Hamilton Asıl Red Bull Koltuğu İçin Uğraşmış

yazar:

kategori:

Mclaren’de ipleri kopan Hamilton, Mercedes takımına sürpriz bir geçiş yapmıştı. Ancak Mail gazetesi ile röportajında Ecclestone, Hamilton’un Red Bull’da Sebastian Vettel’in takım arkadaşı olmak için çok çabaladığını açığa çıkardı.

Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz’in Mark Webber’e sadık kalmayı tercih etmesiyle Hamilton’un bu çabası boşa gitmiş oldu.

Ecclestone “Lewis takıma dahil olsaydı Sebastian bunu takmazdı. Dietrich çok dürüst ve açık birisi. O, Mark’a takımda kalması için kapının açık olduğunu söyledi. Bu onun için iyi bir şeydi.”

“Mark gitseydi o zaman Dietrich Hamilton ile anlaşırdı.” dedi.

Hamilton’un daha önceden de Red Bull’la yakınlaştığı biliniyor. Christian Horner, 2011 Kanada GP hafta sonunda Hamilton’un kendileriyle gizli görüşme yaptığını söylemişti.

Ecclestone, Hamilton’un şu anki takımı Mercedes’le görüşme konusunda isteksiz davrandığını söyledi.

Ecclestone “Ona niçin Mercedes’le görüşmediğini sordum. Gözlerini çevirdi… Ancak ona Mclaren’den ayrılmak istediği için kaybedecek bir şeyinin olmadığını söyledim.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton Asıl Red Bull Koltuğu İçin Uğraşmış” için 8 yanıt

  1. Rudolf Haesler avatarı
    Rudolf Haesler

    Ecclestone' un spekülasyon yaratmakta üstüne yoktur.Bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası.

  2. Alonso iyi pilot ama öyle bir ferrari fanları var ki adamı neredeyse Ayton Senna ile kıyaslayacaklar.Benim izlediklerim arasında Schumi'nin bu kadar şampiyonluğu olmasına rağmen en iyi ve rekabetçi pilot Ayton Senna'ydı benim için…

  3. Alonso Ferraride Bile sampiyon olamadi Cok fazla Atmissin iskembeden. O yatsin kalksin Renault a Dua etsin o takim olmasa sampiyon olamazdi. Bu adami Abartmayin bu kadar. McLarende bile Lewise yenildi daha ne diyem Ben

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hani yeni bir meydan okumaydı ? 🙂 Kimse HRT ile şampiyon olamaz Alonso dışında 🙂

  5. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Hamiltonun amaci f1den onceki yillarda yendigi 3 sampiyonlugu olan vetteli yine ayni sartlar altinda yenmek .ayni aracda ona hattini bildirmek.Bunun icin rbr gitmek istemistir .Ama gerek yok adamim senin vettelden daha iyi oldugun herkes biliyor.

  6. McLaren i anlamıyamıyorum. Pilotlarına imkan veriyormuş gibi yaparken onların takımdan soğumasını önleyemiyor olmalarında bir sıkıntı var.Prost Senna birlikteliğinide iyi yönetememiştiler,Alonso-Hamilton ikilisinide yönetemediler.Hakinen-Coultard ikilisinin uygun yönetiliyor olmasına sebepde zaten Coultard ın tavırlarından kaynaklanıyor olabilir.2007 yılında Ron efendicağızım dur diyeceğine dur; kal diyeceğine kal diyebilseydi McLaren şu an başka bir platformdaydı.Büyük patronmuş gibi görülen kişi kendi egoları adına o yılı sabote ederken hikayesi pilotların üzerine kaldı ve şimdide altında Withmarsh bırakıldı.Ron efendi çaylak Lewis i şişirip düşük basınçlı havaya bırakınca o da patladı onlarda onun patlayışını seyrettiler.
    2007 yılını adam akıllı yönetebilseydiler; 2007,2008,2010,2011,2012 yılı şampiyonluklarında aşırı iddialı olabilirlerdi.2009 yılında dahi Macaristan yarışına kalmadan toparlanıp Button ın 6 aracın yarışmak zorunda kalıp daha cömert verilen puanlardan nasipsizliğini yaşayabilirlerdi belkide o şampiyonada dahi adları olabilirdi.2007 ye şahip olabilselerdi Hamilton un şampiyonluk syısıda Alonso nun şampiyonluk sayısıda bu rakamlarda kalmayacakdı ama daha kaliteli bir ortam olacakdı.Yetmeyecek… Mercedes dahi takımdan ayrılmadığı için çok daha güçlü bir takım olacakdı.McLaren in şu an mali gücü dahil tartışılmaya başlanacak durumdadır.Şehir kadar bir merkez yapmış olan takımın bir zaman sonra varlığının tartışılmaya başlanabileceği acıdır.
    Kimse çıkıpda yok sen biliyorsun bilmiyorsun gibi çıkıntı kelimelerle çevap vermeye kalkışmasın.Ben bu takıma çoğunuzun yaşından fazla taraftarlık ettim (iyi günde kötü günde hatta seri şekilde patlayıp dururken dahi…).Başarı adına bu kadar gücü varken bu kadar basiretsiz takım ancak McLaren dir.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bizde zannettikki yeni bir meydan okuma için mersedese gitti, meğer önce rbr yi yoklamış olmayınca mersedes'e gitmek zorunda kalmış.. Herkes nasıl kolay şampiyon olurum derdine düşmüş demek ki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir