Button, Mclaren'in Yağmur Performansı Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Mclaren aracı kuru zeminde çok gerilerde kalsa da, bugünkü antrenmanlarda ıslak bölümde Button, geçiş lastikleriyle en hızlı isimdi.

Button “Bu nasıl oldu anlamıyorum. Hepimiz biraz şaşırdık çünkü yağmurda bu kadar güçlüyken kuru zeminde geride kalmamıza anlam veremiyorum. Belki diğerlerinden daha az yakıtla piste çıkmışızdır ancak Melbourne’de de geçiş lastikleriyle iyi olduğumuzu gösterdik.”

“Bu yüzden nedenlerine bakıyoruz ve umarım bulduklarımız gelişmemizde yardımcı olur. Şu anda kuru zemin lastikleriyle neler yapabileceklerimize odaklanmalıyız. Burada durum biraz daha iyi. Henüz ön sıra mücadelesine yakın değiliz ancak yine de elimizdekinden maksimumu çıkarmaya yakınız.” dedi.

Sergio Perez “Bugün çok yoğun bir gündü. Yarın hangi parçalarla devam edeceğimize karar vermek için bir çok şey denedik.”

“Aracımız Melbourne’e göre gelişti ve henüz 4 gün önce yarıştığımızı düşünürsek bu mutlu edici bir şey. Araç hem kuru zeminde hem de ıslak zeminde daha iyiydi.” dedi.


Yorumlar

  1. Button formula 1'in müzmin şaşkıni zaten. Hızlı olunca şaşırır, yavaş olsa şaşırır bu kadar yapmacik bir pilot daha yok. Bu kadar hızlı olmayı beklemez(geçen yıl) bu kadar yavaş olmayı beklemez(bu yıl) hep bir şaşkınlık halinde Allah mclarenin sonunu hayır etsin 🙂

  2. ok haklısınız ama anlatmak istediğim konu şuydu rakipleri bu sene gelişerek ancak mclaren'in geçen seneki hızına eriştiler örnek; ferrari, lotus geçen sene mclaren zaten bu dereceleri yapabiliyordu neden agresiflik olayını bu kadar abarttılar ufak tefek güncellemelerle bu seneyide çıkarabilirdi bence mp4-27 haksızmıyım.. mp4-28 geçen senenin aracında 1 saniye yavaş bence.

  3. Rakiplerinin yarıştığı araçlar geçen yılın evrimi. Yani 5 aydan beridir sürekli geliştirilen test edilen paketler. MP4-27 ise 5 aydır atıl durumda. Yani 5 aydır araç fabrikada hiç bir gelişime uğramadı. Şuan piste çıksa yine McLaren adına önemli bir atılım gerçekleştiremez. McLaren'in MP4-28'e agresif bir biçimde yoğunlaşmasının nedeni de bu.

  4. katılmıyorum geçen senenin gelişime doymuş bi aracı bu sene yine 2-4 içersinde yer alırdı, geçen hafta veya testlerde mclaren iyi olsaydı bugün lotus'u konuşmuyor olurduk diye tahmin ediyorum. yanlış anlaşılmasın ferrari taraftarıyım ama redbull'a kafa tutan sadece mclaren vardı geçen yıl

  5. olmazdı. yerinde saymak gerilemek demektir özellikle f1'de. son yarıştan bu yana 5 ay geçti. 5 ayda ellenmemiş araçla ancak şimdiki durumlarında biyerlerde olurlardı.

  6. yaw bu mclaren geçen seneki aracı hiç bir değişiklik yapmadan bu senede piste çıkarsa en köyü 2-3 olmazmıydı neden bukadar agresif davrandılar anlamıyorum…

  7. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Söylediğin gibi bir durum varsa ve Button yağmurlu bir yarışı kazanırsa ya da podyumda felan bitirirse geçen sene Alonso'nun yavaş arabayla şampiyonluk mücadelesi verdiğini söyleyenler bu konuda nasıl bir yorum yapacaklar merak ediyorum. Hatırlarsanız 1.5 saniye yavaş olduğu iddia edilen dönemde yağmurlu ya da ıslak zeminde toplamıştı puanların çoğunu. 2.yarı zaten nispeten daha hızlıydı Redbull ve mclaren kadar olmasa da yarış temposu da fena değildi Ferrari'nin. Rai'nin kazandığı yarışta (Abudabi) uçuyordu resmen..

  8. Pull-Rod'u takan yağmurda uçuyor. 🙂

  9. açıkcası yağmurda yarış olucağını sanmıyorum.yağarsa yarış durdurulacaktır.

  10. McLaren aracı, Ferrarinin 2012 kopyası gibi olmuş:)

  11. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Acaba trf1.net adminleri Formula 1 Tahmin oyununa Button sezon boyunca kaç tane palavra atar diye bir soru ekleyebilir mi?İlgi çekeceğine eminim. :))

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    pull-rod süspansiyon yağmurda büyük getiri sağlıyor olabilir. geçen yılki malezya yarışına bakın, yağmur lastikleriyle uçan alonso, pist kuruyunca birçok pilottan daha yavaş turlar atmaya başlamıştı.

    ama tabii yağmur getirisi para etmez, önemli olan kuru zemin lastiklerini çalıştırabilmek. mp4-27 bu konuda en iyi araçtı rahmetli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir