Hamilton: "Rosberg Podyumu Daha Fazla Hak Etti"

yazar:

kategori:

Yarışın başında Red Bull’lara karşı mücadele veren Hamilton, son bölümde biraz geride kaldı ancak takım arkadaşı Nico Rosberg onu yakalayan isim oldu. Takım, ikili arasında geçen bir kaç geçiş hamlesinin ardından yakıt ve lastik koruma direktifi verdi ve sürücüler yarışı yer değiştirmeden tamamladılar.

Hamilton “Dürüst olmam gerekirse sanırım Nico burada olmalıydı. Yarış boyunca benden daha iyi performansa sahipti.”

“Red Bull’lara ayak uydurmak için çok zorladık. Yakındık ancak ben çok fazla yakıt harcadım. Lastikleri de uzun süre iyi tutmak zor. Özellikle ben bugün sorunlar yaşadım. İstediğim kadar lastiklerimi koruyamadım ve yarışın başlarından itibaren yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldım. Bu da çok zaman kaybetmeme neden oldu.”

“Nico ile durum neydi bilmiyorum ancak lastikleri koruma açısından daha iyi iş çıkarabilirim.” dedi.

Hamilton, yarışın ardından Rosberg ile konuşacağını ve gelecekte bir yarışta bugünü telafi edeceğini söyledi.

Hamilton “O, harika bir takım arkadaşı. Takımla konuşacağım ya da özür dileyeceğim. ona harika iş çıkardığını söyledim.”

“Nico burada olmayı daha fazla hak etti. Şampiyonadaki duruma göre takım pozisyonları korumanın daha mantıklı olacağını düşündü ancak Nico bugün daha iyi sürdü ve bana göre daha kontrollü yarış çıkardı.”

“Gelecekte onun geçmesine izin verir miyim? Muhtemelen evet.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton: "Rosberg Podyumu Daha Fazla Hak Etti"” için 29 yanıt

  1. Daha fazla izle genç adam.

  2. hamilton hem daha yavaştı hem de lastikleri ve benzini iyi koruyamadı. rosberg ilk turu hamilton'ın önünde geçse yarışı 10s civarında saniye önde bitirirdi. hamilton daha önce pit stop yaptığı için her pitte rosberg'e karşı 2-3s kazanyordu. ama özellikle iki pilotun da temiz havada gittiği bölümlerde rosberg 0.3s civarında hızlıydı. ama takımın kararını da anlayışla karşılamak lazım. bugüne kadar hiçbir yarıştan 27 puan alamamışlardı, bunu riske atmak istemediler.

  3. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Yakit tasarrufu yap dedikleri Hamilton 2.5-3 sn ønde iken Rosberg yakaladi 2 kez gecti Hamilton da 2 kez yerini geri aldi. Rosberg duzluklerde acti DRS'yi saldirdikca saldirdi. Farki son turlarda 0.198 lere indiren bir pilot takim emriyle atak yapmayi birakmis mi oluyor? O atak yaptikca Hamilton da araci zorladi ve son turda Ross Brawn iyi sanslar Lewis dedi cunku aracin yolda kalma riski dogdu. O yuzden Nico'ya zorlama øndeki Redbullarla baya ara acik dedi. Bu da takim emriyle Rosberg'in hakkinin yendigini gøstermiyor. Tum araclarin ayni olmasi halinde Hamilton'in uzak ara sampiyon olacagini tum Dunya biliyor.

  4. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Ben F1 izlemeye 2007'de Hamilton'la basladim. Yuh cømez diyebilir insanlar ancak vakit buldukca Schumacher'in eski yarislarini izliyorum. Gørdugum manzara hic ic acici degil! Garajlarda pilot aramalar, dan dun diger arabalari yaris disi birakmalar, basin konferanslarinda laubali ve saygisiz hareketler! Allah askina Schumacher'in nesini sevdiniz? Ferrari'nin yillarca domine ettigi yillarda kazandigi sampiyonluk sayilarina mi? O zaman yakin gelecekte de Vettel'i efsane olarak aktaracaksiniz gelecek nesillere! Mercedes'teki Schumacher'in araci gelistirmek yerine kendini tatmine odaklandigini dusunuyorum øzellikle de gecen yil…

  5. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Rosberg 2 kez gecti Hamilton da yerini 2 kez geri aldi. Sonra da duzluklerde acti DRS'i saldirdikca saldirdi Hamilton podyum ile savasti. Redbullarla 5 saniye olunca fark son 2-3 turda Nico'ya zorlama arabalari eve getirin dendi. Yani kimse Mercedes'te Hamilton'i 1.pilot sectik Nico sen gecme demediler. Hamilton'a kimse kiyak yapmadi hakettigi podyumu kazandi. Yorumlarinizi begendim bu arada! Tesekkurler…

  6. hak etti demek yer vermesi gerekiyor demek değil. sonuçta ona da pozisyonunu koruma emri geldi. rosberg 2 kez atak yaptı geçemedi. 2 ataktan sonra takım 2 pilota da lastik ve benzin koruma emri verdi. o değil de eski schumici, şimdi ölümüne rosbergçi schumi fanlarına ne oluyor anlayamadım. tabi, kötü araç beklediler, o kadar da kötü araç gelmedi. arıza olsun da gülelim içimiz soğusun dediler, o da olmadı, en son rosberg geçsin bari hamilton'u dediler, adam daha araca uyum sağlayamamış haliyle rosberg'e fark attı. 2 sıralamada 1.5 saniye toplam, 2 yarışta da lider gitti. rosberg ancak hamiltona lastikleri bitik ve benzin tasarrufu modundayken yetişebildi. onda da 2 kez atak yapmasına rağmen geçemedi.

    vettel'i haksız bulup burda rosberg'i haklı bulan tayfayla aynı bu kişiler. eğer vettel takım emirlerine uymadı diye suçluysa, o zaman rosberg'de hamilton'u geçebilseydi suçlu olacaktı. yok vettel emre uymalı ve geçmemeliyse, rosberg'de kurala uymalı ve telsiz show yapmamalıydı. (bu arada bana göre vettel haklıydı, webber bahaneciydi.)

    rosberg hızlı rosberg hızlı diyenler: rosberg değil, lastikleri ve benzin akışı daha hızlıydı. zaten rosberg daha hızlı olsa sıralamalarda 1 saniye yemezdi.
    sen lastikleri bitik, benzini koruma modunda, araçla anca 2. yarışa çıkan hamilton'a 2 kez atak yaptın mı? yaptın. geçebildin mi? geçemedin. neden telsiz şov yapıyorsun? sanki izin verseler rahat geçecekmiş gibi. ha geçermiydin, hamilton sana geçileceğine o motoru benzin koruma modundan çıkarır, benzin bitene kadar mücadele edip sonunda yarışı yarım bırakırdı.

    sonuç olarak: lewis daha ilk 2 yarışta bu kadar baskınsa, siz araca alıştıktan sonraki halini görün derim ben. schumi'nin koskoca 1 sezonunu alışma sezonu saydınız unutmayın.

  7. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    ben kufur icerikli biseyde yazmadim ama yine silindi.senin bu yazini begenenlerede gelsin yukarda yazdiklarim .

  8. Şampiyonadaki hangi durumdan bahsediyorlar acaba? Yahu kimi kandıracaksınız siz?
    2 puan fazla alıp şampiyonmu olacak Hamilton???
    Sözleşmenizdeki maddelerden bahsedin bakalım, kim birinci pilot? Eğer podyuma çıkamazsa tazminat alma hakkı doğacakmı? bla bla ….
    Rosss Brawn belki sözlemede yazanları yerine getirip Hamiltonu takıma kazandırmış olabilir ama tüm F1 kariyerini zedeleyecek bir hata yapmıştır bana göre.
    Ha bazı arkadaşlar Hamiltonun açıklamalarını samimi bulmuşlar, kişisel göörüşüm bu adamın samimiyeti, button beni tweetten takip etmediği için sildim diyecek kadar gerçek olabilir ancak.

  9. Samimiyetine inanmiyorum, madem o haketti kimseyi dinlemeyip yerini verecektin Rosberg`e, Ross dahil kimse birsey diyemezdi sana, Mercedes`de senden buyuk adam mi var? Rosberg son turlarda bariz hizliydi ve yakit tasarrufu yapmasi gerekmiyordu, madem boyle dusunuyordun gecmesine birsey demeyecektin, o zaman ben dahil tum F1 camiasi sapka cikarirdi sana, aldigin 3. luk 3 hafta hatirlanacak ama boyle bir hareket 3 sene unutulmaz emin ol, zaten efsaneler bu yuzden unutulmaz..

  10. O çamur atan(lar) önce bu takım emrini bir yere not etsinler sümen altı etmeden.Öyle sallamak kolaydı.Kürsünün nasıl geldiği ortada…

  11. Mercedes Rosberg'ten umutlu değil sanırım.

  12. Sana az önce hakaret/küfür ettiğim için yorumum silinmiş.

  13. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Yok yok sendekı bu anlayıs baska seyden kaynaklanıyor.ne demek ısdedımı anlar burdakı arkadaslar

  14. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    yer vermesi dicektim yanlış yazdım:)

  15. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Anlayan anlıyor .

  16. Bu ikilinin mücadelesini yakından tetkik ediyorum. Michael Schumacher'e çamur atanlar, işin yönlerinin farkına varacaklar.

  17. Şampiyonadaki duruma göre takım pozisyonları korumanın daha mantıklı olacağını düşündü

    Ne şampiyonası, ne durumu, ne pozisyonu, ne mantığı, ne düşüncesi… Dur, daha Bismillah. 2. yarış bitti. Bunun gibi 17 tane daha var.

  18. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Bu durum vettelınkıyle bır degıl. Redbullda 2 tarafa da emır verıldı boyle bıtırın dıye. ama vettel emre uymayıp gectı webberı. hamılton olayında ıse mucadele etmelerıne brawn ızın vermedı. rosbergın gececegının bı garantısı yok oyuzden hamıltonun yer vermemesı sacma olur.

  19. Lewis Mükemmel bir demeç vermiş.İnanıyorum ki gelecek yarışlarda Rsoberg'e bir kkıyak yapıcaktır

  20. madem haketmediğin bir podyum aldın, 3.lük kupasını kaldırmadan önce rosberge yol vererek hakkını niye geri vermedin? Vettel de özür dileyen bir açıklama yapmış. Puanları alıp rakibini haksızlığa uğrattıktan sonra istediğin kadar özür dile ne kıymeti kaldı?
    Hamilton düşmanı demeyin bana kendisinin taraftarıyımdır. Ama yanlışını da görmezden gelemem.

  21. Bugun Weber ve Rosberg' in haklari yendi. Hamilton' u takdir ettim aciklamasindan dolayi. Takim emirleri yeniden yasaklanmali bence. Boyle duzmece yarislar seyretmek istemiyorum.

  22. Şuan bu açıklamayla gözümde daha da büyüdün Lewis.Gurur duyuyorum adamım seninle.

  23. ya kardeşim bu işin çözümü şudur gayet basittir ne şart altında olursa olsun pilotlara karışmassın ister geçer ister geçilir bu iş sadece böyle cözülür

  24. Bravo hamilton ama rekabetçi yapını hiç bir zaman bırakma…

  25. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    İnanıyorum ki bu açıklamayı gören her F1 Fanı mutlu olmuştur. Gayette samimi gözüküyor. Tebrikler Hamilton.

  26. hamilton gerçekten olgun bir açıklama yapmış burda asıl bakılması gereken kişi bu işleri formula 1 e sokan takımın eski teknik direktörü rass browndır.

  27. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    hamilton'u takdir ettim doğrusu.bunlar hoş şeyler.

  28. hamilton un bir suçu yok burada.Suçlu olan geçmişte sporun içine bu nifak tohumlarının sokanlardan biri olan ross brawndır.

  29. vedat özkan avatarı

    İşte budur.Ben böyle pilotlara büyük saygı duyuyorum.Teşekkürler hamilton.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir