Kovalainen, Yarış İçerisinde Gösterdiği Gelişimden Memnun

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Fransa’da aldığı grid cezası ile geriden başlamasının ardından yarışı 4. sırada tamamladığı için oldukça mutlu.

Mclaren pilotu sıralamalarda Webber’in hızlı turunu engellediği gerekçesiyle ceza almış ve yarışa 10. sıradan başlamıştı.

Kovalainen yarış içerisinde yükseldi ve Toyota pilotu Trulli ile podyum için sıkı mücadele verdi.

Kovalainen "Dünkü grid cezasının ardından bu çok iyi bir sonuç. Bu aynı zamanda 10. sıradan 4. tamamlamak için çok iyi stratejiye sahip olduğumuzu gösteriyor."

"İlk bölümde yavaş araçları geçmek için çok zaman kaybettim ancak o andan sonra şanslıyım ki geçiş yapabildim ve öndekiler ile farkı kapatabildim."

"Araç tüm yarış boyunca fantastikti ve Bridgestone lastikleri çok iyi çalıştı. Son turlarda kendimi Jarno’nun arkasında buldum ve onu geçmek için her şeyi yaptım ancak bunu başaramadım. O, 3. sırayı çok iyi savundu ve bunun için onu tebrik ediyorum." dedi.

Mclaren Takım Patronu Ron Dennis "Bizim için mücadeleci bir hafta sonu oldu. Heikki mükemmel bir yarış çıkardı, süper sürdü ve damalı bayrağa kadar mücadeleyi her şekilde sürdürdü ve podyumu kıl payı kaçırdı. Lewis’in yarışı ise pitten geçme cezası ile sert bir şekilde etkilendi. Ancak artık bu haftaya çizgi çekip geleceğe bakmalıyız."

"Rekabetçi bir aracımız ve 2 mükemmel pilotumuz var ve bu bakımdan iyi durumdayız. Bu yüzden Santander İngiltere GP’ye ve mümkün olan en iyi sonucu almaya odaklanmalıyız. Burada önde mücadele edeceğimiz konusunda kendimize güveniyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Mclarendeki ilk yıllarında Mika ve Kimi de çok şansız başlamışlardı.Hatta Kimi takım arkadaşı Davidden 50 puan fark yemişti yanlış hatırlamıyosam.Hatta daha ozamandn başlamıştı daha tecrübeli pilotlar varken nie Kimi die Ron Dennis e siz onu gelecekte görün demişti.Heikki yede güvenim sonsuz bu sene pek ii gececek gibi görünmüyo şampiyonluk için ama seneye daha güçlü olacağından %100 eminim ..

  2. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    can yıldız'a cevap…haklısın ama heikki birçok yarışta şansızlıklar yaşadı yoksa şuan hemen hemen hami ile aynı puandaydı….your welcome kova…

  3. Tebrikler Kovalainen, Heiki`yi severim ve basarili olacagina inaniyorum ama onundekinden daha hizli bir aracin varsa 10 tur icinde mutlak gecmeliydin, Trulli`yi sadece hataya zorlayabildi, kimbilir belki de kotu sansinin etkisinde kalmistir..

  4. piquet i unutmayın yıldızlar arasında 🙂 alonsoyu bile geçti

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Mustafa Sar ! McLaren garajında çalışıyormuşsun gibi konuşma lütfen..Biz Ferrari değiliz sadece bir pilot üzerine yoğunlaşalım..

  6. Piquet pit çıkışında sorun yaşamasaydı büyük ihtimalle yarışı onu takip ederek geçirecekti. Ama bu onun başarısını gölgelemiyor tabiki. Haftasonunun yıldızıydı kesinlikle Trulli ile birlikte.

  7. bnc kovalainenin daha ii olması gerek altında Mclaren var ve Webberin sadece 2 puan önünde

  8. onur aybars avatarı

    Mika, Kimi ve son olarak Heikki. Seviyorum F1'deki Finlileri…

  9. ahmet ozkal avatarı

    Heikki hızlı ve az hatayla süren bir pilot ama arabayı geçme de ya kararsız ya da korkak lewis gibi adamları takır takır zorlayıp geçse güzel olcak fakat zorluyor ama bir türlü geçemiyor önüne hiç araba gelmese lewis kadar hızlı eminim.

  10. ogun savaş avatarı

    Geçen sene aynı yerden Alonsoda başladı sonucu 7. lik olmuştu hemde daha güçlüydü Mclaren diğerlerine göre..

  11. Mustafa Sar avatarı

    kova lewis'ten daha iyi

  12. sebnem sünersoy avatarı
    sebnem sünersoy

    güzel bi yarış çıkardı heikki keşke trulliyide geçseydi ama kıl payı 3.kaçtı neyse bu büyük bi başarı daha iyisini bekliyoruzz senden heikki sen bitanesn:)

  13. Finli oldugu belli =)

  14. Mustafa Sar avatarı

    kovalainen mc laren in üvey çocuğu
    lewis gösterilen özenin yüzde biri kovalainen7e gösterilse harikalar yaratacak….

  15. Güzel yarıştı Kovalainen umarım bu başarıları arttırır. Hatta şampiyon olur önemizdeki seneler. McLaren'i ön sıralara taşır…

  16. tolga soydan avatarı

    bu sefer şeytanın bacağını kırdı

  17. bence haftanın yıldızı mükemmel kullandı tek bir hata bile yapmadı.inşallah kalan yarışlardada böyle sürersin kova..:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir