Lewis Hamilton ile Soru Cevap

yazar:

kategori:
Verilen cezayı haklı buluyor musunuz?
Lewis Hamilton: Yarışlar böyledir. Yine de iyi bir yarış çıkardım.
Geçişi yaptıktan sonra yol vermeniz gerektiği konusunda takımla bir konuşma oldu mu?
LH: Hayır. Zorlamaya devam ettim. Yarışıyordum.
Takımla hiç bir diyalog olmadı mı?
LH: Hayır.
Takım size pitten geçme cezası aldığınızı haber verdiğinde tepkiniz ne oldu?
LH: Çok şükür ki tam da turumun sonunda söylediler ve ben de içeri girdim.
Ne için olduğu konusunda bir soru sormadınız mı?
LH: Daha sonra sordum. Onlar da ilk turda birini geçtiğim için olduğunu söylediler.
Bunun ardından yılmadınız mı?
LH: Hayır. Zorlamaya devam ettim. Yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu. Bana ceza vermeye devam edebilirsiniz ya da ne isterseniz. Ben mücadele etmeye devam edeceğim ve iyi sonuçlarla ayrılmaya çalışacağım.
Öyle görünüyorki eğer gümüş bir araç kullanıyorsanız ceza alacaksınız . Her zaman böyle bir beklenti var. Size de böyle geliyor mu?
LH: Bu soruyu cevaplamayacağım.
Yarış sizin için ne kadar zorluydu?
LH: Ben yapmam gereken her şeyi yaptım. Sorunlardan uzak durdum ve adil bir yarış çıkardım. Puanları kaçırdık. Ama yine de önümüzde 10 yarış var.
İyi start almıştın…
LH: İyi bir start aldım. Ama önümde yan yana dizilmiş dört kişi vardı. Beşinci virajda birkaçını geçmeyi başardım ve yedinci virajda da adil bir geçiş yaptığımı düşünüyorum. Girerken öndeydim ama arka tarafın kontrolünü kaybettim. Düzeltmek için kerblere çıktım. Ama kural kuraldır.
Ceza hakkında sizin düşüncenizne?
LH: Demek istediğin "Benim hatamdı" veya "Değildi" gibi mi?
Bu konuda neler hissediyorsun?
LH: Birşey yaptığımı düşünmüyorum. Viraja girdim. Dış tarafta önde olduğuma inanıyordum. Üzerine süremezdim. Yoksa çarpışırdık. Bu yüzden dışardan geçtim. Kerblere çıktım. Devam ettim çünkü onu virajı düz gereçerek geride bıraktığımı düşünmüyordum. Onu daha önce geçmiştim zaten.
Yani penaltının hak edilmediğini düşünüyorsunuz?
LH: Bunu cevaplamayacağım. 
Yarışın ardından medyaya karşı oldukça hırçın davrandınız. Bizimle konuşmadınız. Neler hissetiğinizi anlatır mısınız?
LH: Soğukkanlıyım. Yarışmak böyledir. Ben hâlâ burdayım. Burada olmamam için yapılabileceğiniz hiçbir şey yok. 

Yorumlar

  1. nazan nokta avatarı

    haketti cezayı iyide oldu 😀
    hep böyle hatalar yapması dileğiyle puhahaha:D

  2. Arkadaşlar burda kimi düşmanlığı flan yokk ..Hiçbir mclarencininde kimiye düşman olduğunu sanmıyorum bende dahill..Burda sorun objektif olmamanız..Ben hiçbir arkadaşın daha doğrusu kimicilerin hatalarında kimiyi eleştirdiğini görmedimm..burda sorun her pilotuun daha doğrusu kiminin rakibi olan pilotları hatalarında yerden yere vurmanızz beceriksiz demeniz yeteneksiz demeniz hatta hakaret etmenizz..Ama kimi yapınca şanssızlık oluyoo maleseff..Bu yorumumun konuyla pek alakası yok ama şu meşhur kimi düşmanlığı muhabbetine son noktayı koymak istedim saygılar..

  3. melda ozaman objektif olalım burda abuzer sürekli lewis'i ve heikki'yi eleştiriyor yok kural doğru uyması gerekir niye konuşamıyor diye. ama ben yinede söylüyorum lewis'in yerinde kimi o cezayı alsa diyeceği şu; kimi adamı şikana gelmeden geçti zaten neden ceza veriyorlarki.lewis'in ceza alması fia'nın sahtekarlığıdır.

  4. her ne kadar baskı altında değilim desee.. en cok baskı altında olann o şuanda.

  5. Ben soliyim size Kimi dusmani arkadaslarim, Kimi bu cezayi alsaydi hakliysa cezaya stupid derdi, haksizsa boyle bir ihtimal yok 🙂 Lewis baski altinda degilim diyor ama ezilmis resmen baskidan, Lewis gercekten iyi bir pilot ama gereksiz hareketleri ve gereksiz laflari cok..

  6. tolga soydan avatarı

    niye kovalainen avustralyada ve türkiyede çok iyi geçişler yaptı.en azından hamiltondan iyidi.

  7. yaw bu arkadas yarısı almak icin iddialıydı.kacıncı bitirdi bu arkadas 10.cumu ? bana kalırsa mclarene yazık oluyor birincisi atak yapmasını bilmeyen bir kovalinen ile birde hırsından ne yaptıgını sasıran hamilton.

  8. yha sonucta herkes kendi takımını desteklio…ama bunu asırıya kacıran tipler war… yani her takım hata yapabilir cezasını da alır.. ben ferrari yi destekliorum ama ferrari nin hic hatası yoktur da diyemem…
    ayrıca bazı arkadslar heikki nin lewis e yol wermesine takmıs durumdalar…schumacher zamanında yasanan yol wermelerden sonra bu gayet masum we olağan bisey yani… her takımda oluo… bunu ilk yapan mc laren diil son olmıcakta… herkes takımını desteklicek tabiki ama baska takımlarada hakaret boyutuna waran elestrilerde bulunmak sacma…

  9. emiko emiko avatarı

    Hamilton hala çaylaklıktan kurtulamadı en büyük eksikliği tecrübe.Aşırı güven.
    O şekilde şikana gelmeden hızını düşürmezsen şikanı düz geçersen her aracı rahat geçersin.Yapacağı tek şey vardı takımda kendisini uyaracaktı vettel'e yol verecekti.Eğer bunu yapsaydı 2. olma şansı bile vardı yarışta.

  10. tahsin emre buraya yaptıgın yoruma bikac kez daha rastladım.'bu ceza'yı raikkonen alsa abuzer arkadaş nasıl bir tepki verirdi merak ediyorum ' sürekli bu moddasınız ya nedir bu süreklı lafı kimiye getırme merakı.yok bu sözu kimi söleseydı ne derdınız bılmıyorum yok bu hatayı kımı yapsaydı ne derdınız bılmıyorumm…sen nasıl takımını we pilotlarını sawunuosan onlarda sawunur tabıkı burda önemlı olan objektıf olmak.takımının we pilotlarının hatalarını elestırcek basarılarını ddesteklıceksın.bunu ne yazıkkı bazı arkadaslar beceremıo belkı ben de bi anda kopuyorum:D ama nolurr su moddan cıkalım ya.cok rahatsız olmaya basladım.inan senın ya da bı baskasının o tarzda yazılarını okuyunca tahrık edıldıgımı hissedıyorum yaa:D

  11. onur aybars avatarı

    Ya yapmayın yaa. Adam şikana gelmeden geçmiş zaten Vettel'i. Kuralı bilmiyor değilim. Görüntü de ortada…

    Ayrıca, "AbuzerKanliKavakli" amacın nedir?

  12. AbuzerKanliKavakli lewis ne yapsa sizin gibilere yaranamıyor cvp verse çok boş konuşuyor dersiniz vermese suçlu diye cvp vermedi dersiniz ne kadar saçmaladığınızın farkına varın artık. yaa her yorumunu kavga çıkaartmak için mi yazıyorsun. artık lewis sorulara şöyle cvp versin AbuzerKanliKavakli arkadaş açıklamalarımı sevmiyor artık açıklama yapmacam desin :))). biraz düşünerek yapın yorumlarınızı…

  13. abuzer öyle yazmışsınki kimi hata yapmıyor sanacak insanlar geçen sene almanyada piti kaçıran monaco'da bariyere vuran yine 2008 monaco'da sutile arkadan çarpan pilot lewis değildi ve spiker doğru sormuş gümüş bir araç kullanıyorsan herzaman zeza almak gibi bir beklenti vardır bu doğrumu bu arada abuzer o kısmı doğru okuduğuna eminmisin orda gümüş araç kullanıyorsan ceza alabilirsin bu doğrumu diye soruyor penaltıyı hakettinmi diye sormuyor.

  14. Sinan Şahin avatarı

    bu röportaja bakacak olursak hamilton büyük bir baskı altında. şampiyona da geri kalabilir.

  15. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    bu cezayı raikonen alsa vereceğim tepki şu olurdu ferrari de yarışan bir pilot böle birşey yapıyorsa takımın mühendislerin emeğini hiçe sayıyor demektir ve bu özür dilemekle geçiştirilebilecek birşey değildir.zaten bunu yapsa o koltuğu hakeden biri değildir kimi..ama şükürler olsun ki bunu sonuna kadar hakediyor.

  16. bu ceza'yı raikkonen alsa abuzer arkadaş nasıl bir tepki verirdi merak ediyorum

  17. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    şikanı düz gectikten sonra vettele yol wermemekle lewis cook büyük bi hata yaptı bnce.vetteli gecebilecek bi aracı warken niye yol wermedi anlamadım….bi de lewis soğukkanlıyım demiş.bnm külağıma anlatsın onu.bu cocuk kimi ye benzemeye calısıooo galiba 😀

  18. arkadaslar saygi sinirini aşmayin mesajlarınız direk silinecektirr daha sakin

  19. arkadaslar levisin verdigi cevaplardan da belli zaten kendiside biliyordu ceza alacagını aracı süren herkesten daha iyi bilir virajı kestigini buda suçtur yol vermesi lazimdi vermedi belki hakemler yutar diye nede olsa kaybedecek bişiyi yoktu 10 sıra geriden başlamıştı ama hakemler yutmayınca gayet normall bunu tartışması bile olmazz heikkide truliye öle bi atak yapti ve sonra izin verdi ivme heikkideydi ama geçmedi bu kadar basit

  20. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    videoyu bi daha izlemeni tavsiye ediyorum lewisin dediği gibi kural kuraldır ve kural gayet açık pistin dışına çıkıp avantaj sağlıyorsan ve yol vermezsen cezayı alırsın ve vettel gayet iyi bir şekilde savunmuştu viraja girerken hamiltonun yapması gereken 2 ihtimal vardı ya gözünü karartıp sürecekti üstüne ki tarihte örnekleri var ya da pist dışına çıkıp yol verecekti önüne çıkınca bu gayet açık..yine hırsının kurbanı oldu devam etsin böyle

  21. hayır abuzer arkadaşım, lewis haksız olduğunu düşündüğü için cevap vermiyo diil, saygısından dolayı susuyor çünkü verilen bir karara bu şekilde takımdan bağımsız sözlü olarak itiraz etmek saygısızlıktır, adamın hakemlere küfürmü etmesini bekliyodun, tabiki susacak..

    lewisin söyleyemediğini ben söyliyim, şikana gelmeden lewis zaten öndeydi, yani cezayı gerektirecek bir durum yoktu ortada

  22. Rakkathebest  avatarı

    sıkanı duz gec vettelı sonra yol verme gumus araba kullanıyorsan ceza almassın karakterın bozuksa ceza alırsın nıggaaaaaaaa

  23. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    "Hayır. Zorlamaya devam ettim. Yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu. Bana ceza vermeye devam edebilirsiniz ya da ne isterseniz. "

    sende bu karakter olduğu sürece daha çok ceza alıcaksın ceza vermeye de devam edicekler hemde büyük bi zevkle

    "Yani penaltının hak edilmediğini düşünüyorsunuz?

    LH: Bunu cevaplamayacağım. "

    cevaplasana hadi noldu buna da cevap veremiyorsan işin ne. haketmiyorsan söliceksin ama sende biliosun hakettiğini!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir