McLaren: "2013'te Bu Araçla Galibiyet Alacağız"

yazar:

kategori:

Son açıklamalarında eski araca dönüşü reddetmişlerdi ama Whitmarsh, net konuştu ve 2013 aracıyla rekabetçi olabileceklerini söyledi.

Whitmarsh: “Her şey bir seçenek. Henüz hiçbir şeye olmaz demedik ama bu hafta sonu bazı ilerlemeler kaydettik ve Çin’e gitmeden önce de ilerleme bekliyorum”

“Bu aracı sene içinde kazanan bir araca çevireceğiz. İstediğimiz kadar hızlı değil; çünkü yarınki yarışı kazanmak istiyorum”

“Sıkı çalışacağız; kazanan pozisyonuna geleceğiz. Önceden de bazı karanlık dönemlerimiz olmuştu; üstesinden geldik.”

Jenson Button’ın da dile getirdiği gibi McLaren, Malezya’da kuru zemin performansında gelişim yakaladı.

Whitmarsh: “Açıkça, şu anda olmamız gereken rekabet seviyesinden çok uzaktayız ama küçük ve ivmeli gelişimimiz, ümit verici bir işaret.”

“Küçük ivmeli gelişimden daha önemlisi, bize iyi bir yön vermeleri. Aracın en iyi seviyesinden çok uzakta olduğunu biliyoruz ama bu sabah yaptığımız bazı değişikliklere cevap verdi.”

“Bu da Çin öncesinde aracı geliştirme adına bize taze güç katacak”

 


Yorumlar

  1. bazen merak ediyorumda sen cidden mclaren taraftarimisin yoksa mclaren gorunumlu ferrari taraftarimisin diye..

    eger br takim kotu durumdaysa destek olmak lazim her sekilde .. hizli takimi herkes destekler onemli olan kotu zamanlarinda desteklemek..

  2. yarış kazanacakmışız, vay be, ne büyük başarı! son 10 senede Beşiktaşım bile 2 kez şampiyon oldu:) bizimkilerde tık yok, bu kafayla giderlerse daha çoook bekleriz.pilot dizilimimiz bile heyecan vermiyor, araç da berbat, artık kalmadı heyecanımız, diğer araçları izlemek keyif vermiyor…

  3. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    gelişim eğrisi sezon başlangıcından ortasına doğru zirve yapıp sonra artarak azalabiliyor,
    veya sezon başı iyi başlayıp ortalara doğru kötüleşip bu noktadan sonra ivmelenip sezon sonuna araç en iyi hale gelebiliyor.
    ki her ikisi de tercih edilecek bir durum değil.

    Martin/Sam demeçlerinden anladığım araç her yerinden kazanım elde edilebilecek durumda. Yani gelişme eğrisi sezon sonuna kadar artarak artan bir eğri çizecek. (umulan bu)

    Sezon keyifli geçecek.

  4. QUOTE Alıntı yapacağın bölümü,QUOTE ve /QUOTE kodlarının içine almalısın. /QUOTE

    Bende alıntı yapmayı bilmiyordum. 🙂

  5. arkadaşlar chetram takımı vandergardeyi yollayıp kovalaineni alcakmış 10.olabilmek için serhan acar dedi bianciyi ancak o yenebilirmiş bu şartlarda ama zor tabi adam iyi kumaş efsane olabilir

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    son 10 küsür yılda en iyi araçla sezona başlayıp şampiyon olamayan takım : mclaren 2012.

    şampiyonluğun adını bile ağızlarına almıyorlar en azından :).

  7. perezde ışık göremedikleri için massanın yerine düşünmediler ve bianchi yi yetiştirme kararı aldılar mc e kaptıracaklarını düşünmüyorum bianchi yi

  8. Ya o değilde şu Bianchi baya iyi çıktı, o at arabasıyla çok iyi dereceler yapıyor,Button nın yerine bu sene keşke onu alsalardı,Yeni sezon,yeni araç,yeni pilotlar..

  9. heikki 1088 avatarı

    Galibiyet var galibiyet var. Mesela Ferrari Amerika'da çok güzel bir yarış kazanmıştı. Sadece kendi pilotuyla çekiştiği o güzel yarışta. Ne kadar da güzeldi. Ayrıca pilot bir takımın işçisi değil de ne ? Tam olarak bize pilotun bir takım için ne olduğunu söyle biz de öğrenelim. Martin den Button'a tüm teknisyenlere kadar her birisi işçi. Bunu anlaman gerektiğini düşünüyorum !!!

  10. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Eyvallah kardeş sağol.Bi türlü beceremedim o işi. 🙂

  11. galibiyet almaları pilotlar açısından daha zor, lastikler açısından daha kolay. zilyon tane farklı kazanan oluyor bu lastiklerle biri de mclaren olur heralde. ama şahsen mclaren'in burnunun biraz sürtmesini isterim. şu patron biziz pilot bizim işçimiz diyen, pilot umrunda olmayan havaları kalksın. ki zaten pilotuna böyle davranan taraftarına nasıl davransın değil mi? onlar iyice umurlarında olmaz. galibiyetsiz geçirirlerse 7 senede ilk mi olacak nasıl olacak? 2006 var ondan önce galibiyetsiz geçirdikleri sezon hatırlamıyorum.

    ha, galibiyet var galibiyet var, yarın tüm grid yarış dışı kalır ya da tam button pitteyken yağmur yağar galibiyet alırlar, oturup buna 'işte dedik ve aldık' derlerse gülerim. şansa bir galibiyettense hızlarını kanıtlamış olarak alınmış bir galibiyet bence galibiyet sayılır.

    benim eyvallamam bu kadar. hadi hayırlı işler.

  12. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    doğru tespit hocam sonuna kadar katılıyorum.

  13. Mclaren ilerleme kaydedebilir ama o pilotlarla podyum alırlarsa öpüp başlarına koysunlar.Button bi kere pole falan alamaz.Pole alamadan da yarış kazanamaz.anca ortalık karışırsa şansıyla kazanır..
    Perez ise tam muamma ama bence kumaş olarak button a benziyor yani.Kısacası ben bu pilotlarla mclarenin ilk 3 e kafa tutabileceğini sanmıyorum beyler

  14. Alıntı yapacağın bölümü,QUOTE ve /QUOTE kodlarının içine almalısın.

  15. İnanmak zor bu Mclaren takımı kaç defa elindeki şampiyonlukları elaleme verdi dağıttı..Bir düşünün Hakkinen zamanı bile o kadar hızlı araçları varken şampiyonlukları son haftada elde ettiler..Raikonen zamanı araç dayanıklı olsa o hızıyla belki Tai iki şampiyonluk kazanırdı..Hamilton-Alonso çekişmesi yüzünden { O sene Hamilton-Alonso'dan biri şampiyon olacak olsaydı Hamilton'ın hakkıydı bence..} giden başka bir şampiyonluk..Hamilton gibi bir sürücün varken en az iki şampiyonluk daha kazanma ihtimalin vardı eğer aracın hızını beceriksizliklerle {pit stop,strateji ve dayanıklılık sorunları} engellemeyip Hamilton'a sağlam bir araç verselerdi.
    Geçen sene son haftaların açık ara en hızlı aracını yapmışken bu sene kural değişikleri nerdeyse hiç olmamasına rağmen o aracı çöpe atıp yeni bir araç yaparak { belkide elinde F1'in en rekabetçi pilotu Hamilton'ı elinden kaçırarak } bu sene şampiyonluk için yarışağına { Button'la biraz zorduda…} şimdi çıkmış bu sene bu araçla galibiyet alacağız noktasındasınız vurun kafanızı şimdi duvardan duvara…

  16. Martin yine taraftarlara mavi boncuk dagıtmış.herkes puan farkını açıp şampiyonluk için savaşırken biz bu araçla yarış kazansak ne olucak sanki.

  17. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Hayal gücü iyidir iyi.

  18. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    ''Bu aracı sene içinde kazanan bir araca çevireceğiz.''

    "Sıkı çalışacağız; kazanan pozisyonuna geleceğiz. Önceden de bazı karanlık dönemlerimiz olmuştu; üstesinden geldik."

    İnşallah olur.Gridde güçsüz bir Mclaren görmek istemem.İnşallah Whitmarsh araçtaki sorunları bir an önce çözer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir