Button Kazalardan Bıktı

yazar:

kategori:

Jenson Button, Fransa Grand Prix’inde ilk turda yaşadığı kaza sonucu yarışdışı kalmasından dolayı kendini hüsrana uğramış hissediyor.

Button ilk virajda Toro Rosso pilotu Sebastian Bourdais’e arkadan çarpması sonucu aracın burun kısmına hasar vermiş, değiştirmek için pite girdiğinde Honda’nın aerodinamisine zarar verdiği için araç sürülemez hale geldiğinden yarışı terketmek zorunda kalmıştı.

Yarıştan sonra ITV Sport’tan Louise Goodman’a konuşan Button şunları söyledi : " İyi bir start aldım ve Bourdais’in yanına kadar geldim. Birinci virajı içeriden döneceğini düşündüm ve kapıyı kapattı bu yüzden arkasındayken aracı sağ tarafa çektim çok fazla yavaşladı ve arka kısmına vurdum. Hepsi buydu, araca zarar verdi ve orada, ön kısımda birşeylerin kırılmış olabileceğini hissettim çünkü ön kısım boyunca gelen havayı hissedebiliyordum."

" Önden kayma sorunu yaşadaım fakat araç sürülebilirdi ve sorun olmadığı için arkada bekliyordum bu yüzden devam ettim. Fakat dağılmış bir şekilde olması gerekiyordu ve kendiliğinden çıktı, son şikanda kerblerin üzerindeyken ön kanadı kaybettim."

" Kanat aracın altına girdikten sonra araç sürülemez hale geldi."

Bu sezon yalnızca İspanya’da altıncı olarak puan elde edebilen Button, Monaco ve Bahreyn’in ardından Fransa’da da kaza sonucu yarışı terketmek zorunda kaldı.

" Gerçekten de büyük hayal kırıklığı ve can sıkıcı bir durum, tekrar kaza yaptık. Çünkü bu ben değilim ve bunu bu sene çok kez yaptım."


Yorumlar

  1. sana katılmıyorum abuzer arkadaşım button altına ii araba verilse şampiyon olabilecek bi pilot

  2. Kendini bitirdin… başka mecralara akman dileğiyle.. seni böyle görmek f1 i bilen tüm kişileri üzüyor..

  3. Button'dan cacık olur ama Honda'dan yoğurt bile olamaz. Bence Honda eskisi gibi motor üreticisi olarak yer almalı F1de, takımını kapamalı. McLaren Honda ve Jordan Honda ile yarattığı karizmayı 2 sezonda paramparça etti.

  4. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    senden bi cacık olmaz artık button

  5. tolga soydan avatarı

    ''bu ben değilim'' bencede.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir