Brawn: "Takım Emri Uygulamamamız Akılsızlık Olurdu"

yazar:

kategori:

Malezya’da yarışın son bölümünde Nico Rosberg, takım arkadaşı Lewis Hamilton’u geçmeye çalışmış ancak takım tarafından ısrarla zorlamamaları ve yerlerini korumaları söylenmişti.

Brawn “Bana göre en düşük riskli çözüm sürücülerin pozisyonlarını korumalarıydı. Nico Lewis’i geçmiş olabilir ancak sürücülerimizin yakıt programına göre daha fazla gelişme ile öndeki iki aracı yakalama şansı yoktu.”

“3 ve 4.lük takım için harika bir sonuç. Bunu risk etmeye hazır değildik.”

“Yarışın ardından takımla konuştum. Çölün ortasında bir bardak su bulan adam benzetmesini yaptım. Tek bir damlayı bile düşürmemeyi garantilemek istiyorduk.”

“Her iki sürücümüz yakıt seviyesi açısından agresif başlangıç yapmıştı. Hesaplarımıza göre en düşük yarış süresine göre araçlara yakıt koyduk.”

“Yarış ilerledikçe, sürücülerimizin harcadıkları yakıtlara göre tepki vermek durumundaydık.”

“Lewis ile Nico’nun yarışları biraz farklı gelişmiş olsa da her iki sürücü yakıt hedefleri açısından benzer şeyleri yapmak durumundaydı.”

“Yakıt tüketim hedefleri her yarışın ardından incelenir ve bu yarışın ardından da gelecekte ders çıkarmak için çalışma yapacağız.” dedi.

Hamilton, yarışın ardından Rosberg’e yol vermemekle doğru şeyi yapıp yapmadığını Brawn’a sormuş. Bunu değerlendiren Brawn “Yarışın ardından mühendislerle görüşmemizde böyle bir konuşma geçti. Eğer pit duvarı sürücülerden yerlerini korumalarını istiyorsa bu takımın iyiliği içindir.”

“Pazar öğleden sonra tam olarak bunu yaptılar ve Nico ile Lewis’in olgun, düşünceli yaklaşımlarından dolayı çok memnun kaldım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. rosberg telsizden geçmeme izin verin demesine rağmen, mercedes'le yanlızca 2. yarışında olan benzini bitik, lastikleri bitik hamilton'ı 2 kez atak yapmış ve geçememiş, bunun üzerine takımın gelişmekte olduğunu ve bu tür puanlara ihtiyacı olduğunu düşünen brawn 2 araca da benzin ve lastik koruma talimatı vermiştir.

  2. olmasa o kadar morali bozuk olmazdı. büyük ihtimalle vardı haberi. 2. yarışında 3. olduğuna sevinemedi adam.

  3. Rosberg ve takım arasındaki konuşmalardan Hamilton un haberi var mıydı yok muydu onu öğrenmek istiyorum

  4. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    shumi ye yazık oldu diyorum pek sevmesemde oda hüzünlü ayrıldı başarısızlıklarla ayrıldı hami uçurdumu peki !birde adam kaç senedir takımda rosberg bırak 3. olsun onada yazık değilmi hami de iyi pilotsa zaten üstünlük kurar hamilton ıda sevmesemde 1. pilotluk arzusu yoktur o yönünden tebrik ederim bu olayda hami nin hatası yok bence takım yanlış yaptı hemde sezon başı olmaz bu işler

  5. rosberg hamilton dan hızlıydı ve burdaki aklı selim karar hamiltona bırak geçsin demekti illa takım emri uygulanmak zorunluluğu vardıysa. belki öndeki araçlara yetişecekti.

  6. Dolu depoyla baslama kurali olmasa eskisi gibi pitlerde yakit takviyesi yapilsa ne bahane bulacaktiniz merak ediyorum,ama çogunuz o kadar sahtekarsinizki o zamanda birçok baska bahaneler bulurdunuz…

  7. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Pasiflik mi?
    Horner açıksözlülükle ''Vettel hatalıydı'' dedi.Bi tepki gösterdi yani.Ha bu Red Bull'ün dürüst olduğunu gösterir mi göstermez mi orası tartışılır.O ayrı bir konu.

  8. senin geçmişini de biliriz ross. çöldü suydu kutup ayısıydı hikaye anlatma millete. senin gibi nice satılmış elemanlardır; formula1'i bugün bu hallere getirenler..

  9. emiko emiko avatarı

    Sürücüler kim olursa olsun herşe takım için.Takım patronu patronluğunu göstermeli. Horner gibi pasif kalmamalı.

  10. özrü kabahatinden büyük misali.biz de yedik bu kadar insan aptal diyorsun yani alanen brawn efendi.
    yaptığınız açıkça bir reklam çalışmasıydı.büyük paralar verdiğiniz süperstarınızı kendi sponsorunuzun ülkesinde podyuma çıkarmaktı hedefiniz.başarılı da oldunuz .sizin için başarıya giden her yol mübahtır zaten aksini beklemek şaşırtıcı olurdu esasen.ve de şu yapmış olduğunuz açıklamadan farklısını beklemek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir