Malezya'daki Takım Emirleri Nedeniyle Mercedes Karıştı

yazar:

kategori:

Malezya’da Mercedes, daha hızlı olan Nico Rosberg’in önündeki Lewis Hamilton’u geçmesine izin vermemiş ve yerini korumasını söylemişti. Bu olay sonucunda Nico Rosberg telsizden “Bu günü unutmayın” mesajı vererek takımı eleştirmiş, ancak yarışın ardından takımın iyiliği adına bu kararı desteklediğini söylemişti.

3. olarak podyuma çıkan Lewis Hamilton ise karardan dolayı ve doğal olarak podyumdan dolayı pek de mutlu bir görüntü çizmedi ve podyumu Rosberg’in hak ettiğini söyledi.

Kararın arkasında takım patronu Ross Brawn bulunuyor. Takımın başına yeni gelen Toto Wolff ise bu kararı desteklemiyor. Wolff “Sportif açıdan görmek istediğimiz şey bu değil.” dedi.

Niki Lauda “Sportif açıdan hatalıydı. Rosberg’in geçmesine izin vermelilerdi. Ross ile, bundan sonra bu stratejinin kullanılıp kullanılmayacağı konusunda konuşmamız lazım.” dedi.

Gelecek sene için takımdaki yeri, yeni gelen yöneticiler ve Mclaren’den gelecek olan Paddy Lowe yüzünden tehlikede olan Ross Brawn, Rosberg’in de düşük seviyede yakıta sahip olduğu gerekçesiyle kararı savundu.

Ancak Rosberg onu yalanladı ve “Yakıt saklamak zorunda değildim. Her şey yolundaydı. Ross ile oturup bunun gerçekten doğru karar olup olmadığını konuşacağım.”

“Red Bull’ları yakalayabilir miydim bilmiyorum. Ancak o an oldukça iyiydim. İyi iş çıkarıyordum ve ne kadar daha ileriye gidebileceğimi görmek isterdim.” dedi.

Rosberg ayrıca Hamilton’un Mercedes’te bir numara olduğu iddialarını kabul etmedi.

Rosberg “Bu yaşananların nasıl böyle bir etki uyandırdığını anlayabiliyorum ancak ben önde olsaydım aynı kararın verileceğinden eminim.” dedi.

 


Yorumlar

“Malezya'daki Takım Emirleri Nedeniyle Mercedes Karıştı” için 21 yanıt

  1. ben yine söylüyorum . ingiliz ve almanın olduğu yerde herzaman kavga vardır. çok değil 4 .5 yarış sonra savaş çıkar

  2. bahreynde veya diğerlerinde. takım emriyle geçtiği yarışlar oldu mu oldu. dediğim şu: grosjean'ın tek hamlede geçtiği perez'in arkasında takılanı, grosjean savunma yaparsa bi 5-10 tur arkasında tutar. takım emri olmasaydı da kimi geçerdi diyorsun ya, ona karşı diyorum bunu. geçerdi ama nasıl geçerdi? 10 turda mı? bu da kimi'nin yarışını baya bi olumsuz etkiler.

    beynime kanı götüren şu: lan daha geçen sezon takım emri uygulandı, gidip başka takım emrine 'gerçek f1 takımıysa bilmem ne yazıyor. önce kendine bak demişler. milletin açıklarını çıkarmaya uğraşacağına kendi takımına bak önce. grosjean'a takım emri gelmeseydi kimi geçecekti diye kabul edelim, rosberg'e de takım emri gelmeseydi o da geçemeyecekti. takım 2 pilota da emir vermeden önce 2 atak yapmıştı zaten rosberg. geçememişti.

  3. arkadaş sen geçen sezon bahrain gp den söz ettin (kimi is faster than you diyerek) sonra döndün bu yarışa ne yapmaya çalışıyorsun ?.ben bu yarıştan söz etmedim ama sen karıştırmışsın ne alaka yav pes ula !

  4. emin misin? daha bu yarışta grosjean'ın 1 turda geçtiği adamın arkasında kimi 10 tur takıldı. perez geri atak yaptı rev limitere dayanmasa kimi'yi geri geçecekti. (rev limiterin ne olduğunu da söyleyeyim: motorun o yarış için son hız limiti)

  5. atak yapıyorum da müsade var mı mı dedi 😀 ahahhaa. gene sıvamaya başlayacaksın daha şimdiden görebiliyorum. dediğin hakkında kanıt sorsam elbette yok hepsi kafadan uydurma. rosberg 2 kez atak yaptı geçemedi. sonuçta brawn bundan takımın zararlı çıkacağını anladı ve 2 araca da aynı redbull gibi benzin ve lastik koruma talimatı geldi. bunun üzerine de rosberg'in atakları kesildi bu kadar basit. takım emri redbullda da, mercedeste de, 2 pilota da benzin ve lastik koruyun şeklinde verildi.

  6. zaten kimi gro yu geçecekt (gro dan hızlı idi)i gereksiz bir takım emri olduğunu söylemiştim.o emir olmasa kimi gro yu yine geçerdi !

  7. İngiliz cephesine karşı Avusturya-Almanya ittifakı ??

  8. ros drs olmayan pist alanında bile hamı geçerdi takımından icazet almak istedi ama takım izin vermedi (ya ben hama atak yapıyorumda geçmeme müsade varmı dedi brawn hayır dedi.drs alanı olmadan ros geçerdi drs alanında geçebileceğini kanıtladı)sadece.sen övünüp duruyorsun ham ros u hem sıralama hem yarış hemde puan olarak önünde olur dedin.dedinmi dedin.bazı şeyler hamın lehine olsada bu iş kolay değil zaten senin bu konudaki yorumların dan belli

  9. takım emri demişki ros hamı geçme geçmedi.vete dedilerki webi geçme ama o geçti senin gözlemin bu kadar yanlış hacı.maval okuyorsun

  10. lotus'da gerçekten bir F1 takımıysa bunu yapmasın. kimi grosjean'ın arkasına geldiği anda 'kimi is faster than you' denmesin. eşit şartlarda yarıştırsınlar.

  11. gerçekten mercedes gp f1 takımıysanız bunu bir daha yapmayın(yok hama hem podyum hemde zafer sözü verdiyseniz önümüzdeki çin gp de hama zafer kazandırın olmadı ros u sabote edin.bunun başka yok yolu.herkesin bir gururu ve onuru var ros son cümlesinde bunu söyledi

  12. vedat özkan avatarı

    Rosberg kuru zeminde hızlı bir pilot burası kesin.İki haftadır süregelen yağmurlu koşullar rosbergin hiçde basarlı olduğu bir alan değil.Sıralama seanslarındada kuru zeminde oldukça hızlı olmasına karsın son seanst da ıslanan zeminde rosberg in gerilediğini yağmurlu koşullarda güçlü olan hamiltonın öne çıkarak rosberg i sıralama larda mağlup ettiğini gördük.Fakat yarışta bir önceki yarısın tam tersi kuru zeminde rosberg faktörü ortaya çıktı.Bütün yarış boyunca hamilton dan açık ara hızlıydı önce pite girenin avantaj elde ettiği yarış da hamilton hep bu önceliği alarak 1 sn ye düsen farkı her pit sonrası 3-4 sn dolaylarına çıkardı.Ancak rosberg sürekli bu farkı kolaylıkla kapattı.2 geçis denemesi yaptı rosberg geçtide drs noktasında ancak hamiltonda drs ile karsılık vererek yerini korudu.Fakat burdaki asıl mesele rosberg lastiklere hamiltondan daha iyi davranıyor.Bu yüzden her pit öncesi hamilton a rahat bir sekilde baskı uyguladığını gördük.Yarışın son bölümlerinde yaşanan hadisede de son 4-5 tur lastikleri daha iyi durumda olan rosberg hamiltonı drs noktasında rahatlıkla geride bırakabilirdi.Daha önceki atakları lastiklerin bitme noktasında değildi bu yüzden karsı atak yemişti.Yarısın sonlarında ise durum farklıydı yüksek ihtimal geçebilecek hıza sahipdi.Bu yüzden rosberg in tepkisi haklı bir tepki.Tüm yarış boyunca hızlıydı hakkının yendiğini düsünüyorum.Benim kişisel düsüncem ben rosberg i kuru zemin şartlarında hamilton dan bir adım önde görüyorum.Ancak yağmurlu koşullarda hamilton a direnemez.Hamilton rosbergden kötü pilot demiyorum aksine yağmurlu kosullar gibi pilotaj isteyen kosullar bir pilotun en önemli referansıdır.Schumi de bu alanda üstünlük kuruyordu hamiltonda o kadar olmasada üstünlük kuruyor.Ama söyle bir gerçek de varki schumi hiç bir zaman rosberg den bu kadar baskı yemedi.O yasda 43 ünde performans olarak son yıl kafa tuttu rosberge.Ancak 3 yarısta 1 yolda kalan aracıyla puansal anlamda rekabet edemezdi edemedi de.Ancak işin performans boyutunda hiç bir zaman yarış performansı olarak rosbergin gölgesinde kalmadı hatta rosbergin en güçlü yanı olan sıralama formatında dahi o yaşda rosberge kafa tuttu.Yaşlılğında bile o performansı gösteren büyük usta ile gurur duyuyorum.

  13. öyle tek taraflı anlaşma olmaz. siz ne konuşursanız ben ona cevap veriyorum. yazdığım yorumdaki hiçbir konu durup dururken açılmış değil. sen sırf schumi iyi görünsün diye hiç sevmediğin, 3 sene saydırdığın rosberg'in şakşakçılığını yapıyorsun da ben buna cevap vermeyecek miyim? schumi başarılı olamadı diye mercedes arıza yapsın, kötü araç yapsın isteyen siz, rosberg'e 3 sene 'sövüp' lewis takıma gelince rosbergçi kesilen siz, mercedes'de en ufak hata, arıza, takım emri vs olunca coşan siz. vettel takım emri dinlemedi webbere atak yaptı diye ona kızan, rosberg takım emri dinledi diye bu sefer de takım emrine kızan yine siz. hep alavere dalavere yollar birşeyler. biraz dürüst olun.

  14. Rudolf Haesler avatarı
    Rudolf Haesler

    Mercedes' i karıştırma çalışmaları başlamış.

  15. Yahu biz senle geçen anlaşmadık mı? Hani Schumi konularından bıkmıştın konusulsun istemiyordun.Kendin durduk yere Schumiye ve fanlarına laf atıyorsun.Schumiden yana cokmu acı cektin geçmişte cok mu üzdü seni efsane ki bu nefret kin gecmedi yanar döner

  16. Yalnız gözlemlediğim kadarıyla Wolff takım içi mücadeleyi destekleyen bir yönetici. Maldonado ile Senna da bol bol yarışıyorlardı birbirleriyle.

  17. Lauda ile Wolff da Brawn'ın açığını kolluyormuş. Hemen karşı gelmişler, takımdan yollamak için bahane yaratıyorlar.
    İşin gerçeğini tamamen bilemeyiz elbette. Hiçbir karar keyfi alınmaz F1de.

  18. kusura bakmayın aynı şeyleri yazıyorum da, yine yazacağım:

    rosberg, sen lastikleri bitik, benzini koruma modunda, araçla anca 2. yarışa çıkan hamilton'a 2 kez atak yaptın mı? yaptın. geçebildin mi? geçemedin. neden izin verin geçeyim diye şov yapıyorsun? zaten denedin 2 sefer. yani takım sana fırsat verdi. geçemedin. o andan sonra it dalaşına dönüşmesin diye takım da emir verdi. brawn telsizden negatif dese rosberg geçebilir miydi emin değilim. 2 kez denedi çünkü çok daha zayıf bir araca karşı. ancak geçemedi.

    eski schumici, şimdi ölümüne rosbergçi schumi fanlarına ne oluyor anlayamadım. tabi, kötü araç beklediler, o kadar da kötü araç gelmedi. arıza olsun da gülelim dediler, o da olmadı, en son rosberg geçsin bari hamilton'u dediler, adam daha araca uyum sağlayamamış haliyle rosberg'e fark attı. 2 sıralamada 1.5 saniye toplam, 2 yarışta da lider gitti. schumi rosberg döneminde takım emri hiç verilmedi dediler bu schumi'nin takım emri hakedecek kadar baskın olmadığını gösterir. yoksa emrin yasak olduğu dönemlerde bile kimin kullandığını biliyoruz. ki şuan takım emri: LEGALDİR. yani yasal, fia kuralları içindedir.

    vettel webber olayında vettel'i haklı buldum, ama bu vettel'e kızıp da, öte yandan mercedes'e de kızan çelişgenlere de çok şaşırdım doğrusu. 2 olay var, 2side tıpatıp aynı, 2 takımın 2 pilotuna da lastik ve benzin koruma emri geliyor, taraflar birinde karayı, diğerinde beyazı seçiyor. taraflı bakış açısının böylesi. eğer vettel takım emirlerine uymadı diye suçluysa, o zaman rosberg'de hamilton'u geçebilseydi suçlu olacaktı. yok vettel emre uymalı ve geçmemeliyse, rosberg'de kurala uymalı ve telsiz show yapmamalıydı.

  19. Rosberg hızlıyım dediğinde kendisine "Önündekilerle devasa bir fark var, yakalayabileceğin kimse yok" denildi. Brawn'ın sesiydi telsizdeki, haklıydı da. Ancak burada Rosberg'in bahsettiği podyumun son basamağıydı: Kariyer tablosuna yazılacak bir değer, alınacak bir kupa ve podyumda şampanya patlatma.

    Brawn veya kararı her kim aldıysa amacı podyuma Hamilton'ı çıkarmaktı. Reklam çalışması veya Hamilton'ın kontratındaki olası bir madde olabilir. Gördüğüm en saçma takım emriydi.

  20. dünkü hareket lewisin takımın esas oğlanı olduğunun açık bir kanıtıdır.oysa ne güzel kapışacak pırlanta gibi yetenekleri var ellerinde ama brawn bu işte.şu sporu şu hale getirenlerden birisi.bu spora iyiliğinden çok kötülüğü dokunmuş biridir bu adam bana göre.rekabet biterse heyecan da biter her şey sunileşir.bu adamlar korkak.katakulli ile kazanmaya alışmış adamlar ne anlarlar rekabetten.

  21. Brawn bu sportif olmayan hareketin mimarı olarak tarihe geçmiş bir isimdir, O var olduğu müddetçe değişmeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir