Alonso: "Massa'nın Formu Takım için İyi Haber"

yazar:

kategori:

Massa, Malezya’da da takım arkadaşını geride bırakarak art arda 4. defa sıralamayı Alonso’nun önünde tamamladı.

Alonso’nun takımda 1 numara olduğu söylenmesine rağmen İspanyol pilot, takım arkadaşının temposundan memnuniyet duyuyor.

Alonso: “Takım adına en iyi haber bu”

“İki pilt arasında bir rakebet olmalı. Bilgileri paylaşmalı ve elimizdeki verileri kıyaslayıp incelemeliyiz.”

“Bu takım için sadece iyi bir haber olabilir. Birbirimizi sınırlara zorlamalıyız”

Ferrari pilotu, daha önceden aslında kötü şans nedeniyle Massa’nın gerçek performansı göstermediğini belirtti.

Alonso: “Çok yakın bir rekabet içine ilk defa girmiyoruz. Son üç senedir çok yakınız. Ama sonuçlar açısından bu kadar yakın değildik. Çünkü Felipe’nin bazı şanssızlıkları oldu; bazı mekanik arızalar yaşadı.”

Öte yandan MAssa, F138 sayesinde gelişiminin destek gördüğünü söyledi.

Massa: “Bu sene kullandığım aracı çok sevdim”

“Kendinizi rahat hissettiğinizde iyi bir tur atabilir, aracı sınırlarında kullanabilirsiniz. Ne kadar hızlı olabileceğimi biliyorum. Geçmişte bunu birçok defa gösterdim. Kendime güveniyorum. Şimdi takım ve ben, iyi bir yönde ilerliyoruz.”

Avustralya’daki yarışı kuru zeminde 2., Malezya’da ıslak zeminde sıralamayı 3. tamamlayan Alonso, Ferrari’nin her koşulda rekabetçi olacağını dile getirdi.

Alonso: “Araç, bütün şartlarda gerçekten iyi davranıyor. Havanın ne olacağı konusunda herhangi bir endişemiz yok. Ne olursa olsun rekabetçi olacağız”


Yorumlar

“Alonso: "Massa'nın Formu Takım için İyi Haber"” için 52 yanıt

  1. Schumacher Formula 1'de herkese örnek olmus tüm pilotların gıpta ile baktığı pilot olmayı başarmıştır.Her anlamda.Schumacher kariyerinde 2008 singapur gibi bir olaya karışmamıştır.Takımı alehinde Hiç bir zaman atıp tutmamıştır.(Alonsonun 2006 Renault zamanı) Önündeki pilot yol vermedi diye ahlaksızca hareketler yapıp hakaret saymamıstır.(Vitaly Petrov) Telsizden Ben massadan hızlıyım söyleyin yol versin gibi bir demeçte hiç bir zaman bulunmamıstır.Hiçbir zaman kırmızı olmayacağım diyip tükürdüğünü yalamamıştır.Casusluk skandalına karışmamıştır.Takım arkadasına yenildi diye sagda solda aglamamıstır (Hamilton) Hiç bir zaman Alonso gibi Egoist olmamıstır.Schumacher hiç bir rakibini aşağılamamıstır ( Who Schumacher ) Sen bana saysan Schumacher'in hırsına yenik düşüp yaptıgı en fazla 2 hatasını sayarsın ama ben sana Karaktersizliğin daniskasını gösteririm.Alonso Hiç bir zaman bir Schumacher olamaz söz konusu karaktere ahlaka dürüstlüğe gelince yanından geçemez.

  2. aaaha ahahahaha hahaha cok komiksin sen ya ahahahahahaha :D:D:D

  3. o sene de massaya raikkonen yardım etmişti, hem de diğerlerinden puanlar çalarak. alonso şampiyonlukları kaçırırken bşr sebebi de takımarkadaşının hiç puan çalamamasıydı. keşke massa daha iyi olaydı da schumi ve rai gidince ferrariden massayı tutaydık

  4. Alonso'nun egosunu pek ezemiyor nedense.

  5. 2008'i hatırlayamadığın için mi böyle söylüyosun unutamadığın için mi?

  6. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    massa da o kapasite yok demişsin ama massa 2008 yılında sadece 1 puan ile şampiyonluğu kaçırdı. takım 3 senedir alonsoya oynuyor ve alonso henüz şampiyonluğa 1 puan kadar yakşalamadı. renaulttaki şampiyonlukları biz ferrariyi tutanları ilgilendirmez. o çok kapasiteli alonson başarı yönünden schumiyle kıyaslamıyorum bile ama daha raikkonen ve massa seviyesinde değil

  7. Schumacherden 200 kat daha karakterli diyorsun yani?

  8. sen kendin söylemişsin, alonsonun rakipleri diye, massanın rakibi değilmi bu adamlar, daha 2. yarıs ama alonso ferrari nin tek şampiyonluk adayı haline gelmiş. massa orada alonso'nun rakiplerinden puan çalmak için yarısmıyor, ferrari için kendisi için yarısıyor.
    tamam alonsoyu destekliyorsunuz ama alonso üst sıralara cıksın diye digerlerini aşagıya cekmesin, yarışsın geçsin.

  9. Hiç değilse Alonsodan 10 kat daha karakterli dürüst pilot

  10. Ferrari yeri geldiğinde Schumacherden egosunu yenmesini istemiş ve bana göre 3. sınıf bir pilot olmayan Irvine'a yardımcı olmasını istemiştir. Şimdiye kadar olan Massa Alonso olayı buydu. Önde alonso olduğundan massa yol verdi. Bütün yıl yatan şampiyonlukla ilişkisi olmayan Massanın 2010da arkasında alonso o araçla şampiyonluğa giderken tek galibiyetini Alonso önünde alması Ferrariye garip geldi ki böyle bir olay yaşandı. Herkes Ferrari aracı ile pilotlar şampiyonluğuna odaklanmış. Massa bunu başaramayacak kapasitede olmadığından Alonsoya yüklendiler. Tabi herkese doğru gelmeyebilir de, şimdi o araçla o yer değiştirme olayı olmasa Massa şampiyonluğa oynardı falan demeyin.

  11. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Alonso çok iyi pilot olmasaydı burası yorumlarla dolub taşmazdı. Objektif yorumlar yok denecek kadar az. Diğelim Alonso Ferrariyi parmağında oynatıyor, peki Webberin durumuna ne demeli? Bir de Massa Webberden çok daha iyi pilot. Büyük ihtimalle Alonso yarın yine Massaya ataklar yapacak. Geçe bilirse Alonso kazana bilir. Eğer Massa önde kalırsa bence kazanamaz. Nedeni Alonso Massadan tek turda kötü olsa bile daha akıllı pilot. Gridde en hızlı pilot Alonsoyu görmesem de en iyi pilot Alonso bana göre.

  12. İnsanların ALonso ya laf atıp durmaları başarıdan öte başka bir meziyetinden kaynaklanıyor.Ölü araçlarla dahi iyi bir iş çıkarmayı becerecek kadar etkili olması sonucunda korkulan bir pilot olması hikayenin aslıdır.Öndeki pilotla benzer hızlara sahip arkadaki ALonso her zaman tehdittir.Bunu bilen rakip pilot taraftarları tabiiki anti ALonso cu olacakdır.Gözde olan pilot ALonso dur ve gözdeler hep kıskanılır.

  13. Mustafa Sar avatarı

    FERRARİ başka bir dünyadır. Pilotlar gelip geçicidir. Aslolan FERRARİ dir. Alonso da bu gün var yarın yok… Hiç kimse FERRARİ nin üzerinde değildir. Gün gelir Massa Alonsoya destek verir ama gün elir Alonsoda Massa ya destek verecektir. Çünkü FERRARİ de takım otoritesi pilotların bütün egolarını ezer geçer..

  14. Zaten Ferrari Massa'yı geri bırakmadığı sürece Massa asla Alonso'nun gerisinde kalmaz.

  15. 😀 massa taraftarı arkadaşların Raikkonen,Alonso ve Hamiltona sürekli olarak laf atmaya çalışmaları olabilir.eskiden beri sevemedim gitti massayı.çok sıradan bir pilot.Ferrari tarihindeki en vasat pilotlardan biri,aynı zamanda f1 tarihindede.

  16. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Her Alonso haberine bu kadar yorum geliyor, ama diğer pilotların haberlerinde bunun yarısı bile yok. Bir çoğunda da Alonso karakterinden pilotluğuna kadar eleştiriliyor. Beğenmiyorsanız yazmazsınız olur biter. Ben Alonso taraftarı değilim ama yorumlar F1-de Alonsodan başka pilot olmadığını ortaya koyuyor. Bence başarılı pilot olduğu için bu kadar eleştiriliyor. Massa Ferraride şimdi ön plana çıktı ve ben de onu kutluyorum. Massa çok iyi pilot, ama istikrar eksikliği var. Benim için en önemlisi seneler sonra takım şampiyonluğu gelsin. Pilot şampiyonluğu da mükemmel olur. Alonso ve Massa Ferrariye çok şey kattı. Ferrari senelerdir rekabetçi araç üretemiyordu, ama bu sezon çok güzel başladı. Yarın Ferrari duble yapabilir. Bence o potansiyel var. Hakeden kazansın.

  17. kardeş senin massayla alıp veremediğin ne ya:D

  18. Ferrari%100 avatarı

    Yarın önemli olan şey iki Ferraride starta hiç bir sorun yaşamadan geçmek ondan sonra zaten Vetteli kesin geçecekler uzun düzlüklerde

  19. pilot değil demek ağır kaçar.iğin ucunu kaçırmamak lazım ama alonso klasında bi pilot asla değil

  20. çünkü massa pilot değil.

  21.  velevki velev avatarı
    velevki velev

    adam hem f1 in en iyi pilotlarından hemde karizma. hemde yakışıklı. neyin vidasını büküyorsunuz arkadaşlar. :))

  22. kardeş cok güzel söylemişsin massa fanları adına üzgünüm ama 10 snde olsa fazladan pite cağırıp işini bitirirler massa boşa kürek cekiyor

  23. abi yuh artık. resmen kazı yapmışsın. az daha incelesen kaza kaza çinden çıkarsın 🙂 psikolog falansın sanırım. adam resmen massa sonuçlarda olduğu kadar yavaş değil, onla hep çok yakındık diyor.

  24. sağır sultan bile massanın bu takımda alonsonun önüne geçmesine izin verilmeyeceğini bilir.alonso tek turda zaten extra bi pilot değil.sıralama kazanmanın bi önemi yok yarışta kazanana ortaya çıkacaktır.alonso her şeyi göze alır massayı geçebilmek için.geçen yarış açın bakın nasıl agresif bi şekilde ilk turda massa ile kapışıyor.yarın massa için sağlam bi sınav olacak ne olursa olsun alonsoya geçilmemeli aksi takdirde yine değerini düşürecek.
    bu açıklama koftiden bence yarın olurda massa geçerse ki geçirilmeyecek o zaman alonso buna benzer açıklama yaparsa bi nebze inandırıcı olabilir.

  25. ewet bu işte cok super olur malezya kıralı alonso olur

  26. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    İçin fesat.

  27. heikki 1088 avatarı

    Alonso:

    "Takım adına en iyi haber bu"
    İki pilt arasında bir rakebet olmalı. Bilgileri paylaşmalı ve elimizdeki verileri kıyaslayıp incelemeliyiz.
    Bu takım için sadece iyi bir haber olabilir. Birbirimizi sınırlara zorlamalıyız
    Felipe'nin bazı şanssızlıkları oldu

    Ve söylenmeyen —> "Ferrari için iyi haber ama benim için önemli değil çünkü ne de olsa ben Massa dan yavaş olsam bile Massa'dan daha hızlıyım deyince geçmeme izin veriyorlar. Artık başkaları düşünsün."

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    200. yarış beyler dikkat !!

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Zaten o yorumum silinmiş.Boşverdim bile.

    Eğer yarınki yarışı Alonso kazanırsa 4 zaferle Malezyanın en çok kazanan ismi olacak.Sevincimize kimse gölge düşüremez.

  30. Boş ver… bunların hiçbirşeyini değiştiremedik.Taraftarı oldukları takım yada pilota bşr kaç kelime dahi yazmadan ALonso haberi altını kapatırlar.

  31. aklıma geldi ama 2007 fransa sıralamalarında q3'te alonso piste çıkamamıştı, zaman turu yoktu mekanik arıza yüzünden (vites kutusu ya da motor sorunuydu galiba). 10. sırada kalmıştı.

    orada durum rahatlıkla mekanik arıza olarak açıklanabileceği için o 4 sıralamayı dikkate almadım.

  32. dobra dobra klavyene sağlık.

  33. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    aynen. Bu arkadaş 2012 sezonunun son yarışlarına kadar ortada yoktu neden acaba?

  34. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya bişey soracam, Alonso kariyerinin her döneminde Massa'yı geçti, sadece ferraride olduğu yıllarda değil. 2008 ve 2009 de bile Massanın önünde bitirdiği bir çok yarış var. Hatta kötü reno ile 2008 in ikinci yarısı en çok puan alan adam Alonso.

    Ferrariye geldiğinden beri yaklaşık 60 yarışa çıkmışlar Massa ile.

    Alonso 50 kere geçmiş sıralamalarda, Massa 10 kere (atıyorum rakamları, o kadar bile yoktur.),

    Alonso 3 senenin 2 senesini dünya şampiyonluğuna oynayarak geçirmiş, Massa puan barajına girmeye çalışararak.

    Alonso'nun 3 senede topladığı puanlar, Massa'nınkinin 10 katı fazla. Hatta 2010 yılında Massa'nın puanları çıksa dahi Ferrarinin takımları şampyonası konumu değişmiyor.

    4 kez dediğiniz sıralama galibiyetinin 2 tanesi geçen senenin son 2 yarışında Alonso'yu hızlandırmay a çalışan Ferrari'nin Alonso'nun aracında çalışmayan yeni parçalar takmasından kaynaklı.

    Şimdi bu durumda şu F1 deki takımların amacı, para verip çalıştırdıkları pilotları mı öne plana çıkarmak, yoksa takım olarak şampiyon olup, F1 in en büyük pastasını mı yemek. Bu durumda Ferrari takımı bazılarının tabiriyle Alonso'yu takıma tercih etmiş, Massa'ya 3 senedir fırsat vermemiş :). Nasıl bir yüce adammış bu Alonso..

    Hadi bi gidin işinize be kardeşim.. Pilotunuz biraz bişey yapsa şeşkaza hemen damlıyıp Alo'ya saydırmaya başlıyorsunuz. Merak etmeyin bu sene de farklı bişey olmayacak.

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonsonun düşünceleri gayet mantıklı.Massa bu derecelere ulaşabiliyorsa Ferrari iyi yönde aracını geliştirmiştir demektir.Massanın yukarılarda olması Alonsonun rakiplerinden daha çok puan çalması demektir.Aynı zamanda takımlar şampiyonluğu için çok iyi bir haberdir.

  36. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kız olsan yeminle numaranı alır arkanda sürüm sürüm sürünürüm

  37. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Seni bu sitede görebilmemiz için; Massa'nın iyi performanslar mı sergilemesi gerekiyor?

    ''bir not,
    alonso, kariyerinde hiç bir takım arkadaşının üstüste 4 kez gerisinde kalmamış sıralamalarda.
    bugün ilk kez yaşadı bu durumu, felipe'den.''

    Her şeyin bir ilki vardır. Asıl önemli olan; yarın yarışta Massa ve Alonso'nun ne yapacağıdır. Bugün Massa'nın performansı iyi olduğu için fazla yorum atmışsın. Ancak yarın için buralarda olur musun; muamma.

  38. yanlışın var. 2007'de, kanada, amerika, fransa, ingiltere sıralamalarında 4 kez üst üste lewis önde tamamladı. yani bu ilk değil.

  39. kendi tamında olan bi durumu; bak aynısını ferrari yapıyor diye şuçluyosun ama dön bi takımına bak demezlermi adama !

  40. vay f.alans la kanka bir arkadaşımız.yedikleri,içtikleri ayrı gitmiyor

  41. Allah asıl seni insan etsin. Sen kimsin de insanlığına laf ediyorsun insanların. Sonra ağlarsın yorumum siliniyor diye…
    Alonso bu söylediklerinde samimi mi? Bunu lafla değil icraatlarla göstermek lazım. Geçen yarıştaki gibi telsizden ağlayıp sitem etmeden geçsin. Geçtiğinde Massa'nın geçmesine engel olmasınlar o zaman göreceğiz gerçekleri. Alonso'nun eşit şartlarda Massa'yı yeneceğine inanıyorum bende ama yine de bunu yaparken telsizden kesinlikle uzak durmalı farklı stratejiyle geçmesine lafım yok. Ama arka arkaya olduklarında pitstop önceliği öndeki pilotta olmalı. 2010 daydı sanırım Çin'deki gibi pit yolunda falan geçmeler olmamalı yani…
    Bakalım umarım temiz bir rekabet olur. Lotus'ta Romain'in parçalarını da hazılasa da biz de takım içi rekabette söz sahib olabilelim.

  42. Ortada provake falan yok.Gerçekler bu yönde bana göre.Benim şahsi düşüncem bu.Farkındaysan insan etsin gibi laflar ederk hakaret ediyorsun.

  43. Yarın Raikkonen,Alonso ve Hamiltonı podyumda görürsek harika olur.Yan pilotu övmeside güzel olmuş.

  44. her zaman böyle olursa ferrari sene sonuna kadar gelişim daha cok olur ve takımlar sampiyonu içinde super olur yarısıda 1-2 biterse harika olur

  45. Senin için ise kötü haber

  46. bir not,
    alonso, kariyerinde hiç bir takım arkadaşının üstüste 4 kez gerisinde kalmamış sıralamalarda.
    bugün ilk kez yaşadı bu durumu, felipe'den.

    bu durumu görmezden gelmesini bekleyemeyiz elbette. görmezden gelse de, ortada bunu gören milyonlar var, saklanacak değil. elbette çıkıp bir kaç kelam edecekti-istese de istemese de.

    bahsettiğimiz kişi, şu an yarışan pilotların en iyisi seviyesinde bir çok otoriteye göre; hepsinin ortak olduğu fikir ise en iyilerden biri olduğu. elbette f.alonso'nun pilotajı kuşku götürmeyecek seviyede. ve böyle bir isime karşı üstüste 4 sıralama üstünlüğü, kesinlikle felipe'nin başarısının büyüklüğünü gösteriyor.

    ama f.alonso'nun takım içi rekabetten, pilotların birbirini zorlamalarından dem vurarak bu başarıyı belgelemek isteyişi, biraz yapay kalıyor. serhan geçen yarışta padokta hamilton'un ferrari'ye gitmesinin, alonso tarafından engellediğinin konuşulduğunu söylemişti. takım içi rekabet ve pilotların birbirini zorlamalarından bahseden bir pilot için garip bir çelişki bu.

    belki de, bir takım arkadaşı tarafından kariyerinde ilk kez üstüste 4 sıralama turunda geçilmesini "takım selameti adına" gibi açıklamaya çalışmasını; japonya'da massa'nın podyumunu "şans" olarak açıklarken yaptığı gibi "ciddiye almama/aldırmamaya çalışma" durumu gibi görebiliriz, kim bilir?

  47. Buna inanmıyorum ben.Ben değil kimse inanmıyor.Kusura bakma senin olduğun yerde rekabet olmaz.
    Her türlü Massayı yenebilirdin .Kaliteli yetenekli pilotsun ama hareketlerin zihniyetin kötü o yüzden söylediklerin hiç bir zaman kaale alınmayacak gerçek f1 fanları için.

  48. helalonso

  49. aslında her şartta hızını gösterebilmek de yetenektir. bu açıdan massa alonso'nun gerisinde kalıyor. böyle performans göstermen için 3 sene sana uyacak aracı bekleyeceksek olmaz massa. her şartta maksimumu ortaya koymalısın. F1 böyle bir spor.

  50. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İşte bu kadar. Hiç beklemezdiniz her halde.. Aslanım benim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir