Webber Puanlı Bitişten Memnun

yazar:

kategori:

Mark Webber; Red Bull için oldukça zor bir haftasonundan sonra bugünkü Fransa GP’sini altıncı sırada bitirmekten memnun.

"Bugün fazla birkaç puan almak takım için iyiydi. Bu yarışa hazırlanmak için çok zor bir haftaydı. Fabrikanın harcadığı çaba, pissteki çocukların çabası açısından üç puana burun kıvrılmaz. Toyota bugün güçlü bir yarış çıkardı ama bizim gelecek için  yapacaklarımız çok şey var."

Webber yarışın ortasında son virajda kerblerin üzerine sert sürünce yarım spin atarak Fernando Alonso’ya geçildi.

Pozisyonunu yeniden kazandı ve Renault pilotunu geçti.

"Başlangıcım muhteşem değildi ancak ilk bölüm hız açısından çok da kötü değildi. Fernando ile başa çıkmaya çalışıyordum. "

"Piste çıkışımda hala baskı altında olduğumu biliyordum çünkü daha pit yapmamış olanlar ve kerblere sert girenler vardı. Benim yeni lastiklerimin yanı sıra ağır benzin yüküm vardı. Büyük bir momente sahiptim. Ve bunu korumaya karar verdim. Daha sonra tekrardan Alonso’nun ardına yerleştim. Ama onun stratejisi işe yaramadı ve bu bizim için iyi oldu. "

David Coulthard’ın yarışa başlarken puan alma ihtimali vardı. Startta 3 sıra kaybetti.

İskoç pilot yarışı 9. bitirdi.

"Gridde iyi bir yere sahip olup da startta 3 sıra kaybetmek üzücü. 2 sıra düzlükte bir sırayı da 5. virajda Heikki’nin beni geçmesiyle kaybettim."

"Çıkış lastiklerimde bulduğum denge daha serin koşullarda beklendiği kadar iyi değildi ve opsiyon lastikleri(kullanmak zorunda oldukları diğer lastik hamuru) düşündüğümüzden daha iyi performans gösterdi. Bu bizim daha önceki gün antrenmanlarda bulduklarımızdan farklıydı. Ancak bazı yarışlar sizin lehinize gider ve bazıları gitmez." dedi İskoç pilot.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir