Lotus: "Grosjean Bu Sene Daha Gelişmiş Bir Sürücü"

yazar:

kategori:

2012’de bir çok kazaya karışan Grosjean, özellikle ilk turlardaki kazalarıyla ön plana çıkıyordu. Grosjean bu sene henüz sorun yaşamadı.

Boullier “Güçlü yarışlar çıkaran bir Romain gördük. Onun tek turda iyi performansa sahip olduğunu biliyorduk bu yüzden sıralamalar iyi oluyordu ve normal yarışlar çıkarması gerekiyordu.”

“Şu anda yaptığı tüm çalışmalarının sonucunu alıyor. Bu cesaret verici bir şey. Şu anda ondan beklediğimiz gibi normal bir hafta sonu çıkarabiliyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Rudolf Haesler avatarı
    Rudolf Haesler

    Bahsedilen pilot geçen yıl bir çok yarışı sabote eden Romain Grosjean, sanırsın bir efsaneden bahsediliyor.Merak etmeyin bu senede başlar yarışları mahvetmeye.Daha idrak edememiştir sezonun başladığını.

  2. Açıkçası Romain geliişti ama takımın iki pilota gerekli güncellemeleri getirememiş olması sizin gelişme konusunda ne kadar cesur olduğunuz sorusunu aklıma getiriyor. Sonuçta şampiyonluk istiyorsanız bütçe konusunda siz gelişmeliydiniz. Ama görünüşe göre bu kısımda sorunlar var hala.
    Romain elbette gelişecek. Geçen sezon iyi yarıslar çıkardı Kanada'da ve Bahreyn'de oldukça güçlü performanslar gördük. Günümüz F1'inde istikrar çok önemli bir hal aldı yoksa Senna da tonla kazaya karışırdı ama şimdi söylenenler ortada tabi ikisini karşılaştırmıyorum ama örnek olarak vermek gerekirse iyi bir örnek bence.
    Kimi'den öğrenmeye devam ediyordur eminim ki. Kimi gibi tribünlere oynamaktansa işini yapıp kenara çekilen bir şampiyonla takım arkadaşı olması da onun için muazzam bir şans bence. Görüyoruz ne şampiyonlar var gridde politikaların dibinde yüzüyorlar.
    Lotus umarım Romain'in parçalarını da her yarışta eksiksiz olarak getirmesi gerektiğini akıl eder yoksa bu şekilde markalar klasmanını önemsememek pekte mantiklı değil bence. Redbull şampiyona için mutlak favori ama 2. Lik için muazzam bir çekişme var bence ve bu çekişme de sadece Kimi'yle belli bir yere kadar yükselebiliriz. Romain'e takımın ihtiyacı var.
    Romain'in en beğendiğim özelliği havalanmış bir insan değil. 2009 da hatırladığım kadarıyla hem yarışıp hem bankada çalışıyordu. Bir ara öyle birşeyler duymuştum. Takım kendisine güncelleme getirmemesine rağmen takımı eleştirmeyip işine odaklanan bir pilot Kimi'ye olan saygısını demeçllerinden anlamak mümkün bence. Böyle iyi niyetli bir pilotun gridde her zaman bir koltuğu hakettiğini düşünüyorum

  3. Gro dan bir şey olmaz geçen sene gördük çarpışan araba gibi mübarek 7 sinde neyse 70 indede o dur.biraz panikledimi gene başlar.Ayrıca rai den çok yavaş bence ideal bir takım arkadası olduğunu düsünmüyorum.Ne zaman rai ile kafa kafaya bir mücadele içinde olmuş.pilotaj olarak bence vasat bir isim kaç yaşına geldi ha oldu olacak derken.Ayrıca lotus aracı hızlı bir araç geçen senede fena değildi en iyi değildi ama asla zayıf bir araç olmadı lotusa uygun bazı pistlerde rekabetçi yarışlarda çıkardılar ön grupda hiç bir varlık gösteremedi.En azından sezonun en istikrarlı aracı diyebiliriz lotus için rai dünya puan topladı dayanıksız bir araç olsaydı o puanlar toplanmazdı tank gibiydi araç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir