Piquet F1 Kariyerinin İlk Puanlarını Aldı – Güncel

yazar:

kategori:
Formula 1 kariyerinde ilk puanını alan Nelsinho Piquet mutlu.
Renault ile sezona kötü bir başlangıç yapan ve şimdiye kadar puan almayı başaramayan çaylak pilot için bugün işler yolunda gitti ve Magny-Cours’da yarışı takım arkadaşının önünde yedinci sırada bitirerek ilk puanlarını aldı.
"Benim için ilk kez her şey yolunda gitti, hiç problem olmadı. Araç ve takımın stratejisi çok iyiydi ve bugün ilk puanlarımı elde etmeyi başardım."
"Mutluyum ve umarım sezonun geri kalanında da böyle devam edebiliriz."
Takım batronu Flavio Briatore de Piquet’nin performansını olağanüstü olarak nitelendirdi.
"Nelson olağanüstü bir yarış çıkardı. Çok istikrarlı ve agresifti. Onun bugün ilk puanlarını aldığını görmekten çok memnunum."
Piquet aldığı puanların ardından sezonun geri kalanında da güçlü yarışlar beklediğini ifade etti.
"Önünde sonunda puan alacaktım. Bu yüzden baskı altında hissetmedim."
"Aslında bundan sonra herşey sezonun ilk bölümünde olduğundan daha iyi olmalı. Çok şanssızdım. Başıma kötü şeyler geldi. Ama çok şükür ki şimdi işler benim için daha iyi görünüyor.
F1 kariyerinin en iyi yarışına imza atan Piquet yarışın ilk turlarında Lewis Hamilton’ın baskısına dayanmayı da başardı. Brezilyalı pilot pite girdikten sonra yaptığı küçük hatanın dışında yarışından memnun.
"%99 zorlamak zorunda olduğum bir yarıştı. Önümde çok fazla trafik yoktu ve başlarda McLaren’ları arkamda tutmak iyiydi."
Piquet aynı zamanda taım arkadşı Fernando Alonso 68 turda virajı geniş alınca bir sıra öne geçti. Bu konuda da "Bir mücadele değildi. Çok küçük bir hata yaptı ve ben avantaj sağladım. Harika bir stratejim vardı, belki Fernando’nunkinden biraz daha iyi."diye konuştu.

Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Nasıl 2. olucaktı diye dedim çünkü Heikki yarışın başlarında Piquet i geçseydi düzlükte belki hızlıydı ama ferrariden 1,5 saniye yavaştı hatırlatırım.Gördükkü boyle bir pistte geçiş kolay kolay mümkün olmuyo.Trullinin arkasına her tur 1 saniye yaklaşarak gelen bi pilot bide Kİmi nin yaşadığı problem eklenince 2.şansı bile olablirdi.Taki Piquet arkasında kaybedilen 20 tur

  2. piquet'e tebrikler.puan aldıktan sonra kendine güveni yerine gelmiştir.artık daha rahat sürebilir ve zorlayabilir

  3. ahmet ozkal avatarı

    abuzer bence piqueti geçememe tamamen kovaleinen'in sorunu tamam piquet f1 e geldiği yer açısından savunmayı iyi yapar fakat kovalainen de adam gibi atak yapamıyor hızlı bir sürüsü war ama tek sorunu atak yapamamak bence.

  4. Babası F1 tarihinin en çirkef ama başarılı pilotlarından biri oğlu da babasına çekmiş olabilir. Ayrıca baba Piquet'in ne kadar çirkef olduğunu öğrenmek için Haziran F1 Racing'in son sayfalarına bakın. 🙂

  5. yasin olabilir valla şimdi piquet alonso'yu geçti ondan daha iyi pilotum diyordur babasına :))))))))

  6. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    doğrusunu söylemek gerekirse agresif bir yarış çıkardı ve Mc laren lere karşı müthiş savunma yaparken zaman zaman harika pilotaj sergiledi.Piquet ve renault adına iyibir yarış hafta sonu denebilir,Alonso için geçerli değil bu dediklerim tabii.

  7. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    "Mclareni podyumdan belki yarış 2.liğinden eden Piquet dir.Gerçekten Heikki yi okdr arkasında çok ii tuttu tebrik etmek lazım "

    diyen (şahsiyet)!

    macca nasıl 2. olucaktı çok merak ediyorum düzlük hızında reno nun arkasında kalan araçlamı güldürme adamı yapamadıktan sonra atıp tutmak kolay pilotunuz pique den daha iyi pilotaja sahip olsaydı geçseydi adam aslanlar gibi tuttu arkasında reno nun bu sene ki aracıyla bile öle ettiydi bilmem neydi olmaz o işler geçicekti alıcaktı ikinciliği bizde diyecektik tamam haketti eywllah ..ama yok işte sizde yapıcak bişey yok siz böle devam edin rüyanızda her hafta şampiyon oluosunuz zaten devam edin başarılar size rüyalarınızda

  8. yhaaa şimdi piquet fernandoyu geçti yhaa sakın fernando 1.pilotlugu kaptırdım die sinirlenmesın:D:D:D:D:D şaka bi yana harbi bnde sevındım piquet gerçkten cok çetin savaş verdi mclarenlere umarım dahada geliştirr kendını

  9. ogun savaş avatarı

    Mclareni podyumdan belki yarış 2.liğinden eden Piquet dir.Gerçekten Heikki yi okdr arkasında çok ii tuttu tebrik etmek lazım

  10. Sezon içinde yaşadığı onca sorunun ardından bu yarışta puan alması sevindirici. Umarım önümüzdeki yarışlarda da ilk sekizin içinde kalmayı başarabilir. Ayrıca yarışı, biraz şansla da olsa, Alonso'nun önünde bitirmesi güzel oldu.

  11. Baban gibi Çamur olmada aracı adam akıllı sür yeter senin adına çok sevindim bugun… tebrikler..

  12. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    piquet geleceğin dünya şampiyonu bunu herkes görecek 🙂

  13. tek hatası kovalainene pit yolunda geçilmesiydi onun haricinde müthiş yarıs cıkardı belki 6.bitireblrdi geçilmeseydi heikkiye ama sağlık olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir