McLaren, Yazılım Sorunu Nedeniyle Red Bull'dan ve Webber'den Özür Diledi

yazar:

kategori:

McLaren Group bildirisi: “Mark Webber’in aracında yazılımdan kaynaklanan bir mesele vardı. ARacın garaj veri sistemi, formasyon turu sırasında yeniden başlatılmak zorunda kaldı.”

“Bu da yarışın kalkışı için (Webber’in) hazırlıklarını etkiledi; Mark ve takımdan özür diliyoruz. Bunun tekrarlanmaması için onlarla birlikte çalışıyoruz.”

Avustralyalı pilot, ikinci cepten kalkmasına rağmen kötü başlangıç nedeniyle ilk turda 7. sıraya kadar geriledi; yarışı da 6 tamamladı.


Yorumlar

  1. Martin Brundle klasik acemi lehimi yaptı; soğuk lehim.

    Çok iddialı insanları pek sevmem ama iddialı olduğum bir kaç konu varsa biri de lehim işidir 😉

  2. 2015 he. Yani 8 sezonluk bir anlaşma. Bence F1 için uzun bir süre.

    O genel şikayet bir test günündeydi, hangi gün olduğuna bakmak lazım. Yarışta tekrarlanmasın da bir daha.

  3. Mclaren ECU
    *************.youtube.com/watch?v=qlemxErefpY

  4. Yanlış hatırlamıyorsam 2015 idi.

    Elektronikler devamlı gelişmeye devam ettiği için ECU/SECU geliştirilmeye devam etmek zorun da en azından software tabanı ve ROM/RAM' yönüyle. Sanıyorum her sezon öncesi bir versiyon geliştirilmesi yapılıyordur.

    Hatırlarsanız bir süre önce Mclaren üniteleri ile ilgili genel bir şikayet durumundan bahsedilmişti. Yani durum Weber sorununa özel olmayabilir. Tabikide bu Mclaren'in yetersiz ünite sattığı manasına gelmez her tedarikçi ile sorunlar yaşanabilir. Binek otomobil üretmiyorsunuz sonuçta.:)

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren adına hoş bir durum değil. testlerde de birçok takım bu durumdan şikayet etmişti.

    kalkışta sorun yaşayan webber olunca, kimse olayı fazla kurcalamadı heralde. sonuçta kendisi için, ecu'nun sağlam olması da bir şey değiştirmiyor.

  6. ECU, McLaren'le birlikte SECU olduktan sonra, yani 5 sezon boyunca, yani yaklaşık 100 yarış boyunca, yani -kabaca- 2000 start'ta -bildiğim kadarıyla- sorunsuz çalıştı.

    SECU, 2014 için geliştirilmeye çalışılıyor. Çok daha kabiliyetli bir SECU olacak.

    Avustralya'da Webber'in SECU'su tırtladı. Allah'tan sezonun ilk yarışına denk geldi. Düşünsenize, geçen sezonun son yarışında Alonso ya da Vettel'in böyle bir sorunla karşılaştığını…

    İnşallah tekrarlanmaz. Hem sürücü ve takıma yazık hem de anlaşmanın yenilenmesi/uzatılması ya da tekrar açıklacak ihale için McLaren'in elini zayıflatır.

    Bu arada, bu FIA-MES SECU anlaşmasının son tarihini bilen var mı?

  7. Mclaren, Avustralya'da Mark Webber'in yaşadığı sorunların standart elektronik kontrol ünitesinden ziyade takım içerisindeki bir sistemden kaynaklandığını düşünüyor.
    McLaren, Mark Webber'in Avustralya'da kötü kalkış yapmasına neden olan standart motor kontrol ünitesi sorunu nedeniyle Salı günü yaptığı açıklamada Red Bull'dan özür diledi

    Demek ki neymiş derinlemesine analiz edildiğin'de sorun bulunabiliyormuş ve gereken açıklama yapıla biliniyormuş.
    Webber genel olarak kötü start alan bir pilot ama bu sefer dahada berbattı startta beni açtırdı biraz bende özür dilerim 🙂 Umarım bir daha buna banzer sorunlar yaşanmaz.

  8. Webber adına üzgünüm.umarım bu sorun bir daha tekrarlanmaz.

  9. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Dün sorun yok diyorlardı?

  10. " Mark ve takımdan özür diliyoruz. Bunun tekrarlanmaması için onlarla birlikte çalışıyoruz."

    Niye bozdukları anlaşıldı 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir