Kızgın Webber: "Vettel Takım Direktiflerine Uymadı"

yazar:

kategori:

Son pitlerin ardından Sebastian Vettel, takım arkadaşı Mark Webber’i geride bırakarak yarışı kazanan isim oldu. Red Bull Malezya’da duble yapsa da Webber’in aşırı kızgın hali podyumu oldukça soğuk tuttu.

Vettel’in geçişinin ardından telsizden yaptıklarının “aptalca” olduğu söylendi ve bunu açıklaması gerektiği belirtildi.

Webber “Son pitlerin ardından yakım bana yarışın bittiğini söyledi ve motoru sonuna kadar kıstık. Ben de yarışmak isterdim ancak takım bir karar verdi ve yarıştan önce bir karar veririz: lastiklere bakıp araçları sonuna kadar götürmek.”

“Sonunda Seb kendi kararını verdi. Ben kendi motorumu kısıp lastikleri korudum ve ardından mücadele başladı.”

“Bugünkü yarışın sonucu nedeniyle hayalkırıklığı yaşıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Kızgın Webber: "Vettel Takım Direktiflerine Uymadı"” için 48 yanıt

  1. mükremin  aktas avatarı
    mükremin aktas

    mark weber seneye redbullda kesin yok

  2. Vettelin takım emrine karşı davranıp Webber'i geçmesini savunan arkadaşlar yarışı iyi izlemedi sanırım, yarışın ortasında "çok yavaş,önümden çekin" şeklinde saçma bir cümle kurdu.. Cevap olarak maalesef "sabırlı ol" şeklinde söylenenden daha saçma bir cevap aldı…
    Madem bu kadar hızlıydı, bu cümleyi kuracağına neden geçmedi bileğinin hakkıyla? Yerden göğe kadar Webber'in hakkı olan bir yarıştı ama o 7 puan için gözü karardı adamın.. Elbette emir yoksa kararması doğal e istenen ama varsa yakışmaz, özellikle biri dinliyorsa…

    Webber'de aynı şeyi yapsaydı onu da suçlardım ki geçen sene son yarışta o da çok yamuk yaptı startta Vettel'e… Massa'nın yapmayacağı agresiflikte bir startla uğraştı Vettel'le ve az kalsın hakkı olan şampiyonluğu kaçırıyordu; o yüzden objektif olmak ve bu tip durumlarda taraftarlıktan kurtularak yorum yapmak gerekiyor diye düşünüyorum…

  3. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    hadi diyelim ki sen haklısın vettel mert adam takım emri dinlemez yarışır cesurdur asidir inatçıdır.
    takım emri dinlemez peki ozaman neden telsizden çekin önümden webberi diyo? hani yarışçıydı asiydi bırakın bu ayakları artık. Bugun tüm dünya vettelin ne mal oldugunu gördu

  4. İçinde eğer biraz olsun objektif bakabilme yeteneği( ki bu kadar fanatizim ve bir kitleye e bagımlı olma potansiyeli yüksek olan ulkemızde) var ise 1.lik webberin hakkı olduğunu görür.startı ilk defa süperdi.Zaten redbul çoğu zaman webber'e haksızlık yapmıstır.(somut örnekler çok ). yarışı izleyen bilir son pit'e girmeden webber le vettelin arasında 3,4 saniye vardı ; eğer pit'e ilk vettel değilde webber girseydi ki (normalde de öyle olmalıydı) zaten yetişemezdi.Ve benim anlamakta zorlandığım durum.VETTEL BİLE KENDİSİNİN VE TAKIMININ HATASINI BİLDİĞİ İÇİN ÖZÜR DİLERKEN , HALA VETTELCİ KESİM(İlk parantez içine bakınız) ONU HAKLI BULUYOR .O KENDİNİ BULMAZ İKEN! keske webber gibi dürüst, doğru bildiğinini söyleyen, açık sözlü olsa bazıları.

  5. İçinde eğer biraz olsun objektif bakabilme yeteneği( ki bu kadar fanatizim ve bir kitleye e bagımlı olma potansiyeli yüksek olan ulkemızde) var ise 1.lik webberin hakkı olduğunu görür.startı ilk defa süperdi.Zaten redbul çoğu zaman webber'e haksızlık yapmıstır.(somut örnekler çok ). yarışı izleyen bilir son pit'e girmeden webber le vettelin arasında 3,4 saniye vardı ; eğer pit'e ilk vettel değilde webber girseydi ki (normalde de öyle olmalıydı) zaten yetişemezdi.Ve benim anlamakta zorlandığım durum.VETTEL BİLE KENDİSİNİN VE TAKIMININ HATASINI BİLDİĞİ İÇİN ÖZÜR DİLERKEN , HALA VETTELCİ KESİM(İlk parantez içine bakınız) ONU HAKLI BULUYOR .O KENDİNİ BULMAZ İKEN! keske webber gibi dürüst, doğru bildiğinini söyleyen, açık sözlü olsa bazıları.

  6. Çünkü Webber'de sert hamur Vettel'de yumuşak hamur vardı. Zaten yine geçilirdi direnseydi de.

  7. vettel karşıtları bir sürü bahane uyduruyorlar. Adam bir kere tekerlek tekerlege bize süper bir geçiş izletti,açıkcası çok cesur bir geçiş yaptı.Weber madem motorum kısıldı diyecegine açın motorumu diyebilir yada kendisi açar ve kaybettigi yerini geri alabilirdi.Biz bu geçişler için izlemiyormuyuz F1 i. alonsocular için en kötü hafta sonu adam sıfır çektiki bir dahaki yarışta çinde herhangi bir sebeble yarış dışı kalırsa Alonso moralman çöker. Ayrıca görüldüki yarışa göre ayar seçmek çok önemli. Ayrıca Ferrari aracı hem kalkışta süper ,hem düzlüklerde hemde Kersi süper ,lastikleri iyi oldugunda herkesin yanından wınnn diye geçiveriyorlar. Lotus lastiklere iyi baksada araçta hız yok.Massa elini sallayarak geçiyor kimi gibi bir pilot takılıp kalıyor .Ayrıca rosberg hamiltona yapacaktı ama izin vermediler ,ross brown ingiliz vatandaşını tuttu.Hulkenberg bu arada ben bir yıldız adayıyım diyor adam .

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Pilotlar takım emrine uymayabilir. Bu normaldir. Ama sadece yarışmak amacıyla. Önceki pilot motoru kısmışsa ve yakıt tasarruf modundaysa arkadakinin takım emrine uymayıp aklı sıra kurnazlık yapıp fırsatçılık yapması tek kelime ile kalleşliktir arkadaşını sırtından bıçaklamaktır. Yoksa normal yarış şartlarında tabiki geçsin takım emrine uymasın, o olay başka burda olan bambaşka. Olayı farklı yerlere çekip demogoji yaparak kimse burda Vettel i haklı çıkarmaya çalışmasın, yaptığı şey çok ….ce

  9. Kardeşim adamın pilotajı önemli beğenir beğenmez seni ne ilgilendirir sen magazincimisin ?

    Alonsoyuda zamanında gördük Butttonuda zamanında gördük her pilotun toy olduğu zamanları gördük.Bunda bir sıkıntı yok bu yaşında bu kadar başarıyı zamanla sindiricek kendisi.İlk seneki halinden şimdiki haline baktığında dağlar kadar fark var.Giderekte gelişciek ama burası F1 pilot kişiliklerini analiz edip yerme yeri değil bildiğim kadarı ile.

    Sanki diğer pilotlar az birbirine laf etmiyor bir Vettel diyince aaa ne dedi cık cık çok ayıp diğeri diyince aslan kaplan yürü oğlum mantaliteniz bu başka bir şey yok olsa tamam derim.

    Bir pilotu eleştirirken objektif olunki diğer pilotları ak süte döndürmeyin.

    Ben burda en az 30 sayfa takım emirlerine karşı çıkan yorumları koyarım.Ha madem sevmiyorsunuz karşı çıkıyorsunuz o zaman karşı çıkanıda taktir ediceksiniz yermeyeceksiniz.Çünkü burda bu olaylar olurken çoğu kişi takım emirlerine karşı duruşu çok sertti hatta F1 izlemem artık diyen bile vardı.

    O yüzden sözleri söylerken az düşünün.

  10. Vettel , zaten kendini oldukca beyenmis bir goruntu veriyor , bundan kacamazsin bunu zaten her kes biliyor.. kendini biri gecince, " su aptal ne yapiyor, nasil curet ediyor"? defalarla duyduk..
    Kendini F1 Professoru gibi takdim ede bilirsin. amma Vettelin takim emrine duymadi diye de burada ona Heykel koyamazsin.. ve de belkide senin gozunde Kahraman ola bilir.. her kesin medeniyyeti , dunya gorushune gore demek ki , yorumlaniyor.

  11. Bırakın kardeşim bu işleri Webber takım emrini dinlemese delikanlı Webber Vettelin arkasında ezilmedi diyeceksiniz.Vettel dinlemeyince büyük hata çok ayıp etti diye üstüne geliyorsunuz adamın.

    Buna F1 yorumcusu denmez bilakis zerre kadar F1 den anlayamanlar ordusu denir.

    Her zaman burda Takım emri büyük hata diyenler Vettelin Webberi takım emri vasıtasına uymayarak geçmesini sanki çok büyük hataymış gibi gösterdiler.Hadi bunu Massa Alonsoya yapsın yapabiliyormu veya Perez Buttona yada Gross un Kimiye karşı yapmasını bekleyin yapabilirmi yapamaz ama Vettel yaptı adam takım emri dinlememesi gayet doğal zaten dinlemiyorki yarışta önde gitmesine ragmen en hızlı turu atan adam o asi inatçı diğer pilotlarda olmayan bir özellik oturup onun bunun yarışını mahvetmiyor değilmi veya pitte yada FIA da masabaşında ağlayıp sızlamıyor işini yapıyor oturup diğer markalarada satamışmıyor ne oldu zorunuzamı gidiyor bu adam o zaman soda için hazımsızlığa iyi gelir.

    F1 de hızlı olan en öne geçer yok motoru kısmışlar kısmasın kardeşim sanki görende 1 saat fark attı diğer rakiplere sanır.Hatta sanki Webber Vettelle baş edebiliyorda oturup konuşuyor.

    Vetteli destekliyorum en azından beşiktaşlı olduğunu gösterdi çarşı takım emrine karşı arkadaş NOKTA.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben başka bir konudan bahsetmiştim ama sen konu dışı bir soru sormuşsun yine de aklımda kaldığınca cevaplayayım.Webberin o yarıştaki yaptıklarına bakarak bir sonuca varamayız.Öyle bir şey yapmamız için sektör sektör webberi en ince ayrıntısına kadar analiz etmeliyiz.Filanca turun filanca sektöründe yaptığı hareket Alonsonun işine gelen bir hareket olabilir öte yandan filanca turda yaptığı hareket de vettelin işine gelebilir.Webbere telsizden vettele yol verdiği için açıkca teşekkür ettiler.Webber orada massaya dahi kolayca geçildi.Geçiş lastiklerini de vettelden önce takıp durumun netleşmesini sağlamıştır.Şimdi ben de sana senin sorundan yola çıkarak şunu sorayım.Massa abudhabide vettelin önünde spin atıınca kime yardım etmiş oldu.Vettele mi Alonsoya mı?.Ya da daha önceki abudhaide Şumi spin atınca kime yardım etmiş oldu.

  13. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Dünya böyle. Dürüstleri cezalandırırken oyunu kurallarına göre oynamayanları zirveye çıkarıyor.

  14. Nurettin, aynisinin bin beterini Webber 2012 Brrzilya'da yapti!

  15. Espri bir yana, sana tarafsiz bir soru sormak istiyorum: Alonso taraftarisin. Eyvallah. Elini vicdanina koy da soyle. Webber 2012 Brezilya'da Vettel'e mi yardim etti, Alonso'ya mi? Kime yardim etmesi beklenirdi? Kac defa Sebastian'i bloke etti. Bir noktada yol verdi. Orada da vermese bile Sebastian daha hizliydi zaten. Bugun hangi yuzle kalkmis hesap soruyorsun demezler mi adama?

    Bu vicdani boyut. Sebastian taraftari olarak diyorum ki anlasma yapilmissa ve Sebastian bozmussa buyuk ayip etti. Orasi tartisilmaz bile.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Üzülme webber, 2011 brezilyada verdikleri emaneti şimdi geri aldılar.

  17. nurettin ışık  avatarı
    nurettin ışık

    dediğin her şey doğru arkadaşım ama aynı hareketi weber yapmış olsaydı bu takımla ilişkisini hemen keserlerdi

  18. Valla doğru söylemişsin adam daha diğerlerine göre çocuk ta niye adam olmaya çalışsın çocuk işte sadece fazladan 3 dünya şampiyonlu var,ha arada ağlasa da yeridir neden mi?Çocuk dediğin ağlar zaten sen diyorsun.Birde son yıllarda size göre herhalde ''adam'' olanları elınden oyuncaklarını aldı iyi de sürüyor,arabayı görünce canı çekmiş tabi çocuğun.Koca adamlara da bir bebeği çekememezlik hiç yakışmıyor

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Webber muhtemelen gücü yeniden açtı Vettel geldiğinde ama iş işten geçmişti.

  20. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bende yarışın videosu var birkaç kez izlediğim için biliyorum.ayrıca yanlış hatırlamıyorsam helmut marko da yarıştan sonra mark takım oyuncusu gibi davranmadı diye yorum yapmıştı yarıştan sonra.ama şampiyonluğu aldıkları için konu abartılmamıştı.büyük ihtimal işin ardında bu tarz bir ego savaşı duruyor

  21. Ayni olay 2010 Turkiye'de de olmamis miydi? Button yanlislikla Hamilton'i gecmisti. Hamilton tekrar geri almisti. Mark neden motorunu acmamis ki? Yalan var biraz. Motoru kisikken bile bu kadar yaklasiyorsa, motorunu acsa kolaylia geri alirdi yerini. Cok sacma….

  22. orcun madanoglu avatarı
    orcun madanoglu

    Olayın bahsettiğinizim tam tersi şeklinde olduğunu hatırlıyorum. Acaba yanlış mı hatırlıyorum? Hatta takım Webber'e, Vettel'e yol verdiği için telsizden teşekkür etmemiş miydi? Yanlışım varsa düzeltin

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    bu olaydan yine webber zararlı çıkacak. büyük ihtimal yine 2010'da olduğu gibi webber'in aracı yavaşlatılacak.

  24. tmm vettel takım emrine uymadı. onu önümden çekin dedi ve su yarışta müthiş bir antipati oluşturdu kendine karşı.ama adam gaza bastı geliyo. seni geçecek sen niye takım emrini hiçe sayıp yerini korumak için motorlarını açmadın ki. bence bu işte asıl bit yeniği burda gibi geliyo. takım vettelin emre uymadığını webbere söylememiş olabilir. ki bu da fark ettirmeden webberi ezmek olur.

  25. ne yani şimdi vettel büyük bir pilotmu ????

  26. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Bu sezon ferraride olmanı çok istemiştim. umarım 2014 te takıma katarlar seni. Alonsoyla çok iyi ikili olacağına şüphe yok. Massayı da gönderirler seneye cacık olacağı yok ondan

  27. biraz dürtseydi webber işler çok daha karışabilirdi.ben olsaydım çarpardım 🙂

  28. Bu takım emri gittikçe saçma olmaya başladı…Takımlar tek pilotla yarışmalı..Ne anlamı varki takım arkadaşları rekabet yapamayacaksa..Ve rekabet edenler bu işten zararlı çıkıp takım emri altında yarışan takım avantaj sağlayacaksa bu yarışları izleyenler bu işten keyif almayacaksa bu yarışlara ne diye seyirci gelsin diye kıvranırlar.Bu yüzden takımlar tek pilotla yarışsın…Bence…

  29. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu iki pilot arasında dava çok eski.birbirlerinden nefret ettikleri de bir gerçek.brezilya yarışında mark çok geride vettel ise şampiyonluk yarışında olmasına karşılık mark bilerek sebastiana yol vermemeişti.takım yol ver demsine karşılık.bunu birini haklı çıkarmak için değil sadece gerçek olduğu için yazıyorum.galiba aynı takımda oldukları sürecede bu devam edicek.aslında bu da biz f1 severler için pozitif bir şey her kes mücadeleri sever

  30. Ben de bari Senna'nın
    "Kazanan bir pilotun neler hissettiğini asla anlayamazsınız. Çünkü kask anlaşılmaz hisleri içinde saklar."
    sözünü hatırlatayım ama şahsen bunu bir zafer Vettel'i de bu yarış için gerçek bir kazanan olarak görmediğimi belirteyim :))

  31. O dürtülerin her pilotta olması lazım. Bu yarışta Webber'in dürtüleri de fena değildi. Schumi-Barrichello-Macaristan gibi duvara yapıştırıyordu Vettel'i 🙂

  32. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    takım nasıl olsa her halikarda Vettel'i koruyacak.2010 İstanbul kazası,2010 İngiltere'de Webber'in ön kanadının Vettel'e takılması,son 2 senedeki sayısız takım emri ve şimdi bu takım emri çiğneme olayı.Vettel,Red Bull'un gözbebeği olduğundan ne yapsa hoş karşılanıyor.Alonso-Ferrari arasındada benzer bir bağ var.İnşallah bir gün bir dünya şampiyonu ile aynı takımda buluşur Vettel.O zaman Webber durumuna düşerse başını çok taşlara vurur

  33. Vettel'in bu açıklaması "kasıtlı olarak geçmedim" demesi içindeki hayvani dürtülerin yarış içerisinde öne geçtiğini gösteriyor sanırım. geçmişsen geçmişsindir.

  34. onur çakır avatarı

    Vettelden açıklama…

  35. trf1 site yönetimini hızlı haber anlayışı temiz yarış yayını için gönülden tebrik ediyorum

  36. Kimse gelipte vetteli savunmasin burada cunku yaptigi tam bir fiyasko kendini takimdan buyuk gormek bu yaptigi .. bundan sonra horner in pilotlar ustunde bir otorite kurabilecegine inanan cikarmi merak ediyorum…

    Haa yedin bir nane arkasinda duracaksin hemen ozur dilemeyeceksin.. bir karar verdim ve arkasindayim diyeceksin ve sonuclarina razi olacaksin…

    Kisaca adam olacaksin biraz..

  37. Redbulux seb avatarı

    Koyu bir Vettel fanı olarak bugün vettelin yaptığını kınıyorum.Eğer TAkım bir ortak karar verdiyse Webberin daha önceden uyduğu gibi uyması gerektiği kanaatindeyim.Webber de yarış temposu olarak gayet iyiydi haketmişti ama malasef bu kadar agresif olmamalıydı vettel 🙁

  38. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Webber artık Red Bull takımını basına karşı madara etmeli.Red Bull ancak o dilden anlar her halde.Robin Frinjs Red Bull insanlara köpek muamelesi yapar demişti çok kişi de kızmıştı.O genç çocuk bile demecin de haklı çıktı.

  39. vedat özkan avatarı

    Şahsen takım emirlerine karşıyım.İyi olan kazansın diye düsünürüm hep.Takımlar açısından sa şampiyonluk hedeflerinde özellikle belli bir evreden sonra şampiyonaya şekillenmeye başladıktan sonra önde olan pilota avantaj sağlamak için takım emirleri anlaşılabilir.Ancak daha sezonun başında webber in bu şekilde engellenmesi hiç hoş değil.Kaldıki bana göre vettel webber den daha önde bir pilot.Ama bu durum objektif olmamayı gerektirmez.Böyle bir seye sezon başında kimsenin ihtiyacı da yok.Aynı durum bugün Mgp de de yaşandı bütün yarış hızlı olan rosberg di .Aslında bu beklediğim bir durumdu.Çünkü rosberg kuru zeminde oldukça hızlı bir pilot ama bu kadar baskın olmasını beklemiyordum.Pit stoplara önde girenler hep kazandı takım sürekli hamilton ı önce pite alarak yaklasık 2sn lik farklar kazandırdı.Rosberg sürekli her pitten sonra 2-3 sn lik farkları eritmek zorunda kaldı ve hepsindede bu farkı hızla eritti.İki pilotunda önü açık olmasına karşın rosberg epey hızlıydı.Ancak burda belirleyici olan geçen mgp takımı hamilton ı 1.pilot olarak görüyor.Bu çok net.Kişisel düsüncem sezon başında daha taşlar yerine oturmamış ken iki pilotada eşit şans vermeleri gerekir diye düsünüyorum.Yanlış anlaşılma olmasın ne vettel ne webber ne de hamilton veya rosberg taraftarıyım sadece ortada olan bir yanlışı dillendirdim.

  40. Habere bakıyorum yorumuna bakıyorum,heralde yanlış yere yazdın..

  41. hard lastikle ile medium takanı nasıl geçsin?

  42. onur çakır avatarı

    bende vettelin çekişi neden bu kadar farklı dedim ama motor ksımış ama yinede lastik farkı olmamalıydı

  43. Sana semeri vuran çok olur Webber.

  44. Malesef çok kötü start aldık. can alıcı nokta buydu. Romain de on tarafla aynı tempoyu tutturamadı.

    Lotus lastikleri iyi koruyabilir ama hız konusunda öndekilerle fark var ..

  45. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Vettel iyi pilot hakkını vereyim.Çok iyi bir sürüş stili ve tek tur becerisi yüksek bir isim.Bunlar tamam fakat ortada bir durum var bunu da söylemeliyim.Ama Red Bull'un Vettel'i desteklediği ve Webber'i ezdiği aşikar.Bu da ayrı bir gerçek.

  46. sende baktın yaklaşıyor ac ayarı geç kardeşim yemişim takımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir