Raikkonen, Muhtemelen İngiltere'de Yeni Motorla Yarışacak

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, 2008’de yeni uygulamaya konulan kuraldan faydalanacaklarını ve Raikkonen’in muhtemelen İngiltere GP’de ceza almadan yeni motor ile yarışacağını söyledi.

Raikkonen’in normal koşullarda Fransa’da kullandığı motoru İngiltere’de de kullanması gerekiyordu ancak takım Fransa’da yarışın ortasında yaşanan egzos sorunu nedeniyle önlem olarak yeni motor kullanmayı planlıyor.

Raikkonen yarışı lider götürürken egzos sisteminde sorun yaşaması nedeniyle yavaşlamış ve liderliği takım arkadaşına kaptırmıştı.

Domenicali "Bunun oldukça muhtemel olduğunu söyleyebilirim. Kesinlikle yarışın ortasından sonuna kadar böyle zor geçmesinin ardından motoru değiştirmemiz yüksek bir olasılık ve bu yüzden bize sunulan jokeri kullanacağız."

"Söylediğim gibi bu gece ve yarın analizler yapacağız ancak bunu yaparsak Silverstone’da yapacağız ve acele etmeyeceğiz." dedi.

Domenicali pit sırasında yerinden çıkan parçayı koparmayarak bilinçli hareket ettiklerini çünkü bunu tamamen koparırlarsa daha fazla zaman kaybedeceklerini düşündüklerini belirtti. Daha sonra yarış içerisinde egzos parçası kendiliğinden koptu.

Domenicali "Zaten sallanıyordu. Onu tutan bir kablo vardı ve onu kesmemeye karar verdik çünkü daha fazla saniye kaybedebilirdik. Arkamızda zorlayan Trulli ve vardı ve bunu dikkate aldık. Şunu söylemeliyim ki, strateji ve takım çalışması bakımından her şey düzgün yapıldı." dedi.

Domenicali ayrıca Raikkonen’in motorunu korumak için mümkün olan her şeyi yaptıklarını ancak Fin pilotun yarışı tamamlayabileceğinden emin olmadıklarını söyledi.

Domenicali "Tüm koşullar altında motoru korumak için elimizden gelen her şeyi yaptık ve damalı bayrağın sallanmasını bekledik."

"Kesinlikle çok endişelendik. Bitmesi gereken uzun bir yarıştı. Belki uzun yıllar ve bir çok saç teli kaybettik ancak bu oyunun bir parçası. Bu durumlarda asla bilemezsiniz. Her an durabilir. Bu oldukça zor ve kritik." dedi.

Domenicali aynı zamanda egzos sisteminin neden koptuğunu bilmediklerini ve bunu incelemenin zor olacağını söyledi.

"Açıkçası bunu anlamak mümkün değil ve diğer bir zorluk ise yarışın yarısı boyunca kopan parçaların araçtan piste düşmüş olması. Bu parçaların bize geçmesi zor çünkü onlar şu anda pistin bazı yerlerindeler. "

"Bu haftadan sonra analiz yapmaya çalışacağız ancak şu anda başka bir bilgi yok." dedi.


Yorumlar

  1. Domenicali aynı zamanda egzos sisteminin neden koptuğunu bilmediklerini ve bunu incelemenin zor olacağını söyledi.
    "Açıkçası bunu anlamak mümkün değil"
    :)) İşin içinde Kimi varsa imkansızlar gerçekleşir hiç şaşırma Stefanocuğum 🙂 bu adamdaki şansın bi benzeri yok, dünyada tek 🙂

  2. tolga soydan avatarı

    ewet doğru monzadaydı bende hatırladım.

  3. Lost boy dediğin doğru ama tam olarak değil. geçen sene pantano monza 2. yarışında ön kanadı koptuğu için ancak yarış hakemlerinin değiştirmek için pite gel demesine karşılık gelmemesi yüzünden 6. olduğu yarıştan diskalifiye edilmişti.

  4. tolga soydan avatarı

    taktın arkadaşım sende dün akşamdan beri FİA ya.sen söylesen nolur koskoca F1 dünyası bilmiomu cezanın nasıl verilceğini.sen daha mı iyi bilion.mclaren takımı laf etmio siz burda susmuosunz

  5. tolga soydan avatarı

    2.pitinden önce oldu bu olay.pite girseydi 3 pit stop yapıcaktı zaten yavaşdı geriye düşücekti.

  6. ön kanadı kırık finish gören ve puan alan 1 pilot diskalifiye edilmemiş miydi gp2^de?? çok açık yüreklilikle söylüyorum eğer eksoz borusu sarkarak yarışan 1 McLaren aracı olsaydı diskalifiye ederdi FİA.

  7. bir kablo tutuyorsa kesmenin neresi süre kaybettiriyor.3sn de pit mi yapıyorlarda haberimiz mi yok

  8. ne cezasııı yaa öyle birşey olsaydı gercekten sacmalıkkk olurdu.. !
    Kiöi elinden gelen herşeyii yaptıı.tebrikler her zamanki gibi zoru da başarmışş olduu..

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Evt ceza alması saçma olurdu.En azından bu haber Kimiciler içn cok iyi

  10. Motoru iyi korudu Kimi cidden. Motor değiştirmek mantıklı ve doğru bir karar ayrıca.

  11. O eksoz borusunun sıcaklığı nerden baksan (atıyorum) 200-300 derece. Kopup tribünlere doğru gitmesi bayaa korkutucu oldu.

  12. yine iyi atlattı raikkonen daha kötü şeyler olmadı..bu arada tahsin emre sanırım 2000'de de shuminin başına gelmiş böyle bi olay..

  13. tolga soydan avatarı

    eskiden arka kanatları falan kopardı.2006 çindede hatırlarsanız aynası kopmuştu.

  14. egzos nasıl koptu anlamadım valla egsoz koparan ilk pilot olarak tarihe geçti galiba kimi.

  15. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    kural gayet açık ceza saçma olur zaten

  16. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    tebrikler kimiye aracı finishe kadar getirdiği içinde teşekkürler.

  17. tolga soydan avatarı

    ohh ceza almıyomuş.haberi okumadan yorum yaptım =))

  18. tolga soydan avatarı

    oooooooooooooooo =( hay allahmm ya!!!!!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir