Multi-21 Şifresini Açıklayan Horner: "Aynısını Alonso , Hamilton veya Webber de Yapardı"

yazar:

kategori:

Multi-21 talimatının damga vurduğu hafta sonunun üzerinden bir haftayı aşkın bir zaman geçmişken Red Bull, hâlâ bu durumun zorluklarıyla başa çıkmaya çalışıyor.

Sepang’daki yarışın ardından Mark Webber, takım arkadaşı Sebastian Vettel’e gergin bir şekilde Multi-21 demiş ki bu, yerlerinizi koruyun şeklinde yorumlanmıştı.

Horner: “Multi-21, 2 numaralı aracın 1 numaranın önünde olmasıdır. Multi-12 ise 1, ‘nin önünde demek.”

“Tercümesi o kadar zor değil ama iki pilotumuz da son 3 yarışta bu iki mesajı da anlayamadı. Sanırım bu kodlardan vazgeçeceğiz. Başka bir şey denemeliyiz.”

Vettel, olay sonrasında hem Webber’den hem de Red Bull çalışanlarının tamamından özür dilemişti. Ama Horner, pilotuna sahip çıktı.

Horner: “İtaatkâr olarak onun kadar kazanamazdınız”

“Fernando Alonso veya Lewis Hamilton da o konumda olsaydı, aynısını yapardı. Eğer Mark Webber de aynı konumda olsaydı, aynısını yapardı. Bu yüzden bunu yapan sadece Sebastian gibi konuşmayalım”


Yorumlar

“Multi-21 Şifresini Açıklayan Horner: "Aynısını Alonso , Hamilton veya Webber de Yapardı"” için 19 yanıt

  1. "Tercümesi o kadar zor değil ama iki pilotumuz da son 3 yarışta bu iki mesajı da anlayamadı. Sanırım bu kodlardan vazgeçeceğiz. Başka bir şey denemeliyiz."

    Anlamamış mı ? Anlamamış öyle mi ? Videoda gözüküyor anlayıp anlamadığı.Gerçekten hiç anlamamış.

  2. Bu kadar da değil.

  3. heikki 1088 avatarı

    Arkadaş Ferrari'den başka olur mu diye düşünürken onları bile solladığınız. Yetmedi bir de daha da sıvıyorsunuz diğer pilotlar yapar falana getiriyorsunuz. Yüzyılın en rezil takımısınız. Umarım da hiç değişmez, tüm spor tarihinde kara bir leke olarak kalırsınız…

  4. Kimi mi hırslı değil?

  5. bu aralar raikkonen i küçümseme de moda olmuş.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    yahu bırakın bu işleri. radyo ile konuşurken kelime başına kontör mü yazıyor? webber'i geçmeyeceksin diyemediniz mi?

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    çevir kazı yanmasın. Webber demiş böyle olacak diye.. Önde bir iki yalandan kınama, araksından bu, önümüzde ki hafta da webber hatalı derler olur biter..

  8. takım deyince son teknolojiyle üretilmiş bir ''redbull'' veya ''mclaren'' robotu o anki duruma göre en iyi kararı vermiyor, 2-3 insan bir araya gelip bir karar veriyor bazen bir kişi, çoğu zaman da doğruluğu tartışılabilecek bir karar. o kararı veren kişiyi ''takım'' sayıp da, dinlemeyeni ''pilot'' saymak çok saçma. o kararı veren ne kadar takımsa, dinlemeyen de o kadar takımdır.

  9. En başından itibaren biz de bunu söylüyoruz zaten ama anlamak istemeyen anlamıyor. RedBull'un yarışı Vettel'e kazandırmaya çalıştığını zannedenlere kapak oldu.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bana göre bu olayın altında yatan bir hesaplaşma var.2011 İngiltere gp nin hesabı çok acı şekilde görüldü.Webbere ;Öyle yapılmaz böyle yapılır denildi.

    O olayı kısaca hatırlayalım:Vettelden 2 tur daha taze lastiklere sahip olan webber son turlarda vetteli geçmeye çalışırken takımdan "yerini koru" mesajı geldi..İşte ne olduysa ondan sonra oldu.
    Webber, bu mesajlardan dört ya da beş tane aldığını, ama hiçbirini umursamadığını söyledi. Bir yandan telsizdeki konuşmalar olurken, bir yandan da geçmeye çalışıyordum, diyor Webber ve ekliyor: “Tabii, konuşmalar tek taraflı oluyordu çünkü ben yanıt vermiyordum.”

    Webber orada tam itaat örneği göstermedi.Atak hamlelerini bırakıp sonradan emri yerine getirdi ama bu hareket vettel ve horner ikilisinin hafızalarında yerini aldı.

    Takım isteseydi vettele yerini koru diyebilirdi.Ya da pitstop süresini 1 saniye uzatıp çıkışta yanyana gelmelerini önleyebilir zaman kazanabilirdi.Burada amaç üzüm yemek değildi.Bunu engellemek tamamen takımın elindeydi.Redbull da diğer takımlar gibi aynı lastik stratejisi neden uygulamadı.

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Anlaşılması zor bir şifre değil.Üstelik vettele telsizden uyarı gelmedi.

  12. Ne güzel Horner Vetteli aklamak için Lewis ve Alonso yu da olaya dahil edip kullanmak istiyor şimdi de.

  13. evet alonso ve hamilton'da yapardı, zaten bu pilotlara böyle bir emir veremezsin bile de, versen de geçerlerdi. raikkonen'i saymaması iyi olmasından değil, hırslı olmamasını gösterir.

    takım bir ilah vesaire değildir, her verdiği emir de doğru değildir. git duvara çarp dese çarpacak mısın? hayır. 2008'de kuklanın biri çarptı gördük ne olduğunu. o yüzden, takımın her sözü dinlenmez özellikle böyle saçma olanları.

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Belki de yalnızca önemli isimleri saymıştır.

  15. Ne güzel oyun oynuyorlar. Madem takım emri verdiniz ne diye Vettel zorlarken telsizden buna engel olmadınız. Vettel'in kazanması işinize geldi. Webber üzülmesin diye de Vettel'i ufak ufak eleştirdiniz bitti. Şimdi Vettel üzülmesin diye sırtını sıvazlama vakti.

  16. Ama Raikkonen yapmazdı işte Kimiyi diğer pilotlardan ayıran fark bu zaten Horner da bunu bildiği için Kiminin ismini vermemiş

  17. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    Redbull un sahibi sene başında bu sene kesinlikle vettelin kollanacağını belirtmişti zaten.yarıştaki telsiz konusmalarındanda anlaşıldığı üzere redbull yönetimi vetteli öne almak istedi ve yaptı (sebastian be patient only half of the race(seb sabırlı ol yarısın yarısı daha) bu konusmadan önce de vettel webberi önümden alın diye bağırıyodu yine telsizden)bütün bunlar açıkken redbull yönetimi hala telsiz konusmasını anlamadılar fln demeye devam etmesi neyin kafası !

  18. "Fernando Alonso veya Lewis Hamilton da o konumda olsaydı, aynısını yapardı. Eğer Mark Webber de aynı konumda olsaydı aynısını yapardı"
    Peki Rosberg?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir