı nasıl engelliyor, nasıl Alonso'yu hala koruyor kolluyor, bu Massa son 3 seneki hangi performansıyla şampiyonluğa oynardı da takım emri falan verildi…

    bu işte içimi döktüğüm bir yorum oldu, hani anlamak isteyen zaten yarışları izleyince anlardı, yeni bir şeyler anlatmaya çalışmıyorum yani…

  4. o zaman ben başka platformlarda ki yerime geri dönüyorum bu bir.

    ikincisi ise oturduğum yerden konuştuğumu kim söylemiş, beni gerçekten tanıyan biri neler yaptığımı da biliyordur zaten…

    ben buralarda yorumu bazen keyfekeder, bazen bir şeyleri düzeltmek, bazen ise bir şeyler paylaşmak için yazıyorum, bir aralar zaten çok nadir yazıyordum, yine öyle yapmanın zamanı gelmiş demek ki:)

    Massa ve %75 lik vites kutusu örneğinden hiç bir şey anlamadım, açıkça söylemek gerekirse bildiğin o vites kutularının dizaynı, imalatı gibi şeylerle içli dışlı biriyim (oturduğum yerden değil, eğitimini alarak) ve bir parçanın dayanıklılığının, yada başka bir deyişle ömrünün nelere bağlı olduğunu da az çok biliyorum. Senin örneğinin Massa'nın vites kutusuyla olan ilişkisini anlayamadım, malum massanın vites kutusu bozulmadı, Ferrari Ali Cengiz oyunları ile sadece mührünü kırdı, bunu da saklamadılar zaten… Öte yandan teknik olayına geri dönecek olursak, 15 yarışta yada 15 senede bozulmayan bir parça, 16. yarışta çat diye gidebilir, insan hatası, imalat hatası, malzemeyi imalat edenin hatası vs. vs. Tasarımda sıkıntı yok diye, sonsuz ömürlü bir parça yok. F1 gibi pahalı, az parçanın üretildiği özel bir sektörde kalite sıkıntısı nadir yaşanıyor, ama hiç yaşanmıyor diyemeyiz. O yüzden eğer Red Bull aracından dayanıklılık yüzünden %100 verimi alamadıysa, tasarım problemi olmuş olabilir(alternatörlerin aşırı ısınması) yada parçanın imalatında, taşınırken, montajında sıkıntı olabilir, buna şans demek bu gerçeklere yüz çevirmektir, bu da olayın bir parçası.

    ortak noktamız varsın F1 izlemek olsun, ama Massa'ya yapılanlar hakkında sen ne bildiğini zannediyorsun bilmiyorum ama, öyle Massa'yı eziyorlar yoksa şampiyon olacak, adamı sabote ediyorlar lafları tamamen boş laflar… Ferrari Massa'yı senelerdir koruyup kollayarak, gösterdiği berbat performanslara rağmen takımdan kovmayarak, ona inanarak adama kimsenin yapmayacağı iyiliği yaptılar, şimdi performansı düzeldi, ilk pit stopta ona avantaj sağladılar, ardından Alonso ve mühendisi akıllı davranıp başka bir stratejiye geçtiler, yer kazandılar, Massa yarıştan sonra yaptıkları bana mantıklı gelmemişti diyerek, adamların risk aldığını belirtti, ama benim yurdumun insanları burada Massa'nın hakkı yendi, Alonso'yu yine kayırdılar, iyi stratejiyi ona verdiler diye burada metiyeler dizdi… Massayı massadan daha çok düşünmenize gerek yok, o adamın orada ezildiği falanda yok, Alonso takımın odak noktası olduysa, geçtiğimiz 3 senede Massa'nın yapamadıklarını yaptığı için başka bir şey değil…

    ve gittim.

  5. Bak dostum, kimin hangi pilotu ya da takimi tuttugu umrumda bile degil, ben F1'i izlerim, bana zevk veriyor mu, eyvallah. Ama burada insanlarin birbirilerine camur atmalarina da karsiyim.

    Ben yukarida bir yorum yaptim, bu benim gorusum, ama sanirim cumlelerin hicbirini idrak edememissin. O kadar F1 takimindan birinin cikipta RedBull soyle RedBull boyle, ya da McLaren sudur budur dedigini duydun mu?

    Genelde tum takimlari kucumseyen ve kendini padisah sanan bir kisi var F1 arenasinda, onu da kendi taraftarlari gibi herkes biliyor! Kusura bakmayin ama Grosjean kadar bile bir pilot degil savundugunuz adam! Hee bana basari deyip karsilastirma yaparsan, Alonso'yu 10'a katlayip 2'ye bolen pilotlar var bu dunyada derim ve orada kalirsin mum gibi! Parani oldugu her yerde dusmanin bile olsa onun yaninda olursun! Ornek mi istiyorsun, gunumuz dunya ve gunumuz Turkiye'si! O yuzden evet! her patronun Alonsocu olma olasiligi vardir!

    Ben kimse %100'u cikartamiyor diye de onlara basarisiz demedim! Eger ki bu takim tam kapasitesiz bu halde ise eger her hseyi tam olsa ne oalcakti ve neyine veryansin edeceklerdi ondan bahsettim. Yoksa Ferrari kendisini Emrah moduna sokmasin, bana gore gecen senenin en iyi takimiydi! Size gore baskasidir birsey diyemem.

    Ayrica Massa konusunda benim ya da bir baskasinin hakli olduugnu herkes biliyor! Senin boyle pilotlari ornekler verip karsilastirma yapman olasi bir durum degil. Tabi ki de MAssa'nin deposuna isemiyorlar =] Ama vites kutusu 15 yaris bozulmayan bir aracin16. yarista bozulma ihtimali cok dusuktur. Ama surekli bir seyi bozulan bir aracin yine bir yarista bir seyinin bozulma olasiligi %75'nde uzerindedir. Ornek Schumacher. Ki F1'deki araclarin en dayaniklisi son 15 senedir Ferrari'ye aittir.

    Boyle yorumlardan kastin ne, bir yorumla sen tum milleti aptal yerine koyuyorsan sen de bunlara dahilsin demektir! Eger fark yaratmak istiyorsan buralarda yorum yapmayacaksin gideceksin daha iyi platformlarda yorum yapacaksin, buradakileri de gariban gozuyle bakmayacaksin. Bu ulke icin ne ne yaptigin onemli, oturdugun yerden herkesi kiyaslamak en kolay is, bu ulkedeki insnalarin degismesini istiyorsan bastaki adamlari degistireceksin ve onun icin calisacaksin! her yaptiklarina `padisahim cok yasa` demeyeceksin! belki o zaman istedigin yorumlari gorebilirsin ama simdi yapabilecegin bir sey yok, bizim yorumlarimizi okuyacaksin!
    Benim tanimiyorsun, hatta bu sitede en fazla iki kisiyi taniyorsundur ama herkese aptal muamelesi yapiyorsun!

    Dedigim gibi benim kimse ile bir sorunum yok zaten olmaz da! ben habere yorum yaptim ve bir kac yoruma atifta bulundum o kadar. Ama her zaman ki gibi begenmeyenler gelir bir kac cumle bir sey yazar, tipki Alonso gibi milleti kucuk gorur, artizzzlik yapar, sonra gider.

    Neyse, ortak paydamiz olan F1 izleyelim gerisi faso fiso.

  6. onu bunu bırakta sizin bu fesat düşüncelerinizde bu haliniz ne olacak artık alonso haberlerinde cazgırlık yapmaktan utanmıyormusunuz, yazık !

  7. yarışın yıldızı her yarış belli eder kendini. o zaman hiç anket yapılmasın. hatta 2011 sezonundaki son 4 yarışa da gerek yoktu şampiyon belliydi. mantığa gel.

  8. Yarışın yıldızı Raikkonen işte anket yapmaya gerek yok

  9. bu arada yarışın yıldızı anketi olacak mı avustralya gp için?

  10. ne olcak bu fernandonun hali arkadaşlar ? nereye kadar sürecek bu isyan,baskı altına almaya çalısan bi zihinle nereye kadar gidecen alonso ? alttaki video bunu gayet iyi açıklıyor..

    *************.youtube.com/watch?v=k_sMZG0MLcc

  11. mert akkaya avatarı

    alonso sampiyon olamaz diyip bide f1 i benden daha iyi kimse bilemez edasında olan insanlar var burda ya bide sözleri şöyle siz zaten bilirsiniz diyerek ne amacları oldugunu belli ediyo ben yeni yorum yazıyorum burda ama iki senedir yorumları okuyorum her alonso haberinin altında bir sürü yorum bu yorumları yapanlarda anti alonsocular

  12. siz bi kendinize bakın önce görende bizim haberlere hiç yorum yapmıyor sanacak.

    Boullier: "Dünyada Raikkonen'e Yapması Gerekeni Söyleyebilecek Kimse Yok"

    bu haberin altına yorum yapan sen değilmisin F_Alonso Diaz ?

  13. Ohoo senin haberin yok.Massa bile Alonsocu ama millete bir şey belli etmiyor.

  14. takım patronları Alonsocu, medya Alonsocu, herkes Alonsocu, hepsi bir araya gelip Alonso'yu nasıl birinci yaparız, Massa'yı nasıl itin poposuna sokarız onu planlıyorlar, sende haklısın…

    kimin tarafını tuttuğun önemli değil, senin izlediğin F1, F1 değil, bu mantaliteyle bir yere varılmaz çünkü… Mesela bir takımın %100 ünü çıkartamaması şans öteki için şans değil, çıkartamayan için beceriksizliktir, nasıl hızlı araç yapamayan takım beceriksizse, bu da beceriksizliktir bu kadar basit.

    TRF1'e de aşk olsun, senelerdir bize Alonso menşeili haberler sunuyor… Ferrari'ye de aşk olsun, ellerindeki dünya yıldızı massayı bastıra bastıra helak ettiler, illede Alonsoyu şampiyon yapacaklar zorla, hayır bir şeyde değil adamda yetenek yok, Karthikeyan gelse o da Alonso kadar yapardı(!).

    ah Massa 2008'de Malezyada attığın spin olsaydımda sen gitseydin Ferrariden, kalmayacaktın Ferrari'de, şuan Mercedesle 3 şampiyonluk yaşardın sen, eziyorlar seni Ferrari'de, aracına benzin koymuyorlar, Alonso depoya işiyor onun yerine, hep o yüzdendi bu zamana kadarki performans düşüklüğü, geçen sezon vites kutusunu bile bozdu, Fia göz yumdu buna

    Böyle yorumları gördükçe gerçekten, ülkemin insanından da, bu siteden de soğuyorum. Madem b**unu çıkartıcaksınız, benim şu üstte yazdığım gibi çıkartın, tam olsun.

  15. Monitörden 500 metre gerilip bakınca bile Rai taraftarı olan birinin yorumu olduğu belli oluyor.Zaten işler hep böyle yürüyor.Vettel/RB'ciler,Massa'cılar ve Rai'ciler Alonso'ya laf atıyor,Alonso/Ferrariciler de onlara yeri geliyor cevap veriyor,yeri geliyor tenezzül etmiyor.Ha tabi hepsi böyle değil,genelleme yapmıyorum.Ama çoğulukta durum böyle.

    Ha bu arada adettendir,padoktan yazıyorsun bu yorumu sanırım.

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İstatistik konularını çok iyi biliyorum yaş 25 şampiyonluk 3 geri kalan ıvır zıvır istatistikleri söyleyerek yorum kalabalığına gerek bile duymuyorum çok sen zaten biliyorsundur.Diğer konulara gelince geçen yıl çok güzel cevaplar verdi size herkes pilotajından diyorsunya o 40 puanı açmış işte ona bir yerimle gülerim sadece.

  17. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    a be adam istatistik de mi bilmezsin sen? 2012 de vettelın yarışa kacıncı sıradan basladıgının ortalamasını al bir de alonsonun kacıncı başladıgının ortalamasını. Ve sezon sonundaki 3 puanlık farka bak. Alonso 40 puan actıysa bu Alonsonun pilotajının olduğu kadar sizin de beceriksizliğinizdendir. Adam da onu diyo işte ne laf anlamaz adamsın ya

  18. Bazi arkadaslarin anlayamadigi bir sey var, eger RedBull yarislarda %100'u cikarabilseydi zaten bu daha korkutucu olurdu onlar icin. Aslinda bu durumun onlar icin bir sans oldugunu hala idrak edemiyorlar. Cunku %100'e ulasamayan bir arac bir gun limite dayanacaktir, bunu Ferrari yapabiliyorsa RedBull hayli hayli yapar =] O yuzden tum temennileri hep bu, siralamalarda hizli olsunlar nasilsa yarista hep sorunlarla karsilasiyorlar! Eee bir gun bitecek bu sorunlar, ne konusacaksiniz, yine kanat esnemelerini mi sinirlandirtacaksiniz, motor haritalarini mi duzenleteceksiniz!

    Yorumlarin cogu cok komik, insanlarin ya da takimlarin basarilarini kucuk goreceginize siz de en iyisini yapmak icin cabalayin, bakin Lotus'a bakin Force India'ya adamlar bir seyler icin cabaliyorlar, her onlerine gelenlere *** atmiyorlar ya da kiskanclik krizlerine girip onundekileri kucumsemiyorlar!

    Ferrari her seyi hakediyor, Alonsa'ya destek olana kadar MAssa'ya olsalardi o adam simdi 2 sampiyonluk yasamisti! F1'in patronlarinin 10 yildir Alonsocu oldugunu zaten tum F1 camiasi biliyor, bilmeyenler ise boyle zirliyor ortalikta. Ferrari'de 10 yil once karsisinda olan bu patronlari, Alonso'yu elinde tutarak onlarin safhinda yer aliyor! Yoksa Schumacher'i Raikkonen'i Massa'yi harcayanlarin kimler oldugu ortada.

    Bari bir seyler okuyorsunuz, arastiriyorsunuz ama dogru kaynaklari okuyun, surekli Alonso medyasinin haberleri ile F1'i bildiginizi saniyorsunuz.

    Bu arada RedBull taraftari degilim, Schumacher yoksa Raikkonen'i destekleyen biriyim ve takimlarla pek isim olmaz!

  19. Ahahahaha yolun sonu gördündü desene alonsocum.Şimdiden ağlamaya başlamış.Güzel 🙂

  20. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2010 da 2012 deki araç bizde olsaydı şampiyonluğu çok erken ilan etmiştik diyen fenerli arkadaşlar var yahu senin adamın 40 puan önde değilmiydi ? Rai'nin üzerine sürüp kuma girmedimi ? Senin pilotun hiç sorun yaşamadığı aksine yavaşta yavaş sırtında götürüyor mübarek dediği araçla eritmedimi o puanları ? Vettel Brezilyada hasar aldı son sıraya düşüp yine şampiyon oldu hala maval okuma çabaları nasıl göz var sizde şaşırıyorum. Alonso kariyerinde asla şampiyon olamayacak birdaha bunu böyle bilin.

  21. Dün perez için demediğini bırakmayan alonso fanları konu kendi pilotları olunca aynı davranışta bulunmuyorlar. Red bull'un sorunları alonsoyu ilgilendirmez. ayrıca geçen sene red bull en hızlı değildi.alonso sadece kendini öne çıkarmak istiyor.

  22. Red Bull taraftarlarının hoşuna gitmeyecek bir açıklama olsa da, gerçekleri yansıtan bir açıklama, ellerindekinden %100 ü elde etselerdi 2010 ve 2012 de şampiyonluk son yarışa kalmazdı. Sırf bu yüzden diğer takımlar Red Bull ile mücadele edebildi. Tamam Alonso yeterince hızlı bir araca sahip olmadan yarışıyordu ama hem Alonso'da hemde takımın geri kalanında ellerindekinden maksimumu çıkarma adına iyi işler izledik…

    Alonso şunu da unutmamalı, Red Bull son bir kaç yılda bu sorunları yaşamış olabilir, ama bu senede durmadan bunları yaşayacak diye bir şey söz konusu değil. Alonso ve Ferrari performans eşiklerini arttırmak zorundalar

  23. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    kavgada söylenmez ama sonuna kadar katılıyorum 😀

  24. Bunun daha iyisi de vardı,fotoğrafdaki görüntüden 5-10 saniye sonra,Massa eliyle Alonso'ya RB9'u gösteriyor 🙂

  25. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Fotoğraf çok iyi:)

  26. bi bitmediler şu alonso haberinde bunun gibiler, dostum artık he deyip geçmek lazım prim vermemek lazım bunlara.

  27. Raikkonen06  avatarı

    Bu sporda herşey olabilir o halde kendi elemanlarına söylede sana hızlı bi araç versinler RBR'den daha zenginsiniz teknik elemanlarınızda var yapsınlar sana bi güzellik her zaman ki alonso açıklamalarından biri hiç şaşırmadım.

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Allah nasip ediyor demezmi bide, geçen senede Grosjean' i Allah uçurdu zaten adamın kafasından..

  29. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Payı sen kendine çıkar canım önce..

  30. söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı…
    alonso kimseden çekmedi dilinden çektiği kadar…ki bu sözler kıskançlık ve asabiyet ifade eden sözler…bunları demesinin kendisine hiç bir faydası yok. kaldı ki rakiplerini kendisine karşı sinirlendirecek sözler…şampiyon olamayışına bir bahane aramasına gerek yok…yolda neredeyse hiç kalmayan yarışta da en iyi otomobil kadar hızlı olan bir araç var altında…ayrıca muhteşem bir pit ekibi var.kendiside elinden geleni yapıyor.zaten kimsede ona birşey demiyor. bu sözler yerine şampiyonlukta hep önüne engel olarak çıkan vetteli övse şişirse belki o havayla vettel hata yapacak…ama tam tersi inanılmaz vetteli gaza getiriyor. vettel belki alonso rakibi olmasa bu kadar zorlamayacak. ama rakip alonso ise yani kendini sürekli sıradan bir pilot olarak lanse eden bir adam olunca kanının son damlasına kadar mücadele ediyor. ve neredeyse bu sözlere konuşarak hiçbir karşılık vermiyor. pistte konuşuyor. ve Allah ona şampiyonluk nasip ediyor.
    iddialı her söz söyleyene hep zarar vermiştir bundan sonra verecektirde….
    bu yazdıklarım bir ders niteliğindedir. herkes kendine bir pay çıkarabilir. bu hatayı genelde yaparız ama maateessüf pek ders almayız.

  31. "Genelde aynı durum oluyor. Sıralamada ilk iki sıra; ardından her zaman bir şeyler oluyor. Bazen kalkışlar, bazen dayanıklılık, bazen de lastikler."

    "Red Bull, şu anda en hızlı araç. Sıralamada ilk iki sıradaydılar; antrenmanda da neredeyse öyle. Ardından yarışta (lastik) bozulması ile sıkıntı yaşadılar ama bu demek değil ki en hızlı olnlar değil."

    Küfür etsen daha iyiydi 🙂 Çünkü bazı arkadaşlara gerçekler küfürden de beter 🙂

  32. Rakibini küçümsemek çok yanlış,yine kaybediceksin.

  33. alonso lider giderken hiç yarış dışı kaldı mı..
    hayır.. vettel son üç senede en az 6 sefer kaldı..
    her şeyi açıklıyor

  34. adam haklı beyler !!!

  35. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Çok doğru bir tespit. Gerek 2010 da gerekse 2012 yılında redbullun aracı eger ferraride olsaydı şampiyonluğu muhtemelen 4-5 yarış önce ilan etmişlerdi.

  36. 1 Sn hızlı araç olsa 60 turda 60 saniye bilemedin 50 saniye fark açar. Red bull özellikle 2011'de çok üstündü ama kimsedede kağnı yok, ferrari olsa olsa 0.875 saniye gerideydi. Geçen sene ise 0.525 saniye falan yavaştı ilk 7 yarışta. Sonra bu fark 0.2'e kadar indi bazı pistlerde oradada alonso aldı yarışları. Ardından uzakdoğu'da tekrar 0.425'e çıktı ve red bull apardı, kopardı. Tabi red bull ferrari'den bu kadar hızlıydıda mclaren red bull'dan ne kadar hızlıydı? sorusu geliyor akıllara.

    Mclaren en az 10 pistte, red bull'dan 0. 225 ferrari'den 0.675 saniye hızlıydi. Lotus'da en az 10 pistte ferrariden 0.075 saniye hızlıydı.

    Hatırlatalım bu 10 pistin 5'i sezon başı pistlerdi. Sonraki 10 pistte özellikle uzakdoğu'ya doğru, red bull mclaren'in 0.125 saniye önüne geçti. Ferrari'de mclarenle olan farkı 0.250'ye falan çekti. Yani 12. yarıştan sonra yada belçikadan sonra en hızlı araç red bull, 2. mclaren, 3. ferrari oldu. Taki sezon sonuna kadar. Orada tekrar hamle yapan mclaren 18. yarıştan sonra tekrar bir atak yaptı, 0.100 saniye red bull'u geçti. Ama bu gri otomobil'in o versiyonuyla yapacağı son atak olmuş.

    Son yarışta ferrari mclarenden 0.375 saniye, red bull'dan 0.275 saniye yavaştı ama sezonun geneline bakarsak, iyi bir ilerlemeydi.

    Kış testlerine gelmeden almanyada köln'de geliştirilen f138'e android alman eli değmişçesine(havasından suyundan olsa gerek ama mercedese o el değmedi ne hikmetse ) hızlandı. Hatta ilk 2 test'te en yakın rakibinden 0.275 saniye hızlı olduğunu ölçtüm. Barcelona'da bir yağmur, bir soğuk derken ne olduğunu anlamadım ama ferrari 0.125 saniye lotus'tan, 0.225 saniyede red bull'dan hızlı gibime geldi ilk anda. Optimal lastik sicakligina red bull'la eşit sürede ulaşabilirse göreceksiniz sıralamalarda ilk 2 çizgi'ye(1-4)demir atacak bu sene ferrari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir