Red Bull: "Pirelli Lastikleri Değiştirme Sözü Verdi"

yazar:

kategori:

Mercedes ile birlikte Pirelli’yi lastiklerini değiştirmesi konusunda baskı altına alan Red Bull, başarılı olmuş gibi görünüyor.

Mercedes’ten Toto Wolff “Lastik yapısında değişiklik olacağına dair işaretler var. Bahreyn ya da sonrasında muhtemelen değişecektir.” dedi.

Ancak Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hambery “Böyle bir şey yok.” dedi ve takımların anlaşmaları halinde sezon ortasında değişiklik yapabileceklerini söyledi.

Marko “Sürücülerimize en hızlı bölümde en hızlı şekilde gitmemelerini söylüyoruz çünkü lastikler üzerinde çok aşırı yüklenme oluyor. Pirelli ile tabi ki ciddi görüşmelerimiz oluyor.”

“Pirelli durumun farkında ve en geç Bahreyn’de yeni lastiklerin olacaklarını söylediler.” dedi.


Yorumlar

  1. osman erener avatarı

    lastikler değişirse formula 1'in suyunun çıktığını ilan edebiliriz..e oldu olacak geçen senenin şampiyonuna +25 puan verilsin..alonso'ya gereksiz gayretinden, raikkönen'e sebepsiz istikrarından dolayı 1 er yarış men cezası versinler..

  2. meşrubat takımının oyun felsefesi.

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Beyler Hani Pirelli İtalyan Markasıydı ? 🙂

    Size Bridgestone Versinler İstermisin Marko ? 🙂

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eric Bouiller'e tebrikler.Doğrusu böyle bir şeyi kendilerinden beklemiyordum.Reno motorlu araç dayanışması da bi yere kadarmış.Demek ki pastanın aslan payı oranı değişmesi gerekiyormuş.

    Ferrari 2011 ispanyada 20 tur lider gidip sonra tur yemişti.Sezonun en sert lastiği orada kullanılmıştı.Her 10 turda bir pitstop görmüştük.O zamanlar kimseden ses çıkmıyordu.Şimdi homurdanmalar , ispiyonlamalar , gammazlayanlar , lobiciler, masabaşıcılar ne ararsan mevcut.

  5. Lotus haklıymış Rebullun Pirelliyle lobi yaptığı.böyle bir şey olursa sanırım Alonsocu arkadaşlarla Kimici arkadaşların karşı çıktığı ortak nokta olacak.Ferrari ve Lotus bu değişiklik olursa performans konusunda biraz daha sıkıntı yaşar

  6. şu avatarını değişte rengin belli olsun burdan bakınca domates kırmızısı görünüyor sana kırmızı yakışmıyor hadi lacivertlere.

  7. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    değşiklik olacağını sanmam bunun için tüm takımların karar alması gerekir. Marko kendi düşünclerini empoze etmeye çalışıyor. Hembery noktayı koymuş zaten.

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şimdi onlar düşünsün paşam

  9. Eric haklı beyler

  10. Lobi çalışmalarınız başarı sağlamış.Zor duruma düşünce gerçek yüzleri nasıl da ortaya çıkıyor.

  11. Eric Bouiller'in dediği çıktı redbull aracı tamamen aero üzerine tasarlanıyor ve en büyük sıkıntıları lastiklerin durumu lobi yaptıklarından bahsetmişti nitekim doğruymuş marko paşa lastikleri değiştirme sözünüde aldı hayırlı olsun!!!Doğru olansa lastikleri anlayabilmek için araçlarında gerekli değişiklikleri yapmalarıydı koskoca ferrari,mclaren daha dünki takımın lobi yapmasını istediğini elde etmesine engel olamıyor pirelli böyle bişey yaparsa bu f1 içinde hiç iyi olmaz.Lotus'a haksızlık olur yağmurlu havalarda zaten bi dezavantajları var onlarda yağmur lastiklerini çalıştıramıyoruz bişeyleri değiştirinmi demeleri lazım?Yoksa yağmur şartlarındada iyi performans alabilmek icin bu konuda araçları üzerinde çalışmalarımı doğru olan sizce?Bence pirelli'nin bişeyler yapmasını istemek yanlış lastikler herkes icin aynı ve bu lastikleri anlamak,araçlarını bu yönde geliştirmeleri doğru olan böyle lobi yaparak avantaj sağlamak değil…

  12. e iyi güzel de bunu herkes mi istemiş yoksa sadece rbr ve mercedes mi? bende beğenmedim mevcut lastikleri ama kardeşim sen lastiğini yapmışın bi kere avantaj sağlayan sağlamış lastikleri sevmiş.misal lotus ve ferrari.adamlar öyle yada böyle lastikleri iyi kullanıyorlar avustralya da gördük örneğin.lastikleri geliştirebilirsin en doğal hakkın ama bi iki takıma sorarak olmaz bu işler gizli lobiyle olmaz yani.rbr de korkuyor besbelli.korkan kurallara saldırıyor.kimse delikanlı gibi mücadeleye girişmiyor.apaçık şaibeli kararlar veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir