Kubica Beşinciliğe Rağmen Mutlu

yazar:

kategori:

Robert Kubica şampiyonadaki liderliğini kaybetmesine rağmen Fransa Grand Prix’inde elde ettiği beşincilikten dolayı kendini oldukça mutlu hissediyor.

İki hafta önce Kanada’da Formula 1 kariyerinin ilk galibiyetini kazanan Kubica, BMW Sauber’inin Montreal’de göstermiş olduğu etkileyici hızı tekraryamadı ve aracını beşinci sıraya yerleştirebildi.

Polonyalı pilot ayrıca bu haftasonu daha fazla puan kazanmayı beklediğini kabul etti ancak sonuçtan memnun olduğunu belirtti.

" Burada Magny-Cours’da istediğimiz kadar fazla puan kazanamadık. Bütün hafta boyunca sorunları en aza indirgemeye çalıştık ve yarışın ilk turda şekilleneceğini biliyorduk."

" Startla birlikte Jarno Trulli’yi geçmeyi çalıştım fakat başaramadım. Beşinci virajda dışarıdan tekrar denedim fakat bu da başarılı olmadı. Sonuçta oldukça mutlu olduğumu söylemek zorundayım. Beşinci sırada tamamladım, podyumdan sadece iki saniye uzaklıktaydım. Artık burada ne olduğunu analiz etmemiz gerekiyor ve gelecek yarışa nasıl gelişim gösterebilirz bunun üzerine çalışmalıyız."

Takım arkadaşı Nick Heidfeld ise herhangi bir sorun yaşamamış olmasına rağmen yarışı 13. sırada tamamladı ve unutulması gereken bir yarış yaşadı.

" Yarışı 13. sırada tamamlamak kesinlikle hayal kırıklığı oluşturan bir sonuç. Startta iki pozisyon birden kaybettim ve tekrar geri alamadım. Artık gelecek haftaki Silverstone’daki testlere konsatre olmamız gerekiyor tabi gelecek yarışlara."


Yorumlar

  1. ferrari cok iyiydi ! kubica da iyi mücadele etti..

  2. sinan  bilir avatarı

    burda gerçekten kötüydük.ferrari çok iyi deği<l biz çok kötüydük.ferrari toyotaya 30 sn attığına göre bizim massanın 10-12 sn filan geride olmamız gerekirdi normal şartlarda.ama dediğim gibi gerçekten çok zayıftık burda.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    kubica araçla kapısıyor gercekten.Helal olsun yinede

  4. Evet tam Ferrariye göre bir pist. BMW nin bu pistte iyi olmasını beklemiyordum ama kubica da en azından 3 yada 4. olabilirdi. Heidfeld berabattı 13. sıra çok kötü. İpi çekilir yakında.

  5. ahmet ozkal avatarı

    bmw kötüydü fakat hızlı olanlar ferrariydi cidden bu pistte açık ara öndeler araçları çok uyumlu pistle.

  6. bugün gerçekten kötüydün bmw

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir