Force India, Sıkıntılı Bijon Tabancasıyla Devam Edecek

yazar:

kategori:

Takım bugün hem Adrian Sutil hem de Paul di Resta’nın pit stoplarında çok büyük sıkıntılar yaşadı. Takımın kullandığı yeni sistemde lastik somunu, tabancada değil jantın içerisinde kalıyor.

Takım, pit stoplarda önemli avantajlar elde edeceğini düşündüğü için bu sistemi düzeltip kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

Bob Fernley “Eski parçaya dönmeyeceğiz. Mühendislik bölümümüz çoktan sistemi incelemeye başladı, bu yüzden Çin’de sorun olmasını beklemiyoruz.”

“Geri adım atamayız. Sorunu bulup gelişime devam etmeliyiz.”

“Bugün herkesin pit süresi 4 saniyenin altındaydı. Klasik değişime dönersek bu 4 + saniye olur. Daha önceki testlerde ve Avustralya’da bir sorun yaşamadık. Ancak burada muhtemelen aşırı sıcaklıklar nedeniyle sorun oluştu.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. sanırım bunlar metalbir cismin yüksek sıcaklıkta genleştiğini bilmiyor.jantın orta göbeği şişti şişincede poryaya kenetlendi.lastiğin iç kısmından 1-2 sert bir tekme atsalardı emin olun hemen çıkardı.ama serhanın dediği gibi 84 saniye süren bir pit gördük.bu alanda yanılmıyorsam bir rekor.2001 malezyada yanlış lastiğin çıkarılıp takılması arasında geçen süre 72 saniye olarak ölçüldü aynı bugünkü direstanın arkada beklediği gibi msc de ozaman beklemişti.ama nasıl oldularda duble aldılar hayret birşey.

    videonun 23.34 dakikasına bakarsanız anlarsınız.ve o bir dakika geride nelerin yaşandığıda trajikomik.

    rekor pitstop

  2. Raikkonen06  avatarı

    Aslında çok iyi gidiyorlardı ama bu bijon tabancası herşeyi batırdı çok iyi puanlar alabilirlerdi yazık oldu Sutil ve Di Resta'ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir