Vettel: "Yarın için Lastik Saklamak İstedik"

yazar:

kategori:

Alman pilot, yağmurun etkili olduğu günün sonunda en yakın rakibi Felipe Massa’nın 1 saniye önünde zirveye oturdu; son seansta bütün pilotlar intermediate (geçiş) lastikleriyle turladı.

Vettel, sıralamanın ikinci seansında 9. hızlı isimdi ve tempoyu belirleyen Nico Rosberg’den yaklaşık 1 saniye gerideydi.

Kuru zeminde de pole alacak temposu olup olmadığı konusunda Vettel: “Bir şey söylemek zor. O konuda zamanlama yardımcı oldu”

“Kendi gücümüzle son seansa kalacak tempomuz vardı ama yarın için bir set lastik saklamak daha fazla yardımcı oldu. Bütün hafta sonu kendimizi rekabetçi hissettik ve aracımızdan memnunduk”

“İkinci seanstaki tempo hızlıydı ve oldukça iyi bir turdu. O kadar güçlü bir aracımız olup olmadığını bilmiyorum. O dereceyi geçip geçememe konusunu bilemiyorum”

Red Bull pilotu, Pirelli lastiklerinin ömrü nedeniyle yarınki yarışa lastik saklamanın kendileri için en başta geldiğini ifade etti.

Vettel: “%100 potansiyelinizle gitmediğinizde ne kadar hızlı olacağınızı bilmek zor. Bunu denediğimizi söyleyebilirim. Sıralama çok yakındı.”

“Kuru zeminde çizgiyi geçtim ve yeteri kadar hızlı olmadığımızı düşündüm. Yeterli olduğunu gördüğümüzde, lastikleri korumak istedik.”


Yorumlar

  1. Bugünkü yağmur onun için bir şanstı ve yarın için şansa ihtiyacı yok.Çünkü yarış ayarı yaptığı için kuru havada da,yağmurda da hızlı olacak.Yarışın favorisi.

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Lastik saklamanın pek işe yarayacağını düşünmüyorum.Araç deli gibi lastikleri yedi Avustralya'da.Malezya'da sıcak havada nasıl olacak bakalım

  3. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Red Bull'un strajisi buydu bence. 3 tane temiz hard'ları var. Diğer pilotlar hardlarla 5-6 tur attılar. Red Bullar, Raikkonen, Sutil gibi isimlerin temiz 3 tane hardları var. Lastik ömürlerine baktığımızda 2 tane hardla finishe gitmek zor olabilir. Bana mantıklı geliyor.

  4. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Cevaplar için teşekkür ederim.. O zaman durumun Vettel – Rai savaşına dönme ihtimali de var demektir. Çok ihtimalli ilginç bir yarış olacak gibi görünüyor. Strateji ve lastikler en az hız kadar önemli.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    ıslak "ilan" edildiği andan itibaren diyecektim.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Pist koşulları ıslak edildiği andan itibaren tüm pilotlar istediği lastikleri kullanabilirler. Sınırlama yok.

  7. Kullanmak zorunda değil.Yumuşak hamuru kullanan çıkmaz bu durumda.

  8. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Bilgisi olanlara sormak istiyorum. Yarınki yarışa intermediate lastiklerle başlanırsa yarışta Medium ve hard ikisini de kullanmak zorunlu mu? Yoksa yağmur lastiği de farklı lastik gibi mi değerlendiriliyor?

  9. demekki redbull yağmur ayarı yapmış tamamen yarın yarış ıslak zeminde başlarsa seb arayı acıp pist kurusa bile götürür işi ama yağmur olmassa ilk 5 zor gibi

  10. red bull ve özellikle vettel, malezya'nın kuru pistinde bir parça zorlanacaklarını daha q1'in ilk turuna çıkarken medium lastik takarak belli etti. q1'i yumuşak lastikleriyle sonlarda bitiren vettel, q2'de de kuru pistte çok gerideydi ve tahiminim q3'e kalamadan elenecek gibi duruyordu. q2'nin sonunda gelen yağmur açıkça vettel'e çok yardımcı oldu. lastikeri erkenden bitirebileceği ve bu nedenle mümkün olduğu kadar sert lastiklerini yarışa saklamak istediğini gördük. yarın havanın kuru olması durumunda, bugün sakladığı 3 set sert lastik vettel'e ziyadesiyle yardımcı olacaktır. ancak, bu yıl sepang pistine fazladan eklenen 2.DRS alanı (arka düzlük ve hemen sonraki ana düzlük, öndeki pilotların arkasındakine geçilmesini bir hayli kolaylaştıracak. arka tarafta önündekinin burnuna kadar giren pilot, ana düzlükte elini kolunu sallayarak önündekini geçip gidebilir, geçişler gereğinden fazla yapay bir hal alabilir yarın.

    pistin yağmurlu olması halinde ise vettel yarışta büyük favorilerden olur. ıslakta sürüşü gayet güzeldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir