2013 Malezya GP’de Zafer Vettel’in, Red Bull 1-2!

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Sebastian Vettel, özellikle takım arkadaşı Mark Webber’e karşı gösterdiği mücadeleden zaferle ayrılan isim oldu.

Son pitlerin ardından Red Bull sürücüleri birbirlerine çok yaklaştılar. Mark Webber pitlerden lider ayrılsa da Vettel kendisine çok yakındı. Vettel, uzun süre zorlamasının ardından takım arkadaşını geçmeyi başardı ve yarışı kazanan isim oldu.

Vettel’e geçildikten sonra onun performansına ayak uyduramayan Webber yarışı 2. sırada tamamladı. Ancak yarışın ardından podyumda oldukça gergin anlar yaşandı. Webber’in açıklamalarına göre Red Bull, son pitlerin ardından telsizden sürücülerine pozisyonu koruma ve yakıt tasarrufu yapıp lastik koruma direktifi verdi. Ancak Vettel bu açıklamaya uymayarak Webber’i zorladı ve sonunda geçerek yarışı kazandı.

Mercedes sürücüleri, Malezya’da Red Bull’un en yakın rakibi oldu. Yarışın son bölümünde Mercedes sürücüleri Nico Rosberg ile Lewis Hamilton arasında çok yakın mücadele oldu. Sürücüler arasında bir çok kez yakın mücadele gerçekleşti. Bu mücadeleden zaferle ayrılan isim Lewis Hamilton oldu. Rosberg yarışı 4. sırada tamamladı ve uzun zaman sonra puan kazandı. Red Bull’da olduğu gibi Mercedes sürücüleri arasında da hafif gerginlik vardı. Yarışın son bölümünde Mercedes, sürücülerine pozisyonlarına korumalarını söyledi. Rosberg, pit alanına dönerken takıma karşı duygularını ifade etti.

Ferrari’den Felipe Massa, yarışın ilk bölümünde gerilere düşmesinin ardından iyi yükseliş gerçekleştirdi ve yarışı 5. sırada tamamladı. Takım arkadaşı Fernando Alonso ise ilk turda yaşadığı temas sonucunda ön kanadını kaybetti ve yarış dışı kaldı. Alonso, ilk turda ön kanadını kırmasına rağmen muhtemelen yağmur lastiklerinden kurtulacakları pit stopları beklemeyi tercih etti. Ancak Alonso’nun aracının ön kanadı fazla dayanmadı ve Alonso yarış dışı kaldı.

Lotus sürücüleri Romain Grosjean ve Kimi Raikkonen, galibiyet mücadelesinden uzakta kaldılar ve yarışı 6 ve 7. sıralarda tamamladılar.

Sauber’de Nico Hulkenberg, bu seneki ilk yarışında 8. olmayı başarırken onu Mclaren’den Sergio Perez takip etti. Perez de Mclaren ile ilk puanlarını kazandı. Mclaren’in diğer pilotu Jenson Button, yarışın orta bölümünde kendisini çok güçlü bir yerde buldu ve bir ara liderliğe yükseldi. Ancak Button, pit alanında yaşadığı sorunla birlikte tüm avantajını kaybetti ve yarışa erken veda etti.

Yarışın son puanı Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne’ye gitti.

Yarışın en dikkat çekici olaylarından bazılarına Force India takımı sahne oldu. Force India, birden fazla sürücüleri pit alanına geldiğinde çok büyük sorunlar yaşadı ve sürücüleri çok aşırı zaman kaybettiler. Her iki sürücü yarışı tamamlayamadı.

Williams’tan Valtterri Bottas 11. olurken onu Sauber’den Esteban Gutierrez takip etti.

En gerideki takımların sürücülerinden Jules Bianchi yarışı 13. sırada tamamlarken onu Pic, van der Garde ve Chilton takip ettiler.

 

 

 

Poz  Pilot        Takım                      Süre
 1.  Vettel         Red Bull-Renault           
 2.  Webber         Red Bull-Renault           +     4.298
 3.  Hamilton       Mercedes                   +      12.1
 4.  Rosberg        Mercedes                   +    12.640
 5.  Massa          Ferrari                    +      25.6
 6.  Grosjean       Lotus-Renault              +      35.5
 7.  Raikkonen      Lotus-Renault              +      48.4
 8.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +      53.0
 9.  Perez          McLaren-Mercedes           +      72.3
10.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +      87.1
11.  Bottas         Williams-Renault           +      88.6
12.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +     1 lap
13.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +     1 lap
14.  Pic            Caterham-Renault           +     1 lap
15.  van der Garde  Caterham-Renault           +     1 lap
16.  Chilton        Marussia-Cosworth          +    2 laps
17.  Button         McLaren-Mercedes           +          
18.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +          
19.  Maldonado      Williams-Renault           +          
20.  Sutil          Force India-Mercedes       +          
21.  Di Resta       Force India-Mercedes       +          
22.  Alonso         Ferrari                    +          

Hızlı Tur: Perez, 1m39.199

Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel         40        1.  Red Bull-Renault           66
 2.  Raikkonen      31        2.  Lotus-Renault              40
 3.  Webber         26        3.  Ferrari                    40
 4.  Hamilton       25        4.  Mercedes                   37
 5.  Massa          22        5.  Force India-Mercedes       10
 6.  Alonso         18        6.  McLaren-Mercedes            4
 7.  Rosberg        12        7.  Sauber-Ferrari              4
 8.  Grosjean        9        8.  Toro Rosso-Ferrari          1
 9.  Sutil           6       
10.  Di Resta        4       
11.  Hulkenberg      4       
12.  Button          2       
13.  Perez           2       
14.  Vergne          1

 


Yorumlar

“2013 Malezya GP’de Zafer Vettel’in, Red Bull 1-2!” için 214 yanıt

  1. Bunu yazmadan önce benim burada Vettel hakkındaki mesajlarımı okusaydın keşke. Kendisini ne kadar ağır bir şekilde eleştirdiğimi görürdün.

  2. yarışla ilgili yazılıp çizilecek çok şey var-dı. ta ki red bull ve mercedes yarışı katledene dek.

    izlediğimiz şey spor değil, mücadele değil, kendinden geçerek varını yoğunu ortaya koyanların, kelle koltukta en iyi pozisyonda bitirmek için çabalayanların savaşı değil.

    red bull, pilotlarına takım emri verir, müacedele etmeyip yerlerini korusunlar diye.

    mercedes, malezya'nın yağ zenginlerine (petronas) "bakınız paranız boşa gitmedi" demenin peşinde..
    galip gelen hamilton bile rahatsız olmuş (ki podyumdaki davranışı ve sözle nedeniyle helal olsun kendisine), hiç mutlu değil.

    ben 2. pilot olmam diye yıllarca yırtınan rosberg'in ava giderken avlanışı, takımdan yardım isterken kendi gücüyle bile geçmesine izin verilmeyişi.. telsizden "bunun hesabını size sorarım"-vari açıklamasının ertesinde çevir kazı yanmasın harekatı… (ki rosberg'e de üzüldüğümü açıkça söylemem lazım).

    yıllarca takım emriyle vettel'e yer vermek zorunda kalan, ama bunu hiç kabul etmek istemeyen, her fırsatta takım emrine karşı gelmeye çalışan ve bu nedenle takdir edilen webber, bu kez vettel takım emrini dinlemedi diye hayıflanıyor, nasıl bir ironidir bu!! kendi içinde dinlemek zorunda kaldığı, ama bir türlü ses çıkaramadığı takım emirlerini dinlememiş olan vettel'e imrenmedi mi… (webber'e de ziyadesiyle üzüldüğümü söylemek isterim, resmen sattılar adamı).

    para babaları, dünaynın zengin kodamanları ortaya paralarını koymuşlar. karşılığında takımların kişiliklerini satın almışlar. ortaya bir sirk kurulmuş, adına da formula1 denmiş. biz safiyane duygularla pilot ve/veya takımımızı desteklemek için, başarısına ortak olmak için piste gitmişiz, ya da tv'mizin başına oturmuşuz ki seyredelim bu en güzel sporu… ama karşılaştıklarımıza bakınız..

    kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. ferrari'si de red bull'u da mercedes'i de, yarın güçlense f.india'sı da ve belki bir gün caterham'ı da aynı yolun yolcusudur. paranın konuştuğu yerde her şey susuyor. bize de üstüne soğuk su içip çene çalmak kalıyor. afiyet olsun. ve bu sporu bu hale getirenlerin tümünün yedi sülalesine de selam olsun.

  3. Şimdi sırasıyla yazalım haber haber yazmanın anlamı yok hepsini burda yazayım.

    Vettel yüzde 90 doğru yaptı. Yarış sonucu özür dilediği için ve saçma sapan bir açıklama yaptığı için yüzde yüz değil.

    Hiç bir pilot ikjinciliğe oynamaz. Heleki bu bir de Vetttel gibi bir pilotsa. Adam 3 dünya şampiyonu sen inanıyormusun senin sözünü dinleyeceğini. Hadi al bak dinlemedi ne olacak yani ne yapacağınız.

    Neyse Webber tam saftilik ya. Arkada Vettel var, senin yarıştığın takım Vettelci. Birde bunun üstüne daha 10 tur üzeri var motoru kısıyorsun. Yaw kardeşim salakmısın sen. Birde ondan sonra ağlama bari. Ulan Newey tebrik bile etmedi seni yanına bile gelmedi yahu yarış sonucu. Dış kapının mandalı gibisin. Hala bır bır konuşuyon.

    Mercedes e gelelim. Tam bir amatörlük örneği gösterdiler bravo. Lewis in benzini fazla yokmuş vay vay. Yemeyin kardeşim milleti. Benzin tasarrufu nasıl yapılır bütün millet gördü 2010 dan beri yani kandıramazsınız.

    Benzin tasarrufu yapan adam düzlükte o şekilde gidemez kardeşim. Nico ya acıyorum oda ikinci bir Webber vakası olacak gibi. İnşallah olmaz. Bu kadar saf olmayın.

    Lewis de bomba, neymiş Nico daha çok hak etti. Takım izin vermedi yoksa ben yerimi verecektim bak bak bak. Tanımasak seni neyse yani…

    Ferrari yte diyecek söz bulamıyorum tebrik etmek lazım sadece.

    McLaren her zaman demişimdir bal yok arkadaş balll. Ulan harbiden bir ara iyi gidiyorduk. Araç burda iyi çalıştı. Şansızlık yapacak birşey yok tabi. Ama 5. lik ilaç gibi olucaktı. 2 haftamız var bir atılım bekliyorum Çinde kürsü için oynamamız lazım. Catalunya ya kalırsa bu iş sezon bizim için biter.

    Lotus tam bir palavra çıktı vallahi. Başka birşey demey gerek yok.

    Bu sene diğer senelere göre daha kötü bence. Bu sene harbiden en hızlı kazanmayacak gibi. Lastikleri en iyi koruyan şampiyon olur, böyle giderse.

  4. Sebastian vetteli sapına kadar tebrik ediyorum inanılmaz yarıştı haklı bi galibiyetti webber hamilton ve diğer pilotlar da iyidi şampiyonluk yarışında çok önemli adımlar attık alonsonun yarış dışı kalması bizim işimize çok yarayacak lotusta performans düşüklüğü var mercolar yükselişte

  5. Faruk Altun avatarı

    Bundan sonraki yarışlarda Webber'in takınacağı tavırı çok merak ediyorum. Sözlerinin arkasında mı duracak yoksa sineye mi çekecek. Ben ilkini tercih edeceğini düşünüyorum ve bu durumda ilerideki yarışları ve özellikle yanyana kalkacakları startları çok çekişmeli ve eğlenceli kılacak gibi.

    orta parmak olayında sonuna kadar haklı

  6. evet 1 günün ardından hararetli tartışmalar bittiyse ben de düşüncemi paylaşayım 😀 raikkonen, hamilton-rosberg vettel-webber hakkında.

    raikkonen, grosjean'ın 1 turda geçtiği rakibin arkasına 7 tur takıldı. yarış çizgileri berbattı. zaten perez'i geçememesine bu neden oluyordu. perez ki gridin en iyi pist kullanan pilotu. adam en dıştan en geniş açıyla alıyor, virajdan hızını koruyarak çıkıyor, kimi o kadar dar açıyla dönüyor ki, resmen virajlarda duruyor. bizimki hızlanıp DRS açana kadar perez hızlanmış oluyor zaten. rai çok kötüydü bugün.

    hamilton ve rosberg, şunu kavramak lazım: takım emri hiçbir zaman iyi pilota verilmez. yani x süper pilot da hep takım emri yüzünden geride kalıyor diye birşey yoktur. zaten geride kaldığı için takım emri alıyordur. bkz: 2012, sezon başı grosjean takım emri aldı, sonra baktılar kimiyle kafa kafaya gidiyor, macaristanda 'you are racing with kimi' dediler pit çıkışında. sonra kazalara tekrar başlayınca tekrar takım emri geldi.

    örnek: rai-grosjean, alonso-massa, schumi-barrichello, vettel-webber, bu kişilerden takım emri almayanlar, yani x is faster than you let him, denmeyenler, kimler? ikili arasından daha iyi olanlar değil mi? işte bütün mesele bu. yani, takım her zaman iyi pilotu ön planda tutar. bu pilotun daha iyi olduğunun göstergesidir. hani schumiciler diyor ya: schumi 3 sene hiç takım emri kullanmadı, bu aslında schumi'nin takım emri hakedecek kadar baskın olmadığını gösterir.

    schumiye alışması için 1 sene veren kişiler, hamilton olunca 2 yarış sabredemedi. adam tüm yarış öndeki redbullara yetişeyim diye hem lastik hem de benzin harcadı, mercedes ile sadece 2. yarışı, lastikleri bitik, benzini tasarruf modunda, rosberg anca yetişip geçerim dedi (bi zahmet) ki onda da ne derece geçerdi şüpheliyim. bir atak yaptı, olmadı, 2 atak yaptı olmadı, sonra takım emri geldi. hamilton'ı hele böyle ikili mücadelelerde yenmek çok zordur. hamilton'un daha şuan araca alışan haliyle başedemiyor rosberg, tamamen alıştığında göreceğiz. adam daha 2. yarışında, 2 sıralamada toplam 1.5 saniye fark atmış, 2 sinde de lider gidiyor. takım doğru ata oynuyor. hatta ros brawn telsizden ''hamilton'da çok daha hızlı gidebilir ama ikinizin de benzin korumanız lazım'' dedi. ne derece doğru bilemem tabii.

    vettel webber olayında vettel'i haklı buldum, ama bu vettel'e kızıp da, öte yandan mercedes'e de kızan çelişgenlere de çok şaşırdım doğrusu. 2 olay var, 2side tıpatıp aynı, 2 takımın 2 pilotuna da lastik ve benzin koruma emri geliyor, taraflar birinde karayı, diğerinde beyazı seçiyor. taraflı bakış açısının böylesi. eğer vettel takım emirlerine uymadı diye suçluysa, o zaman rosberg'de hamilton'u geçebilseydi suçlu olacaktı. yok vettel emre uymalı ve geçmemeliyse, rosberg'de kurala uymalı ve telsiz show yapmamalıydı bile.

    vettel'in hızı vardı, lastiği vardı, geçti. webber ise olmayan hızını takım öyle dedi diye saklamış gibi görünerek kendini kurtardı biraz sanki. bu arada vettel'in telsizden 'onu önümden çekin' gibi birşey demesi, alonso'dan sonraki ferrari pilotu olma antrenmanı yapıyormuş gibi geldi bana. ferrari politiklarına uyumlu pilot hesabı.

  7. Selam, bu resmi bizim facebook sayfasında paylaşabilir miyiz ? Buradan diğer capsler için de izin isteyim, sizin için bir sakıncası yoksa şu sayfa paylaşabilir miyiz resmi ? *************.facebook.com/pages/Formula-1-Medya/225337487608043?fref=ts

  8. webberden geçiş sonrası tepki izle.

    çok hoş

  9. Belki Hamilton ve Rosberg arasında da muhteşem bir çekişme olcaktı ama izin vermediler.Biz bu sporu niye izliyoruz böyle mücadeleler görmek için değil mi?

  10. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Aslında olması gereken veya daha doğru olan bugünkü gibi olmasaydı. Ancak takım emirleri yasallaştıktan sonra mücadele etmek bile suç oldu. Bugün %100 hatalı olan varsa bir tarafta Vettel, diğer tarafta ise Mercedes teknik ekibiydi. Şöyle düşünüyorum. Vettel 2010'da 4, 2012'de 3 puan farkla şampiyon oldu. Yani bugün fazladan aldığı 8 puandan daha az bir farkla. Bunu o puanları almaya çalışmaktan kimse alıkoymamalı. İtirazım buna. Takım emri biran önce yasaklanmalı. Yarıştan esnasında detayları bilmediğimiz için en güzel anları Vettel-Webber çekişmesinde izledik. Bunu F1 fanlarından mahrum etmeye kimsenin hakkı yok. Umarım daha iyi olur.

  11. görkeMassa avatarı

    ahahha 😀 valla bugün ferrarilerin günü değildi. massa starta gerilere düşmeseydi. podyumda yer alırdı. yarış tempomuz iyidi. 1.liğe belki oynayabilirdi.5.turda pite geldi lastikleri çabuk aşınmış olmasa ve startta yerini kaybetmese çok daha iyi olurdu.bazı arkadaşlarda massanın formu düştü.geçen sene ye devam ediyor filan yazmışta.boş konuşmayın . gayet iyi bir yarış çıkardı şartlar onu sıra kaybetmesine sebep oldu. massa çok iyi yarış çıkartıncada övüp duruyorsunuz. alonsoda yarışı kazabilirdim filan demiş hikaye nereye kazanıyor. ön kanadı kırıldı pite giricek.güvenlik aracı hiç girmedi o farkı nasıl kapatıcak.onu geçtim lastik aşınması çok fazla…

  12. sen vettelin avukatımısın yada yaveri.

  13. soyledigin 1 yaris sonra degil abd 2002 dir… fotofinis yapmaya calismistir ordada schumi ama cizgiyi kacirmistir.. yani bisey bilmeden sallamayin.. 2001 yilinda avusturya yarisindan sonra oyle bir olay yok.. o sene zaten o hareketten sonra takim emirleri yasaklandi

  14. Raikkonen'in geride kalmasına da üzülseydin biraz

  15. Raikkonen06  avatarı

    Tek kelimeyle rezalet bir yarıştı vettel sağolsun pazar günkü yarış zevkimin içine etti ve gördük vetteli ve redbullun gerçek yüzünü bundan sonrada kimse bu ikisini öve öve göklere çıkarmasın yazık gerçekten çok yazık inşallah kimi şampiyon olurda görürürm o zman seni.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben bunu rbr ve vettel için demiştim.Tedirgin oldukları hiçbirşeyden zarar görmediler.Malezyada böyle durumlar pek kolay biraraya gelmezdi.

  17. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes'e tebrikler iyi iş çıkardılar.lastikeri iyi idare ediyoruz gelişiyoruz..Bu 3 haftadada gelişim gösterirek duble yaparız gibi..Massa geri planda kaldı gibi sanki eskiye görü döndü..Lotuslar daha doğrusu Rai trafikte zaman kaybetti ama performansları öndekileri yakalayacak kadar iyi değildi.Red Bull çokta önde değil..Alonso kendi hatası aslında olsun ıslak bir zeminde olağan şeyler bunlar..Mclaren biraz daha toparlamış..Ben bunu piste bağlıyorum 1 haftada bu kadar ilerleme zor olur.Ama Takım emri konusunada değinecek olursak Benim gönlümde Webber kazandı vettel ikinci oldu rosberg 3. hamilton'da 4. oldu..iyi bir yarışmış ygs'den dolayı izleyemedim ama sky sports sağolsun tekrarını izledim..Bu arada ygs zor gibiydi yaw 🙂

  18. Bihaber olduğun için öyle yazıyorsun zaten. İnternette Multi21 diye bir araştırırsan fikir sahibi olursun.

  19. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şansın hortlayabileceği doruk nokta demişsinde Mercedes yakıt tasarufu yapmasa muhtemelen lewis 2. bitirirdi belkide yarışı kazanabilirdi..Bence Çin'de yine Mercedes rüzgarı esecek ve Duble yapacaklar gibi Mercedes harbidem iyi bu sene

  20. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Erbatur Ergenekon burada birkaç hesapla yorum yazıyor gibi görünüyor. Türkiyede F1 yorumcusu yok. Dün futbol anlatan adam F1den ne kadar anlayabilir ki?

  21. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Paylaşılan resimleri çok beğendim eğlencelilerdi 🙂 Şimdi yarışa gelirsek;
    Lotus geçen yılın Mercedes'i olmaya büyük aday ama yine de asla onları hesap dışı tutmazdım ben. Ferrari bu yarış şaşırttı beni gerek start gerek yarış performansı olsun ancak Felipe yine de geçen yıl kaldığı yerden devam ettiğini bastıra bastıra söylüyor bence. Mercedes giderek gelişiyor, takım içi saçmalıklar döndü RBR'de olduğu gibi. Ama Nico-Lewis arkadaş en nihayetinde Web-Vet gibi ölümcül bir ikili değiller o yüzden iyi idare edeceklerdir ve etmişler de zaten. Red Bull'a geleceğim.. Sauber aracı rekabetçi gibi görünüyor Hulk ve sert savunması Rai'yi ilk defa bu kadar sinirli duydum aynen Alonso'nun 2005(ya da 2006 net hatırlamıyorum) Kanada'da Fisi'ye "What more I have to do??" diyişi gibiydi 🙂 Lotuslar sessiz sakin yükseldi. Force India… direk intihar yahu 😀 pilotların suratları her şeyi açıkladı zaten. 5. hızlılar çok yüksek ihtimalle. McLaren Perez hatasını telafi edecek Button'ı katletti ayrıca helal olsun. Alonso saçma sapan bir karara kurban gitti takımın dediğine göre ama bence biraz da hırsı neden oldu buna, kader kısmet. Bianchi parlıyor, Red Bull'da öyle. Ama resmen pilota söz geçiremeyerek parlıyor.. Webber yerden göğe kadar haklıdır bugün. Vettel acayip hırslı ve bu harika bir özellik ama abartmamak lazım bunları.. Tamamen kötü idaredir bu yapılan Newey ve Horner'ın çaresizce oturması. İnanılmaz, desteklediğim pilot Vettel'e kızdım bu yarışta açıkçası. Umarım daha fazla yüzlerine gözlerine bulaştırmadan Vettel'i yerine oturtur takım ki biraz kendine gelip durulur Vettel rekabeti abartı boyuta taşımaz ve Webber'in şahsına hakeret ederce davranışlarına bir son verir.

    3 hafta sonra Çin'de görüşmek üzere arkadaşlar hepinize iyi günler.

  22. bihaber olsam bunu neden yazayım ki?

  23. hakan hamza avatarı

    hani redbull kanatlandırırdı?

    taraftarı olduğum pilot için talihsiz bir yarış günüydü. startta dünden bir-iki olmuştuk ama evdeki hesap çarşıya uymadı, oysa baya yaklaşmıştık, haddinden fazla yaklaşmıştık:) pite alınmamasını eleştiren çok oldu, tabi olaylar olduktan sonra bu gibi konularda yorum yapmak da kolay ama bence doğru olan yapıldı. çünkü takım ve alonso yarışı kazanmak istiyordu, bi hafta öncesinden buna inanmışlardı, kazanmak için eğer pistte kalmaları gerekiyorsa bu alınabilir bir riskti. ama olan oldu, akılda kalansa çakıl havuzuna batmış kanatsız araçla bile yarışa devam edebileceğine inanan alonso'nun interventionlara ittirin diye yaptığı hareketti. inancı öyle büyük ki ben dahi iki tur geri dönebileceğine inanarak kameranın orayı göstermesini bekledim.

    http://tecillideli.blogspot.com/2013/03/hani-redbull-kanatlandrrd.****

  24. Olaydan bihabersin anlaşılan.

  25. Yukarıdaki arkadaş Webber'in erken pite alınmış olduğunu göstererek bunun Vettel'e avantaj kazandırmaya çalışmak olduğunu iddia ediyor. Ben de yukarıdaki mesajı buna yanıt olarak yazdım.

  26. Bu arada hamiltonun rosbergden takım emriyle korunması, Webberin ise takım emriyle Vettele geçirilmesi oldukça dikkat çekici. Umarım bundan sonra bu pilotların fanları fair play gibi lafları ağzına almazlar. Resmen adamları arkadan pışpışladılar

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Podyumdakilere tebrikler.

    Şansın hortlayabileceği doruk nokta.Yağmursuz, rakipsiz, sc siz, karmaşasız bir durum oldu.

  28. Alonso yarışta olsaydı büyük ihtimalle kazanacaktı. Startı muhteşemdi. Massa ve Vettel için hayal kırıklığı.

  29. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    son pitlere en son webber girdi, tabii tv de öyle gözüktü ama senin grafikleri bilemem

  30. Kafanı kaldırıp yukarıdaki grafiğe bakarsan göreceksin.

  31. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Webber mi önce pite alındı 🙂 sen hangi pitten bahsediyorsun son pitler olmadığı kesinde 🙂

  32. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Çok güldüm be

  33. hataların vet pite geldiği sırada web den daha hızlıydı hatta ilk 2 sektörü 0.7 sn daha hızlıydı o turun sonunda pite girdi zaten. 2- vet dün q1 ve q2 de aynı set orta lastiği kullandı yani 1 set fazlası vardı web den. 3- asıl hata redbull da sen lastiği biten pilotu içeri alcağına 1 tur fazla attırdın

  34. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Fingers team

  35. bu yarısı sebastıyon wetel renklendırdı tbkler pıtstop pıtstop baskada yoktu bırsey

  36. Neredeyse bütün takımlarda 2. pilota haksızlık yapılıyor ama hiç kimse Webber kadar buna tepki göstermiyor.Ağızını açıp tek kelime bile etmiyorlar,mert adam şu Webber diğerleri gibi korkak değil.Vettel'i sevmeme rağmen bugün takımın aldığı bir karar var buna uymalıydı,takım arkadaşından özür dilemeli,belkide dilemiştir bilemiyorum podyumda arkasından falan koşuyordu ama

  37. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    umarım alonso 2 3 sene daha ferraride kalır 🙂

  38. Vettel son yılların en flaş sürücüsü. Altındaki aracın hakkını verip 3 sezondur zirvenin sahibi oldu. Bu genç yaşında yakaladığı başarılar göz önüne alınınca bir çok kişi, ulaşılması çok güç olan Michael'ın rekorlarını Vettel'in geçebileceğini söylediler. Takımı da altına sürekli çok iyi araçlar verdi ve sonuna kadar kendisine destek oldu.

    Vettel'in takımı tarafından Webber'e karşı kollanması Vettel taraftarları hariç herkes tarafından çok netti. Bu yarışta sanırım Vettel taraftarları da artık uyanmışlardır. Kendilerine günaydın diyorum.

    Vettel son düzlükte damalı bayrağa zigzag yaparak gelirken Webber, duble yapan takımların ikinci olan sürücüleri gibi pit duvarına yapışarak değil, pistin diğer ucundan geçti.

    Yarışı Webber kazanmış olsaydı iki Red Bull sürücüsü puan puana olacaklardı.

    Webber podyum öncesi Vettel ve Newey'in yanına geldiğinde Vettel Newey'e "Özür dilerim" mi diyordu, yoksa ben mi yanlış anladım?

    Mercedes… İkinci antrenmanlarda iki Mercedes sürücüsünün uzun stint'lerde elde ettikleri dereceler rekabetçi ve neredeyse aynıydı. Bakınız.

    Lewis, Mercedes'e geçtiği andan itibaren kendisinden tek bir beklentim ve isteğim var; Rosberg'i malup etmesi. Ama kesinlikle bu şekilde değil. Daha sezonun 2. yarışında yapılan bu hareket kesinlikle yanlıştı ama Ross Brawn böyle bir adam işte, 2002 Avusturya'yı unutmuş değiliz.

    Sezon öncesi testlerde olsun, geçen yarış ve bu yarışın sıralama turlarında olsun zaman ekranlarında veya tablosunda gözüm sürekli Lewis'i arar, bulduğum zaman kendime gelir ve Button ile Perez'e bakardım. Sanırım Lewis de pitstoplarda benim düştüğüm duruma düştü 🙂

    Alonso'nun 200. yarışına yazık oldu. Sanırım kırık kanatla 1-2 tur daha devam edip o zamana kadar pistin biraz daha kuruyacağını düşünüp Alonso'yu pit'e aldıklarında hem kanadı değiştirmeyi hem de kuru zemin lastiklerine geçmeyi düşündüler. Ama olmadı.

    Massa 2. antrenmanlarda en iyi stint'i atan sürücüydü. Kendisinden podyum bekliyordum ama erken pit Massa'yı bugün baltaladı.

    Bugün Kimi gününde değildi. Bir de Perez ve Hulkenberg ile çok uğraştı.

    Hulkenberg çok iyi işler yaptı. Bir ara Kimi'yi dışarı itti ve böylece Kimi'nin de sinirlenebileceğine şahit olduk 🙂

    Bizimkiler… Aynı tas aynı hamam. Button sürpriz puanlar alacaktı, lastiğe takıldı. Perez iki yarıştır beklentilerin altında kalıyor. McLaren Perez'e son tur yeni lastikleri takmadan önce Perez 1:45'li turlar atıyordu.

    En arkada Bianchi mi müthiş işler yapıyor yoksa Marussia mı Caterham'ı geride bırakmış da Chilton aracın hakkını veremiyor daha anlamış değilim 🙂

  39. Aksine senin dediklerin takımın Webber'i desteklediğini gösteriyor. Önce pite alınan pilot daha avantajlıdır çünkü önce alınan pilot yeni lastiklerle tur atar iken geç alınan pilot eskilerle turluyor. Webber'i lastiği sert olmasına rağmen erken aldılar ki Vettel'e geçilmesin.

    Multi21 emri iki pilota birden verildi. Bizim gözümüzde yarış bitti, aracınızı koruyun anlamına geliyor. RedBull'un Webber'i desteklediğinin bir başka göstergesidir bu.

    Vettel'e onu geç diye bir şey denmedi telsizden. Bu tamamen senin uydurduğun bir şey. Madem ki öyle bir yayınlanmayan konuşma var, sen bu konuşmadan nasıl haberdarsın?

    Helmut'un tavrı da Vettel'in takımı dinlemeyip Webber'i geçmesinden kaynaklanıyor bariz bir şekilde.

  40. Yusuf  Hitay avatarı

    bu resimden çıkarılacak bir anlam yok ki. son sektörde slalom yaparak geçti vettel çizgiyi. son turdan çıkarılacak bir durum yok bu yarışta.

    yarış galibi pit zamanlaması/lastik terhici ve hemen pit sonrası yapılan mesajla belirlendi.

  41. idman tv'nin spikeride zorla anlatıyor yarışı.adam telsiz konuşmalarını ceviremiyor koymuşlar f1 anlatmaya.diğer spiker nerdeydi ya o güzel anlatıyor heycanlı.sıralamada raikkoneni gösterince gecen sene dondurma olayı aklına gelmiş ''Raikkonen dondurma yicek yoksa yok'' dedi 🙂

  42. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Vettel webber olayında bütün taşlar yerine oturmadı.hala neyse bir eksik var.büyük ihtimal horner açıklama yapar birazdan.webber vettelin ona hızla yaklaşmasına karşılık motor devrini düşürmüştüm diyor.mantıklı gelmedi bu bana

  43. formula 1 de pilotlardan önce takım gelir takımın başarısı önemlidir bu yüzden bütün takımlarda takım emri vardır burda sorun fanı olduğumuz pilot takım emri ile mağdur pozisyonundaysa yada 'sevmediğimiz' pilot avantaj sağlamışsa kıyameti koparıyoruz sezon başı olduğu için herkes yeni bir sayfa açarak kendisini göstermek ister en yüksek performası göstermeye çalışır özellikle de takım arkadaşını geçmek ister bu yüzden sezon başında uygulanan bu uygulama takım başarısı için doğru olabilir ama iki pilot arasında etik bir uygulama değildir bence bu hafta sonu vettel içinde hamilton içinde efsane olabilirdi eğer ki vettel son turda finiş çizgisinden önce webbere yol verip birinciliği verip takım bana yerinizi koruyun ama ben heyecanıma yenik düşüp webberi geçtim ama bunun hem webber hemde takım için etik bir hareket olmadığını anladım bu yüzden birincilik webberin hakkıydı aynı şekilde hamiltonda rosberg bendden daha hızlıydı takım emri olmasaydı podyum da o olacaktı o da aynı şekilde yerini rosberge verseydi ikiside hem taraftarlar arasında hemde takımlarında büyük saygı görürlerdi

  44. alonso onun için bu takımda tutunamadı ya alonso ferrayi çok iyi yakışıyo bence:)))

  45. Vettel'in bitirirkenki zigzagına ne demeli? Fark mı attın ikinciye? Hakkınla mı kazandın? Yok kardeşim, 3 dünya şampiyonluğuda olsa bi pilot önce olgun olmalı.

  46. ''her iki pilotuda adilce yarıştıran mclarene selam olsun 15 yıldır şampiyonluk kazanamasalarda.kupalar tozlu raflarda yerini alır ama gönüllerde pırıl pırıl duran saygı herşeyden öenemlidir bence.''
    Helal…

  47. vettelin yaptığı adiceydi,aynı şekilde ross unda yaptığı iğrençlikti.artık schumacher yok bu yüzden rahatlar.birkere webberisert lastikle erken içeri alıp orta hamurlu vetteli 2-3 sonra sokmak takımın basıl vetteli desteklediğini gösteriyor.son lastik içinde aynısı vettele yumuşak webbere sert üstüne birde webbere benzin kıs motoru düşür diyip sonradan vettele onu geç diyip (yayınlanmayan konuşma) sonrada onun haberi yoktu gibisinden en pistlik yalanın arkasına sığının.kısaca demiyorlar şimdiden fernando ile arayı açalım diye.alonsoyu hiç sevmiyorum ama yarışın başında sevinen ben ilk desteklediğim vettelin kazanmaması için üzüldüm açıkçası.alonso olsaydı 3ün biri geçerdi.vettelin çok büyük bir seyirci kitlesini kaybettiğine eminim bunlardan biride benim.helmutu pit yolunda gördünüz domuz gibi kızarmıştı webberin tavrına.onu hemen orda boğazlıyasım geldi inan.daha alguarsuari ye kore yaptıklarını unutmadık.neweyden başka saygı duyduğum bir insan yok redbullda.burdan şunu söylemeyide unutmadan her iki pilotuda adilce yarıştıran mclarene selam olsun 15 yıldır şampiyonluk kazanamasalarda.kupalar tozlu raflarda yerini alır ama gönüllerde pırıl pırıl duran saygı herşeyden öenemlidir bence.

    bu fotoyu paylaşacaktım ama rebdull ve vettel tiksindirdi beni.yinede bir bilginiz olsun diye koyuyorum.

    resim

  48. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Redbull Gene İyi Planlamış yarışı vettel'i uyutarak herkesi birinci yaptırdılar gene mark nasıl dayanabiliyor bunlara anlamıyorum. Bunu Massa – Alonso Olsaydı yer yerinden inlerdi.

  49. Schuminin bir sonraki yarışta yaptığını bakalım diğer takım ve pilotlar yapacak mı? Vettelin önümüzdeki yarış Webbere yol verip 1. yapacağını hiç zannetmiyorum.

  50. Senna döneminde de politika vardı ama en azından takım arkadaşları savaşı izleyebiliyorduk,şimdi saçma sapan suni bir şey oldu F1.

  51. Lovely_F2008  avatarı

    Arka düzlükte kamerada gözükünce kanadın kırılacağını ben anladım , bizim pit duvarı hala kafasını çalıştırıp adamı pite çağırmıyor . Rosberg'in de geçiş hamleleri çok acemiceydi . 1. drs alanında tam gaz hızlanmayıp Lewis'in dibinde kalıp geçişi garantilemek için kendini 2. drs alanına saklayabilirdi . Bir de Perez Rai'den iyi kaçtı ilk bölümde . Alonso aceleci davranmasaydı da o temas olmasaydı yarıştan 10 kat daha fazla zevk alabilirdim . İlk turda bile normal bir yarışta iyi bi yerde bitirebilecek gibi gözüktü bana . Massa … Sıralama ayarı yapmaya çalışmış herhalde ..

  52. Peki bi takimda bi ingiliz bi alman bi de fransiz olursa nolur:)

  53. anlaşılan bu sene yine vettel domine edecek yarışları

  54. Rambo is back! Rambo is back!

  55. TifoAlo HRT avatarı

    Bu yarışı ifade edecek tek bir kelime var "Skandal".

  56. ferrarini sadece avusturya 2001 de yaptigini butun f1 camiasi 20yil boyunca ugrassa yapamaz yani bosuna bu caba…

  57. [Murnout] Webber'i bu yarışta aldığı harika starttan dolayı tebrik etmek lazım.

  58. 2010 olayındaki fark Massa'ya takım emri söylenmiştir. Massa da kabul edip yol vermiştir. Ama bu yarışta Webber'in hiçbirşeyden haberi yoktur. Yol ver denilmemiştir Webber'e. Takım belki arkasından iş çevirip Veti geçirtti, ya da Vet kafasına göre takılıp nasıl olsa bir şey yapmazlar bana diye takımın kararına karşı geldi.

  59. kim yapacak o işi

  60. bu işleri yapan ross brawnda ferraride yetişmiş biri işte diğer takımlarada bulaştırdılar:)))

  61. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Bottas 1 sn ile kaçırdı puanı,Maldonado pistte bile duramadı,2011' e döndü

  62. Perez'in performansı bu şekilde devam ederse bence sezon sonunu getiremeyecek.

  63. Ferrari'nin 20 yılda yaptığı olaylar,sadece bu yarışta daha fazlasıyla yapıldı. takma kafana bunları. Ayrıca yorumlarda öyle abarttığın kadar üstüne durulmamış.

  64. vedat özkan avatarı

    Elbette tüm sezonu görmek gerekir.Ben nico hamiltondan daha iyi pilot demiyorum.Benim gözlemim bu ikili arasında ciddi rekabet olacağı yönünde.Sadece ben kişisel olarak nico yu kuru zemin performansıda ufak bir adım önde görüyorum.

  65. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    rambo farklı nicklerle sitede dolaşıyor 😀

  66. ferrari taraftararı redbull ve mercedes e söz söylemeden önce kendi takımlarına bakmalılar, 2010 hockenaim daki olayı herkes hatırlar takım radyosundan alonso ''This is ridiculous'' demişti yani massanın önde olmasını saçma olarak görmüştü zaten bu tip politik olaylarda başı hep ferrari çekmiştir.

  67. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Maldonado çok kızgın

  68. bir takımda. bir ingiliz bir alman olursa o takımda savaş çıkar. bu iki ülke oldu olası birbirlerini sevmez

  69. Hugo Chavezin ölümünden sonra bi moral bozukluğu ve baskı var üstünde.üstüne birde araç kötü olunca zaten yeteneksiz oyüzden düz yolda gitmekte zorlanıyor 🙂

  70. Nicoyla Hamilton arasındaki farkı anlamak için sezonun ortalarına kadar beklemek gerektiğini düşünüyorum. Nico senelerdir alışık olduğu bir araçla yarışırken Hamilton yeni bir araç sürüyor. Ha ben de Nico'nun ham'dan iyi olduğunu düşünüyorum şu an ancak garantiye almak için beklemek en mantıklısı.

  71. hulkenberg le perez yol verseydi o zaman kimiye, hatta kim kimin rakibiyse sıralama turu atmak yerine fia belirlesin, alonso vettel kimi 1-2-3 arkalarına 2. hızlı 3 lü öyle dizilsinler yarıssınlar. herkes kendi rakibiyle yarıssın.
    nasıl bi yarış mantıgı bu anlamadım.

  72. hala alonsoya laf atan arkadaslar bugunku yarısın sezonun kaçıncı yarısı oldugunun fakıdalar mı acaba?

  73. özellikle şu sağ ön lastik bijon tabancası sorumlusunda var bir ….. neyse hep onda sorun çıkıyor…

  74. The prosecutor avatarı
    The prosecutor

    Eziğin ve Ezikliğin zaferi…

  75. bu arkadaş farklı bi yarış izlemiş heralde.

  76. onur çakır avatarı

    Vettelden açıklama

  77. Grosjean bu sene düzelmiş gibi görünüyor ama Maldonado hâlâ aynı Maldonado.

  78. 10dkdır bakıp bakıp gülüyorum zaten o lafa.

  79. hayret bu millette vettel kıskançlığını hayretle okuyorum

  80. vedat özkan avatarı

    Bir başlık atsak herhalde Mercedes de büyük deprem diyebiliriz.Çünkü ciddi anlamda bir restleşme söz konusu.Ben nico nun schumacher üzerinde tüm yarıs hiç bu kadar baskın olduğunu görmedim.Mekanik prob.v.s hariç.Genel olarak schumi yarış performansında rosbergin gerisinde değildi sıklıkla yaşadığı problemler puan tablosuna performansını taşıyamadı özellikle son yıl.O kadar 3 yarısta 1 mekanik problemle zaten rekabet edemezdi biz işin performans tarafına bakıyoruz önemli olan o .
    43 yaşında rosbergin en güçlü olduğu alan olan kuru zeminde sıralama formatında rorsberg e kafa tutan michael le o yaşda o performansı gösteren üstad la gurur duyuyorum.

  81. RedBull bu yarışta sert lastikte daha hızlıydı. Neden bilmiyorum ama tur zamanlarında bunu gördüm.

  82. Vettelin webberi önümden çekin demesi ve yarış sonrası webberi istemeyerek geçtim demesi bi skandaldır niye uğraştın o zaman diye sorarlar vettel böyle giderse 2. alonso olur ve herkesin nefretini kazanır

  83. Alonso'nun Webber'i biçmesi

  84. Ufak bir arızadan dolayı iki pilotunu da yarış dışı bırakan Force India'ya hayret ettim. Tamam mekanik bir arıza çıkabilir, bu Formula 1'in doğasında var. Ama insanın hiç mi B planı olmaz? Bozulan cihazın bir yedeğini yapıp yarışa getirmekten aciz mi bu takım?

  85. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Yaris guzel ve zevkliydi, Bianchi, Hulkenberg, Grosjean ve Massa'ya gercekten tebrikler. İğneli tebriklerse Force India mercedes, red bull ve alonsoya giiyor bir de mclaren. Birazdan genisce konusacagim red bull'a yaziklar olsun oncelikle bunu yazalim

  86. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ayrıca bugün ilk kez Red Bull takım yönetiminin Vettel'e tavır aldığını gördük. Hem telsiz mesajlarında hem de yarış bittikten sonra. Çok soğuk bir hava vardı.

  87. Evet haklısın.Vettel "Onu önümden çekin" demedi değil mi…Yarışı izleyen herkes İngilizce özürlü,yanlış anlamışlar.

  88. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    3 gün önce kutlandı bitti,geç kaldın

  89. Nasıl başlayacağımı bilemiyorum öncelikle takım adına mutluyum harika bir sonuç. Vetteli her zaman savundum ama burada savunulacak bir durum yok Webber başından sonuna kadar harika bir iş çıkardı adam önde giderken Multi 20 desen güvencini sağla sonra şimarık kendini bilmezin biri takımın verdiği emri çiğnesin geçsin bu böyle olmaz yanlış böyle olmamalıydı ama sağlık olsun takım gerekli dersi vereceğini düşünüyorum.

    Gelelim Mercedese Rosberg Lewis den hızlıydı ama takım buna izin verdirmedi bu da olmamalıydı yanlış bir şey kısacası gerginliklerle dolu bir yarıştı.

  90. Rosbergin açıklamasını merak ediyorum mavi boncuk dağıtmaya devam edecekmiş bakalım. Geçen yıl schumiye ayarlı giderdi sallıyordu bakalım resmen ikinci pilot ilan edilince neler yapacak bizim sutoğlanı.

  91. pit zamanlarıda yanlıştı ikisininde.en son lotuslar girdi pite orta gurupta.

  92. hahahahahaha çok iyi ya

  93. Şu bir gerçekki bugün Alonso'nun ilk turda saf dışı kalması.Hem Red Bull, hemde Mercedes'i rahatlattı.Alonso olmadan Ferrari hiç bir varlık gösteremedi.Hatta 1 saat kadar Massa'nın aracını bile göstermedi FOM. Dolayısıyla Alonso'nun yarışta olmaması çok büyük bir eksiklikti bu mücadelenin neresinde yer alırdı Alonso gerçekten görmek isterdim.

  94. bu yarışda asıl skandal alonso,nun webber,.i biçmesi ve Rosberg mercedes vakasıdır

  95. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Maldonado sezon başlangıcıyla ilgili açıklama yapmış

  96. onur çakır avatarı

    bence webberi yarış galibi olarak görüyorsa daha sonra giren webbere sert lastik önce giren vettelede yumuşak lastik takmazlardı ve vettel geçerken bile ona geçme diyebilirlerdi

  97. bu kadar politik oyunların döndüğü formula 1 de senna gibi pilotların değeri daha fazla anlaşılıyor bence, saf hızın ve savaşın kazandığı o dönemleri unutmamalıyız

  98. Tam kenidini anlattın alonso taraftarı

  99. Yarış sonu gerçek demeçleri görmek lazım..
    Vettel-Webber ve Ham-Ros arasında neler yaşanıyor ortaya çıkarsa ilerisi
    için bu pilotlar için daha iyi olur..
    Eğer içlerinde gizlerlerse ileride bu olay daha kötü patlar.
    Burada bu varsa anlaşmazlıklar tamamen Alonso ve Ferrariye yarar..

  100. vettel uzaya gidiyor adamlar hala vettel.den soğudum ayaklarına yatıyorlar . artık yeni şchumi vettel.dir itiraf edin kurtulun

  101. naiqo mercedes avatarı
    naiqo mercedes

    normalde şampiyonada webberin lider olması gerekiyordu ama yazık oldu

  102. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Senna'nın doğum günün kutlamayı unuttu herkes Redbull ile uğraşmaktan..

  103. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Roseberg rest çekmiş resmen ferrari deki gibi olmaz inşallah işler

  104. Benim ağzımdan alonso diye bir laf çıktı mı da bana gelip alonso kaçıncı olurdu, hangi takımda yarış kazandı diye soruyorsun? aklınız fikriniz alonso olmuş banane alonsodan. o olmasaydı bu gitmeseydi şu çarpmasaydı demekle bitmiyor iş.

  105. Görmememizde gayet normal cünkü Ta Sezon basinda Massayi bir kenara cekip "alonsoyu sollarsan yakariz" diyorlar Massa programlanmis sekilde zaten :-)))))

  106. Yarışı izlerken Vettel'in yaptığı gayet adil bir geçiş olarak görünmüştü. Webber'in podyumdaki tavrının da yanlış olduğunu düşünüyordum. Ama Multi21 olayını öğrenince anladım ki Vettel çok büyük bir haksızlık yapmış.

    Olayı anlamaya çalışmaksızın otomatik olarak RedBull'a takım emri yaptı, Vettel'i öne geçirdi diye sallayanlar var. Oysa gerçek tam tersi, RedBull Webber'i yarış galibi olarak görüyordu.

  107. Neye takıldınız ki bu kadar ? Yalan birşey mi söylüyor ? Ben söylediklerinde bir yanlış görmüyorum.En azından olmamış bir şeyi olmuş gibi göstermiyorlar değil mi ?

  108. Bunu unutmayın dedi şakayla karışık.

  109. aynen Raikkonen'in pitstoplari cok yavasti Gro'nun da pite alinis zamanlari yanlisti. Massa ile arasinda 1.9sn fark varken pit cikisi 6 saniye fark olustu bugun rezalet bir pit ekibi vardi

  110. onur çakır avatarı

    el turko alonso zaten bu takımlarım dışında çok hızlı olan(!) minardiyle yarıştı yeteneksizlikten galibiyet alamadı…

  111. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sebastian Vettel'i severdim ve yaptıklarına büyük saygı duyuyorum ama bugün itibariyle beni kendisinden kesinlikle soğutmuştur.

    Yarış Mark Webber'in hakkıydı. Emre uyduğu için tempoyu düşürdü yoksa zaten yarışı kazanacak temposu vardı.

    Ayrıca "çok yavaş, onu önümden çekin" demek ne demektir? Olacak iş değil. Evet zamanında Alonso da takıma sitem ediyordu ama o zamanlarda Massa gerçekten yavaştı. Bugün Webber kesinlikle kazanacak tempoya sahipti.

    Mercedes'e ise diyecek bir şey yok. Hamilton 1. pilot ilan edilmiş bile.

    Kısacası bugün takım emirleri yüzünden yarıştan zerre zevk alamadım. Her ne kadar Red Bull pilotları arasındaki savaş müthiş olsa da sonradan anladık ki sebebi Webber'in anlaşmaya uyarak tempoyu azaltmasıymış.

    Tartışmalar devam edecektir ve bugünkü durum bence Red Bull'a sezon boyunca zarar verecektir.

    Lotus'un performansı tam bir muamma. Bugün sürekli trafikte kaldıkları için net bir şey söyleyemiyorum. Neden Kimi'yi erken şekilde pite alıp hızlı tur atmasını sağlayarak grubun önüne atmaya çalışmadılar aklım almıyor.

    Alonso için bu sezon açısından çok önemli bir hata olabilir. Sezonun sonuna gelindiğinde bu puanları arayacaktır.

  112. GRO da sıkıntı yoktu ama kimi nin pit stopları yavaşdı bu yarışta.bi force india kadar değil ama 🙂

  113. arkadaşlar alonso Toro Rosso-Ferrari.de yarışsaydı kaçıncı

  114. bu yaptığım iyiliği unutmayın demeye getirdi brawna.

  115. onur çakır avatarı

    bunu unutma dedı yarıştan sonra

  116. D-Smart'taki yarış sonrası program, yarış öncesindekinden de ileri seviyeye ulaştı. haber yaparken bir taraftan hayretle Erbatur'un açıklamalarını dinliyorum. bu ne heyecan, bu ne hışım, bu ne müneccimlik, bu ne bilgi, bu ne Perez düşmanlığı, bu ne kahve muhabbeti…

  117. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Rosberg Brawn a ne dedi arkadaşlar bilen varsa paylaşabilir mi ?

  118. bu arada lotusun pit ekibide gerçekten sahane.Raikkonenin pit stoplarında 4 saniyenin altını göremedim.Redbull lastikleri 2.3 saniyede değistiriyor bizim pit ekibi 4 saniyede.

  119. redbullda neler olduğunu tam bilmiyoruz ama mercedeste yaşanan tam bir skandal ross brawn senelerce barichelloyu adam yerine koymamıştı , umarım bir an önce formula 1 den ayrılır bu tip adamlar

  120. alonso hrt.de yarışsaydı kaçıncı olurdu

  121. Yusuf  Hitay avatarı

    meşhur redbull skandalı, şu şekilde gerçekleşti diyebiliriz;

    – son pitten önce, açık şekilde webber hızlı. yarışı alması garanti gibi gözüküyor.

    – webber'in lastikleri daha eski ancak, ilk olarak vettel alınıyor pite.(pite ilk giren açık şekilde avantajlı)

    – vettel'e yumuşak lastik takılıyor. webber'in de yumuşak lastik şansı olmasına rağmen, sert lastik takılıyor.

    – her iki pilota da gizli bir kod iletiliyor, motor devrini düşürüp lastik koruyarak yarışı o şekilde bitirmeleri söyleniyor.

    – webber bu mesaja uyuyor, tur dereceleri bir anda düşmeye başlıyor ancak vettel mesaja uymayıp zorlamaya devam ediyor ve takım arkadaşını riskli atakların sonucunda geçiyor.

    açıkcası vettel'in "webber çok yavaş onu önümden çekin" mesajından sonra, basit şekilde yol verdireceklerini düşünüyordum. webber'in son iki yıldır, rahat şekilde boyun eğip yol verme seansları canına tak etmiş olacak ki yarış sonunda inanılmaz sinirliydi.

    webber'in açık şekilde galibiyeti yendi. aynı şekilde açık şekilde hızlı olan rosberg'in podyumunun yendiği gibi.

  122. vettel torro rosso yarış kazandı alonso mclaren ferrari renault dışında hangi takımda yarış kazandı

  123. Wuhaha Ferraricilere Sahane cevapti. Bund an iyisi olamazdi Tas gedigine oturdu 🙂

  124. McLaren pitleri geçen seneden beri hiç değişmemiş. Hâlâ pitte 1 saniye kazanacağım derken tüm yarışı riske atıyorlar. Sam Michael iş başında. Sen bir orta sıra takımını batırdığı için gönderilen bir adamı düşünmeksizin kadrona katarsan olacağı budur.

  125. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ek olarak Alonso'nun kırık ön kanatın üstüne, birde Webber karşısında turun büyük bölümünde önünde kalınca 2-3 tur daha gitmek bana da mantıklı geldi. Bence çok fazla bir hata yok. Ön kanatın öyle kırılması şanssızlık.

  126. webber niye aglıyor ki, kime direnmiş vettel'e direndiği kadar. yarışın başında alonsonun yanında hiç alonsoya zorluk çıkarmıyordu vettel olunca gözü dönüyor, vettel senin liginde degil bir kere aglama mark aglama.

  127. VET açıklamada yaptı toro rosso sandım :)) (ironi)

  128. "Multi21" emrini duymadım ben yarışı izlerken.ilginç bi olaymış.webber baya sinirliydi.olay doğruysa webbere hak vermek lazım

  129. Bi lastik bijonunu takamayan adam yüzünden takımın bütün haftasonu çöp oldu..Tebrikler Mc

  130. Hamilton'ın Mclaren pitine girmesi komediydi gerçekten 😀

  131. Aşağıdaki bir yorumumda yazdım. Şu an Smart Spor da tartışıyorlar zaten…

  132. geçen sene hrt hızlı olsaydı şampiyon olurlardı…

  133. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    İyide yönetici kardeş yukardakı arkadaşın yorumunu niye sildiniz sizi eleştirdiği içinmi?

  134. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Haklısın kardeşim artık polemiğe girmeyelim şuanlarla zaten bizim klasımıza uymaz 3 şampiyonluğa sahip en iyi pilotun ve takımın taraftarlarıyız biz

  135. geçen yarış vettel lastik sorun yaşamasaydı o yarışıda alırdı

  136. multi21 takım emri felan değildir dikkatli olun msjıdır yalandan uydurmayın

  137. Yedimiz 3 sıra cezası ve raikkonenin perez,hulkenberg ve ricarrdonun arkasında okadar zaman kaybederse doğal olarak orta sırada kalırsın.Raikkonenden ricam biraz daha agresif olsun öndeki pilotu geçerken.okadar nazik davranıyorki pardon geçebilirmiyim cinsinden.cidden yarışı izlerken sinirden televizyonu kapatacaktım

  138. Inanılmaz bir fiyasko izledik MGP pit ekibi sayesinde. Rosenberg'i hiç sevmem ancak bugün çok üstün bir yarış çıkardı ve Hamilton'dan yarım saniye hızlıydı. Podyumu haketmişti neden takım emrini dinlediğini anlamadım zaten bir kere atak yapmıştı basıp gitmeliydim. Bu durumda artık kimse Rosenberg'in ikinci pilot değilim demesine inanmaz bugün burda noktayı koydu ross brown. Diğer eleştirim Weber'e, sanki elinden yarışı almışlar gibi neden seramiği oncesi sürat astığını anlamıyorum. Vestel'i bile tebrik etmedi sanırım evet 31. Zafer gibi bişey söyledi .yani bana bıraksan ne olurdu gibilerden bir ifadeyi çok bozulmuş belliki.
    Forec ındiada sanırım bıjon sorunu yaşandı gayet güzel giden Yarışları'nı berbat ettiler. Bellimde MGP ile mücadele edebilecekten yarış dışı kaldılar.
    Hulkenbergin ve perezin raiye bu kadar agresif savunma yapmasında açıkcası kızdım. Sonuçta onların takibi değildi ve enaz 6 saniye kaybetmesine nedeoldular bu mücadelelerde.
    Mclaren Butto'nda podyum hayalleri kurdu ama Pitt'e neler yaşandıysa o ihmayalım erken bitti, Mclaren belli ettiği Avrupa'dan önce ön sıra mücadelesine dönmemeyecek.
    Veee Alonso, şampiyona için çok önemli puanları kaybetti, onun gibi tecrübeli bir pilotun yağmurlu bir pistte hemen pite giri kanat ve lastik değiştirmemeli gerçekten çok kötü sonuçlara neden oldu. Yarışı ilk 5 içerisinde rahatlıkla bitireninizde.
    Massa başlattı ama yapabileceği bence bütünlük bu kadardı.
    Vestel'e tebrikler bu yılın şampiyonadaki en güçlü adayı eve bugünkü atağı ile aldığı extra puanlar gerçekten altın değerinde oldu Alonso yokken ve rai gerileyin.
    Herkese keyifli sezonlar dilerim.

  139. webber orta parmak göstermiş 🙂 kaçırmışım onu 🙂

  140. Geçen sene söylemiştim Rosberg'in Hamilton'u en az Button kadar zorlayacağını. Her ne kadar Schumacherciler sürekli eleştirse de ben Rosberg'in harikulade bir pilot olduğunun farkındaydım.

  141. Perez'in son turda içeri alınması sıra kaybettirmicekti o yüzden perez en hızlı turu atsın diye soktular pite sanırım yani pite girmeseydi de aynı yerde bitircekti

  142. Bence alonsocu arkadaşlara cevap vermeyin arkadaşlarım.Boşverin 200. yarışlarıdır müsamma gösterin görmezden gelin

  143. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Birileri çıkıp mark ve vettel olayında radio konuşmalarını tercüme mesini yaza bilirmi.ayrıca son olarak mark odaya girip ne söylediğini

  144. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Çok değişik ilginç konuşulacak bir dünya konusu olan bir yarış oldu.

    Hamilton'un McLaren'e pit ziyareti eğlenceli anlardan biriydi.

    Force India pitlerinde neler yaşandığını gerçekten çok merak ediyorum. Kötü puanlar kaybettiler. Button için de gelecek iyi puanlar gitti, belki galibiyet mücadelesine bile girme olasılığı vardı.

    Massa içinse pek iyi bir gün değildi. Yne de öyle böyle 10 puanı aldık. Ancak hazır Alonso yokken, galibiyet mücadelesinin içinde olmasını beklerdik. Ancak ilk bölümde lastiklerde mi sorun vardı bilemiyorum ancak etkisiz bir gündü. Bakalım demeçleri göreceğiz.

    Gelelim Red Bull ve Mercedes'e. Mark Webber'in söylediği eğer doğruysa binde bin haklı. Finishte pit duvarından kaçışı iyiydi. Şampanya seronomisindeki tepkisi iyiydi. Birde sıralama ters olsaydı neler olacağını merak ediyorum. Bunlar yapılır ama 2. yarışta yapılacak iş değil.

    Mercedes için durum daha kötü.

    Tarihin en manipüle podyumlarından biri daha.

  145. Mclaren_korayy avatarı
    Mclaren_korayy

    Günün en hızlı takımlarına tebrikler, redbull yine farkını son pitstopda ortaya koydu. Redbull ve mercedes bu gün kendi içlerinde savaştılar.

    Mclaren e parantez açmak istiyorum.

    Mclarende bu gün Button çok iyi sürdü, f1timingde sürekli takip ettiğim için söylüyorum, mclaren gümbür gümbür geliyor. bu gün gerçekten rekabetçiydi. Pit hatası olmasa 4.pitstop yapan mercedeslerle aynı tempoyla hatta 40 lı turların sonuna kadar 1.41 li dereceler yapıyordu. Mclaren eğer bu gelişimle Çinde ilk 5 e girebiliir.Lastik kullanımı bakımından çok iyi gitti Button. Lastik kullanımı bakımından perez belki gerilerde kalmasından dolayı çok yavaş kaldı bi ara raikkonen onu zorluyodu sonrada kimi onu yavaşlattı ama perez araçdan verim alamıyor limitleri zorlayamıyor. Umarım çinde button ve perez sonuna kadar zorlayabilirler

    Son olarak yanlış pit alanına giren Lewis Mclaren e sizi unutamadım sizde beni diye gönderme yaptı heralde 😀

  146. VET özür dilemiş webberden istemeden oldu demiş.geçtin işte ne özür diliosun bide çocuk gibi.madem multi 21 olayı var geçmiycektin

  147. vettel weeber yavaş redbull:yavaşsa gecersin
    alonso massa yavaş ferrari: massacım alonso seni pist üstünde gecemiyor yol verirmisin

  148. burada alonso fanları çok komik her başarısız sonuç sonrası . bir kulp buluyorlar başarısızlığa

  149. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Alonsonun çıkardığı mükemmel yarışları nasıl konuşuyorsak hatalarını da söylemeyi biliriz. ikinci virajda çok gereksiz yere yaklaştı vettele ve ön kanat hasar aldı. İlk tur pite girmemesi de anlaşılacak gibi değil. Çok hatalı bir yarış çıkardı ve bedelini de ödedi. Gelelim dünden beri yere göğe sığdırılamayan massaya. Neymiş 4 yarış üst üste alonsoyu sıralamalarda yenmiş, yok efendim bu zamana kadar Alonso engellemiş massanın hızlı olmasını şimdi eşit şartlarda hızlıymış. Yarışta gördük Ne önünde ne de arkasında Alonso vardı.Ne yapabildi? En kötü podyumda bitirmesi gerekirdi. Bırak podyumu ilk 4 pilota ayak bile uyduramadı. Avustralyadan sonra bazı kimi fanları çok uçuşa geçti hatta bazıları bu yarış kuru zeminde olursa kesin alır gibi konuşuyordu ama onların da o kadar hızlı olmadıklarını gördük. Bi parantez de raikkonene açmak istiyorum. O da massa gibi berabt bir sürüş gerçekleştirdi bugun. Kendısıne yakışmayacak basit hatalar yaptı 2 kez pist dışına çıktı ikili mücadelelerde alıştığımız kimi performansından oldukça uzaktı. Mercedesler bugun tebriği haketti araç hafifleştikçe performansları düştü eğer düşmese yarışı dubleyle bile bitirebilirlerdi ancak bu sonuç da onlar için oldukça iyi. Gelelim Redbulla. Şimdi Ferrariye takım emri uyguluyosunuz diye atıp tutanlara sesleniyorum. Ferrari takım emirlerini herzaman massa şampiyonadan çok uzak kaldığı zamanlar uygulamştır. Bugun halbukı herkesın şampiyon olabılme şansı eşitken vettelın neden telsızde ağladıgını ve redbullun stratejıyı hep vettel lehıne uyguladıgını anlayabılmek güç. Bunların yaşanması çok iyi oldu çünkü bundan sonra artık kimse 2010 almanyayı hatırlatıp ferrariye bel altı vurmaya kalkmaz.

  150. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Tamama da büyük harfi niye koymuşlar o zaman kaldırın

  151. Multi 21 acaba yerinizi koruyun falanmi gercekten vettel takim emrini dinlememisse bu olay buyur .. bundan sonra webberin hic bir takim emrini dinleyecegini sanmiyorum .. vettelin ustunde takimin otoritesi cidden sifir su anda .. kendisini takimdan daha buyuk gormekten baska bisey degil bu davranisi . cok simartirsan gelir yapar haliya muhabbeti olmus baska bisey degil.. helmut markoda cikar birazdan aciklama yapar vetteli korumaya baslar webberin dedigi gibi…

  152. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Yakışır pit üstünde geçmek takım emrine uymamak anlamına gelir bu Rosberg gibi sünüp kalmadı Hamilton PR yapıcak diye anladın mı dostum aradaki kalite farkı bu.

  153. Katılıyorum.iki pilotta çok fazla trafikte kaldı ve hem zaman kaybettiler hamde en iyi yaptıkları işi,lastik korumayı yapamadılar.Grosjean yarışın ilk bölümünde önündeki toro rossoyu gectikten sonra massayla arayı çok cabuk kapatabildi.

  154. Mercedes ikinci Ferrari oldu, bu kadar Pilot kayrilmazki Arkadas. McLarene gelince bu Takim Adam olmaz.

  155. Yusuf  Hitay avatarı

    anladım. öyleyse alonso kendi hırsına yenik düşmüş. 200. yarışı kendi adına gerçekten unutulmaz olmuştur.

    bu arada lotus'a yavaş kaldı diyenler pek detaylı takip etmemiş yarışı anlaşılan. lotus önü açık olduğu orta dönemlerde hep en hızlı turları attı. ama düzlük hızları ya da hızlanmayla ilgili bir sorunları var sanırım, çok hızlı oldukları araçları bile geçmekte zorlandılar. raikkonen eğer en azından 2. çizgide başlayabilseydi, galibiyete oynardı bana kalırsa.

    force india mclaren'ı gölgede bırakacak efsane pitler yaptı 🙂 her iki aracı da bugün bayağı bayağı hızlıydı ama kendi hatalarından iyi puanlar kaybettiler.

  156. multi 21 redbullun gizli yerlerinizi koruyun mesajıdır. vettele multi 21 denmesine reagmen kendi kararını vermiş webberi gecmişti. ama webber her seferinde bu kurala riayet etmiştir. öfkesi bu yuzden istanbuldaki kazadan sonra alınan bir karardı bu. vettel seyyar satıcılık yapmıştır !!

  157. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    İletiniz tamamı büyük harf ile yazıldığı için kaldırıldı.

  158. geçen yarış vettel lastik sorun yaşamasaydı o yarışıda alırdı. ben derimki başarılı olmak zorunda alonso yani şampiyonluktan başkası kesmez ferrari,yi

  159. Redbull sonlara doğru "Multi21" emri veriyor. Yani yakıt tasarrufu yapın, lastkleri koruyun ve yarışı bu şekilde bitirin diyor. Fakat Vettel emre uymuyor ve emre uyan Webber'i geçiyor. Yarış sonunda Vettel odaya girdiğinde Adrian Newey'e "i am sorry" diyor. Webber içeri giriyor ve "Multi21 Seb" diye laf sokuyor. Vettel ise bir şey diyemiyor.

    Ayrıca Vettel yarış içinde "Webberi yolumdan çekin" diyor. Oysa Webber o anda gayet hızlı.

  160. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Yahu bu ne yorum yazdım tercümeyi istedim diye yorumum kaldırılmış

  161. Eğer pilotun pite girmesini zorunlu kılan "Siyah üzeri turuncu" bayrak sallansaydı,o dediğin olabilirdi.

  162. ahahahahahahah helal 😀

  163. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Austinde vitesi ben mi söktüm ?

  164. En çok ne komik biliyor musunuz ALonso ve ferrari taraftarlarının takım emri konusundaki eleştirileri komik 🙂 Ama tebrik ederim alonsoyu 200.. yarışa özel kanat kırıp çakıllara daldı.

  165. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Gelsin anasını satayım :)) Müstehaktır.

  166. Hamilton'un ilk "gerçek" kupası hayırlı olsun.

  167. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Komik olmayın.. Ferrarinin 2010 da bir tek Almanya olayı var. Sizin 3 senedir sürekli aynı..

  168. sanmam. öküz ölür ortaklık bozulursa olur ancak ..

  169. Ferrari'ye yarışın güvenliğini riske attıkları için ceza gelebilir.

  170. hayır kenardan devam edilmesi yönünde birşeyler söylenmedi dostum. Aksine pit ekibi lastik ve kanatla bekliyordu Alonso'yu. Ama Alonso belki savunmayı devam ettirebilirim pist de kurumuş olur düşüncesiyle devam etmek istedi. Ama çok anlaşılamıycak bir şekilde pistte kalmayı tercih etti..Kendi sonunu hazırladı.

  171. alonso.nun bu yıl son senesi . başarılı oldu oldu yoksa kapıyı gösterirler . işaretler vettel,i gösteriyor

  172. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Aynen kardeşim karga gibi üşüştüler bu muhteşem sürüşü çekemiyorlar

  173. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Vettelin yaptıgı çok kötü zaten geçecektin.

  174. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    WEB, VET'e 'VET sonuçta iyi bir seyyar satıcı (peddler)' dedi.

    S.A..

    Of offf ….

  175. Webber direkten döndü 1 temasla F1 hayatı son bulabilirdi. :)) Alonso fazla zorladı ilk sektöre gelmeden liderliği almak için ama bu tip hatalara devam ederse daha şampiyon falan olamaz hele ki bu kadar yakın bir grid varken.

    Vettel'in geçişi çok iyidi.Lewis ve Nico'ya da birşey demiyorum.Nico sürekli olarak hızlıydı ama Mercedes yaptığı pit tercihleriyle hep Lewis'i avantajlı bir şekilde piste yolladı.Mercedes'in 1. pilotu Lewis bunu herkesin önünde göz göre göre gösterdiler.hayırlı olsun.Lewis için üzüldüm.Suratından düşen bin parçaydı.

  176. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    WEB: VET kendi kararını aldı ve her zamanki gibi korunacaktır dedi!!!

    S.A..

  177. Takım emri ile ilgili hiçbir Ferrari'i taraftarı eleştiri yapmaz herhalde,bu çok saçma olur

  178. RAİ hem cezadan hemde çabuk geçiş yapamamktan kaybetti.önü boşken çok iyi turlar attı.VET helal olsun lastik lastiğe savaşarak hak etti galibiyeti.webber niye o kadar sinirlendi anlamadım.

  179. makı önümden çekin yollar senin zaten..))

    horneri gördünüzmü yarış bittiğinde tebessüm bile edemiyordu.

  180. -10 puanın ilaç gibi geleceği şu zamanda yine aksilik geldi buldu bizi ve 10 puanı Massa ya kaptırdık.( Gerçi beterin beteri var, Force India pilotlarını izlerken içim acıdı)
    -Öndekilerin mücadeleleri yarışa heyecan kattı ama keşke Rosberg-Hamilton mücadelesini biraz daha izleyebilseydik!
    -Kırık kanatlı Alonso' yu pite almamak kimin kararıydı bilmiyorum ama bu konuda takıma bir uyarı veya ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yüksek hızda ön kanadını altına alan Alonso Webber' i biçebilirdi o pozisyonda veya Alonso kendine zarar da verebilirdi.
    -McLaren' de ufak da olsa bir ışık var umarım bir sonraki yarışa kadar sorunu çözerler ve galibiyetler için yarışabiliriz.

  181. Rosberg-Hamilton ve Vettel-Webber mücadeleleri çok keyifliydi. Yol isteyen pilotları reddeden Mercedes ve RedBull'u tebrik ediyorum. Yoksa bu mücadeleleri izleyemeyecektik.

    İşte bu yüzden takım emirlerinden nefret ediyoruz.

  182. takım emirlerinin son noktasıyla geçen bir haftasonu oldu. ferrari yaparken biraz örtbas ederdi, rbr ve Mercedes açık açık hızlı pilota sakın ha geçme diyebildi. öte yandan McLaren sanki biraz hızlanmış gibiyken yine acemice hatalarla buttonın 5. liği çöpe gitti.neyse yinede keyifli bir yarış oldu, çinde rosberg hamiltonu yiyebilir…

  183. bu arada kimse söylememiş ama force india piti gerçekten felaket ve komediydi 😀 yarıştan zevk aldığım anlardı bu yüzden teşekkür ediyorum onlara

  184. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Tek kelimeyle muhteşem bir yarıştı.Alonso Suzukadaki hatayı burdada yaptı bireysel olarak kaybetti.Vettel 1 sn daha hızlı turlar atarken Webberi geçmesine izin vermediler oda Pist üstünde gerekli cevabı verdi.Yılın komedisi Hamiltonun Mclaren garajına girmesiydi ve yılın ayıbıda Rosbergin podyumunun çalınmasıydı ama Rosberg iyi posta koydu Brawn'a

  185. ewet maglesef bundan sonra daha dikkatli olunmalı önümüze bakmalıyız olan oldu sezon içinde dogru gelişim olursa zaten her sey yoluna girer

  186. Rosberg,i bu sene harcayacaklar belli .

  187. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Vettel : " Webber çok yavaş,onu yolumdan çekin "

    Bu laftan sonra her türlü Vettel'in kazanacağını biliyordum,hele ki Alonso yarış dışı,Raikkonen gerilerdeyken Webber'i asla birinciliği vermezlerdi ve öylede oldu.Motor koru yalanına yarışını yediler Webber'in.Sevinin Vettelciler

  188. Lewisin Mclaren pitine girmesi çok ilgiçti 😀

  189. Yusuf  Hitay avatarı

    alonso kendi hatasıyla iyi puanlar kaybetti. ama asıl mesele, alonso'ya kırık kanatla sürmeye devam etmesini söyleyen teknik ekip. araç yampiri yampiri gidiyor, pit yolunu pas geçip, ana düzlükte araç paramparça oluyor. pite gelmeme kararı alan açgözlü teknik ekip harika bir karar vermiş. hani müstehak sana denir ya, işte bu.

    aynısını mclaren teknik ekibi yaptı. takılmamış lastikle piste göndermeye çalıştı button'ı. neredeyse kesin bir 5.lik gitti. hamilton bu takımdan kurtularak o kadar doğru bir karar vermiş ki… en azından takımın salaklıkları yüzünden aracın içinde sinir krizi geçirmiyordur artık. hızlı olmayan araçla kazanamamak var, hızlı araçla kazanamamak var.

    neredeyse son pitlere kadar mercedes'ten yavaş kalan redbull duble yaptı helal olsun. bugüne kadar görmediğimiz kadar takım içi mücadele veren mercedes ve redbull yarışa heyecan kattı. yalnız son anda her iki takımdan da müdahale geldi bana kalırsa.(mercedes'i telsizden duyduk)

    hamilton'ın mclaren pit alanına girmesi hatırda kalacak bir andı 🙂

    ferrari fena değil, alonso'yu göremedik.

    lotus(daha doğrusu rai) yarış galibiyetine oynayacak bir araca sahipken arkada trafikle boğuştu.

    sert lastikler orta lastikten daha çabuk eridi. pirelli harikalar yaratmaya devam ediyor.

    son turda perez'in pite alınması nasıl bir stratejidir?

  190. -Öncelikle mark weberi tebrik etmek lazım cok iyi yarıştı …
    -Alonsonun kazada suçu yok wettelin aşırı erken frenajını hesaplayamadı , hızı cok iyidi bence kırık kanatla bile webere iyi savunma yaptı , cok yazık oldu cok…
    -Massanın ve ferranin bir problemi olmalı araç hiç işlemedi , dengeler normal bir yarısta net çıkar ortaya bence redbull ferrari kapısır mercedes cok yakın olur…
    -Redbull yönetimine yazıklar olsun , vettelin geçişini garanti altına almak için weberi geç pite alıp , 10 12 tur kala webere sert , vettele yumusak lastik takarak olayı bitirdiler…
    -Takım emirleri için ferrariye atıp tutanlar , akla karayı görmüstür umarım, herkes için aynı tas aynı hamam arkadaşlar…

    Teberikler weber , ama alonsosuz bir yarıstan hic tat almadı pazar sabahım hic iyi gitmedi…

  191. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    allem edip kullem edip webber 4 sn sini tek turda yediler, sonraki olanların 10 da 1 ini webber yapsa takımdan kovarlar, gerçi bu yarış çok iyi oldu, inkarcıların gözüne resmen sokuldu vettel ve redbull un gerçek yüzü… takım emriymiş, gördük takım emrinin ağa babasını

  192. kazanılıcak yarıs gıttı ya ahh ahh alonso ahh

  193. Lotus 'un balonu patladi olayina katilmiyorum Rai'nin araci oldukca hizliydi gecis yapamayip takilip kaldi yoksa yarisin ilk ve orta bolumunde onu bosken her turu mordu. Gecis yapamayinca fark acildi Gro'nun ise gecisleri hemen oldu ama araci o kadar da hizli degildi guncellemeli araci geldiginde iki Lotus da gercek hizi yansitacaktir Lotus yavas olayina katilmiyorum

  194. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Markın tavırlarına anlam veremedim sanki takım ondan yol ver diye direktif vermiş gibi herkesi borçlu çıkarmaya çalışıyordu hepimiz lastik lastiğe mücadele olduğunu gördük öyle yol verme olmuyor mark

  195. Hulk bana göre iyi di özellikle rai le kapışırken ilk 5 şi hak ediyodu bence keşki perez yerine mclarende hulk olsa….

  196. Bence bu yarış Formula 1 tarihinin kara günlerinden birisi olmuştur ne yazıkki. Rosbergin hakkı olan podyum elinden alındı. Red Bull a helal olsun her şeye rağmen iki pilotlarının yarışmasına izin verdikleri için. Ross Brawn senin formula 1 de yerin yok! İnşallah çinde benzer durum olur rosberg önde olur lewise negatif negatif sözlerini söyler tabi yerse. McLarenin yine eline yüzüne bulaştırdığı bi yarış oldu ancak aracın Avustralya ya göre çok daha geliştiği ortadaydı. Button rahat şekilde podyuma çıkardı sorun olmasaydı yazık oldu. Alonso ya gelicek olursak ilk turlarda hep agresif olup sıralar kazanıyordu bu sefer geri tepti bu agresiflik ve asıl olay alonsonun pite girmemeyi tercih etmesi kendi sonunu kendisi hazırladı desek yeridir. Lotus yine en hızlı araçtı aslında ama avustralyadaki kadar hızlı olmadıklarını gördük ilginç bi yarıştı. Red Bull hak ettiği yarışı kazandı hata yapmadılar ve istikrarlı oldular.

  197. wettel sen bir numarasın gerisi yalan

  198. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Muhteşem bir yarış oldu Vettel klasını kalitesini adamlığını gösterdi.Hızlı olduğu halde takım bekletti ama söke söke aldı.Mercedes ise sırf Hamilton pole alsın PR yapalım diye Rosbergi yavaşlattı ama Rosberg bunu unutmayın diyerek takıma postayı koydu aslanım

  199. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bundan sonra ferrari'nin verdiği takım emirlerini konuşursam ne olayım beterin beteri varmış. Boşuna laf yapmışız adamlara.

  200. resmen pit oyunlarıyla red bull yarışı webber'den alıp vettel'e verdi. son pitstoplarda webber lastiklerini daha uzun süredir kullanıyor olmasına ve artık yavaşlamaya başlamış olmasına rağmen önce vettel'i alıp medium lastik taktılar 1 tur sonra webber'i alıp hard taktılar. yarış webber'in hakkıydı ayıp etti red bull.

  201. Alonso'nun yarış dışı kalması,tepeden tırnağa kendi hatası.Vettel'e çarpması da kendi hatası,pite girmemesi de kendi hatası.Ferrari onu yeni kanat ve lastikler ile pitte bekliyordu.Ama o bir tur daha atmayı yeğledi.Sonuç ? 1 dakika 55 saniyelik bir 200.yarış.

    Ferrari ve Lotus balonları da patladı bu yarış.Ne oldu Raikkonen 3 pit yaptı da ? Grosjean'ı bile geçemedi.Ferrari de aynı halt işte.Tebrikler iki takıma da (!)

    Vettel:"Mark çok yavaş,onu önümden çekin"

    Önünde köpek mi var da kenara çekin diyorsun ?

  202. Kadir YILMAZ avatarı

    En somurtkan podyum..

  203. Alonso'suz Ferrari gerçekten tat vermiyor. Massa ? nerelerdeydi o yıldız Massa göremedik yarışta hiç. Mercedesleri bile kovalayamadı. Alonso 1.turda pite girse rahat podyum yapabilirdi ama o galibiyet istediği için yarış dışı kaldı.Vettel-Webber mücadelesi haricinde pit stoplarda zevk veren bir yarıştı onun harici sıkıldım ben

  204. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Mark Webber'e helal olsun.

    Webber arkada olsa o ataklara eminimki takımdan büyük homurdanma ve tepki gelirdi.

  205. malesef olmadı. Massa'ya sonlardaki yükselişi için tebrikler. Yarışın başında biraz daha zorlayabilirdi. artık fazla düşünmemek lazım. 3 hafta bekliycez

  206. ben redbull takım emri verdi demedim tebrik de ederim çok iyi kontrol ettiler. vetteli savunmayın burada bana takım emri istemiyor yok öyle yok böyle..

  207. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu yarıştan neler öğrendik…

    1. Dünyanın en iyi pilot olarak nitelendirdiği Alonso da *****ça hatalar yapabiliyormuş.
    2. Massa dan bir cacık olmazmış..
    3. Lotus sanıldığı kadar hızlı değilmiş.
    4. Üç senedir Alonso'nun telsiz konuşmasına takanlar, bu yarışta konuşmaların alasını duymuştur.
    5. Ferrari takımı takım olarak komple değişmelidir.
    6. Kimseyi tebrik etmiyorum. (Bianchi hariç. Gelecekte tutacağım pilot belli oldu)
    7. Ağlayan ağlıyana bir yarış oldu..

    Üç hafta bakalım nasıl geçecek. Vetteli ve Redbull u durduracak tek adam da yarışın başında gidince olay zaten bitti.

  208. malesef olmadı. artık fazla düşünmemek lazım. 3 hafta bekliycez

  209. Bu Ferrari'yi bir türlü anlamıyorum. Alonso'nun ön kanadı düpedüz kırık! Nasıl pite çağırmazsınız adamı? Yarışını yediler resmen.

  210. vedat özkan avatarı

    Vay be günün hızlısı rosberg i resmen yediler Nico atak yapmak istedi Brawn izin vermedi:)

  211. Bugün takım emri konusunda bir çok örnek gördük.

    Vettel : Mark çok yavaş onu önümden çekin.
    Ross Brawn Rosberg'e : bu yarış böyle bitecek ikinizi de finishe bu şekilde istiyorum.

    Sonra Alonso takım emri istedi yeaaaaaaaaa

  212. alosno biraz daha sakin surseydin ve pite girip slip lastik taksaydı hatta hersey süper olucaktı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir