Vettel Lastiklerden Yana Endişeli

yazar:

kategori:

Vettel “Bugün lastik kullanımı herkes için çok aşırıydı. Bir süre sonra araç çok fazla oynamaya başlıyor. Bu çok eğlenceli bir durum değil ancak durum böyle ise herkes için geçerli. Durumu iyileştirmek için bir kaç şey yapmamız lazım. Bir şeyler denedik.”

“Gereken dersleri çıkrıp ileri yönde adım atmalıyız.” dedi.

Vettel ayrıca, yağmurun yağdığı 2. seansta aracının performansından da emin olmadığını söyledi.

Vettel “Bugün öğleden sonra yağmur nedeniyle çok şey yapamadık. Bu sabah bir şeyler denedik ve iyi göründü.”

“Umarım yarışta yeterli lastiğimiz olur. Bugün lastikler herkes için büyük sorundu ve durumu göreceğiz. Yarın farklı bir gün olacak. Yağmur olabilir. Bu durmda işlerin ne kadar hızlı değişebileceğini gördük. Burası Malezya.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel Lastiklerden Yana Endişeli” için 19 yanıt

  1. way way way !!!

  2. Red Bull'un temel endişesi yarış hızı
    Red Bull, Malezya'daki yarışta temel endişelerinin RB9'un saf performansından çok yarış hızı olduğunu açıkladı.

    Bir açıklama yapan takım patronu Christian Horner, Avustralya'da pole'den başlayan Sebastian Vettel'in pozisyon kaybedip Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso'nun gerisine düşmesi ve rakiplerine oranla daha fazla lastik aşınması yaşamasının açıklamasını yapamadıklarını belirtti.

    Pek çok kişi Red Bull'un ayarlardaki önceliği tek turdan ziyade yarış ayarlarına vermesi gerektiğini savunurken, Christian Horner'a göre konu bu kadar basit değil.

    "Dürüst olmak gerekirse padoktaki hiçkimse bu lastikleri tam olarak anlayabilmiş değil. Avustralya GP'nin farklı bölümlerindeki farklı performansları da açıklayabileceğinizi düşünmüyorum. Örneğin Force India sert hamurlarını inanılmaz derecede iyi ve uzun süre kullandı ancak yumuşak hamurda aşırı aşınma yaşadılar."

    "Öte yandan Mercedes ve Toro Rosso mor sektör zamanları elde ettiler. Veya Kimi Raikkonen yarışın bitimine iki tur kala 20 tur yaptığı lastiklerle yarışın en hızlı tur zamanını kaydetti."

    "Bu lastik konusunun üstesinden gelmek ve onları anlamak için çözülmesi gereken pek çok anormallik var."

    Horner, yarış hızını tek tura da taşıyabileceğini gösteren Lotus'un performansını da gözden kaçırmadığını ifade etti.

    "Kimi gerçekten iyi durumda görünüyor. Otomobil de oldukça iyi gibi ve Pazar neler olacak göreceğiz."

    "Lastikleri denemek ve daha iyi kullanmak için yarış simülasyonlarına yoğunlaşmış durumdayız. İlk seansta makul derecede mesafe kat ettik. İkinci seans ise yağmur nedeniyle sekteye uğradı. Bu gece için elimizde çalışabileceğimiz pek çok veri var. Bunu en iyişekilde değerlendirip bir adım ileriye gitmeyi hedefliyoruz."

    "Saf performansın ve tek turun bizim için önemli bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Her şey lastikleri için yarış sırasında en iyinin ne olduğunu anlamaktan geçiyor."

  3. daha çok erken bence bazı şeyleri söylemek için geçen seneyi hatırlayın ilk başlarda hangi takım 2.yarıda kim olayı domine etti

    ve her yarış farklı bir galip gördük..

    niceleri ne demeçler verdi rosberg hatrımda kalan ne havalarda idi..)

  4. son 3 sezondur uçup gidilen yarış olmadı mı yani? en az 15 tane sayarım vettelin 20 turda 10 saniye fark açtığı. şuanki yarışlar lastik korumadan ibaret. geçiş var ama hepsi yapay. şimdiki 10 geçiş brigdestone dönemlerindeki 1 geçişe bedel değil.

    hatta şimdikiler geçiş bile değil. yer değiştirme. adam pozisyonu savunacağım diye lastikleri yıpratacağına bırakıyor geçsin, hızlı tur atacak lastikler gider diye pistte geziniyor. senin f1'den anladığın buysa, bir de üstüne üstlük bu lastikleri sevmeyenleri F1'i yeni izlemeye başlıyorlar diye yaftalıyorsan, o senin cahilliğindir.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    yıllardır formula 1 izliyorum pirelli iyi ki de gelmiş diyorum.yarışlar son 3 sezondur çok daha eğlenceli.kim ne derse desin.burada yazanların bir çoğu formula 1 izlemeye yeni başlamış olacaklar ki,önceki sezonlarda öndeki takımların uçup gittiği yarışları bilmiyolar.oldukça sıkıcı yarışlardı.insanlar sadece tuttuğu pilotlar kazandığı için o sezonlara özlem duyuyor olmalı.öyle zannettikleri gibi rekabet falan hat safhada değildi arkadaşlar.v10 motorlar pirelli,michelin,benzin ikmali elbet güzel şeylerdi,ancak bir ilk 6 yarışı 6 farkli pilotun kazanması gibi bir şey söz konusu olamazdı.

  6. öncelikler 4 pisttop olsa 3 yapabilcen yarışı kazanamaz çünkü lastik aşınması avustralyaya göre çok daha fazla ve uzun bir pist olduğu için 20snlik avantaj çok kolay kapatılır 2.si şu formula 1e bridgestone ve michealin geri dönmeli

  7. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Şu an için tartışmasız en iyi lastik koruyan pilot ve takım Kimi ve Lotus.

  8. zamig salahov avatarı
    zamig salahov

    Mert gorunen o ki,bu ishde daha yenisin ^^

  9. evet adam haklı (!).lastikler çok kötü..sadece redbull ile ferrarinin lastikleri çok kötü.diğer takımların lastikleri çok iyi.yuh diyorum.baska bir şey demiyorum. diğerlerine aynı lastikler verilmiyor galiba yoksa biz mi bilmiyoruz … en nefret ettiğim şey böyle ağlamak. unutmayın kaybedenler hep mazeret bulurlar.son olarak avustralyada raikkonen kazanınca ferrari lotusun lastik avantajından dem vurdu ya ona da şunu söyleyeyim.hava sıcaktı avustralyada galiba güneş te lotustan yanaydı…anlayan anladı…

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ferrari'nin senelerden beri yaptıklarını kimse çekemiyor ondandır…baktılar oluru yok en iyisi Ferrari'ye çalışalım demişlerdir kesin

  11. iyi ki dedin yoksa nasıl bilecektik stratejiyi

  12. Ya arkadaş şu F1 camiasında da herkes Ferrari'ye çalışıyor.

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yeni mesaj atmıyınca resim eklenmiyormu ?

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bende öyle demiştim 🙂

  15. kim ne derse desin PRELLİ lastikleri ferrariye göre üretiyor.. ne de olsa ikisi de italyan.. prelli ilk geldiğinde ferrari sert lastikleri kullanamıyordu her sene yumuşadı lastikler.. geçen sene de millet lastikleri çözene kadar alonso götürdü puanları…

  16. redbulların ikiside böyle ağlar gibi lastik hakkında açıklama yaptığına göre işler iyi gitmiyor demektir

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Anlaşılan bu sene redbulun bahanesi lastik olacak.

  18. Sıralamada ve yarışta yağmur olmazsa çoğu takım 4 pit-stop yapar,3 yapabilen kazanır gibi geliyor bana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir