Mercedes Pilotları Takım Emri Meselesini Aştı

yazar:

kategori:

 

Sepang’daki yarışın sonlarında telsizde Rosberg, Hamilton’ın yavaş kaldığını ve takım arkadşaı yol verirse Red Bull’a yaklaşmaya çalışacağını söylemişti.

Ama Takım Patronu Ross Brawn, ikilinin yerlerini koruması ve araçlarını damalı bayrağa kadar götürmesi yönünde talimat verdi.

Bu sonuçla podyumun son basamağın çıkan Hamilton, aslında o kürsüyü Rosberg’in hak ettiğini söylemiş; Rosberg de verilen talimatı anlayışla karşıladığını belirtmişti.

Toplantı sonrası Hamilton: “Bir takım toplantısı gerçekleştirdik. Herkes muhteşemdi.”

“Çocuklar iyi bir iş çıkardı ve Nico, sıra dışı bir iş yaptı. Olgunluk gösterdi ve eşsiz, zor bir konumdaydı.”

“Ama tekrar bu konumda olmamamızı sağlamak için sıkı, daha sıkı çalışacağım. Çok zor bir durum. Hepimiz çalışıyoruz, kazanmak ve etrafımızdakileri yenmek için hazırlanıyoruz”

“Aynı şekilde benim için de önde kalıp geçmesine izin vermemek zor bir durumdu; onun da arkada kalması zordu. Ben geçmesine izin vermek istedim ama talimatlar vardı”

“Önceden de söylediğim gibi yakıt meselesi olmasaysı, bugün senaryo farklı yazılacaktı. Am Nico’ya şapka çıkarıyorum. Benim için günün pilotuydu”

Takım arkadaşı Rosberg: “Elbette durum zor. Takımın bakış açısını anlıyorum ama şu anda da anlayışla karşılıyorum”

“Elbette (geçip) Red Bull’ları kovalamayı, neler yapabileceğimi görmeyi istedim. Ne kadar gidebilirdim bilmiyorum. Yine yakıt tasarrufu yapmam gerekiyordu ama doğan akışın dışında bir şey değil bu”

 


Yorumlar

“Mercedes Pilotları Takım Emri Meselesini Aştı” için 11 yanıt

  1. Bu cumleyi kurduklarinda Rai kac puandaydi, Gro kac puandaydi, ve kacinci yaristi, bunlari goz onunde bulundurmak lazim.. Buna da karsimisin dersen evet karsiyim, ama mantik ararim, daha ikinci yaris, pilotlar kafa kafaya, boyle bir durumda hicbirine oncelik verilmemeli..

  2. mehmet ceviz avatarı

    hatta hamilton mercedesle ilk podyumunu almışken ilk olarak rosbergle tokalaştı sarıldı ve sevinç gösterisinde bulundu.

  3. mehmet ceviz avatarı

    3-4 yapmışız sıkıntı yok.çinde bellimi olur önde rosberg arkada hamilton bitiririz.millet ne derse desin bu ikili en iyi anlaşacak ikili.lastik aşınmamız diğer takımlarla aynı seviyedeydi.biraz start sıkıntımız var.bide onboard görüntülerinde çok stabil duruyor araç.yumuşak ve hızlı bir pilot olan kimi bile baya kontra verdi.durumumuzu gelişme belirleyecek.hamiltonun podyum ifadesi oldukça mahçuptu.bu mahçupluk bile rosberg için oldukça anlamlı olmuştur.

    aman kimse bu ikiliden milletin gözü önünde kavga beklemesin çok beklerler.

  4. -kimi is faster than you – do not hold him up

  5. Rezillik, Rosberg bariz hizliydi ve yakit tasarrufu yapmasi da gerekmiyordu, Hamilton`un hem lastikleri bitmisti hemde yakiti tasarrufu yapmasi gerekiyordu.. Mercedes sirf yildiz pilotunu podyuma cikarmak icin takim emri verdi ve yazik etti Rosberg`e. Rosberg`de Massa`nin dustugu duruma dusmez insallah, psikolojik olarak yiktilar cocugu..

  6. Bu senede mercedes ross a ayrımcılık yapacak belli oldu böyle takım emrimi olur herif son turda atak yapsa her türlü geçicekti hamiltonu ya

  7. vedat özkan avatarı

    Yarışları izlemek için pc den link arayan arkadaslar dilerlerse http://schoener-fernsehen.com/live/stream/de/RTL/ adresinden rtl yi izleyebilirler.Pek takılma olmuyor.

  8. rosberg açık ara bugün daha hızlıydı her pitten sonra 3-4 sn ye çıkan farkı sürekli olarak 1 sn dolaylarına indirdi kuru zeminde rosberg gerçekten hızlı.bir iki deneme yaptı ama drs alanında hamilton da drs ile karsılık verdi ancak rosberg lastikleri hamiltondan daha iyi kullanıyor zaten bütün pit stoplar öncesi rosberg hamiltonın dibine kadar geliyordu hamiltonın lastikleri daha önce bitiyordu muhtemelen rosberg son bölümde son 5 tur içerisinde rahatlıkla hamilton ı geçebilirdi.Takım emri gereksizdi çünkü daha ikinci yarışdayız.

  9. Son turda rahatlıkla geçebilirdi Rosberg açık bir şekilde gaz kesti hızı falan yoktu Hamilton'un.Bunu da görmediysen

  10. Raikkonen06  avatarı

    Bence bu takım emrinde bi yanlışlık yok telsizden rosberge:lewiste hala güç var temposu bize göre çok iyi tam istediğimiz gibi istese senle fark yaratabilir dedi yani lewiste hızlıydı ama o tempoda devam etmesi söylendi bunun bi yanlış tarafı yok bence.

  11. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Mercedes gerekli reklam çalışmasını yaptı ve yıldız pilotunu podyuma çıkardı. 3-4 yerine 5-6 olsalardı geçiş çoktan yapılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir