Whitmarsh, MP4 28'deki Sorunlarda Sorumluluğu Üstlendi

yazar:

kategori:

Whitmarsh “Açıkçası iyi iş çıkarmadık ve şu anda çok fazla analiz yapıyoruz. Bu bir özür değil ancak bu seneki araçta bazı riskler alma kararını Ağustos ayında verdik ve bu kararları aldığınızda sezon başında rekabetçi olup sezon içerisinde potansiyeli geliştirmeyi hedefliyorsunuz.”

“Bu aracın gelişiminde yolumuzu kaybettik ve Formula 1 hatalar konusunda çok acımasız bir yer. Hatayı anlamada ve tepki vermede çok geç kaldık. Geçtiğimiz hafta sonu takım için çok zordu ancak bir arada kalıp düzeltmeye odaklanma konusunda şanslıydık.”

“İnsanlar bizim önde olmamızı bekliyorlar. Biz de araç her garajı terkettiğinde önde olmayı umuyoruz. Araçta yapmamız gereken daha çok şey var. Ancak cesaret verici işaretler var ve bazı küçük gelişmeler kaydettik. Ancak önemli olan bu küçük gelişmelerin bize iyi bir yön kazandırmış olması.”

“Şu anda optimize olmuş bir araçtan çok uzaktayız ancak değişikliklerin bazıları iyi oldular ve Çin’den önce aracı geliştirmek için yeni yollar bulduk.” dedi.

Alınan riskle ilgili Whitmarsh “Benim kararım değildi. Ancak ben takımın yaptığı her şeyden sorumlu muyum? Evet. Bu kararları ben almıyorum ancak bu tür durumlarda sorumluluğu kabul etmiyorsanız Mclaren takım patronu olamazsınız.”

“Araç başarısız olduğunda kaçınılmaz olarak bir sürü kişi bana odaklanır. Araç başarılı olduğunda ise övgü başkasına gider. Bu normalde hep böyledir. İşimizin bir parçası be ve ben de rahatım. Uzun zamandır buradayım ve kişisel olarak 100’den fazla yarışta buradaydım. Kazanmanın ne demek olduğunu biliyorum. Bunun yanında takım olarak iyi iş çıkarmanın da ne demek olduğunu biliyorum. Takım patronuysanız dik durup sorumluluğu üstleneceksiniz.”

“Aracı düzeltecek kişi ben değilim. Son günlerde oldukça fazla konuşmanın içrisinde girdim ancak takım bu konu üzerinde çalışmak zorunda. Takımdaki insanları ya da şu anda takımda olmayan insanları suçlu göstermek benim yönetimdeki yaklaşımım değil. Takım olarak birlikte çalışmalı ve takım olarak iyi iş çıkarmadığımızı kabul edip onu düzeltmeliyiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Takımdaki insanları ya da şu anda takımda olmayan insanları suçlu göstermek benim yönetimdeki yaklaşımım değil.

    takımdan ayrılmayı öncesinden planlayan Paddy Lowe, Mclaren'e gitmeden bir oyun oynamış olabilir mi acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir