"Red Bull RB9 2013'ün En Hızlı Aracı"

yazar:

kategori:

La Gazetta Della Sport “Herkes Avustralya’da Vettel’in kazanacağına dair iddialıydı ancak atak konumundaki sürücü savunma moduna geçti.” dedi.

Corriere dello Sport “Ferrari iyi, sadece Raikkonen daha hızlıydı. Sezon iyi başladı.” dedi.

Luca di Montezemolo “Bu sene en büyük rakip olarak Red Bull ve Vettel’i görüyorum.” dedi.

Fernando Alonso “Red Bull açık bir şekilde en hızlı araç. Avustralya’da biraz lastik aşınması yaşadılar ancak bu en hızlı olmadıkları anlamına gelmez.” dedi.

Niki Lauda “Vettel’in çok fazla endişelenmesine gerek yok. Melbourne onlar için çok soğuktu. Malezya ise sıcak olacak. Red Bull yine önde olacaktır.” dedi.


Yorumlar

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Adam üç şampiyonlukla şuan gridde en başarılı pilot sana başarımı ispatlıyacak ? Kariyeri boyunca Mclarende yarışan Hamilton neyi ispatladı 1 şampiyonluktan başka ? Alonso şampiyonluklarını Renault ile almadı mı ? Alonso Caterham mı sürüyordu yada sürse sırtında taşırmıydı Caterhamı ? Emin ol öyle süper güçlere sahip olsa basarlar parayı orta grup takımları almak için çabalardı onu. ha ama şuda var sizin için şampiyonluk önemli değildi tabi Redbulldaki 3 şampiyonluk Ferrari tulumunu giymekten daha önemli olamaz değil mi ? Siz o tulumları giymeye devam edin tulumla renkle şampiyon olunmuyor.

  2. Raikkonen06  avatarı

    Bakıyorumda birilerinin ego tavan yapmış ama merak etmesin onunda havasını alırlar tamam belki tek turda en hızlı araç olabilir diyeceğim ama melbournde yağmur vs vs derken kimin tam ne olduğu belli olmadı siz neye dayanarak en hızlı araç bizimki diyebiliyorsunuz anlamış değilim eğer pol turuna göre diyorsanız sallamayın yağmurda şansınıza aldınız bu hafta sıcak pist olacak o zaman görürüm ben sizi o zamanda böyle konuşabilecekmisiniz Vettelde çıkmış en hızlı araç bizim ki diyo ee haklısın tabi pilotda yetenek olmayınca Alo Kimi Ham gibi araçtan maksimumu alamayınca sadece aracın hızıyla kazanınca öyle oluyor yetenek aracın hızıyla şampiyon olmakta değil o araçtan maksimumu almaktadır zaten en iyilerde bunu kanıtladı vettel daha çabalasın dursun.

  3. sözlerinin çoğunda haklısın. lotus için geçen sene hava soğudu mu yavaşlar derdik, şimdi tersi mi oldu. neyin ne olduğunu görebilmek için bi kaç yarışa daha ihtiyaç var. bende kimin daha hızlı veya avantajlı olduğunu henüz göremiyorum. yarışı kim kazandıysa en iyi odur .

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    bridgestone ilede çok pole aldılar sırf sallamak için yorum yazma ayrıca neden her mesajın ikişer ikişer onuda çözebilmiş değilim

  5. ne söylicez kendin bakla

  6. Sanki avustralyada yüzde yüz kuru zeminde poll aldılar? Sonlara doğru kuruyan piste lastiği en hızlı ısıtan aldi polü. 5 Dakika daha olsa belki raikonen 1, alonso 2 olurdu kim biliyor? Geçen cumada hava bulutluydu. Arada güneş açtı ama cuma günüde hafif yağış olmuş, hava analizine baktım. Yani tamamen kuru olsa geçen seneye göre gelişti denen arabalar, 1.24'e inemeyecek mi? vallahi iner. Hatta 1.23'e de inerdi avustralyada. Kimin ineceği belli değil ama lotusta, ferraride rahatça zorlardı red bull'u. Red bull kuru yemin ayarıyla 1.25.8 attı, alonso hafif yağmur ayarıyla 1.27.2 yaptı ne anladım ben burdan red bull'un hızlı olduğunu?

    Şartlar hep aynı olacak araçlar hep aynı zemin ayarı yapacak. Mesela herkes yağmur ayarı versin bu haftasonu. O zaman bakalım eşit şartta hangisi hızlı? Vallahide billahide lotusta Ferrari'de tek tur dahil olmak üzere eşit ayar ve şartta red bulldan çok ufakta olsa hızlı. Ben bunu bilir bunu söylerim.

    Kılı, çöpü lastiği bahane etmesin kimse. Bu zamana kadar bridgstone lastiğiyle mi pol aldiniz? lastiği iyi anlayıp siz pol alırken sorun yok, lastiği iyi anlayıp kimi yarış alinca, aa biz tek turda hızlıyız ama soğukta kimi daha iyi deyin. Yok ya bu zamana kadar sizin en iyi lastikle pol almadığınız ne belli o zaman? Belki araba yavaştı ama doğru çalışma aralığında pol alıyordu kim biliyor? Bu zamana kadar red bull kazandığı yarışlarda dahil olmak üzere geçen sene ve bu sene kaç kere en hızlı tur zamanını atan araç oldu bana bi söyleyin? hızlı araç dediğin rai gibi hem 58. turda fastest lap yapar hemde yarış kazanır, sadece yarış kazanan araç hızlı değildir. Geçen sene ferrari 4 yarış alçı hangisinde en hızlıydı bir söyleyin bana.

  7. ''Önceki sene olmamış olabilir,bu sene de olmadı ama seneye kesin orta sıralara geri döne….'' kapa lan çeneni,fiske 🙂

  8. Ona ne şüphe.Sonuçlardan ve pilotların aracı sürerkenki rahatlıklarından belli oluyor zaten.Sıralamalarda yağmur olmazsa yine 1-2 bekliyorum.Ama puanlar yarışta veriliyor.

  9. Sezon sonuna doğru en hızlı olacağı kesin ancak şimdi durum biraz daha farklı, aracın en hızlı olması yetmiyor, yeni lastikleri en iyi şekilde kullanan daha efektif olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir