Horner: "Vettel Hatalıydı"

yazar:

kategori:

Horner “İletişim halindeydi ve ne olduğunu biliyordu ancak o söylenenleri görmezden geldi. Kendisini takımdan daha çok düşündü ve birincilikle ikincilik arasındaki 8 puan farkına odaklandı.”

“Bu yanlıştı. Hatasını kabul etti ve takımımıza göre Formula 1 takım sporudur. Ancak sürücüler şampiyonası da var ve bazen bu konuda kafanız karışır. Aynı sıkıntının arkamızdaki Mercedes araçlarında da olduğunu düşünüyorum.”

“Bu konuda ders çıkarmamız önemli ve Sebastian’ın neyi doğru yapmadığını anladığını umuyorum. Ancak bu tür durumlar geçmişte de oldu ve gelecekte de olacaktır.” dedi.

Sürücülerini daha fazla disiplin altına alıp almayacaklarının sorulması üzerine Horner “Bu kapalı kapıar arkasında konuşacağımız bir şey. Çoktan onunla konuştuk. Duygular geride kaldıktan sonra sıradaki yarıştan önce onunla yine görüşeceğiz.” dedi.

Vettel, Webber’i geçtikten sonra ona yerini vermeyi söyleyip söylemediklerinin sorulması üzerine Horner “Ona yavaşlayıp yerini vermesini söyleseydik böyle bir şey yapacağını gerçekten düşünüyor musunuz? Bunu söylemenin bir anlamı yoktu. Bu hareketi yaparak ne yapmak istediğini açık bir şekilde gösterdi.” dedi.

Horner, 2010 Türkiye yarışından beri iki sürücüleri arasında bir gerginliğin olduğunu kabul etti.

Horner “Dürüst olalım, 2010 Türkiye yarışından beri aralarında çok fazla güven yok ancak birbirlerine saygı duyuyorlar. 2012 Brezilya yarışını hatırlarsanız orada Mark’a pozisyonunu koruması ve ona karşı yarışması söylendi.”

“Bu tür şeyler olabilir. Onlar yarış pilotu ve birbirlerini sınırlara kadar zorlayacaklar. DNA’larında bu var ve bı yüzden onlarla anlaşma imzalıyoruz. Son 5 senedir bir ikili olarak iyi iş çıkardılar.” dedi.


Yorumlar

“Horner: "Vettel Hatalıydı"” için 26 yanıt

  1. Evet, Vettel takımı dinlemedi ve elde ettiği haksız avantajla geçti Webber'i. Bununla benim yukarıda yazdıklarımdan hiçbirisi çelişmiyor. Sen bunu görsen de görmesen de.

  2. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    takım emri vermiş gibi oluyor ha yavaşla lastik motor koru demek ha bir şey diyemem demek bencede alttan geçmesini arzu etmişler zaten webber geçilmeseydi 1.2 yarış sonra aracını yavaşlatırlar bence :d bu işlerin babası ferrari hep oralardan çıktı bu işler hatta ferrari yüzünden takım emirleri pilot kayırma olayları yasaklanmıştı bir dönem ama olmuyor tabiki takibi zor takımlara kalmış birşey ben o sebeple mc laren ciydim hakinen bıraktı devam ettim tutmaya kimi ile ama kimi gidince kimici oldum açıkcası sebebide bu tarz 1. pilot heveslisi değil hızlı araç ver basar gider saf hız ve yarış kazanınca çoluk çocuk gibi hoplayıp zıplamıyor ağır takılıyor 😀 vettel e bak alonsoya mesela hem büyük pilotlar hemde garip gurup işler peşindeler çelişkili işler

  3. "Vettel kesinlikle hatalıydı bunun aksini iddia etmek objektiflik dışıdır. Ama olumlu yönü Vettelin özür dilemesi " neyin özürü bu anlamadım yada çok geçerli bir özürmü veya özür dileyince her şey bitip eski haline dönüyormu?? sen kalk git birinin hakkını gasp et sonrada özür dilerim bilerek yapmadım de hiç ama hiç samimi bulmuyorum.. hatta pit duvarının vettel in "çekin şunu önümden" demesinden sonra weber e motorunu kıstırıp vettele yol verdiğini düşünüyorum 3 kez dünya şampiyonu bir pilotun yetenekleri sorgulanamaz ama böyle oyunlara da ihtiyaç duymamalı..

  4. Mercedes in durumu özel çünkü başarı yada puan aranan bşr takımken ALonso nun yokluğu ile birlikte 3 ve 4 lüğün puanını toplamak istemişlerdir.RedBull da işler tamamen farklı çünkü zaten çok güçlü bir aracın varken sürekli önlerde yer alma durumu söz konusuyken ve sezonun başındayken neden bu tekilcilik?Massa ve ALonso puan puanayken ve sezon başındayken Ferrari bunu yapmadı.

  5. Takimin yarismalarina izin vermeleri gerektigini dusunuyorum, bu pilotlar geride kalmayi kabullenecek insanlar degil, birakin benzin lastik durumlarini bilen yaris muhendisleri yonlendirsin, kaza yapsan nolur? en fazla 3 hafta seni konusurlar, buda isine gelir zaten 🙂

    Ama maalesef takim emirleri Ferrari/Alonso sayesinde tekrar hayatimiza girdi, bu durumda takim emrine ragmen Vettel takimi dinlemediyse cezasini keseceksin abicim, Horner biraz laf kalabaligi yapip olayi gecistirmek istiyor sanki..

    Tekrar soyluyorum, iki takim arkadasi da olsa yarismalarina izin verilmeli, bugun Rosberg`e yapilan da buyuk haksizlikti, birakin kim hizliysa o kazansin, birakin yaris muhendisleri gereken kararlari pilotu ile beraber alip inisiyatif kullansin..

  6. Horner bence bu isi birakmali pilotlarina soz geciremiyorsa otoritesi sifir bu saatten sonra bir daha webber hayatta dinlemez takim emri falan…

  7. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    "Bu konuda ders çıkarmamız önemli ve Sebastian'ın neyi doğru yapmadığını anladığını umuyorum. Ancak bu tür durumlar geçmişte de oldu ve gelecekte de olacaktır."

    Ne diyor bu Horner!Gelecekte de olacak ne demek?Çocuklara mı açıklama yapıyor lan bu?Bu kadar saçma bir demeç görmedim ben.

  8. Schumacher- avatarı

    Rezalet rezalet rezalet…

    Yarış aslanlar gibi Webber'in hakkıydı herzamanki gibi hakkını yediler birşey demiyorum.
    Vettel'den ilk günden beri nefret ediyorum nefrette edeceğim.
    Hiçbir zaman büyük pilot olamayacak şuan en başarılı pilotlar arasında olmasına rağmen.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Olaya bu gözle bakmayanlar kaybeden taraf tebrik ediyorum gerçek bir yorum gördüm sonunda.

  10. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yazık webber'e ya.vettel yine aç gözlü ve egoistliğiyle kariyerinin 27.zaferi(!) aldı.kendisini gönülden kutluyorum!!! 🙁

  11. Takım emri yada yasakdan bahsedilmiyor… Bu durumda takım emri kullanmayı tartışıyoruz; takım emri olmadığı söylenmesine rağmen hadisenin oluşunu tartışıyoruz; birileri hala bastırmaya devam ederken ne yapıyorsun bir korumaya geçtik denilmemiş olmasını tartışıyoruz; sezonun ikinci yarışında puan puana olan mücadelede birilerinin nasıl kayırılacağını tartışıyoruz.
    Newrey den dilenen özre çok fazla açıklama olabilir… Sİz adamın bir sistemini ECU yardımıyla bozmadan ben sizin sisteminizin içinde müdahale ettim ondan dolayı özür diliyorum mu diyor?

  12. Vettel in konumunu koruma durumunda haberdar edilmemiş olması takımı sahtekar durumuna düşürür.Zaten… Newey den özür dilemiş olması bu durumu kuvvetlendiriyor.Ben onu diyorum ki; Webber i koruma modu lafıyla uyutup Vettel e gizlice kış dediler. Vettel bir defa atak deneyip bu geçişi sağlamadı. Peki bu uzun geçiş denemesi süresince telsizden birileri ' Seb, multi 21' demedimi'? Demediyse neden demedi , dediyse neden uyulmadı? Bu mesele çok özeldir… işde senelerdir birilerinin haksız yere karaktersiz gibi kelimelerle adlandırılması yanında şu durum karaktersizliğin tam anlatımıdır. Sakın ola şu durumdan birileri tereyağından kıl çeker gibi işi bitirmeye kalkmasın. Webber alenen diyor… Vettel yapar takımda haklıydı deyip işi kapatır.Biraz haysiyeti olan şapkasını önüne koyup düşünür ve başkalarının çanağına işemeden evvel kendi çanağına işediğine bakar.

  13. ben çok iddalıyım bu rbr yönetiminin oyunudur.böyle olmasını onlar istedi.sinsice bir taktik uyguladılar.düşünsenize tam tersini webber yapsa neler olur.webberin aracını bi daha ilk 5 e girmeyecek şekilde ayarlarlar valla kalan yarışlarda.bi de hem hatalıydı diyor daha da ileri gidiyorum utanmadan arlandmadan bir şey diyemezdim diyor.yazık size resmen bi canavar yetiştiriyorsunuz insanların nefretini kazandıran.isterse 10 tane şampiyonluğu olsun vettel bugün karakter olarak yerin dibine girmiştir bu yaptığı hatayı telafi etmelidir senin ve ekibinin zorlamasıyla horner efendi!

  14. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Pes yaa, lafa bak çay demle… Görende motoru kısılman ve sert lastikle yarışıp daha Zor şartlarda geriden gelip geçti sanır vetteli

  15. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu gün sitede resimler,videolar yayınlanmıyor yorumlar siliniyor anlamsızcahttp://g1303.hizliresim.com/17/s/ldxfm.png

  16. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu da kanıt

  17. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Marka dikkat sağı boş oldu ilerdeki virajın sola doneceğini bildiği halde daha sağa yanaşıp daha iyi apex yakalamak yerine vettelin önünü kapatmaya çalışıyor

    Şimdi turunu hatırlamıyorum ama 15 16 turları galiba vetteli 2 tura yakın arkasında tutarak ne yapmaya çalıştı ondan once abu dhabi gp pite gireceği halde vettel yol vermedi

    Vettele hak kazandırmak çabasında değilim ama eğer konu takım oyunuysa mark da kendisine yapılanı çok kez daha farklı şekilde yapmış

  18. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Şimdi de çıkıp hatalı diyorlar ya.Yarışın içinde diyecektiniz bunu.Aynısını Webber yapsa yerini koru derlerdi.Webber'i harcıyorlar hep.

  19. TifoAlo HRT avatarı

    Yanlışın var Webber onu ittirmiyor pit duvarına Vettel kendi geçiyor malum dışardan gelse zorlanacak yada geçemeyecek ama içte çok az bir delik buldu orada pit duvarının olduğu yerdi.

  20. Vettel kesinlikle hatalıydı bunun aksini iddia etmek objektiflik dışıdır. Ama olumlu yönü Vettelin özür dilemesi maalesef F1 bazen çok anlaşılmaz bir hal alıyor bu gün Red Bull Renault- Mercedes pilotları arasında yaşananlar Rosberg basmış geliyor Lewis'den hızlı Brawn telsiz'den temponu koru lastiklerini koru yakıt ikmali yap tamam anladık bitime 5-6 Tur kala Nico uyarıyorum arabayı garajda istiyoruz ama Lewisi geçsen bile öndekiler uzakta boşa çabalama o zaman kardeşim bu adam yarışmasın bıraksın birilerini takip etsin öndeki kendi takımından biri olmasaydı Brawn öndekini geçme onun önündekiler çok uzakta dermiydi acaba ? resmen saçmalık.

    Gelelim bizimkilere Vettel telsizden Webberi önümden çekin yok ya başka emrin isteğin Takımın cevabı sabırlı olmalısın Sebastian Webbere telsizden biraz daha hızlı olabilirsin dendikten sonra hızlandı ve Vettel ile arayı açtı takım burada hiç bir emir uygulamadı burada takımımı tebrik ediyorum. Gelelim sonlara Webber böyle iyisin temponu koru Sebastian içinde aynısı geçerli takım Webberi 1 Vetteli 2 yapmıştı çoktan ama Seb dinlemedi burada da yapacak bir şey yok kapalı kapılar arkasında ders verilmelidir. Bu gün bir kez daha anladık ki F1 de böyle şeyler hep oluyor olmaya'da devam edecek geçmişte bunun bir çok örneği var ama bu konuda hiç bir takım suçlu değil suçlunun en büyüğü Fia'dır

    Takım emirleri yasağı, Ferrari'nin 2010 Almanya GP'de yaptıklarından sonra tekrar gündeme gelmiş ve FIA, cuma günü gerçekleştirilen Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında takım emirlerini yasaklayan 39.1 maddesini kaldırdığını duyurmuştu.

    Bu unutulmamalı.

  21. Diyorki ; "Sebastian hatalıydı." Bende soruyorum her hata yanına bir ceza gerektirmez mi? Yani Vettel takımın emrini yerine getirmeyecek , takımda ona ceza vermeyecek. Adamın takımı iplemiyor gibi birşey çıkıyor ortaya.

  22. Bu olayın olması bir taraftan iyi oldu, en azından hakkında konuşulacak birşeyler çıktı 🙂
    Daha öncesinde Vettel takımla anlaşıp takım emirlerine uyacağını söylemişse olayın iç yüzü değişir hem de çok kötü, ki bu durum Webber için de geçerli. Eğer Vettel daha önceden takım emirleri hakkında takımla konuşmamışsa bugün yaptığında hiçbir sorun yok. İnsanlar çoğu zaman olaylara işlerine geldikleri gibi bakarlar. 2010 'nu hatırlayın. Massaya takım emri verildiğinde, ki daha önceden Massanın takımla bu konu hakkında konuştuğunu düşünüyorum, Massa pek zorluk çıkarmadan yerini verdi ve insanlar yerini kolaylıkla verdiği için onu karaktersizlikle suçladı. Bugün Vettel takım emrine uysaydı o insanların aynı şeyi diyeceklerini hiç zannetmiyorum.

    Gel gelelim Webbere. Takım emirlerine uyma konusunda Webberin sabıkasının çok iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Örnek 2011 İngiltere. Eğer bugün Vettel ile Webberin yeri değişmiş olsaydı, herkes Webberi kahraman ilan ederdi, bundan da hiçbir şüphem yok.

    Sonuçta işin iç yüzünü tam olarak bilemediğimizden kesin bir karara varmak zor. Yine de bu biz seyirciler için iyi bir durum 🙂

  23. RedBull tarafından Vettel'e verilmiş net bir emir vardır ve de Vettel bunu görmezden gelmiştir. Takım talimatına karşı çıkmıştır. Formula 1'in içerisindeki herkesin hemfikir bir şekilde söylediği şey bu.

    Her bir haltı RB Vettel'i kayırıyor olarak yorumlayanlar bu gerçeği hâlâ göremiyorlar. RedBull Vettel'i zorla kazandırdı diyorlar gerçek bunun tam tersi olmasına rağmen. Bunun bir sürü kanıtı olmasına rağmen. Varsın olsun, gerçek sonsuza kadar inkar edilemez.

  24. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Her olayın bir geçmişi olduğu gibi bunun da bir geçmişi var vettel webber olayının geçmişi bence brezilya gpye dayanıyor startta webber vetteli pit duvarına sıkıştırdı ardından abu dhabi ve brezilya gplerinde 2 3 tur vetteli arkasında tutarak bir şeyler anlatama çalışıyordu sanki.vettelde her halde bu gün buna cevap vermek istedi.zaten arlarının iyi olmadığı bilinen bir şey.ama bundan sonra daha da kötü olacağa benziyor

    Bir f1 sever olarak bu tür hadiseler her zaman olmaz senede 1 kez olur.örneğin 2010 daki türkiye gp gibi hala konusuluyor.bu hadisede f1 de yeni bir bakış açısı kazandırdı.bu gün hepimiz f1 in tarihine geçecek bir hadiseye şahitlik yaptık.hadise kadar mücadele de fevkalade güzeldi.iki pilotda büyük cesaret ve pilotaj gösterdi özellikle vettel baricellonun aksine red flag red flag bağırmadı en azından pit duvarına sıkıştırıldığında

    Marka gelince çok tuhaf bir karaket olduğunu düşünüyorum aynen montoya gibi.biraz çılgın biraz açıksözlü bir insan.sanırım onu f1 tarihine damgasını da bununla vuracak.şimdi markı ne kadar sevip ne kadar nefret etsekte onsuz da yaşanmıyor

    Ayrıca daha da tuhaf olan adaletden bahseden insanlar bu gün takım emrine uymayan bir pilotu yerden yere vurmaya çalışıp diğer tarafta takım emriyele yavaşlatılan rosberge ise sahib çıkıyor belki de sorun aslında takımlarda değil belki de vettel 25 yaşındaki bir adama göre gerçekten çok şey yapıyor?

  25. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Horner aslında şunu diyor olmasaydıda olurdu ama bu da ekmeğimize kaymak sürdü diyor 🙂

  26. Raikkonen06  avatarı

    Bırak bu işleri hornerrr seninde işine geldi tabi Vettel'in 1.olması senin favori pilotun değil mi hem daha genç hem daha hırslı hemde daha kurnazzzz değil mi ayıp bu yaptığınız sizin gibi Redbull olmaz olsun siz olsa olsa RED DEVİLS olursunuz vettelinle birlikte koskoca Webber'i harcadınız bundan sonrada Webber vetteli biçerse itiraz etmeye hiçbir hakkınız olmaz siz ve sizin gibi takımlar olduğu sürece f1'in tadı kalmaz yazık çok yazık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir