Çetinkaya-Akgüç Kuveyt'te Dördüncü Oldu

Cuma ve cumartesi, gün boyu süren çöl etaplarıyla devam eden Kuveyt Rallisi’nin ardından ödül töreni gerçekleştirildi. 
Katarlı pilot Nasır el-Atiye’nin ilk sırayı aldığı rallide Türk yarışmacılar Çetinkaya ve Akgüç, aldıkları puanlarla Ortadoğu Ralli Şampiyonası Grup N kategorisinde üçüncü sıraya yükseldi. 
Sonuçların açıklanmasının ardından AA muhabirine konuşan Burcu Çetinkaya, yarışın bazı aksaklıklara rağmen çok iyi geçtiğini söyledi. Çetinkaya, ”Grup N’de iki etabı en hızlı biz tamamladık. Etapların birinde yaşadığımız sorundan dolayı dört dakika kaybettik. Ancak her şeye rağmen yarış gayet iyi geçti” diye konuştu.
Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nda Grup N birinciliğine biraz daha yaklaştıklarını belirten Burcu Çetinkaya şunları kaydetti:
”Katar’ın ardından Ortadoğu Şampiyonası’nda ikinci yarışı da geride bıraktık. Aldığımız puanlar sayesinde şampiyonada kendi klasmanımızda üçüncü sıraya çıktık. Geride kalan dört yarışta ülkemize Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FIA) kupasını getirmek için inancımız tam.”
Şampiyonada kendilerini destekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile bakanlığına teşekkürlerini ileten Çetinkaya ve Akgüç, ”Ortadoğu’daki yarışlarımızı yakından takip eden ve bizden desteklerini esirgemeyen Anadolu Ajansı’na da ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, mayıs ayında Ürdün’de yapılacak. Şampiyona Lübnan, Güney Kıbrıs ve Dubai yarışları ile devam edecek.
Şampiyonanın ilk ayağı ocak ayında Katar’da gerçekleşmişti. Türk ralliciler Katar Rallisi’ni kadınlar klasmanında birinci, Grup N kategorisinde ise beşinci olarak tamamlamıştı.
AA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir