Marussia ve Bianchi 2013'ün Sürprizlerinden

yazar:

kategori:

Marussia henüz FOM ile ticari anlaşma konusunda sonuca varmasa da, performansıyla etkilemeyi başardı. Gridde hâlâ gerilerde mücadele eden takım Caterham’dan biraz uzaklaşmış ve ön gruba yaklaşmış gibi görünüyor.

Marussia’nın Fransız sürücüsü Jules Bianchi, yarışlarda gösterdiği performans ile diğer gerideki sürücülerden net bir şekilde ayrılmayı başardı. Bianchi’nin Ferrari ile olan bağlantısının gelecek sene Marussia’nın Ferrari motoru almasında etkili olabileceği düşünülüyor.

Takımdan Andy Webb, bu sene Caterham’ı yenmeyi ve aynı zamanda ilk puanlarını kazanmayı planladıklarını söyledi.

Bianchi Temel olarak potansiyele sahibiz. Takım ve ben bunu başarabiliriz.”

“Malezya’da sıralamalarda Williams’tan sadece 0.3 sn yavaştık. Geçen sene ise onlar bizden 2 sn hızlıydı. Bu fena sayılmaz.” dedi.

 


Yorumlar

“Marussia ve Bianchi 2013'ün Sürprizlerinden” için 19 yanıt

  1. Yazının neresinden başlayacağıma karar veremedim.

    1. eğer olaya kötü williams ve çaylak bir takım arakadaşından girersen, hangi pilotu ya da takımı destekliyorsun bilmiyorum ama o desteklediğin pilotun ya da takımında da bi halt olmadığı çıkıyor senin deyiminle! neden mi çünkü diyelim (örnek sadece örnek) vetteli destekliyorsun, e diğer takımlar rbr ayarında değil ki ? rbr ye göre diğer takımlar kötü e o zaman tuttuğun pilot diğer takımların kötü olmasından ötürü başarılı gözüküyor :))

    2.Alt serilerde kötü yarışmışlığıda var :s adam iki senedir alt seride 3. tamamladı sezonu. Formula3,5 renault serisinde şampiyonluğu ve 3.lüğü var.

    elbette her pilotun kötü yarışmışlığı vardır kariyerinde 🙂 senna mansell gilles fangio prost 🙂

    benim bile arada kötü yarışmışlığım vardır aynı senin kötü motor sporları bilgin gibi 🙂

  2. dediğin gibi, alt serilerin yıldızı değildi. ama belli olmaz, belki de artık daha iyidir

  3. Üstat bu adam almanya bmw serisinde yarışmamış mi 15-16 yaşındayken? sen daha iyi bilirsin ama bence bmw keşfetti 2003 yılında.

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Vettel'i Red Bull keşfetmişti, BMW değil. Vettel'in ilk piste çıktığı antrenman günü olanlar; BMW yedek aracıyla da piste çıkmak zorundaydı, o zamanlar kurallar öyleydi. BMW'nin pilotlarından biri o hafta rahatsızdı ve yarışamayacaktı, yedek pilotu da yarışacaktı. Başka bir yedek pilota sahip olamadıkları için piste çıkıp tur atacak başka bir pilota ihtiyaçları vardı. Gridde tüm garajları gezdiler, pilot aradılar. RBR ellerinde bir pilot olduğunu söyledi, şans bu ya, Vettel o haftasonu Türkiye'de yarıştaydı. İki takım arasında anlaştı ve Vettel piste çıktı.

    Yani o antrenman seansı öncesinde de Vettel RBR pilotuydu zaten.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ben 'lan' kelimesini kullanmandan dolayı bir şey demedim. Bianchi'ye bilmem ne çektiler, gibisinden bir kelimen var. Ona atıfta bulundum. Bazen kendini fazla kaptırıyorsun, yorumunda küfür barındırıyorsun. Ne yazdığına dikkat et. Evet burası T.D.K değil ama, babanın ahırıda değil. Terbiye sınırlarını aşmamak gerek…

  6. Vettel TorroRosso yarışırken şampiyon olamadı işte.Yavaş takımda iş yapamıyor yani.Acaba diye bir soru işareti kalmasın kafanda

  7. örneğin 23 yaşında adamı harcadılar gibisinden.işte millet yatar kalkar red bullda 3 şampiyonluk görür der gibi ne bilim eğer bu söylediklerinde gecenin sersemliğiyle söylemişsen problem yok yani…Ne biliyim maksat f1'e yönelik muhabbet olsun canımız sıkılıyo 🙂

  8. Kendinde demişssin yanlışlarımda var diye bazı eksiklikleri gözden kaçırmışım diye ama vettel'le veya bianchi'le aşağıda yazdığın bazı görüşlerde aynı görüşü tekrar belirticeksen konuşabiliriz 🙂

  9. Lovely_F2008  avatarı

    Ferrari akademisindeyken ve ara testlerde Ferrari-Force İndia ile yeni parçalarla gelen değişimde optimumu yakalayabilmek için deli gibi ayar çalışmış birisi olan Bianchi' den çok da etkilendiğimi söyleyemem . Ek olarak haber için konuşursam kötü bir Williams ve tecrübesi olmayan bir takım arkadaşı olduğunu unutmamak lazım . Bence biraz abartılıyor , abartıyorsunuz . Alt serilerde genelde kötü yarışlar çıkarmışlığı da var . Şu an için fazlaca şişirildi , kolayca patlamasa bari . Daha fazla yarışını-sezonunu görmek gerek .

  10. Sabah yazdığım yazılarda uykusuzluktan kaynaklı ciddi mantık hataları varmış, 4 saat uyudum yeni kalktım gülerek okudum yazdıklarımı. Bazen arada uykusuz kaldığımda senaryo yazıyorum ama olayın temeli iyi 🙂

    Aşağıda biri demişki tutarsızsin demiş, kabul ettim zaten. Biri üsluptan dem vurmuş, o da haklıdır. Bu sitede genelde hiç argo konuşulmaz sadece ben konuşuyorum ? ? ? ! Polemiğe girmeye gerek yok aşağıda belirtecem.

    Uykusuzluktan tevelli ruh hâlimde beni pofpofladı. Bolca yanlış bilgi vermişim Türkçesi bilmeyip atmışım daha doğrusu gerekli araştırmayı yapmadan kafamdaki ufak tefek senaryoları kurgulamışım bu netçe gözükmekte.

    Yazıyı, çifter çifter yollama diyen var o benden kaynaklı sorun değil. Ben genelde telefondan yaziyorum, site'nin server'i ağır, o kadar resim'i videoyu hafıza kaldırmıyor, site yavaşlıyor. Telefon'un interneti çok kasılıyor ve gönderdiği sinyali çok gönderiyor, o da ikilemeye yol açıyor.

    Genel anlamda tutarlılığımı sorgulayan kişide beni kışkırtma amaçlı yazmış. Cevap vermiyorum.
    Kimi raikonen'de ulan'lı üslupumu beğenmemiş, sanki burası T.D.K. Geçmişte vatandaşın biri'nin Alonso konu başlığında bana şerefsiz demişliği var. Eğer o yazı kaldırılmayıp silinmeyip bu yazı kaldırılıyorsa yemişim site'nin adaletini.

    Genel anlamda yapıcı olmaya çalışıyoruz vettelinden tut, raikonenine kadar objektif bir şekilde pilotların yaptığı iyi şeyleride söylüyoruz lakin bu ortamda hep bir sataşma ruhu var zaten.
    Site'nin paneli yetersiz olduğu için millet 2-3 hesap açıyor, şizofrence 3 hesaptan bombalama yapıyor, onların yazılarına laf edeniniz yok tabi. 2 Kere ulan'lı cümle kurduk hemen siteye yakıştıramamış. Yesinler yakıştırmanı.

  11. Ufak bir ekleme: Toro Rosso takımı da Red Bull'a ait. Minardi'yi satın alıp ismini değiştirdiler. Toro Rosso italyanca Red Bull demek zaten.

  12. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bianchi beni çok etkiledi.

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Birader, aşşağıda ettiğin bir laf var. Siteye hiç ama hiç yakışmayacak bir laf. Üslubuna biraz dikkat etsen iyi olur, ayrıca aynı yorumu 2 kere yollamaktan da vazgeç.

  14. sen konuştuklarında tek bi tutarlılık görüyomusun ? (genel anlamda söylüyorum)

  15. Dostlar ciddi hatalı bir yorum yazmışım. Yanlış kurguyu hatırlamışım özür diliyorum vettel'i bmw sauber keşfetmiştir. Fakat schumacherin sürece katkısı büyük olmuştur. Galiba hafızamda bazı şeyleri yanlış hatırlıyorum özür diliyorum bmw sauberin 3. pilotu olmuştur. 2007'de 1 yıllık toro rosso 2008'de couthardin yerine red bull'a geçmiştir.

  16. Vetteli 16 yaşından beri destekliyor. Zaten vettel sıkı bir schumacher fanı'dır. Schumacher onun tüm gelişim aşamalarını yakından takip etmiş, scuderia toro rosso'ya bizzat önermiştir. Toro rosso zaten ıtalyan takımıdır ve fabrikasıda ferrariye yakındır. Tarih 2005'i gösterdiğinde, ferrari hezimet bir sene geçirdiğinde schumacher, yarışlara olan heyecanını yitirdi ve almanyada kendini hayır işlerine verdi. Pilot yetiştirmek, yetenek keşfetmek vs işlerine yoneldi zaten vettel'i karting serilerinden biliyordu neyse toro rosso'ya önerdi. Onlarda gelsin bakalım bi deneyelim dediler, derken 2006 sezon başında test pilotu oldu toro rossoya. Tarihler ilerledikçe vettel müthiş gelişti. Derken Türkiye' gp'de antrenman turlarinda en hızlı dereceleri yaptı ve yükselişi başladı. Yağmurlu yarışta aldığı o birincilik onu artık toro rosso'nun 2. pilotu yaptı ve çok geçmeden 1. pilot oldu. O zaman sporda yeni yeni çıkan bir firma red bull, toro rossoya reklam sponsoru olmuştu. Ve ferrariden önce red bull bu yeteneği görüp bizim webber'in yanına 2. pilot lazım, izin veriyorsanız ona ihtiyacımız var deyip vetteli aldılar. Gel görki gün ola devran döne, webberin yanına çırak diye alınan pilot her geçen gün üstüne koyacak ve tüm dizginleri eline geçirecekti. Vettel bu noktalara dişiyle tırnağıyla geldi lakin onun bu noktalara gelmesi için ilk adımı büyük usta schumacher attı.

    Şimdi belki takım emri falan kızıyorlar ama zamanında vettel hep 2. pilot görüldü. Son 2 yıldır büyük pilot görülüyor. Hırsla mücadeleyle, şevkle çatır çatır webberi geçti. Açıkçası 2008-2010 yılları arası hep 2. pilot görülen vettel 1 defa takım emrine uymadı diye millet hopa kalktı. Helal olsun vettel, vettel olmak kolay değil ama schumacherin emeğide yadsınamaz.
    Vettel'i şu an tutmuyorum ama hakkını yemem. Kazıyarak geldi bu noktaya.

  17. Ne şanssız adamsin Biançi 🙁 Millet yatar kalkar yatar kalkar hoop red bullda 3 şampiyonluk görür, sen marussia'da yılları tüketirsin bu sene gitti ya gelecek sene? o da giderse? Sen şampiyon olmasan bile benim için gelecekte en büyük pilot olacaksın seni ferraride yarıştırmayan adamın alnını karışlarım.

  18. Faruk Altun avatarı

    Bianchi çok iyi iş çıkarıyor. Umarım ileride büyük takımlara geçiş fırsatını yakalar. Şampiyon pilot kalibresinde olduğu izlenimi veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir