Villeneuve, Vettel'in Yaptığını Babasının Yaşadıklarıyla Kıyasladı

yazar:

kategori:

Villeneuve “Özür dilemek kolay olan şey. Sonunda galibiyeti ve puanları o kazandı. Mark’ın elinde bir şey yok. Vettel kasıtlı bir şekilde bunu yaptı.”

“Takım onlara anlaşma veriyor ve paralarını ödüyor. Bu yüzden onların istediğini yapmak zorundasın. Bu kadar basit.” dedi.

Benzer bir olayı 1982 Imola yarışında Gilles Villeneuve, Didier Pironi ile yaşamıştı. Pironi’ye takım tarafından Villeneuve’ü geçmemesi söylenmiş ancak Pironi bu emre karşı çıkarak geçmişti.

Villeneuve “Takımı göz ardı etmek yanlış. En iyi örneği babamla Pironi arasında yaşandı. Ortaya çıkan sorunlara bakın.” dedi.

Villeneuve’ün Imola’da yaşananlar nedeniyle çok kızdığı ve bir süre sonra hayatına mâl olan kazanın bu olay sonucunda gerçekleştiği düşünülüyor.

 


Yorumlar

  1. Kesinlikle bu hatası bütün hayatı boyunca hatırlanacaktır.Vettel'i zaten sevmezzdim ama bunu yaparak gözümde 5 kuruş değeri kalmadı.

  2. o zaman şöyle diyelim 2007 brezilya; nasıl bu uydum yani alıdığını ilk ve tek şampiyonluk..Allahın uyanıkları sizi.daha ilk yarış avusturyada bir eksik pit-stopla aldığınız galibiyette yere göğe sığdıramadığınız adam ne hikmetse hemen bir hafta sonraki malezyada romainin bir turda geçtiği adamı on turda geçemedi.şimdi o adamın yerine önünde romain olsaydı ve o kadar yakın mesafe kalabilseydi sanki "romain kimi senden hızlı çekil önünden" denmeyeceğinimi sanıyorsun.zamanında vettelciler vardı işte biz şöyle dürüstüz şöyle eşitiz vs.vs diyen.ama malezya bir anda ellerinde patladı.hemde kaç gündür özür dileye dileye bir hal oldular.yarın sizinde bu şekilde olmayacağınız ne malumki bak hemen 2012 bahreyn deme diyorsunuz. neden demeyelim senin meşhur pilotun gelip geçseydi o zaman.haa geçerdi diyeceksin şimdi.bende geç bunları diyorum.vettele atak yapmaya kalktı vettel şöyle bir hafif yana kaydı hemen frenlere asıldı sizin o çok geç frenajlarla yarışan pilotunuz.o zaman vettelide geçseydi orada.önce birilerine ders verirken sizinde bu tip şeylere maruz kalabileceğinizi hesap edeceksiniz.2008 çini açmayayım şimdi ama yinede ufak bir aneknot geçeyim.hani şu sizin hiç bir emre uymayan veya şöyle söyleyeyim ericin kimiye yapması gerekeni söyleyebilecek kimse (yok dünyada) nin olmadığı dünyada ferrarinin İKİNCİ PİLOTU MASSAYA yol vermişliği vardır.yani takım emri uygulamıştır.ki o sene sizin meşhur pilotunuz massanın gölgesinde kalmıştır.birde içimde kalmasın hala pilotunuz yağışlı kuru zemin ayrımı yapan bir pilot olduğu hatta yağışlı havalarda pekde iyi süremeyen bir pilot olduğu her defasında tarafınızdan deklare edilen bir durumdur.yani taraftarı olduğumuz pilot/pilotlarla kıyaslama yaparken biraz düşünün.

  3. Kim haklı kim haksız mevzusunu geçtim de inşallah olmaz ama olurda sıradaki yarışta Weber gerçekten limitleri aşırı zorlarken ters ggiden birşeyler olursa vay Vettel'in haline… ayrıca ben bu takımın yerinde olsam bir daha asla bu ikisinin 5 saniyeden daha fazla birbirlerine yaklaşmalarına izin vermezdim. Weber'i biirazcık tanıyabildiysem eğer illa Vettel'e dokundurur. Ama masumca ama değil ama sonuç olarak Vettel'e zarar vermek isteyecektir. RBR'yi çok zor bir süreç bekliiyor bundan sonra ki duble yaptıklarına hiç bu kadar lanet okuduklarını sanmıyorum. şu an eminim ki şu olayların yaşanmamış olması için dubleden vazgeçerlerdi çünkü tüm bu olanlar pilotlardan daha çok takımın imajına zarar verdi…

  4. keyser soze avatarı

    Villeneuve zaten oldum olası sevmemiştir Vettel' i.

    Vettel'in yaptığı hareketi onaylamamakla beraber merak ettiğim bişey var. Acaba aynı hareketi Webber yapsaydı tepkiler nasıl olurdu? Eminim ki birçok kişi ohh ne iyi yaptı, geçmişin öcünü aldı vb. gibi argümanlarla Webber' i destekleyecekti. 2011 İngiltere'de yaşananlar bence bunun bir örneği.

    Bence Vettel' i, asıl küçük düşüren olay, Webber için onu önümden çekin, ben hızlıyım gibi saçma söylemleri olmuştur. Bu tarz bencil davranışları kendisini destekleyenleri yeterince soğutmaya yeter. Belki de yarış içindeki o hararetten dolayı böyle saçma cümleler kurabiliyordur. Ama ne olursa olsun bu tarz davranışlarda bulunmak hoş görüyle karşılanamaz.

  5. Hemen gidip yetiştirmişler Villeneuve'e 🙂

    Takım emri kötü, uymamak güzel görünebilir. Ancak önündeki yakıt tasarrufu yaparken veya o an yarışmadığını düşünürken bunu yapmak birinci sınıf kalleşlik. Vettel daha çok başarı kazanabilir ama bir daha asla saygı kazanamaz, diğer 2 pilot gibi.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumacher dönemi F1'in en iyi olduğu zamanlardı bana göre 91-06 arası herşey çok güzeldi taaki drs ve kerse kadar hadi kersi anladımda drs çok saçma kers her iki pilotunda kullanabildiği bir sistem şimdi adam kersle düzleğe çıkmadan dibine kadar giriyor drsle pat die geçior yemişim böyle atağı Ecclestpne ne zaman bırakacak şu F1'i o zaman çok iyi olacak bence + Jean Todt F1 in yeni patronu olsa çok iyi olur bence

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Usta size bişey söylenince siz hep gülüyorsunuz zaten, olan hep bize oluyor ne işse.

  8. Harika bir noktaya değinmişsin.O zamanın pilotları bir başkaydı.şimdikiler gibi 10 tur geçmeyince takım emri istemiyor,diğerinin pit sırasını çalmıyorlardı.Formula1 i formula1 yapan pilotları bildikten sonra takım emrine dayalı mücadele eden pilot/pilotları desteklemek?Biz almayalım.Alanlarada söyleyecek lafımız yok.İşte bu yüzden Kimi.Gerçi şimdi sen 2012 Bahreyn dersin ben güler geçerim 🙂

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gilles ile Pironi arasında müthiş bir mücadele olmuş.Drs siz mükemmel ataklar ve yasaksız mükemmel savunmalara sahne olmuş.Öyle bir mücadele ki önde gitmekte olan Arnoux'un Renosu bile bu mücadeleye adeta tanıklık etmeye dayanamamış ve motoru iflas etmiştir.

    Yarıştan sonra Gilles :"Hayatım boyunca onunla bir daha konuşmayacağım" demiş.

  10. Aman profösör sen sus lütfen olayı yine kendi çıkarına bağladı

  11. boşuna sevmiyorum bu adamı arkadaş. büyüksün villeneuve reyiz. aynen dediğim gibi bitiş çizgisinde slalom yapıp sonra da kalkıp özür dilemek kolay iş.. formula 1 takım sporudur.. webber'in hızı vardı ve ya yoktu konu bu değil.

    ayrıca webber'in hızı yoktu diyenler multi 21 emrinin ne zaman verildiğini biliyorlar mı? pitten çıktıktan sonra mı geldi o emir yoksa pitteyken ve ya öncesinde mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir