Rosberg, Mercedes'in Hamilton'u Korumasını Anlayışla Karşıladı

yazar:

kategori:

Yarışın sonuna doğru Rosberg, önündeki takım arkadaşından daha hızlı görünse de takım sürücülerine pozisyonlarını koruma talimatı verdi.

Rosberg “Takım çalışması vardı ve takımın görüşüne saygı duydum. Önemli bir gündü. Geçmişte çok zor zamanlar geçirdik. Bu yüzden 3 ve 4. olup Red Bull’larla mücadele etmek bizim için bir dönüm noktası.”

“Takımın 3 ile 4. sırada dönmemizi istemesi tamamiyle anlaşılır bir durum. Tam tersi pozisyonlara sahip olsaydık yine aynısı olurdu.”

“Gelecekte takım arkadaşları arasında mücadelenin olacağı zamanlar da olacak.” dedi.

Hamilton yarışın ardından yaptığı açıklamada gelecekte bir yarışta Rosberg’e pozisyonunu verebileceğini söylemişti.

Rosberg “Bana üçüncülük borçlu olduklarını düşünmüyorum çünkü durumu anlıyorum. Ondan bu sözleri duymak güzel. Ben bugün adil mücadele ettim.”

“Mercedes için, hayatlarını araçları üretmek için adayan ve bizleri evlerinde izleyen insanlar için sürüyorum. Onlar harika iş çıkardılar.”

“Tabi ki içimden bir his sonuna kadar zorlamamı ve podyuma çıkmamı söylüyordu ancak onun da zamanı gelecek.” dedi.

 


Yorumlar

“Rosberg, Mercedes'in Hamilton'u Korumasını Anlayışla Karşıladı” için 20 yanıt

  1. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Seni can'i gønulden kutluyorum kardesim.

  2. olaya bakış açımız senle aynı. güzel anlatmışsın.

  3. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Farklı yarışlar izlemişiz gerçektende:)

  4. Rosi ikinci pilotsun anla artık.Seni hiç sevmem ama galibiyeti hak etmiştin, bu da yiğit meselesi.

  5. Mercedeste de her iki sürücüye pozisyon koruma talimatı verildi, yakıt tasarrufu yapan Hamilton, diğerinde de Webber oldu. Vettel yakıt tasarrufu yapmıyordu çünkü webberi geçtikten sonra iyice fark yaptı, yarışı bitirirken de zigzaglarla geçti.

    Ancak atladığınız nokta belki dikkatli izlemediğinizden ve ekrana çok az verilmesinden kaynaklı olarak Rosbergin drs ile düzlükte hamilton ın 2 kere yanına gelmesi, hatta birinde geçmesi ve hamilton ın yerini geri almasıydı. Pist üzerinde geçemediği adamı takım direktifiyle geçmek istedi, takım da mantıklı olarak maksimum puanı çıkarabilmek adına iki pilotunun bu şekilde savaşmasına izin vermedi. Bu kadar kötü lastiklerle böyle mücadelelerin takıma bir yararı olmayacağı kesin.

  6. red bull her iki sürücüsüne bu talimatı vermiş, yarış öncesinde bu durum konuşulmuş. rosbergde böyle bir durum söz konusu değil

  7. Rosberg boşuna sinirlendi. Yaptığının vettelden ne farkı var söyler misiniz ? Herkes webberi aynı mevzuda haklı bulurken, nerdeyse aynı konularda rosbergi haklı bulmak çok saçma gerçekten ki Rosberg arka düzlükte hamilton ın 2 kez yanına geldi, hatta bir ara geçti fakat hamilton yerini geri aldı yarışı izlemediniz sanırım yorumlarda da mevcut değil bu ataklar. Yani kendisi geçemedi hamilton ı zaten frenlemede hamilton yerini geri aldı. Telsizden de söyleyin yolu açsın derken vettelden bir farkı yoktu. Webber gibi Hamilton da yakıt tasarrufu yapmak için motorunu kısmıştı ve lastiklerini de koruyordu…

  8. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Hamilton'a daha ønceden yakit tasarrufu yapmasi søylendi. Rosberg'e de sen Hamilton'i gecme denmedi ki? Baska bir yaris mi izlediniz siz? Nico, Lewis'ten hizli oldugunu Lewis'e yol vermesini søyleyin dedi! Onlar da negatif dedi. Acti DRS'i saldirdikca saldirdi ama Hamilton direndi. Dolayisiyla Nico'nun takim emrine filan uydugu yok! Daha hizliysan ucak pisti gibi 2 duzlukte DRS ile gecer giderdin. Gecemedin cunku zaten yakit tasarrufunda yavaslayan Hamilton'i yakalamistin. Dolayisiyla bende soruyorum neden 1-2 turluk daha benzin koymadiniz?

  9. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    iyi demeç olmuş, daaa son cümle ne öyle 'çıkışta görüşürüz' der gibi 🙂

  10. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Rezillikten de öteydi. Rosberg Hamilton u rahatlıkla gecebilecek kadar hizliydi. Yazık ettiler Rosberg e

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hamiltonun sözleşmesinde birinci pilot olacağına dair bir madde olmalı.Mercedes hamiltonu almak için verdiği tavizlerden biridir.Kupaları vermek bol para ödemek gibi bu da vardır.

  12. Hamilton'ın kaskı Rosberg'inkine göre daha kapalı renkte . Ben böyle ayırt edebiliyorum.Bir de bu yarışta Hamilton'un kask vizöründen de yararlandım.

  13. Rosberg'in hızlı olduğunu herkes görmüştü. 3. olup olmaması kanıtlayacağı birşeyi değiştirmeyecekti insanların gözünde. O yüzden anlayışla karşılamış durumu. Takım oyuncusu olmak böyledir işte, takımın menfaati için podyumu feda etmek takdir edilesi bir davranış. Hele ki sonunda 'bu iyiliğimi unutmayın' diye ağır başlı tavır sergilemesi de tuzu bibieri oldu. Sevmeye başlıyorum bu keratayı ha 🙂

  14. ayrton senna desem ?

  15. Nedir bu Pilotlarin Sari Sevdasi anlamadim baska Renk yok sanki cirtlak Sari disinda

  16. Rosberg alışsan iyi olur 2.pilotluğa daha çok kıyaklar yapacaksın Hamiltona…

  17. bi ara yer değiştirdiklerinde kim önde anlaşılmadı.

  18. Takımın 3 ile 4. sırada dönmemizi istemesi tamamiyle anlaşılır bir durum. Tam tersi pozisyonlara sahip olsaydık yine aynısı olurdu.

    Rosberg'i uyarmışlar ama inceden yine dokundurmuş.

    Rezillikti resmen. Hamilton podyuma çıksın diye uğraştılar.

  19. güzel bir demeç..

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    o değilde bu kask renkleri nedir arkadaş? hangi araç hangi pilota ait çoğu zaman belli olmuyor. tepedeki bar rengi zaten çoğu zaman araç ayırt etmek için yetersiz kalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir