Massa: "Zayıf İlk Bölüm Nedeniyle Podyumu Kaçırdık"

yazar:

kategori:

Yarışa 2. sıradan başlayan Massa, çok iyi başlangıç yapamadı ve gerilere düştüç Lastiklerinden beklediğini alamayan Massa 5. turda pite girmek zorunda kaldı ve bu yüzden ilk pitlerden sonra çok geride kaldı.

Massa “Yarışın başında en büyük sorun lastiklerimin aşınıyor olmasıydı. Bu yüzden çok fazla pozisyon ve öndekilere göre zaman kaybettim. Tur başına yaklaşık 0.3 sn yavaş kalıyordum. Kuru zeminde sorun yoktu ve performansımız iyiydi. Yarışın başındaki sorun olmasaydı podyumda olma şansım olurdu.” dedi.

Massa, kuru zemindeki performanslarının Çin yarışı için kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Massa “Kuru zeminde hemen hemen beklediğimiz gibiydi. Aracın dengesinden ve performansından mutluydum. Lastik aşınması öndekilerden ne iyi ne de kötüydü. Oldukça benzerdi. Ancak kuru zemin için kabul edilebilir performans gösterdik.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa: "Zayıf İlk Bölüm Nedeniyle Podyumu Kaçırdık"” için 17 yanıt

  1. görkeMassa avatarı

    helal massabesth. tek kelimeyle muhteşem 🙂

  2. sevgili bekleyenlerim, buradayım, bi yere gittiğim filan yok, korkmayın. damardan ilacınızı vermeye geldim. malum ilaç vakti.

    eyy ev sahibini bastırmaya güdülenmiş yavuz hırsız meraklısı dostlarım:

    kalorifer ateşçisi gibi sepang pistini boydan boya ateşe veren alonso'nun 1 (yazıyla bir) turluk değerlendirmesi sonucu "tüh len kanat kırılmasa kabak gibi 25 puan bizimdi" derken oluyor da, pisti 56 tur arşınlayan, hiç hata yapmayan, 4 kez pite giren, son 8 turda 3 araç geçip, 10 saniye fark kapatıp 10 saniye de fark açan massa "ilk bölümde geri kalmasam podyum gelirdi" deyince mi tükaka oluyor???

    yerden yere vurduğunuz grosjean'a özenen ultra süper pilotunuz arkadan vettel'e giydirmiş, ağzına alan yok. halbuki aynı hatayı vettel yapsa nasıl da kazığa oturturdunuz değil mi? "şampiyona bak daha önünü görmüyor"ların bini bir para olurdu. şimdi herken rahibe teresa modunda "olur öyle şeyler"le geçiştirmenin peşinde.

    massa startta çok yer filan kaybetmedi. biraz araştırıp startı tekrar izlerseniz eğer, massa'nın yer kaybettiği tek pilotun alonso olduğunu görüebilirsiniz. 2. virajın çıkışında, uzun düzlüğe başlayacakken sıralama açıkça vet-alo-mas iken, ultra süper pilotunuz alonso'nun vettel'e vurması sonucu sendeleyerek yavaşlaması; arkadan massa'nın da aynı beceriksizliği yapıp alonso'ya vurmamak için yavaşlamasına, ve dolayısıyla sağından ve solundan gelen webber ve hamilton'a geçilmesine neden oldu massa'nın. bilmem anlatabildim mi???

    gelelim kırık kanatla devam etme kararının takım tarafından alınmış olmasına… inanan varsa beri gelsin.

    sene 2010, pist çin. alonso'nun ferrari ile henüz 4. yarışı.
    massa pite yöneliyor. ferrari mekanikerleri ellerinde massa'nın lastikleriyle pitte mevzilenmişler, massa'yı bekliyorlar. ama sivri akıllılığıyla ün yapmış olan alonso, daha 4. yarışı oluşuna bakmadan, takımın massa'yı alacağını adı gibi bilmesine rağmen hiç kimseyi takmadan massa'nın önüne atlıyor, pite geliyor. felipe'nin lasitkleri geri battaniyeye konuyor, alonso'nun lastikler getiriliyor, bu arada kameralar başını iki eli arasına alan domenicali'yi gösteriyor.. filan fişmekan, yarış bitiyor, saatler geçiyor, gün devriliyor, ses yok. herkes suyunu içip kıçının üstüne oturuyor, konu kapanıyor..

    neden anlattım, anlamadınız mı acaba?

    henüz 4. yarışında, takımın pit-stop direktifini ve hazırlığını gayet net bilen alonso bunu yapacak akdar kadar başına buyrukken,
    4.yılına gelmişken, takımı kanser gibi sarıp iliklerine kadar avucunun içine almışken, gizli patron gibi davranırken ve hatta bunu bazen aleni dile getirirken, kırık kanatla gitmek istemeyecek, "ben pite gireceğim" diyecek, kediden hallice stefano ve mühendis tayfası ise "otur oturduğunu yerde, biz olanları izliyoruz, devam et" diyecekler, öyle mi??? heyyy babam hey…

    olanın türkçesini de açıklayayım, malum alonso dilini türkçeye çevirmekte çok ustalaştım yıllar içerisinde.

    alonso kanadı kırdığında, kanattan çıkan ateşi kabak gibi gördü. ilk 2 sektörde aracın davranışının fazla değişmediğini, pistin kurumasının çok yakın olduğunu, kuruyana kadar fazla kişiye geçilmeden slick lastiklere geçmek için pite geldiğinde kanadı da aradan çıkarabileceğini; böylece hafta sonunun kahramanı olmayı hedefledi. nihayetinde ferrari pit ekibi elinde ön kanat ve yeni set lastiklerle pitte beklerken, galaksinin cesur yürekli pilotu, bir yandan sürüp bir yandan da takıma laf yetiştirerek bu şekilde devam edeceğini söyledi. söyledi de, fizik kuralları alonso'nun "kodu mu oturtan" takıma söz geçirmesi olayını pek takmadı, kanadı aldığı gibi altına sokuverdi aracın. hikaye bitti, geçmişler oldu. cesur yürek oldu "takım-zede", kuzu takım oldu "alonso katili"….

    Allah ömür verdikçe cumartesileri de burada olurum, pazarları da, haftanın bilmem kaçıncı günü de.. hiç merak buyurmayın, içinizde saklamak istediklerinizi de, duymak istemediklerinizi de, hoşunuza gitmeyecek şeyleri de söylerim açıkça. maksat doğrular konuşulsun, duymak istenenler değil. herkese iyi akşamlar, saygılar..

  3. görkeMassa avatarı

    pardonda bişeyi düzeltim demişsin alonsoyu sıkıştırdı. alonso geçti bidaha neden yanına geliyorsun diye bişey yazmışsın.massa duvara itikledi sizin gözünüzde.adam sağa doğru kapandı alonso geçtiğini görünce sıkıştırmaya devam etmedi. alonsoda vettelin hava koridoruna girmeye çalıştı arkasına geçerek . startta massanın hatası bile yok. alonsonun hatası hava zaten yağmurlu vettelin arka kanadına yapışıyorsun. f_alonso diaz kardeş bidahakine yarışları düzgün izle.kendi pilotunu korumak için bahaneler uydurma

  4. görkeMassa avatarı

    bu kadar yazmana gerek yoktu boşboşuna yormuşsun kendini. massa iyi yada kötü olursa da yazarız sıkıntı yapma…

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Cumartesi günü burda bir çok Massa taraftarı Alonso hakkında atıp tutuyordu. Hele bir tanesi varki bilen biliyor zaten.

    Ben Cmt günü, Alo son turda kızaklayıp açılmasaydı Massa geçemezdi dediğimde, şu şöyle olsayı bu böyle olsaydı diye beni bahane üretmeklen suçlayanlar, bakıyorum bügün aynısını Massa için yapıyor, lastiği bitmeseymiş, yağmur yağmasaymış vs.vs…

    Tüm Massa tarftarlarından bir şey rica ediyorum. Bu insanlar kendileri koşmuyor piste çıkıp. Altlarında son derece kuvvetli canavarlar var, bir tanesi bir gram hata yapınca hemen bunu diğerinin başarısı olarak görmeyin. Fırsat denen bişey vardır, birinin yokluğunda diğeri ön plana çıkar ister istemez.

    Örneğin 2008-2009 da Alonso iyi olmayan bir araçlan yarışırken bir çok pilot iyi plotmuş gibi gözüktü, keza Kimi yokken de böyle oldu..İyi plotlar iyi araçlarlan birleşinde diğerleri de otomatikman olmaları gereken yerden farklı birşey yapamaz oldular. Bu denklemin dışına hiç bişey çıkamaz.

    İyi plot her zaman iyidir, takım kötü olsa da iyidir. Örneğin Bianchi. Adam neler yapıyor o dandik Marusia ile. Bakıyorsun diyorsun ki bu adamın kumaşı kaliteli. Nereye koyarsan koy yarışır. Adından söz ettirir.

    Massa bu tarz bir plot hiç olmadıki. Tamam sevebilirsiniz falan filan ama kalkıpta yanlış adamlan kıyaslıyor ve gereksiz böbürleniyorsunuz be kardeşim. Adam 4 kez Aloyu sıralamalarda !! geçti diye bu kadar da yapılmazdı CMT günü. Biz dedikmi o 4 yaptıysa Alonso'da 60 yaptı.. (demiş oldum bu arada 🙂 )

    Dünkü Alonso olayında bile Massa'nın Alonso'yu gereksiz yere Vettel'in arkasına sıkıştırmasının en kötü %50 payı var. Adam seni zaten geçmiş daha ne üstüne çıkmaya çalışıyorsun, bırak adam sola geçsin bir an evvel. Onu orda yapmasa belkide ilk viraja yanyana gireceklerdi A / V ikilisi. Kendisi de kaybetti orda, Alo yu sıkıştıracam derken arkadan gelenlere geçildi.

    Neyse geldi geçti. Sadece Massa iyi derece yaptığında değil, kötü derece yaptığında da burda olamnızı dileriz.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Zor bulursun, onlar cumartesi adamları…

  7. klasik massa

    etkisiz eleman

  8. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    İşin kötüsü Massa'nın bu etkisiz performansına sevinin Ferrari'ci arkadaşlarımızı görmek.

  9. görkeMassa avatarı

    massa start yer kaybetmeseydi ve lastikleri çabuk aşınmasaydı ilk 3 te kesin olurdu.startan sonra 6 yada 7. liğe geriledi. bide erken pit stop gerilere düşürdü. bugün ferrarilerin günü değildi. bazı arkdaşlar massa yine eski kötü performansına geri döndü yazıyorda boş konuşuyorlar. şartlar massayı geriye düşürdü. bu yarışta fazla varlık göstermedi gerilere düşünce

  10. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Şimdi mikrofonlarımızı massathebest nickli arkadaşımıza uzatıyoruz evet söz sizde…

  11. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    4. pit stop bugün ferrari'nin aldığı en iyi karardı bence. ama daha iyisini tabi ki haketmişti massa ama 10 puan da hiç fena değil

  12. Son bölümde 4.pitleri yaptıktan sonra attığı fastest lap,Raikkonen ve Grosjean'ı hızlıca geçmesi ve 35 saniye olan farkı 25'e indirmesi,bunlar olumlu işaret gibi gözükse de göz boyaması olduğunu düşünüyorum.Çünkü haftasonunun toplamına bakarsanız,yarış tempo olarak çok yavaş geçti.55.turda pite giren Perez'in son turda attığı en hızlı tur da,bunu kanıtlıyor.Kabul etmeliyiz ki,Button sorun yaşamasa bu yarışı 6.tamamlayacaktık ve yavaştık.

  13. massa dediği gibi ilk bölümde kaybetti. lastikten erken kurtulayım derken grubun gerisinde kaldı. ona rağmen iyi yarış çıkardı bence. temiz 10 puan.

  14. Ferrari%100 avatarı

    Fos çıkma diye bişey yok sen bi geçen sezona bide ondan öndeki sezonlara bak işte onlar fos ama bu yarışta fos mos yoktu

  15. Ferrari%100 avatarı

    Massanın bu performansı çok iyidi bugün sade starttaki yağmurdan dolayı sıra kaybetti
    Ama tabiiki Alonso olsydı farklı olurdu

  16. Ferrari%100 avatarı

    Son turlarda Massa Rosbergle Hamiltonla aradaki fark 12 saniyeydi 4 pitstoptan sonra durum iyiydi lastiklerin daha iyi olduğu için tabiiki
    Daha bi 5 tur olsaydı Massa öndekilere yetişme oranı vardı kendi fikrim
    5'cilikte iyi bir sonuç

  17. Raikkonen06  avatarı

    Keşke senin yerinde Alonso olsaydı görürdüm o zaman Vettel efendiyi aslında sendende bi cacık olmayacağını baştan beri biliyorum Alonso olmayınca sende foss oluyosun çok ilginç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir