Button: "Kuru Zemin Performansımız Gelişiyor"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, yağmurun etkili olduğu Malezya’nın sıralama seanslarını 8. tamamladı.

Button: “Geçen hafta sonu kazanan pilottan 0.2 saniye yavaş kalmak bence pek fena dğeil. Komik de. Çünkü bu şartlar, şu ana kadar bizim işimize yaramış görünüyor.”

“Islak zeminde bir denge bulamadım. Yüksek hızlarda arka tarafta tutunma eksikliği yaşadım ama kuru zeminin her türlü haline bunu tercih ederdim.”

“Kuru zemin lastikleriyle geçilen sıralamanın ilk iki seansına baktığınızda, daha rekabetçiydik. Yine de zirveye yakın değildik ama daha rekabetçiydik.”

“Şu anda çocuklar, araçtan azamiyi elde etme konusunda iyi bir iş ortaya koydu. İlk 10’a iki araçla girmek bence harika”

McLaren pilotu, aracın uzun sürüşlerde şimdi daha iyi olduğuna inanıyor.

Button: “Melbourne’e kıyasla uzun sürüşlerden çok daha memnunum. Yarışı dört gözle bekliyorum. Melbourne’deki yarışı böyle beklemiyordum. Şu anda daha iyi bir aracımız olduğunu düşünüyorum”

“Zor bir hafta sonunun ardından bir hafta geçti ve biz yine de küçük gelişimler sağladık; gerçi pistin düzgünlüğü de bize yardımcı oldu”

“Aracı anlama, gelişime destek verme ve araçtan azamisini elde etme adına seansların başlarında çok çalıştık. Olumlu tarafı, sıralamalardaki ıslak zemin değil, kuru zemin temposu. umarım bunu yarışa da taşıyabiliriz.

Takım arkadaşı Sergio Perez ise araçta yaptıkları birkaç değişikliğin, araçtan azamiyi almayı zorlaştırdığını ama yine de gelişimden memnun olduğunu söyledi.

Perez: “Araçta birçok şeyi değiştiriyoruz. Temel olarak bugün tamamen yeni bir araçla başladık. Bu yüzden azamiyi elde etmesi zordu. Ama iyi bir iş çıkarıyoruz”

“Araç gelişimi konusunda hâlâ uzun bir yolumuz var. Bunun yanında, aracı geliştirmek için takımın ne kadar sıkı çalıştığını görebiliyorum. Bunun bir parçası olmak gerçekten iyi bir his yatıyor”


Yorumlar

  1. kenmakinen35 avatarı

    herkeste ayni bahane "kuru pistte farkli olabilirdik"!!! sanki diger takimlar kuruda tur atti….

  2. bazen fazla saçmalıyo bu adam

  3. button sen en iyisi tez zamanda emekli ol

  4. Islak zeminde bir denge bulamadım. Yüksek hızlarda arka tarafta tutunma eksikliği yaşadım
  5. "Geçen hafta sonu kazanan pilottan 0.2 saniye yavaş kalmak bence pek fena değil."

    Bu nasıl bir mantık?
    Aynı mantıkla, geçen hafta sonu 3. olan pilottan 3.5 saniye yavaş kaldın. Buna ne diyeceksin?

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Mclaren aracına o aracın hakkını verecek pilot lazım. O da malesef gitti. Kıçına roket takılsa o aracın bu pilotlarlan bişey olmaz..

  7. Dün Gary Paffet twitterda şöyle birşey paylaşmıştı

    "Starting to get a real understanding of where we need to improve the car and expect to take a big step forward for China"

    Araçta gelişmesi gereken yerleri ciddi ciddi anlamaya başlıyor vede çin için büyük bir atılım bekliyorlarmış.

    Hadi inşallah …

  8. futbolda karamsar olabiliyorum ama f1de hep içimde bi umut oluyo bi mclaren taraftarı olarak bu kadar kötü başladığımız bir sezonda bile işala avrupaya taşındıgında yarışlar bi tık daha yükselmiş oluruz

  9. Button . antremandaki derecesiyle rekabetçi olduklarını belli etmişti zaten. Dünün aksine ıslak zeminde bu gün mclaren zorlandı. Yarış temposu mclarenin sıralamalara göre daha iyi geçen yarış bunu gördük. Button daha iyi gözüktü bu hafta eğer yağmur olmazsa en iyi ihtimalle 6. olabilir. Perezde muhtemelen 9 yada 10 olabilir.

  10. Pit ekibinden yönetimine kadar beceriksiz bir takımdı zaten McLaren. Mühendisleri dayanıksız ama hızlı araçlar üretiyordu şimdi mühendisleri de kaybettik. Yavaş araç üretilir anlarım ancak elinde imkan varken, en iyi mühendisler takımındayken takımı bu hale getirmek büyük başarı gerçekten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir