Whitmarsh, Perez için "Hiç Yanlış Adımı Olmadı"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’ın yerine takıma dâhil olan Meksikalı pilot, McLaren’daki ilk senesinde şampiyonluk mücadelesi vermemesi için bir neden göremediğini söylemişti.

Ama 2013’e zor bir giriş yapan takımda Perez, iki yarış sonunda sadece 2 puan alabildi.

Whitmarsh ise pilotunun bu zor duruma karşı takındığı tavrı övdü.

Perez: “Sağlam bir iş çıkardı. McLaren gibi bir takıma geldiğinizde yeteri kadar hızlı aracınızın olmaması, sizi kolaylıkla şaşırtabilir.”

“Zeki birisi. İnanılmaz derecede genç ama bana göre hiç bir yanlış adımı olmadı”

McLaren pilotu, şu ana kadarki form durumuna rağmen McLaren’a geçtiği için pişmanlık duymadığını belirtti.

Whitmarsh: “(Perez) bir takım oyuncusu. Bazı olumlu sinyaller var ama (sezona) iyi bir başlangıç yapmadık”

“Şu anda pilotlarımız konusunda çok ama çok şanslı durumdayım: Yaklaşımlar ve tutumlar…”


Yorumlar

“Whitmarsh, Perez için "Hiç Yanlış Adımı Olmadı"” için 57 yanıt

  1. beğenmediğin pilotlar saygın kuruluşların (bbc, autosport) tarihin en iyileri listelerinde dedim, cevap yok.

    f2008'in mp4-23'ten çok daha hızlı olduğunu söyleyen tek bir uzman görüşü duymadım dedim, cevap yok.

    hamilton'ın 2008'de çok da iyi bir iş yapmadığını gerekçelendirerek anlatmaya çalıştım, cevap yok (üzgünüm, kimi'nin 2001'de heidfeld'e yenilmesi buna cevap olmuyor).

    yakışıklılıkla f1'de kalmak arasında bir bağlantı kurulmasını eleştirdim, cevap yok.

    neye var cevap? söylemediğim şeylere veya konuyla alakasız şeylere.

  2. kimi'nin çok fanı olmasını yakışıklılığına bağlarsan, rosberg'le button'ın fanı yok dediğinde buradan onların çirkin olduğunu düşündüğün sonucu çıkabilir. ayrıca saçma sapan yakışıklılık argümanına karşı bir şey söyledim, ona cevap vermekten yine laf salatası yaparak kaçıyorsun.

    cevabı aldıktan sonra ben onu demedim ben bunu demedim diyor

    söylediklerimi sürekli başka yerlere çekmeye çalıştığın ve orada olmayan anlamlar çıkardığın için demedim diyorum. yani demediğim için. bir örnek;

    2008 sezonunda üst düzeyde iş yapan bir pilot yoktu. raikkonen kötüydü, hamilton ve massa kötünün iyisiydi.
    2001 ilk yılında heidfielde yenilirken rai, hamilton 2 kez dünya şampiyonlu olmuş adamla mücadele etti.şimdi hamilton kimi'den kötü ''demedim ki'' dersin 🙂
  3. bak işte 🙂 2 saattir cevabı aldıktan sonra ben onu demedim ben bunu demedim diyor, ben burda rosberg ve button çirkin demişmiyim? dememişim. o zaman? bir tarafından uydurup ona göre cevap vermeye gerek var mı? yok. en iyisi senin cevaplarını yav he he deyip geçiştirmek.

  4. bana nasıl mesaj yazıldıysa her zaman aynı tonda cevap veririm. biriyle kavga etmek için özel bir çabam yok, şurda 200 tane tartışmama bak, hepsi ben düzgünce anlatırken karşı tarafın hakaret etmesi, veya sıvaması nedeniyle bitmiştir.

  5. button'la rosberg çirkin mi? bence değil. eminim birçok kişiye göre de değildir. yakışıklılıkla f1'de kalabilmek arasında bir bağlantı kurabilmiş olduğunu düşünüyor musun gerçekten? öncelikle nesnel bir yakışıklılık ölçütü belirlemen ve daha sonra pilotların yakışıklılığıyla f1'de kalma süreleri arasında pozitif korelasyon yakalaman lazım. yakalarsan haber ver. hadi kolay gelsin.

  6. kimi, seb ve jv örneklerini hamilton'dan daha az hata yaptıklarını söyleyerek verdim. onu bile bağlamından koparmışsın. "o iyi pilot bu kötü pilot"tan başka bir şey çıkaramıyorsun yazılanlardan.

  7. boksör mü? baştan bilseydim keşke. fikir/gerekçe/kanıt ortaya koyup anlamasını beklemeye çalışmazdım.

  8. üff. şampiyonluk mücadelesi verdi diyorum, mücadele vermedi kazandı diyorsun. kazanmak mücadele sonunda olur diyorum, mücadele vermekle kazanmak eşit mi diyorsun. ben eşit demiş miyim? hayır.

    2011'de aynı arabadaki button ve daha kötü bir arabadaki alonso'ya geçildi diyorum. buradan hamilton kötü pilottur gibi bir sonuç çıkarmamışsam -ki çıkarmadım- bu cümleden anlaşılacak olan hamilton'ın kötü bir sezon geçirdiğidir. ama sen sanki kötü pilot demişim gibi 10 tane 2011 de geçirse iyi pilotur diyorsun. ben kötü pilot demiş miyim? hayır.

    temel argümanım 50 mesajdır orada duruyor ama karşı taraftan sadece konuyla ilgisiz, anlamsız ve komik cevaplar geliyor. basmıyorsa yine yapıştırayım:

    hamilton'ın şampiyon olduğu tek sezonda çok fazla hata yaptığını, ve kendi seviyesinde olmayan, önemli hatalar yapan, aynı zamanda oldukça şanssız bir pilota karşı şampiyon olduğunu, dolayısıyla şampiyon olduğu sezonda en fazla kötünün iyisi bir iş yaptığını iddia ediyorum. eğer 2003'ün kimi'nin 3. sezonu olması çürütmediyse bu argümanım da hala duruyor.

  9. emre..
    f1 i seven bir insansın. sporcu bir insansın. fakat neden kırıcı oluyorsun. neden herkese sataşarak cevap veriyorsun. ha banlandın ha onaya alındın ne farkeder? anlayış sorunlu bir insan değilim. bazı şeyleri insan bilmeyebilir. anlamayadabilir. burada bir insana hakaret ederken aynı zamanda onu seven insanlarada hakaret etmiş ve incitmiş oluyorsun. bu yanlış hareketler sana hiçbirşey kazandırmaz. burada yorum yapan insanların tamamının ortak bir özelliği var. motor sporlarını sevmeleri…farklı düşünceye sahip insanlar olabiliriz. ama bu birbirimize hakaret etmemize müsaade etmez. evet sütten çıkmış akkaşık olmayabiliriz. ama bu ifadeler ile birbirimizi düzeltemeyiz. saygı beklemek isteyen insan başkalarına saygı duymalıdır.
    buradaki bir arkadaşla tesadüfen bir yerde tanışsan inanıyorum ki çok mutlu olursun…
    yani…

  10. senna'yla bir şeyi kıyaslamıyorum. anlamakta zorlanıyorsun herhalde, seninle dalga geçiyorum. kaldı ki dalga da geçsem bir argüman/örnek öne sürmeye çalışıyorum. onlara cevap var mı? yine yok.

  11. ben bu sporu kimi sayesinde izlemeye başladım diyebilirim. ancak bunun hayranlıkla alakası yok, bariz görülen birşey bu. adam f1 pilotu olmasa model olacak kadar yakışıklı. inkar edecek bişey yok. ve bu durumu da onun f1'de bu kadar fanı olması, ve bu kadar uzun süre kalabilmesine kesinlikle yardım etti.

  12. sende bir inceden kimi hayranlığı var ama? 🙂
    boksör olarak ta sanırım "the golden boy" oscar de la hoya yı beğeniyorsundur…gerçi tekaüt oldu ama bir dönem orta sikletin fırtınasıydı…o dönem cine 5 te sabaha karşı yayınlanırdı boks maçları…profesyonel olarak hiç yenilmeden 30 a yakın maç kazandı. amatör kariyerinde ise 150 civarı maç sadece 4 mağlubiyet…inanılmaz bir kariyer…2000 senesi olabilir. yine na mağlup felix "tito" trinidad ile karşılaştı. 12 raund ortada bir mücadele hakemler maçı felix e verdiler.
    hey gidi günler…

  13. eskiden avatarında raikkonen resmi vardı. sonra sanırım banlandın(ayıp bir şey değil bende aynı sıkıntıları yaşadım).

    anlayış sorunun var. sana daha önce de söyledim, banlanmadım. hesabım onaya girdi, sonra onaydan çıktı, sonra tekrar onaya girince bıraktım misafir olarak yazmaya başladım. sayın spor salonu zincirleri sahibi imam-ı celaleddin.

    kimi şuan yavaş mı? yavaş. en iyi pilotlardan biri mi şuan? kesinlikle hayır. biri-idi. hızlı mıydı eskiden? bir hamilton değil ama en az vettel ve alonso kadar hızlıydı zamanında. ama şuan değil

    biri birini geçer o ondan iyidir….bunlar çocukça duygular benim babam senin babanı döver ifadeleri..
    kimi şu an en iyi pilotlarından biri…en iyi mi? bunu sadece Allah c.c.(şanı en yüce)bilir…

    amin kardeş.

  14. Sizde çaylak ayağına Hamilton'u göklere çıkarmaya iyi alıştınız ha 🙂 ne çaylaği kardeşim? 2 yıl formula 1'in rezerv ligi gp2'de herşeyi görmüş geçirmiş ne çaylağı? ilk 9 yarışta 9 podyum alan pilotu değil alonso, schumacher'in en iyi hâli ve senna dahi puan olarak geçemezdi. Çaylak falan hikaye çaylak gibi görülse önce küçük takımla başlatırlardı. Siz kendinizi böyle avutun.

  15. Sen kazanırsın bence, tecrübeli birine benziyorsun bu konuda…

  16. ''bu kadar fazla fanı olduğu ve f1'de bu kadar kalabilmesini'' ona bağlıyorum. hemen saptırma dediğimi. bu sporda hatta dünyada yaptığın işte karizma önemlidir. button'ın neden fanı hiç yok? rosberg'in neden yok? kimi massa'nın tipinde olsaydı çoktan unutulmuştu, ya da hamilton ile kimi'nin tiplerini çevirsek, hamilton çoktan tarihin en iyisi ilan edilmişti, bu sitede de en fazla fanı olan pilot olurdu.

  17. Ama bence Hamilton'u daha yakışıklı buluyor:P

  18. Kimi'nin sadece yakışıklı olduğu için yarıştığını düşüyor hocam…daha ötesi var mı?

  19. ya birader adam hiçbirşey bilmiyor ya, hiçbirşey. buna rağmen 2008 brezilyada glock yol verdi diyor. glock pite girip yağmur lastiği taksaydı, zaten hamilton'ın gerisinde çıkacaktı. pite girmeyip risk aldı, kuru zemin lastikleriyle de yavaş kaldı. bakın burda ne kadar yavaş kaldığı görülmekte videoda

  20. kazanılan şampiyonluk da bir mücadele sonrası ne? ne? 🙂 ha mücadele veren kazananla eşit sayılıyor yani? o zaman şöyle diyelim: o adam ilk yılında da mücadele verdi. hatta mclaren sorunu yüzünden onu da son yarışta kimi'ye hediye etti.

    he birader he. 2011'de vs vs oldu diyorsun 2011'de ne olduğunu söyleyince ben demedim ki, koca haberde kimi ile hamilton'ın mclaren pilotları olduğunu, kıyaslanmasını tartışıyoruz diğerleriyle, ona cevap yazıyorsun ben cevap verince: demedim ki. okey. hala 2003'de şampiyonluk mücadelesi verdi diyor al o zaman sana: 2001 ilk yılında heidfielde yenilirken rai, hamilton 2 kez dünya şampiyonlu olmuş adamla mücadele etti. şimdi hamilton kimi'den kötü ''demedim ki'' dersin 🙂 devam et böyle.

  21. hiçbirşey bilmeden yazdığın belli. glock pite girmeyip risk almıştı diğer tüm araçlar pite girmişti. o lastik değiştirmediği için de sanırım slicklerle yavaş kaldı. herkese geçiliyordu zaten. madem çok yer vermek istiyordu lewis'e, pite girerdi ve lewisin arkasında çıkardı pitten. niye risk alsın?

  22. Hakkinen 1995 yılında ölümcül bir kaza geçirdi.Doktorlar bir daha araba kullanamaz dedi.O F1'e döndü.Hakkında fikir edinmek istiyorsan 2000 yılında Şumiyi madara edişini bir yerlerden bul izle.

  23. Ne alaka şimdi bu haberle yazdıklarınız ? Glock a niye dua edecekmiş sanki Lewisin sezon boyunca topladıgı puanları glock toplamışda dua edecekmişmiş.yıllardır bozuk saat gibi aynı şeyleri söyleyip duruyosunuz.yakında birine kafa atıcam sırf bu yüzden!

  24. Bir çaylağı geçemeyen bir pilotu bayağı hararetli savunmuşsun.

  25. Mustafa Sar avatarı

    HAMİLTON 2008 yılı şampiyonluğu için sanırım bu gün bile T. Glock a dua ediyordur. T. Glock mücadele etmeden yol vermiştir. Daha sonra bu durumu "yarış içi konumumu bilmiyordum" diye açıklamıştır. Bizde inandık. Neymişte yarış içi konumunu bilmiyormuş…

  26. son bir not. yavaş dediğin adamların hepsi bbc f1 ve autosport'un tarihin en iyi pilotları listelerinde yer alıyor. boşuna demiyorum tanısan 80'lerin efsanelerine de yavaş diyeceksin diye.

  27. böyle şeyler söyleyen biriyle niye f1 tartışıyorsam.. yabancılaştım resmen.

    kimi spa 2004'te çok yakışıklıydı.

  28. işte biri dayanaksız bir şeyler söyleyip de başka birisi onları anlayınca o saçmalıklar gerçek olmuyor. söylediklerinden button schumacher'den hızlı, en kötü aynı seviyede gibi bir sonuç da pekala çıkıyor ki bu da "kimi yakışıklı olduğu için f1'de" diyen birisinden beklenebilecek bir şey. lksjdfslkfj yakışıklı diye.

  29. ben button hamilton'dan iyi diye bir şey dedim mi? ya da 2011 hamilton'ın kötü pilot olduğunu gösterir diye bir şey dedim mi? hayır. yazdığım ikinci yorumda button ve 2011 sözcükleri bile geçmiyor.

    f2008 mp4-23'ten çok daha hızlıydı. niye? hamilton saplantısı olan bir çocuk öyle diyor diye herhalde. zira hiçbir uzmandan böyle bir şey duymadım.

    ne belliydi 2003'te? neye göre belliydi? sezonun sonlarına doğru 3 pilotun puanları birbirine yakın, hepsinin şampiyonluk şansı var. buna şampiyonluk mücadelesi deniyor.

    kazanılan şampiyonluk da bir mücadele sonunda kazanılmış oluyor. argümana cevap veremeyince kavramlar üzerinde abuk subuk tartışmalara girmeye çalışıyorsun.

    hamilton'ın şampiyon olduğu tek sezonda çok fazla hata yaptığını, ve kendi seviyesinde olmayan, önemli hatalar yapan, aynı zamanda oldukça şanssız bir pilota karşı şampiyon olduğunu, dolayısıyla şampiyon olduğu sezonda en fazla kötünün iyisi bir iş yaptığını iddia ediyorum. eğer 2003'ün kimi'nin 3. sezonu olması çürütmediyse bu argümanım da hala duruyor.

  30. Büyük pilot dediğin adam olgunluk yıllarında daha iyi yarışlar çıkarır araba zart zurt bahane. En müthiş ferrari bile yılda 2 kez yarış dışı kalıyor. Sen iyi pilotsan arabayı bahane edemezsin. 2007'de çaylak halinde sadece çinde yarış dışı kalmış normalde çaylak pilotun ilk sezonda daha fazla yarış dışı kalması beklenir demi?
    Gp2'de ayar çalıştığı için, özel kondisyon yüklediği için 2007 ve 2008'de o sermayeden yedi. Hem dahada gençti refleksler falan biraz daha hızlıydı. Bianchi'de biraz o alt serilerdeki katı disiplin sermayesinden yiyor. Bianchi'yide ben abarttım yarın senin durumuna ben düşecem ilerde. Her şartta savunmak zorunda kalacam ama ben hamilton gibi olduğunu sezdiğim an bianchı.yi bırakırım şu an iyi gidiyor.
    Senin hamiltonun en iyi sezonu hiç şüphesiz sermayeden yediği ilk 2 yıldı. Belki kurallar değişmese 3. yılda sermayeden yerdi ama o da onun şanssızlığı. Yanisi şu hamilton en baba sezonunda ilk 9 yarışta 9 podyum yaptığı sezonda Alonso'yu geçemiyorsa bir daha mümkün değil geçemez. O şans 1 kere gelirdi ve geldi. Alonso son 8 yılın en büyük f1 pilotudur bunu bir kabul edelim hele.

    En enerjik olduğu dönemde üstelik gp2'nin tüm kondisyon ve teknik becerisini aldığı 2 sezonun ardından Alonsoyu geçemeyen bir hamilton büyük pilot olamaz. 2007'de o 9 yarışta 1'i şans 8'i başarı üst üste 9 podyumda tüm pilotlar o dakika şampiyonluk yarışını bırakırdı takım arkadaşına karşı. Ama alonso'nun büyüklüğü buradan geliyor birakmadı ve kanıtladı kendini.

    Sen övmeye devam et hamiltonu belki birgün başarırsin büyük pilot yapmayı 🙂 iyi pilot ona laf yok ama büyük pilot değil.

  31. Hamilton'un en başarılı sezonu hiç şüphesiz çaylak sifati ile yarıştığı 2007 sezonudur. Öyleki ilk 9 yarışta 9 podyum ve son virajda giden şampiyonluk ve buna ilave olarak 4 birincilik, 5 ikincilik ve 3 üçüncülükle ilk yılında müthiş bir ivme yakalamıştır. Brezilyada 7. olmasa şampiyondu.

    2. sezon ilk sezon kadar görkemli geçmesede, 5 birincilik alarak 98 puanla şampiyon oldu.

    Bu 2 sezondan sonra hamilton büyük pilot oluyor hatta oldu derken büy mertebesinde kaldığını 2009'da kanıtladı son derece saçma yarışlar çıkardı ve bazı zaman ilk 10'a bile giremedi. O sene 49 Puanla 5. oldu ve tam 5 yarışta ilk 10'a giremedi sadece macaristanı kazandı.
    2010 Yılında görece olarak daha iyi sezon çıkardı. 3 Galibiyet aldı fakat 3 kez yarış dışı kaldı. İkisi üst üsteydi. Büyük pilot aynı hatayı iki kez yapmaz. Aradaki belçikayı saymazsan üst üste 3 yarış yarış dışı. Bunu arabayla açıklayamazsin araba istikrarlı olarak üst üste 3 kez aynı tuzağa düşmez bu 1

    2011 sezonunda daha iyi bir sezon geçirmiş ama yine 3 kez yarış dışı kalmış bunun 2'si araba yüzünden. Buna rağmen 227 puanla 5. olmuş. 2010'da 240 almış ama bence 2011'de daha iyi sürmüş az puan almasina rağmen. Çünkü üst üste yarış dışı kalma yok.

    2012 Sezonunun ilk yarısında İlk 7 yarışta istikrarlı gitmiş sonra 1 yarış ara verip sırayla 8-10-12 ve 14. Yarışlarda yarış dışı kalmış bunu sadece arabayla açıklayamazsin bu 2.

    Ardından 18. ve 20. yarışlarda yine yarış dışı kalmış. Birine teknik arıza desen 1'i hamiltonun hatası. Yani 3 kez kendi hatasından yarış dışı kalmış.

    Şimdi gel gelelim royal'in 2007 ve 2008'de çaylak iddiasına. Rakamlar hiçbir surette seni desteklemiyor royal. 2 sene gp2'nin en baba takımında yarışıp gelen adam çaylak olmaz, mclaren pişirmeden pilot almaz. En iyi iki yılı ilk 2 yıl olmuş, bunu gör bu da 3 🙂

  32. isterse pilotlar isterse 5milyon kişi desin. yanlış bir şeyi 10 trilyon kişi söylese de yanlıştır. alonso'nun kariyerine baktığımızda da onu tek yenen bir kişi olacak, hem de çaylak yılında: lewis hamilton. elde gerçek var, görüp bilmek de elinde, kendi kafandan bişeyler kurup kurup onlara inanmak da senin elinde. ne yaparsan yap.

  33. Demogoji yapma Royal 🙂 Sen burada 1 sene hamilton'u en iyi yapmaya çalışadur, pilotlar birliği, yöneticiler birliği hep en iyi alonso diyecek. Vikipediden hamiltonun 5 sezonunu+buraya kopyalayacam bakalım dediğin kadar iyimiymiş totalde?

    Yoksa münferit yarışlardaki hamasetini mi hatırlıyorsun sen duygusallıktan bir görelim 🙂

  34. emekli amatör boksör emre merhaba…
    eskiden avatarında raikkonen resmi vardı. sonra sanırım banlandın(ayıp bir şey değil bende aynı sıkıntıları yaşadım). zaten fake bir avatar dı.şimdi ki sana daha çok yakışıyor.
    kimi ile alakalı fikirlerine gelince…gerçi fikir den ziyade nefret kokan ifadeler ya neyse…o dönem burada yazmıyordun f1 le alakalı basının genel fikri alonsonun hamilton iş kazasından sonra ayağına dolanabilecek bir pilotu istememesinden dolayı kimi yollandı.
    yine o dönem kimi için massa nın luca ya söylediği bir söz vardı buralarda haber olmuştu"normal şartlarda onu asla geçemem"…
    biri birini geçer o ondan iyidir….bunlar çocukça duygular benim babam senin babanı döver ifadeleri…bunu kimse bilemedi bundan sonrada bilemeyecek…tek bir gerçek var ki istatistikler ama bu neticeler bile en iyiyi belirleyemez.
    benim için desteklediğim pilotun gayret etmesi ve örnek bir sporcu duruşu sergilemesidir. kimi nin sevdiğim tarafı az konuşması insanlar hakkında ileri geri konuşmaması takım arkadaşının göz göre göre hakkını yememesi veya böyle bir talepte bulunmaması kendi halinde bir hayatı olması tipik bir kuzey insanı…
    kimi herkesin saygı duyduğu takım arkadaşı olmaktan çekineceği her zaman ciddi bir rakip olarak göreceği gridin şu an en iyi pilotlarından biri…en iyi mi? bunu sadece Allah c.c.(şanı en yüce)bilir…

  35. diğer konu, senna ile bugünkü pilotlar istensede kıyaslanamaz farklı araçlar farklı grid vesaire herşey farklıdır. ama senin gibiler kıyaslar, elinde hiçbir veri olmadan, boş boş 🙂

  36. raikkonen yavaş, hakkinen yavaş, schumacher biraz daha hızlı. alonso ve vettel hızlı ama hamilton'dan yavaş. button'ın alonso ve vettel'den çok az eksiği var. çok doğru anlamışsın.

  37. sen zaten diyorsun diyorsun cevap yazınca demiyorsun. daha önce de demiştim. hamilton 2011 gibi 10 sezon da geçirse button'dan daha iyi pilottur. bunu sırf senin gibiler laf söylemek için söyler. 2 sene yenip 1 sene yenildiği zaman button'dan iyi olduğunu kanıtlamış oluyor.

    f2008 mclarenden açıkça çok daha hızlıydı. sıralamada taviz veriyordu falan yok. açıktı bu. ayrıca: hamilton 2. senesinde şampiyonluk mücadelesi vermedi: KAZANDI.

    ayrıca: raikkonen 2. değil, 3. senesinde 2. oldu. buna şampiyonluk mücadelesi verdi denmez çünkü o sezon kimin kazanacağı açıkça belliydi.

  38. yine boş boş iddialar. raikkonen yavaş, hakkinen yavaş, schumacher yavaş, alonso ve vettel hızlı ama yine de hamilton'dan çok daha yavaş. button aslında vettel ve alonso kadar hızlı ama hamilton'ın yanında olduğundan yavaş görünüyor. 80'leri bilsen prost'a, mansell'a da yavaş diyeceksin.

    "senna iyi pilot. ama bir hamilton değil."

    asdhgklsjdfslkjf

  39. kimseye yenilmedi demişsin, ben de herkesi yendiği sezonda öyle aman aman bir iş yapmadığını anlatmaya çalıştım. 2008 sezonunda üst düzeyde iş yapan bir pilot yoktu. raikkonen kötüydü, hamilton ve massa kötünün iyisiydi.

    benim yazdığım şeyde kimi'yle kıyasladığıma dair bir gönderme yok. dolayısıyla o şekilde cevap vermenin de manası yok. kimi'nin 2008'i hakkında başka yerlerde bir şeyler yazmışımdır.

    kimi 2003'te, villeneuve 97'de, seb 2009'da iki senelik pilotlar olarak şampiyonluk mücadelesi verdiler, hamilton'ın yarısı kadar da hata yapmadılar.

    ferrari tek turda avantajlıydı, ama yarış hızları birbirine yakındı. kimin hızlı olduğu pistten piste değişiyordu. ferrari'nin 2008'de tur başına yarım saniye hızlı olduğunu düşünüyorsan hayal görüyorsun. gerçi hamilton f2004'ü sürmüş olsa sen ona da en hızlı değil derdin haha.

    spa'da hamilton'ın kimi'yi geçiş şekli açıkça kurallara aykırıydı. o zamanlar yol verdikten sonra bir viraj bekleme kuralı yazılı olarak değil ama teamül olarak vardı. yani o beleş birincilik hamilton'ın hatasıydı.

    ben hamilton'ın şampiyon olduğu sezondaki performansına dair bir eleştiri yapıyorum. raikkonen ya da massa daha iyiydi demiyorum.

  40. 2011'i saymayı biliyorsun da, rai'nin 2008 ve 2009 sezonlarını neden saymayı bilmiyorsun? 🙂

    2008'de massa'nın yaptığı hatalara hata diyorsun da, hamilton rai'ye çarpıp hata yapınca neden en güzel andı diyorsun?

    2008'de massa hata yapıyor 5 senelik pilot, hamilton hata yapıyor 2 senelik pilot.

    2008 spa'da 30 saniye farkla 3. giderken aldığı beleş birincliği neden saymıyorsun?

    macaristan gpdeki massa'yı sayıyorsun da, lewis'in lastiğinin patlamasını, veya massa'nın 10 turda 5 saniye fark açabilecek bir ferrariye sahip olduğunu neden unutuyorsun?

    2011'de buttona ve alonsoya geçildi diyorsun da, 2008'de rai'nin çok daha hızlı araçla kubica ile aynı puanda bitirdiğini, ve daha hızlı aracı olmasına rağmen hamiltona geçildiğini niye unutuyorsun?

    son turun son virajında geçti mi? geçti. şampiyonluğu aldı mı? aldı.

    case closed.

  41. bir de senin gibi cevap vereyim (mantıksız, dayanaksız, sırf istediğini yazmak için)

    sürekli çarpan, 2 yarış olup 3 yarış olmayan montoyaya karşı bir üstünlük kuramadı.

    kariyerindeki ilk sezonda hamilton 2 dünya şampiyonunu yenmişken, raikkonen heidfield'e yenildi.

    raikkonen massa'ya yenildi 2008-2009 2 sezon biri yarım. kazaya kadar.

    hamilton ise kariyerinde tek geçirdiği bir sezonda button'a yenildi. 2 sezon da yendi ne kadar baskın bir şekilde yendiğini de, milletin bugün button'u kötü pilot olarak görmesinden anlıyoruz.

  42. 1 yıl yenildi 2 yıl yendi, bu hamilton'un button'dan çok daha iyi olduğunu kanıtlamaya yetmedi mi? 5 yıl daha kalsaydı 5 yıl daha yenecekti çünkü 2011 gibi bir sene daha geçirmesi çok zor.

    hamilton raikkonen'i, özellikle şu halini, havada karada yer. parçalar. bitirir. hatta o kadar baskın bir şekilde yener ki raikkonen ertesi sene takım bulamaz. bu kadar emin konuşuyorum. mclarendeki performansı ve 2009'daki hali iyiydi. ama bu performanslarla bile hamilton'u yenemez. taraflı falan değil olan biteni görmektir bu.

  43. eskinin raikkonen'i işte. aslında gerçekten hızlı olmadan hızlı görünen biri.

  44. çok saçma yorum yapmışsın. zaten genelde yorumların tutarsız. dayanıksız bahanesiyle üstünlük kuramadı ne birader? bunun daha açık bir açıklaması var mı? 125 puan kaybetti mclaren yüzünden ve yine de önde bitirdi. araçları değiştirseler button bırak önde olmayı, sezonu 200 puan farkla lewis'in gerisinde bitirirdi hepiniz de button'ın aracı dayanıksız derdiniz.

    2008'de massaya yenilerek mi, 2009'da massa kaza geçirene kadar yine geride kalarak mı girecek raikkonen o listeye?

    rai kariyeri boyunca hep şanslı olmuştur. 2006'da ayrılarak alonso veya hamilton'un gazabından, 2010'da ise yine massa'nın kaza yapmasıyla onu göndermek istemeyen ferrari rai'yi göndermiştir, alonso ile yanyana yarışıp yenilmekten kurtulmuştur.

    2012'de kariyerinde geçirdiği en kötü sezonda grosjean gibi yeteneksiz bir çaylakla eşleşerek yenilmekten yine kurtulmuştur. redbull söylentileri doğru çıkarsa vettel epey bi haşat edebilir rai'yi.

    tekrar söylüyorum: raikkonen'in bu kadar fanının olması, bu kadar f1de kalabilmesi sadece yakışıklılığı yüzündendir.

  45. alonso'yu *bile* geçemeyen bir pilot büyük pilot değildir.
    alonso büyük pilottur.
    büyük pilot olmak arabayı limitlerine taşımaya çalışmadan sürmektir.
    sürücü otomobili zorlarsa araba bozulur ama bunun araba ya da sürücüyle ilgisi yoktur.

    ben pek anlamadım paralel evren durumları sözkonusu sanırım.

  46. hayır. 2011'de button'a ve çok daha yavaş bir arabası olan alonso'ya geçilen bendim. 2008'de defalarca hata yapan ve iki yarışta (singapur ve macaristan) 20 puan kaybeden massayı, araba yüzünden tek bir puan kaybı dahi yaşamadan ancak son turun son virajında geçebilen de bendim. kanada pit yolunda raikkonen'e arkadan bindirişim o sezonun en güzel anıydı.

  47. hakkinen 93'te son üç yarışta arabaya atladı, tek turda tarihin en hızlı pilotu olan senna'yı sıralamalarda iki kez geçti. 98'e kadar da hiç iyi bir arabası olmadı. 99'daysa schumacher'in ayağı kırıldıktan sonra saçma sapan puan kayıpları oldu. 2000'de schumacher'e karşı çok iyi bir mücadele ortaya koydu. 2001'in başında yaşadığı kazadan sonraysa zihinsel olarak bitmişti.

  48. Erja yenge de çekilmezdi ama 😛 Karga gibi birşeydi…her yarışa da gelirdi, Hakkinen'den çok onu görürdük kafasında takım kulaklıklarıyla…

  49. Hakkinen en hızlısı değildi evet. Ama kişilik ve tavırlar olarak en yakın rakipleri Raikkonen ve Webber'i ikiye, diğerlerini ona katlar 🙂 Her ne kadar Erja yengeyi boşayıp striptizcinin biriyle evlense bile.

  50. Asıl Hakkinen'in durumu ilginç bence…Hakkinen o dönemleri bilmeyenler için efsane haline gelmiş ama çok fazla numarası olmayan bir pilot…1998'e kadar tık yok, sonra büyük kural değişiklikleri ile gelen karmaşada ortaya çıkan, 1 saniye hızlı MP4-13 ve Hakkinen'in şampiyonluğu…son yarışa kadar Schumacher kifayetsiz F300'ü ile şampiyonluğu kovalıyor…sonra 1999, MP4-14 yine hızlı ama Hakkinen kimselerin beğenmediği Irvine'den şampiyonuğu son yarışta kıl payı alıyor…2000, MP4-15 yine hızlı ama artık Hakkinen bitmiş, 2001, sürünüyor…1998 öncesi ise bir avuç podyum…

  51. Bırak bu işleri fom araba işleri Royal 🙂 Hamilton hakkı kovanainen:e mi yenilecekti yani ? onu yendi tabi Buttonla 3 sene geçirdi bariz bi yendiğini göremedik. 2007'de senin tabirinle mızıkçı alonso'yu bile geçemedi. Puan puana. Geçen yıl desek araba dayanıksız bahanesine yine yenemedi. Valla iyi pilot lafımız yokta raikonendende pek bir üstünlüğü yok. Bu kategoriye raikonen giremiyorsa hamilton mümkün değil giremez.

    Girse girse alonso girer. O da 2010 ve 2012'de yaptıklarıyla. Vettel'de kalbur üstü ama ilk 5'in en yavaş takımlarından biriyle yarışırsa yada red bull'un görece yavaş olduğu bir senede aynı başarıyı tekrarlarsa girebilir. Hamilton ancak ve ancak bu sene Mercedesle şampiyonluğu son yarışa kadar taşıyabilirse bu kategoriye girer. Takım arkadaşını geçmek bir ölçü mü? yaparsın siralama ayarı, geçersin. Ama yarışta yusuf yusuf gidiyorsan aman bu beni geçecek motoru zorlayım diyip yarış dışı kalıyorsan bu kategoriye giremezsin.
    Alonsonun ben ferraride motor arızasindan vs. teknik arızadan yarış dışı kaldığını görmedim. Zorlasa ferrari motoru bile iflas eder demekki rahat sürüyor. Büyük pilot olmak budur. Yoksa senide koysam, hızlı olmak için zorladığın an teknik bir problemle karşılaşırsin bunun araba yada pilotla ilgisi pek yok.
    Hamilton kötü pilottur asla demem haddim değil ancak o sayılan listeye şu an girecek pilot değildir. Alonso gerçeği var son 8 yıldır. Legal yada illegal büyük pilot olmayı başaran tek isim o dur. Vettelde istatistik olarak büyük pilot olmuştur. Hamilton şu an büy.dür ük ekini bu sene alacak inşallah.
    Raikonende bü.dür bu sene şampiyonada ilk 2'ye oynarsa yük ekini alır.
    Aslında varya büyük takımlarda yarışan her pilot büyüktür onun için ayrım yapmak yanlış oluyor ama bana göre böyledir yani kimse katılmak zorunda degil Alonso fikrime.

  52. sınan matias avatarı
    sınan matias

    hamilton hangi ölçüte göre o listeye giriyorda raikkonen giremiyor?.ayrıca buttona yenildiği sayılmıyor mu ? .sen hamilton konusunda tarafsız değilsin.daha önceki yorumlarına da baktım.

  53. raikkonen'i bilmem de hamilton o statüye rahat girer. daha yenildiği hiçbir pilot yok ve kariyerinde de yenilecek gibi de görünmüyor. tabi bu tek ölçü değil.

  54. hakinen senna prost tamamda hamilton ve raikonen bu statüde degil hocam su anda yarısan hic bir pilot o üçlü denklemin arasına giremez ..

  55. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Perez'in McLaren için yapmış olduğu yorumları sevdim.

    Hakkinen'in,
    Senna'nın,
    Prost'un,
    Hamilton'ın
    Raikkonen'in
    giydiği tulumları giymek ne demek biliyor gibi.

  56. Yarış içerisinde (Malzya için konuşuyorum) sürüşü çok hoşuma gitti.McLaren e alışıyor ve araç hızlanırsa onunda seviyesini görmüş olacağız.Tecrübesizlik var ama diğer hareketler için bana umut vadediyor gibi gözüktü.

  57. bana göre hiç bir yanlış adımı olmadı

    Hiçbir şey yapmayan biri asla yanlış yapmaz 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir