Red Bull, Webber'in Ayrılacağı Haberlerini Yalanlıyor

yazar:

kategori:

Bild gazetesi iddiasında, 2013 sonunda Red Bull ile Webber’in anlaşma yenilemeyeceğini iddia etmişti. Benzer bir iddia Webber’in menajeri Flavio Briatore’den de geldi.

BBC radyosuna yapılan açıklamada “Mevcut sezonda henüz 2 yarış geride kaldı ve 2014’ü konuşmak için henüz çok erken.” dedi.

Yapılan açıklamada ayrıca daha önce bir çok yarışta her iki sürücünün de takım emirlerini reddettiklerini ve bu durumu da atlatacaklarını söyledi.

“Takım bu tür olaylar her yaşandığında, kapalı kapılar arkasında durumu kontrol etmeyi başardı.”


Yorumlar

  1. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Webber iyi start alsin 10 numara pilot.hizida fena dil en onemlisi ADAM dir Webber.

  2. Evet bunu inkar etmeye gerek yok. Ama rakipler (k buna malesef Lotus ve Kimi'de bu sezon dahil oldu).

    kısmında dikkatim dağılmış k bakma. Ama rakiplerin hepsi tek bir pilota yoğunlaşıp onu ön plana çıkarırken RBR de bir noktada kendi pilotunu kayırmalı zaten. Sana tankla tüfekle saldıran düşmanına sen kılıçla direnemezsin…

  3. Vettel kollanıyor mu? Evet bunu inkar etmeye gerek yok. Ama rakipler (ki buna malesef Lotus ve Kimi'de bu sezon dahil oldu). Ama sezona iyi başlayıp sonradan performans düşüklüğü yaşama muhabbeti birazda pilotların form tutma durumuyla ilgili bence. Mesela Kimi'den örnek verecek olursak sezona her zaman daha düşük performansla başlayıp sezon sonunda performansını muazzam seviyeye ulaştırır. Şimdi Alonso'dan da örnek vericem ama saldıracaklar ya neysse vermek istiyorum yine de. Alonso'da sezona muazzam bir formla başlar bu şampiyon olduğu sezonlarda bile böyleydi ama sezon içinde git gide form düşüklüğü yaşar.
    Weber bu takımda 2. pilot daha ne kadar devam eder bilmiyorum. Aslinda ben 2.pilot olarak performansını da yeterli görmüyorum. Her startta yer kaybeden bir pilotu hangi takım 1. Pilot yapar ki?

  4. Vettel'in bu kadar kollandığı bir takımda ne kadar eşit şartlarda yarışabildiğini düşünüyorsun Webber'in.

    *Vettel'in beğenmediği şasisi Webber'e verildi, kanadı alınıp Vettel'e verildi, yarışlarda kumarlar Webber üzerinden oynandı tutarsa Vettel'e uygulandı, Helmut Marko gibi tarafsız bir yönetici var Red Bull'da, son 2 yarışa şampiyonluk için girmişken 2010'da şampiyonluğu Vettel kazanması pahasına kendisinden vazgeçildi…Webber bu şartlar altında nasıl bir kere daha dünya şampiyonluğu mücadelesi verebilir.

    Sana son bir soru. Neden Webber sezonlara Vettel'den hızlı, ya da aynı seviyelerde başlarken sezonun ortasından itibaren düşüş baş gösteriyor ? Cevap net. Sene başındaki araç karakteristiğine Webber her zaman kolay adapte olabiliyor, Vettel ise güncellemelerin kendisine uygun hale gelmesiyle ancak zirveye ulaşabiliyor. Red Bull'un tüm güncellemeleri Vettel'in sürüş stiline uygun bir şekilde tasarlanıyor. Tıpkı zamanında yamulmuyorsam Schumacher'in aracın önden kayacağına arkadan kaymasından hoşnut olması gibi.Mercedes ilk seneden sonra aracı Schumacher'in sürüş stiline göre tasarlamıştı.

  5. Şu anda gittiği hiçbir takımda sezon içinde galibiyet kovalama şansı olduğunu sanmıyorum. Ferrari? Alonso varken asla bir başka pilotun kazanmasına izin vermezler. Mc Laren oraya gitme şansı bile yok. Lotus yada Mercedes'in pilot aradığını hiç sanmıyorum. Yani şu anda zirveye oynayan takımlarda zaten boş koltuk bulamaz bulma ihtimalinin olduğu tek takımda galibiyet alamaz.
    Hayırdır her startta yer kaybettiği için yerden yere vurulan Weber birden bire halk kahramanı olmuş durumda hayret doğrusu. Ama milletimizin genel özelliğidir ezilenin yanında olmak. Niye kendini ezdiriyor diye sorgulamaktansa ezeni düşman bellemek.
    Bu yarış olanları düşünüyorum da Weber bir yarışçı çenesini kapatıp hırsını br sonraki yarışta pist üstünde vermeli. Acımasızca sürüp sıradaki yarışı kazanmalı. 2010 ingiltere deki gibi…
    Takım arkadaşı her 2 yarıştan 1 inde neredeyse pole alırken bu kadar geri kalıp, her 3 yarıştan 1'ini kazanırken podyum mücadelesi verip sonra da Vettel emirleri dinlemedi diye ağlamanın neresi mantıklı ki?
    Sürüşünde özel birşey yok ama konuşmakta değme politikacılara taş çıkartır…

  6. Peki ya hızı, startları?

  7. sen tavşansın büyük düşün :))

  8. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Webberin vettele oranla bilgisi ve tecrubesi tartisalmaz cok fazla.her takim bu adami alir.

  9. Ferrari geçtiğimiz sezon teklif yaptı, eric bouelier kendi ağzıyla Webber'i takımda görmek istediğini belirtti.Geçtiğimiz yıllarda da Mclaren ile görüşmelerde bulundu.Her türlü taliplisi olan bir pilot.

  10. Ayrılıp hangi takıma gidecek şu yaşından sonra acabaa, 2 atarlanır sonra oturur yine koltuğuna. Bu olay Webber'e bişey kazandırmadı sadece Vettel'e kaybettirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir