Mercedes Pilotları: "Pole Şansımız Vardı"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, sıralamanın son dakikalarına en hızlı isim olarak girmişti; takım arkadaşı Nico Rosberg ise ikinci seansta en hızlı isimdi.

Ama iki pilot, günü 4 ve 6. tamamladı.

İlk cebin sahibi Sebastian Vettel, sıralamanın bitimine yakın son bir şans adına yeni bir set lastik için pite girmesine rağmen Mercedes, tek set lastikle seansın büyük bölümünü geçirdi.

Hamilton: “Yeni lastik takmak, kesinlikle izlenecek yoldu”

“Stratejimiz pistte kalmaktı. DAha fazla kuruyacağınız düşünüp, durumun bizim lehimize döneceğini düşündük ama olmadı.”

“İlk cepte olmak istiyorum. Bu yüzden nihayetinde araçtan indiğinizde kendinizi mutlu hissetmiyorsunuz. Ama dünden ve bugünden alınacak çok fazla olumlu şey var. Bu yüzden yarış için heyecanlıyım”

Takım arkadaşı Rosberg ise pistin kuru olması halinde pole alacak tempoya sahip olduğuna inanıyor.

Rosberg: “Kuru zeminde kendimi gerçekten rahat hissediyordum.”

“En hızlı isimdim; en iyi araca sahiptim. Ardından ne yazık ki yağmur geldi. Ama yine de ‘Sorun yok, hâlâ hızlı olabilirim’ diye düşündüm”

“Stratejide sıkıntı yaşadık. Diğerleri yeni set için pite girerken biz pistte kaldık. Hasarlı lastiklerim vardı.”

Buna rağmen Alman pilot, yarınki yarış için kendine güveniyor.

Rosberg: “İyi bir aracım var; özellikle de yarış için. Melbourne’de de gördümüz gibi 7. başyana, yarışta kazanabiliyor. Bu yüzden (galibiyet) hâlâ mümkün”


Yorumlar

“Mercedes Pilotları: "Pole Şansımız Vardı"” için 15 yanıt

  1. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    güncelleme getirin rosberg çok konuşmaya başladı.

  2. vedat özkan avatarı

    Nico ıslak pist koşullarında çok iyi değil.Hamilton la aralarındaki en büyük farklardan birisi bu.Pist kosulları kuru iken nico gayet hızlıydı ancak ıslak koşullarda hamilton daha önde bu avantajını da son bölümde kullandı geçen hafta da benzer bir durum sözkonusuydu.Nico kuru pist kosullarında tek turda en hızlı pilotlardan ama ıslak koşullar sürekli geri kaldığı bir alan.Geçen yıllardada buna sıklıkla şahit olduk.Asıl merak ettiğim kuru pist koşullarında bu ikilinin sıralama performansı.Bekleyip göreceğiz.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    lewis hard lastiklerle 4 tur mediumlarla 3 tur intermediate lastiklerle 7 tur gitmiş rosbergde aynısı..vettel ilk mediumla 3 tur ikinci mediumla 10 tur gitmiş massa hardlarla 5 mediumla 3 tur gitmiş alonso mercedesin aynı (kuru zemin lastikleri için) webber ilk mediumla 4 ikinci mediumla 3 tur gitmiş raikkonen ilk medium 2 tur ikinci mediumla 3 tur gitmiş button hardlarla 4 tur mediumla 3 tur gitmiş sutil ilk mediumla 3 tur ikinci mediumla 5 tur gitmiş perez hardlarla 4 mediumlarla 5 tur gitmiş..Fia'nın ipad live timing uygulamasından yazıyorum bunları

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Çinde görüşelim!

  5. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    mercedes bu yarış temposuyla zor yarış kazanır. Hamilton bile avustralya'da ne dedi, araç çok iyiydi ama öndekiler bizden bir anda uzaklaşmaya başladı nasıl oldu anlamadım 🙂

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sıralamalar boyunca sadece bir set medium ve bir set hard lastik taktılar q3 tede intermediate bence lastikleri iyi sakladılar

  7. Yarın yarışı kazanırlarsa ne diyeceksin onu merak ediyorum.

  8. millet lastiklerini saklayıp çok hızlı turlar atmadı bu gariplerimde lastikleri zorladı pole alacaktık diye ortalarda geziniyorlar züğürt tesellisi.söyleyin bakıyım yarışa kaç set temiz lastikler sakladınız ? 🙂

  9. kardeşim birisi bu işi bişeyin avantajıyla götürcek kimisi lastik kimisi arac bana kalırsa kimi kuru zeminde alır yarışı nie zoruna gidiyor

  10. Nico neden son seans da Lewis'den bu kadar geri kalıyor anlamıyorum bir türlü.neyse yarın iyi puanlar alın kankalar.

  11. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    ya arkadaş iyiki bi lastik avantajıya yarış kazandı uçmayın bu kadar.

  12. mercedes ler kokpıt kamerda ızledıgım kadarıyla cok stabıl bı arac pek onden arkadan kayma yok belkı bıraz downforce eksıklıgı olabıllr bencede yarın mucadele edebılırler.

  13. lewis antremanlarda maksimumu vermiyor genelde, sanırım hala araca tam olarak alışma aşamasında. ne antremanlarda, ne Q1 ve Q2'de de fazla zorlamıyor. elenmeyecek kadar tur atıp bırakıyor. rosberg garibim önde Q2de de önde olunca geçeceğini sanıyor ama Q3'ün son anları gelince lewis veriyor ayarı, veriyor ayarı 🙂

  14. yarın yarış ıslak zaminde başlarsa rebbull alır götürür ama kuru zeminde kimi gecer herkesi

  15. Nico iyiyi bugüb beğendim ama iyi pilot her koşulda çıkacak sürecek.Lewis bunun örneğini verdi Nicoya bugün.Kuruyken pist 0. 2-0.3 hep hızlıydı nico ama yağmur işi bozdu.
    Rbr de iyi kurnazlık yaptı adamların yağışlı hava ayarları tam istedikleri anda geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir