Rosberg: "Araç Yeteri Kadar Hızlı Değildi"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, aracı yeterli hıza ulaşamadığı için hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Alman pilot Fransa Grand Prix’inde Williams’ına ancak 16. sırada yer bulabildi.

Alman pilot aldığı on sıra grid cezası ile birlikte elde edebileceği iyi sonuçlardan mahrum kalmış oldu ve yarış içerisinde tırmanması mümkün olmadı."

" Kanada’da Ferrariler ve BMWler ile mücadele ediyordum ve burada arka grupla müadele etmek zorunda kaldım. İnanılmadı ve hiç iyi duyular değildi."

" Daha fazlası için yarışabileceimi düşündüm her zaman ki gibi elimden gelenin en iyisini yapıyordum fakat araç basitçe gereken hıza ulaşamıyordu ve çok zordu. Şu anda Silverstone’da puanlar kazanmak için bekliyorum, en azından orada grid cezası almış olmayacağım."

Rosberg yarışı takım arkadaşı Kzuki Nakajima’nın arkasında tamamladı ve Fransa Grand Prix’i Williams takımı için sıkıntılarla dolu bir yarış oldu.

Yarıştan sonra konuşan Nakajima şunları söyledi: " Bizim için zor bir yarıştı. İki pitstop stratejisiyle yarışma kararı aldık, bu şartlar altında alınabilecek en iyi karardı. Bütün haftasonu boyunca aracın hızındaki eskiklikle mücadele ettik ve yarış boyunca da budevam etti, bizi zorladı. Bugün bundan daha iyisini yapamazdık."

Williams’ın teknik sorumlusu Patrick Head ise Magny-Cours’dan dersler alıp Silverstone’de aynı sorunları yaşamamayı amaçlıyor.

" Kesinlikle çok vasat bir performanstı. Buradan sonra, Silverstone’da mücadele etmek için nerede hata yaptığımızı anlayıp düzeltmeliyiz. Çünkü eminimki bugün burada yaptığımızdan daha iyi bir performans ortaya koyabiliriz." dedi.


Yorumlar

  1. orta grubun en yavaşı kimmiş gördünmü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir