Lotus: "Red Bull Pirelli ile Gizli Lobi Yapıyor"

yazar:

kategori:

Red Bull, bu sene de hızlı bir araca sahip olmasına rağmen uzun sürüşlerde lastiklerde aşırı aşınma yaşıyor. Son iddialar Red Bull’un Pirelli’yi lastikleri değiştirmesi için lobi yaptığı yönünde.

İddialardan birisi Pirelli’nin geçen seneki lastik türüne geri dönebileceği yönünde olsa da Pirelli, tek bir takımın isteği için değişiklik yapmayacağını açıkladı.

Eric Boullier “Onların neden mutlu olmadığını anlayabiliyorum. Onlar araçlarını tamamiyle aero üzerine kuruyorlar. Bu yüzden lastiklerin aracın önemli bir parçası, performansın önemli bir parçası olduğu anda onlar zorlanabilirler.”

“Tek turda hızlılar ancak lastik aşınmasında sorun yaşıyorlar. Bu da araçlarını tasarlama şeklinden kalnaklanıyor. dedi.

Boullier, Red Bull ve bazı takımların bu konuda şikayetçi olmasına rağmen Pirelli’nin değişiklik yapmayacağını düşünüyor.

Boullier “Evet, bazı takımlarla konuştuk. Kimisi durumdan mutlu. Bazıları ise değil. Mutlu takımların da mutlu olmayanlar karşısında lobi yapacağı açık.” 

“Malezya’da da iyi olursak konuşmaya devam edecekler. Ancak biz de savaşmaya hazırız.”

“Durum politik olmayacak çünkü şu anda tek takım, Red Bull durumdan mutlu değil. Lastikler herkes için aynı.”

“Son yıllarda lastiklerin biraz daha istikrarlı olduğu doğru ancak o zaman belli noktaya kadar araç performansında görünmez oluyorlardı. Şimdi ise oyunun bir parçası.”

“Bu lastikleri Brezilya’da görmüştük, o yüzden ne bekleyeceğimizi biliyorduk. Lastikler herkes için aynı, bu yüzden bu konuda politik bir şey yok.. Kurallara adapte olmak takımlara kalmış.” dedi.

Red Bull gibi Mercedes’in de lastiklerde değişiklik istediği iddia ediliyor.


Yorumlar

“Lotus: "Red Bull Pirelli ile Gizli Lobi Yapıyor"” için 3 yanıt

  1. Ferrari ve schumi'ninkinden daha çok değildir..(Kirlilikte…)

  2. Ferrari nin ki çok daha eski bişey ama

  3. Redbull'un kirli takım olduğu gerçeği yeni bişey değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir